2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar günaydın. Keyifler iyidir umarım. Bizim kız beni çok yoruyor. Yüksek derecede özgüven yaşıyor. Tutunduğu her yerde ayağa kalkıp elini bırakarak yürümeye çalışıyor ve 3-4 adım atıyor. Yanındaysan düşmesine engel olamaya çalışıyorum ama sürekli de yanında bulunamıyor ki. Anlamadan yüzünü vuracak diye korkuyorum. Elinden tutup yürürken tek elini çekiyor, sonra diğer elini de bırakmaya çalışıyor yalpalayınca yakalıyor ancak. Bu da beni çok yoruyor. Sizlerde durumlar nedir?

Kizlar cok canim sikildi ya. Simdi biontech oldum. Doktor asi oncesi emzirme konusunda biraz tedirgindi. 2 gun emzirmesen falab dedi. Sonra bebegin 10 aylik oldugunu ve ek gida aldigini ogrenince emzir bisey olmaz dedi. Biraz tedirgin oldum simdi ne yapmaliyim ben ya

Öncelikle geçmiş olsun canım. Çocuk doktorunuz mu tedirgin oldu? Ben 4 hekime danışmıştım aşı olmadan 2 si pediatrist 2 si jinekolog emzirmemekle ilgili bir şey demedi hiç biri de. Hatta bebeğe antikor geçişi olacağından emzirdiğiniz sürece bebek de korunur dendi. Ben 2 dozu da oldum sürekli emzirdim olumsuz bir şey yaşamadık. İçin rahat olsun bence hamile olup sağlık çalışanı olduğu için yaptıran tanıdıklarım da var hamilelik daha riskli bizim durumdan.

Ben aşı öncesi kendi doktoruma sordum. Ara vermeli miyim diye ara vermenize gerek yok dedi. Aşı olurken babasıyla arabada bekliyordu hatta arabaya bindiğim gibi emzirdim ve bir sorunla karşılaşmadım.

Ben aşı öncesi kendi doktoruma sordum. Ara vermeli miyim diye ara vermenize gerek yok dedi. Aşı olurken babasıyla arabada bekliyordu hatta arabaya bindiğim gibi emzirdim ve bir sorunla karşılaşmadım.
Cok tesekkurler kizlar. Bu mesaji yazdigimda cok canim sikkindi. Asi oncesi doktorla gorusmemi istediler. Doktor da boyle tereddutlu konusunca moralim bozuldu. Neyse buraya yazarken kendi doktorumuzla gorustu esim. Emzirmeye devam etsin hic bi sorun yok demis. Ama benim onerim mevcut sutu hemen sagip 2-3 saat sonra emzirmesi demis. Ben de eve gelince sagim yapip sutu attim. Daha sonra emzirdim.

Doktorlar arası her zaman farklılıklar oluyor. İçinin rahatlamasına sevindim oluşan antikorlardan bebeğin faydalanması için emzirmek gerekir bencede. Hem biz korunalım hemde bebisimiz

Kızlar aklımdayken paylaşmak isterim , kantaron çiçekleri yavaştan çıkmaya başladı. Biz yolda giderken bir yerde bulduk , topladım güzelce çiçeklerini bir cam kavanoza koydum ve üzerine gelecek şekilde doğal zeyti yağ ilave edip kapağını kapatıp karanlık bir yere kaldırdım. 3 ay sonra hazır Bulabilirsem bir kaç kavanoz daha yapacağım. Kendiniz doğal kantaron yağı yapmak isteyen olursa diye paylaşmak istedim.

Kızlar günaydın,
Sormak istediğim bebisine uyku eğitimi aldırıp fayda gören var mı? Varsa tavsiye ettiğiniz kim var acaba?

Dun gece top 10e girer. Cok cok nadiren uyk sorunu yasadik simdiye kadar. Ama dun sasirtici derecede felaketti. Dalmasiyla ağlayarak uyanmasi arasinda msksimum 15 dk. Uyanip oyun istiyor oturuyor kikirdiyor bagriyor agliyor cok ikgincti. Ne modunu cozebildim ne ne Istedigini. Memelerim susuz kaldi resmen 10ar kez emdi. 5 bucuk gibi uyuduk 7 bucukta kalktik en son. Orda da uyandi arada ama yorgunluktan yeniden bayilip uyumaya devam etti. Dise de benzemiyordu. Sanirim geceleri uyumadan da gecirebildIgini kesfetti. Yandik

Ben internetten baktım çoğu kişiye emzirmek önerilmiş bende hemen emzirdim. Şimdilik bir sıkıntı olmadı umarım olmazda.

Böyle değişiklik olunca yine neyin arefesi acaba derim. Arkasından güzel bir gelişme gelebilir

Uzun aradan sonra nihayet 2 diş de geldi birkaç gecedir huzursuzluğu vardı buna yordum bende.
Bu hafta biraz şehirden uzaklaşalım doğaya karışalım dedik. Bakalım bizi neler bekliyor dedim. Evde en geç 8 de uyuyan kuzucuk yeni uykuya daldı . Keyfi yerinde gülücükler saçtı durdu yeter ki iyi mutlu olsun da gerisi önemli değil.

5 gün sonra 10 aylık oluyoruz.alkış yapmıyoruz,bay bay yapmıyoruz,emeklemiyoruz,hiç dişimiz yok sadece desteksiz bir şekilde evin içinde resmen koşarak yürüyoruz.tüm gün evi karıştırıyoruz.ilk yazdıklarıma mı üzüleyim son yazdıklarımamı sevineyim Bilemedim.

Bizde de hiçbiri yok ama henüz peşinde koşturmadığım için bir an sevinmiş olabilirim acele etmiyorum herşey zamanla olacak keep calm

Böyle değişiklik olunca yine neyin arefesi acaba derim. Arkasından güzel bir gelişme gelebilir
araştırdım ama anneyle ayrılma korkusu diyor 10-11 ay için. kreşe götürüyorum ya ondan benden ayrılmak istemiyor sanırım. uyuyunca ayrılıcaz sanıyor. ben öyle anladım. çünkü gözlerinden yaş gele gele ağlıyor odadan çıkınca da. :/

Kumları ağzına sokmaya çalışmadı mı ben sahile götürünce altına bez seriyorum ya taşları toplayıp ağzına atıyor bu defa çıkar çıkarabilirsen
Soktu benimki de her seferinde hayir annecim agzina alma dedim geri biraktirdim dikkatli olmak lazim tabi
Kızlar günaydın,
Sormak istediğim bebisine uyku eğitimi aldırıp fayda gören var mı? Varsa tavsiye ettiğiniz kim var acaba?
Uyku konusu her cocuga gore cok farklilik arz eden bir durum biliyoruz ki. Senin minnos da baya hateketli annesi. Kisiliginin kendine özgü bir hareketliligi var bu da uykusuna yansiyor sanirim. Hala gunduz uyumuyor mu gece kaç kez kalkiyor

Ayy kıyamam ya ayrılık kaygısı olabilir tabi. Benimki de gündüzleri bile bacağımdan çekiştirip duruyor gece hep üzerimde yatıyor zaten şefkatle destek olmaya çalışıyorum bende.

Uyku konusu her cocuga gore cok farklilik arz eden bir durum biliyoruz ki. Senin minnos da baya hateketli annesi. Kisiliginin kendine özgü bir hareketliligi var bu da uykusuna yansiyor sanirim. Hala gunduz uyumuyor mu gece kaç kez kalkiyor
Evet canım halen çok hareketli. Kovalamaca oynuyoruz evde resmen. Dolap kapaklarına tırmanma mı dersin duvara tutunamadi diye ağlama mı dersin hepsi mevcut. Gündüz 2 uyku yapıyor genelde. Ses yoksa ve yanında yatiyorsam yani temas varsa 2 saat uyuyor yoksam max 30 dakika. Gece de öyle yanında yatarsam kalkmıyor sabaha kadar ama yatağına yatırırsam kalkıp yanıma gelip suratıma vuruyor yada saçımı çekip uyandırıyor beni nasıl başka yere yatirirsin der gibi yeniden uyutup yatağına yatırmak üzereyken hemen uyanıyor bende yanıma alıyorum huysuzluk yapıyor diye. Aslında söyle ki 2 ay sonra ise dönüş yapacağım. Benim sorunum emerek kucakta yada yanımda uyuması. Tam Gün çalışacağım için annem bakacak yokken uyutmasi çok sorun olacak. İse başlamadan memesiz ve desteksiz uyutmaya alıştırsam rahat eder strese girmez diye düşünüyorum ama neyi nasıl yapacağım konusunda bir yol göstericiye ihtiyacım var doğrusu..

Herkese selam
hiç bu kadar uzun süre girmemezlik etmemiştim galiba, sizleri özledim resmen.

telefon problemi yaşıyorum, günlerdir yazılan hiçbir şeyi de okumadım. Umarım herkes iyidir ve her şey yolundadır.

Biz geçen hafta tatile geldik, geldiğimiz gün ateş başladı, fitille 38e düştüğü gece acile gittik, ertesi gün komple hastanede geçti, sonuç idrar yolu enfeksiyonu..
Antibiyotik kullanıyoruz, yarın akşam 1 hafta olacak. İdrar kültürü sonucu sonra çıkacak dendi, dün aradılar sonuç alınamamış bir daha istiyorlar, kirlenme olmuş. Hemşire taktı ve örneği o aldı bizim bir sorumluluğumuZ yok ve tekrar ücret istiyorlar. Bu acıbadem gerçekten soyguncu. Doktora da ulaşamıyorsun, gerçekten allah muhtaç etmesin böyle bilmediği yerde hastanelere.Ay yazdıkça yazasım geldi.

Neyse, bunlar dışında bugün aşı oldum pek mutluyum, hemen de emzirdim, emzirme döneminde aşının faydaları çok anlatıldı üzerinde konuşuldu en başından beri.

Bu aralar yüksek ateşle hastalanan çok bebek olayı duydum ya acaba yeni salgın mı mevsimsel mı diye düşünmeden edemiyorum.. Çok geçmiş olsun öncelikle. Umarım simdi minik iyidir. Ben geçen hafta oldum yoğun kol ve baş ağrısı yaşadım. Sizde bir yan etki oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…