- 16 Nisan 2015
- 612
- 738
- 103
Herkese selam
hiç bu kadar uzun süre girmemezlik etmemiştim galiba, sizleri özledim resmen.
telefon problemi yaşıyorum, günlerdir yazılan hiçbir şeyi de okumadım. Umarım herkes iyidir ve her şey yolundadır.
Biz geçen hafta tatile geldik, geldiğimiz gün ateş başladı, fitille 38e düştüğü gece acile gittik, ertesi gün komple hastanede geçti, sonuç idrar yolu enfeksiyonu..
Antibiyotik kullanıyoruz, yarın akşam 1 hafta olacak. İdrar kültürü sonucu sonra çıkacak dendi, dün aradılar sonuç alınamamış bir daha istiyorlar, kirlenme olmuş. Hemşire taktı ve örneği o aldı bizim bir sorumluluğumuZ yok ve tekrar ücret istiyorlar. Bu acıbadem gerçekten soyguncu. Doktora da ulaşamıyorsun, gerçekten allah muhtaç etmesin böyle bilmediği yerde hastanelere.Ay yazdıkça yazasım geldi.
Neyse, bunlar dışında bugün aşı oldum pek mutluyum,hemen de emzirdim, emzirme döneminde aşının faydaları çok anlatıldı üzerinde konuşuldu en başından beri.
Benim kızımda emerek uyuyor,dediğiniz gibi istisnasız her gece iki üç saatte bir uyaniyorHerkese merhaba. Ben de epeydir giremiyorum, okusam da yazamıyorum. Artık çok hareketliler, gün nasıl bitiyor anlamıyorum.
Kafama takılan bir durum var ama. Başından beri uykumuz çok sık uyanma seklindeydi hep. Hala geceleri 2-3 saatte bir uyaniyor, emziriyorum. Gece uykusuna da genelde emerek dalıyor. Bu yüzden mi sık uyanıyor acaba? Emerek uyutanlar da var mı hep bu durum. Çok yorulduuum
Evet bazen atakla da birleşiyor, saat başı kalkıyorBenim kızımda emerek uyuyor,dediğiniz gibi istisnasız her gece iki üç saatte bir uyaniyorbazen saat başı bile uyandığı oluyor memenin kokusunu alınca hemen dalıyor
Merhaba, eğer akşam yemeğini güzel yemişse çok az meme emiyor, ayağımda sallayarak yatıyor. Eğer öğünü güzel yememişse çok emiyor memede biraz geç dalıyor. Genelde gece yarısına kadar güzel uyuyor sonrasında çok sık uyanıyor. İlginç bir şekilde bebekken olduğu gibi alıp kucağımda emzirmek çok zor geliyor ve yatacak şekilde emzirerek uyutuyorum. Bebekken her saat nasıl oturarak emzirdik hayret ediyorumHerkese merhaba. Ben de epeydir giremiyorum, okusam da yazamıyorum. Artık çok hareketliler, gün nasıl bitiyor anlamıyorum.
Kafama takılan bir durum var ama. Başından beri uykumuz çok sık uyanma seklindeydi hep. Hala geceleri 2-3 saatte bir uyaniyor, emziriyorum. Gece uykusuna da genelde emerek dalıyor. Bu yüzden mi sık uyanıyor acaba? Emerek uyutanlar da var mı hep bu durum. Çok yorulduuum
Bana en kolayı hala oturarak emzirmek geliyor :) bu ara yemek de yemiyor pek, hemen başını çeviriyor. 2 kaşık zor yiyor. Bu belki diştendir yada sürekli emdiginden, bilemedim. Ama sık uyanması hep var, bazen cook artsa da. Emmeyi alışkanlık yaptı. Sabahları cisi sızıyor hep. 5numaradayiz, daha büyütmek olmaz herhalde.Merhaba, eğer akşam yemeğini güzel yemişse çok az meme emiyor, ayağımda sallayarak yatıyor. Eğer öğünü güzel yememişse çok emiyor memede biraz geç dalıyor. Genelde gece yarısına kadar güzel uyuyor sonrasında çok sık uyanıyor. İlginç bir şekilde bebekken olduğu gibi alıp kucağımda emzirmek çok zor geliyor ve yatacak şekilde emzirerek uyutuyorum. Bebekken her saat nasıl oturarak emzirdik hayret ediyorumgündüz hala sabah ve ikindi olmak üzere iki uykusu var.
Gecmis olsun. Idrar yolu enfeksiyonu denmis ama asi oldugununun ertesi mi ates cikardi. Benim doktorum da hic alakasi yok diyor ama ben asidan sonra durumu sagmistim yesil bir suttu ve 2 gun sonrasinda Luna ateslendi ve 3 gun surdu. Simdi iyi sukurlerolsun ama cok buyuk tesaduftu arka arkaya gelmeleri. Bazen ya asiysa diyorum.Herkese selam
hiç bu kadar uzun süre girmemezlik etmemiştim galiba, sizleri özledim resmen.
telefon problemi yaşıyorum, günlerdir yazılan hiçbir şeyi de okumadım. Umarım herkes iyidir ve her şey yolundadır.
Biz geçen hafta tatile geldik, geldiğimiz gün ateş başladı, fitille 38e düştüğü gece acile gittik, ertesi gün komple hastanede geçti, sonuç idrar yolu enfeksiyonu..
Antibiyotik kullanıyoruz, yarın akşam 1 hafta olacak. İdrar kültürü sonucu sonra çıkacak dendi, dün aradılar sonuç alınamamış bir daha istiyorlar, kirlenme olmuş. Hemşire taktı ve örneği o aldı bizim bir sorumluluğumuZ yok ve tekrar ücret istiyorlar. Bu acıbadem gerçekten soyguncu. Doktora da ulaşamıyorsun, gerçekten allah muhtaç etmesin böyle bilmediği yerde hastanelere.Ay yazdıkça yazasım geldi.
Neyse, bunlar dışında bugün aşı oldum pek mutluyum,hemen de emzirdim, emzirme döneminde aşının faydaları çok anlatıldı üzerinde konuşuldu en başından beri.
O gun lanet bir gece gecirdik ama dun iki kere kalkti. Neyi farkli yapiyoruz bilmiyorum. Ustelik dun gece 8. Disi patladi ama gayet sakindi huxurlu uyudu. Belki ruya gordu o gece. Bazi geceler biz bile rahat edemeyince rahat edemeyiz. Oyle bi sey herhalde.Selam kizlar ben olmadim asi. Randevu alacaktim kafami karistirdilar. Doktorumuz da cok sicak bakmadı. Kronik rahatsizligin varsa ya da cok riskli ortamda bulunuyorsan istersen olabilirsin dedi. Daha sonuclari netlesmedi falan deyince soru isareti oldu kafamda olmadim simdilik bakalim hayirlisi. 1 aydir asi hakkım vardi beklemede hala. M Mirune yaaa ayrilik kaygisindan mi acaba bizim de gunduz uyutuyorum 10-15 dk sonra uyaniyor. Gece desen uyutuyorum yatagina koyarken uyaniyor ve bu defalarca oluyor. Saatler suruyor uyutmam resmem.
Bizimde bayağı bir iştahsız dönemimiz oldu bahsetmiştim, bu dönemde en sevdiği şeyleri yapmakta fayda var sabah bile tarhana yaptığımız zamanlar oldu. Bütün gün tarhana yediği zaman oldu. Yeni yeni iyi oluyor gibi. Bende dişten şüpheleniyorum çünkü köpek ve 1. Azılar beyazlamış çıkacak gibiBana en kolayı hala oturarak emzirmek geliyor :) bu ara yemek de yemiyor pek, hemen başını çeviriyor. 2 kaşık zor yiyor. Bu belki diştendir yada sürekli emdiginden, bilemedim. Ama sık uyanması hep var, bazen cook artsa da. Emmeyi alışkanlık yaptı. Sabahları cisi sızıyor hep. 5numaradayiz, daha büyütmek olmaz herhalde.
Gündüz bizimde 2uyku. Biri uzun oluyor genelde, diğeri daha kısa.
Bu aralar yüksek ateşle hastalanan çok bebek olayı duydum ya acaba yeni salgın mı mevsimsel mı diye düşünmeden edemiyorum.. Çok geçmiş olsun öncelikle. Umarım simdi minik iyidir. Ben geçen hafta oldum yoğun kol ve baş ağrısı yaşadım. Sizde bir yan etki oldu mu?
Of of hastalığın her türlüsü beter, size de çok geçmiş olsun. Küçücük bünyeler savaşıyor içi gidiyor insanınSelam, hoşgeldin, bizde hastalık atlattık ama gribal enfeksiyon burun akıntısı ve tıkanıklığı da çok kötüymüş maalesef tecrübe ettik. tatil dönüşü olması da çok kötü denk gelmiş, geçmiş olsun bebişlerden hastalık uzak dursun . En ufak bir şey bile sinir bozucu oluyor. Aşı yelpazesi genişleyince birçok kişi aşı oldu, bende tabi hemen sonrasında kol ağrısı yaşadım ve bir iki saatlik baş ağrısı umarım faydaları daha çok olacak, hepimize hayırlı olsun.
MerhabalarHerkese merhaba. Ben de epeydir giremiyorum, okusam da yazamıyorum. Artık çok hareketliler, gün nasıl bitiyor anlamıyorum.
Çok teşekkür ederim, geçti gitti çok şükür..Gecmis olsun. Idrar yolu enfeksiyonu denmis ama asi oldugununun ertesi mi ates cikardi. Benim doktorum da hic alakasi yok diyor ama ben asidan sonra durumu sagmistim yesil bir suttu ve 2 gun sonrasinda Luna ateslendi ve 3 gun surdu. Simdi iyi sukurlerolsun ama cok buyuk tesaduftu arka arkaya gelmeleri. Bazen ya asiysa diyorum.
Burda ise dönüş konusu konuşulmuştu canim. Bebeklerimize cok guvenelimEvet canım halen çok hareketli. Kovalamaca oynuyoruz evde resmen. Dolap kapaklarına tırmanma mı dersin duvara tutunamadi diye ağlama mı dersin hepsi mevcut. Gündüz 2 uyku yapıyor genelde. Ses yoksa ve yanında yatiyorsam yani temas varsa 2 saat uyuyor yoksam max 30 dakika. Gece de öyle yanında yatarsam kalkmıyor sabaha kadar ama yatağına yatırırsam kalkıp yanıma gelip suratıma vuruyor yada saçımı çekip uyandırıyor beni nasıl başka yere yatirirsin der gibiyeniden uyutup yatağına yatırmak üzereyken hemen uyanıyor bende yanıma alıyorum huysuzluk yapıyor diye. Aslında söyle ki 2 ay sonra ise dönüş yapacağım. Benim sorunum emerek kucakta yada yanımda uyuması. Tam Gün çalışacağım için annem bakacak yokken uyutmasi çok sorun olacak. İse başlamadan memesiz ve desteksiz uyutmaya alıştırsam rahat eder strese girmez diye düşünüyorum ama neyi nasıl yapacağım konusunda bir yol göstericiye ihtiyacım var doğrusu..
Ben de emzirip uyutuyorum genelde 11 saat uyuyor ve 3 kez uyaniyor bazen iyi dalamadiysa uyanislarindan birinde ben yataga gitmeden tekrar uyandigi oluyor. Emdigi için sık uyaniyor diyemeyiz bence. Ama doymuyor mu kismini eleyin guzel su içtiğine emin olun gün icinde. Gunduz uykusunu dengeli uyudu mu diye de kontrol ediyorum ben. Üşuyunce sık uyaniyor. Mesela o gun sicak ince tulumu giydiriyorum ama ertesi gune yagmurlu uyanıyoruz geceden sogumus oluyor o dengeyi kacirinca bunu da yaşıyoruz. Bizim ev genelde serindir de.. Uyku geçişleri keskindi eskiden 7 aylikken egitim vermistim ben ama asiri zorda kaldigim icindi. Sonra yine emzirdim salladim ama uyku geçişleri kirildigi icin eskisi kadar sık uyanmiyor gunduz de uzun uyuyor sukur. Iki uc saatte birkalkiyorda gecede 4 kez filan kalkmis oluyor simdi düşündüm de. Bana göre normal sanirimHerkese merhaba. Ben de epeydir giremiyorum, okusam da yazamıyorum. Artık çok hareketliler, gün nasıl bitiyor anlamıyorum.
Bilmiyorum ama inşallah dediğin gibi olur canım.. . memede kucakta uyurken bir anda bunlardan mahrum uyuyunca dengesi şaşar diye endişeleniyorum. İlla ki tolere eder ama bilinçaltında farklı bir mesaj bırakması beni endişelendiriyor aslında. Gerçi bu sabah büyük patron aradi yarın görüşelim diye çağırdı belki işten cikartacak ve cocugumu ben büyüteceğim. Hayırlısı diyorum artık.Burda ise dönüş konusu konuşulmuştu canim. Bebeklerimize cok guvenelim
Hani derler ya onun nazi sana. Sen olmayınca kuzu gibi uyur. Bir sekilde tolere eder o ihtiyacını. Annen de onun dilinden anlamaya calisirsa ne ala. Hic sorun olmaz merak etme. Dereyi gormeden pacalari sivama bosa stres yaptirma ona da kendine de. Nacizane fikrim bu. Akisina birakmk en güzeli. Konusup anlatmayi ben çok onemsiyorum hele seninki gibi cin zekalilar hup diye anlar. Ben yarin ise gideceğim anneannenle guzel zaman gecir tamam mi. Aksam gelip seni alacagim. Kisa zamanda uyum saglar zaten. Ama gece beraber yatma konusunda bisi diyemeyecegim. Kendime de bir cozumum yok. Ben dogdu dogali beraber yatamiyorum cok deli yatan biriyim. Kipirdamadan uyumak benin için asiri zor. Ismail de yani bebek de oyle done döne uyuyor. Son zamanlarda yanindan gitmeme tepki veriyor biraz. Ama nasil bir çözüm bulabilirim bilmiyorum. Yanima da alamam duser hemen yere. Ben onun yanina gitsem sigmayiz o da yatamaz. Dun gece tutturdu kucağında uyuyacağım diye. Bes dakikaya bir uyandi. En son biraktim ayagima sarildi bu kez de
Biz de emerek uyuyoruz ama gece uyanmamız olmuyor. Aksam yatmadan yarim saat önce gece maması veriyorum seveceği şeylerden yapıyorum. Yedikten Yarım saat sonra emzirip uyutuyorum sabah birlikte kalkıyoruz. Eğer akşam yemeğini ve gece mamasını guzelce yemedikçe gece uyaniyor. Gece uyandığında emzirmek yerine su vermek te gece kalkmasinin önüne geçiyormuş. Ama ben hiç denemedim gerek olmadığı için.Herkese merhaba. Ben de epeydir giremiyorum, okusam da yazamıyorum. Artık çok hareketliler, gün nasıl bitiyor anlamıyorum.
Suyu biraz ihmal ediyor olabilirim onu arttirayim. Gündüz uykusu 2.5-3 saat gibi toplamda. 2kez uyuyor, Biri daha uzun. Ama tabi ki her zaman aynı olmuyor. Beni de en çok yoran gece tekrar uykuya dalması oluyor, uykum kaçmış oluyor. Beraber yatıyordum ama bıraktım artık arada bir.Ben de emzirip uyutuyorum genelde 11 saat uyuyor ve 3 kez uyaniyor bazen iyi dalamadiysa uyanislarindan birinde ben yataga gitmeden tekrar uyandigi oluyor. Emdigi için sık uyaniyor diyemeyiz bence. Ama doymuyor mu kismini eleyin guzel su içtiğine emin olun gün icinde. Gunduz uykusunu dengeli uyudu mu diye de kontrol ediyorum ben. Üşuyunce sık uyaniyor. Mesela o gun sicak ince tulumu giydiriyorum ama ertesi gune yagmurlu uyanıyoruz geceden sogumus oluyor o dengeyi kacirinca bunu da yaşıyoruz. Bizim ev genelde serindir de.. Uyku geçişleri keskindi eskiden 7 aylikken egitim vermistim ben ama asiri zorda kaldigim icindi. Sonra yine emzirdim salladim ama uyku geçişleri kirildigi icin eskisi kadar sık uyanmiyor gunduz de uzun uyuyor sukur. Iki uc saatte birkalkiyorda gecede 4 kez filan kalkmis oluyor simdi düşündüm de. Bana göre normal sanirimsabaha kadar kesintisiz uyuyan yuzde ondur heralde. Bilemedim valla herkesin normali farkli iste. Ama ben de asiri zorlaniyorum kalkip yanina gidip sessizce yatagima dönüp tekrar uykuya dalmakta orası ayri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?