Ben gece hep su veriyorum ayrıca emziriyorum da ama yine de uyanıyor. Yapacak bir şey yok karakter meselesi galiba. Birde bizimki muhallebi gibi şeyleri pek sevemedi. Yese gece tok tutar ama işte yemiyor.Biz de emerek uyuyoruz ama gece uyanmamız olmuyor. Aksam yatmadan yarim saat önce gece maması veriyorum seveceği şeylerden yapıyorum. Yedikten Yarım saat sonra emzirip uyutuyorum sabah birlikte kalkıyoruz. Eğer akşam yemeğini ve gece mamasını guzelce yemedikçe gece uyaniyor. Gece uyandığında emzirmek yerine su vermek te gece kalkmasinin önüne geçiyormuş. Ama ben hiç denemedim gerek olmadığı için.
Aynen. Kilo almıyorlarmış artık hareketlendiklerinden. 8-10 ay arası 50 gram almış Luna da. Sizin boy epey uzun. Luna da en minik bebeklerden yan yana koysak ediyle büdü gibib dururlardı. en çok oynadıklarında öğreniyorlar büyüyolar. Luna da kreşe başladıktan sonra her şeyi birden anlar oldu, inanamıyorum. ama merdiven çıkmak falan ey maşallah nazar değmesin, biz daha oralara gelemeledik. çok heyecanlanıyorum. 1 yaşının organizasyonunu yapmak istiyorum bu arada. sizler neler düşünüyorsunuz ?Kızlar 10. Ay kontrolünden şimdi geldik. Ala ala 80 grm almış bizim kız. Doktorumuz hiç endişelenme dedi. Hareketlendikleri için hiç almayabiliyorlarmis. 12. Ay kilosu 8.5 ve üstündeyse sorun yok dedi. Bizim 8.3 . boyu ve kafa çapı da 12.ayla uyumlu gayet iyi dedi. 9 aydan sonra ne yaptın bu çocuk çok büyümüş dedi hattadedim yazlığa gittik çimende toprakda kumda çok oynadı. Çok iyi dedi. 9.ayda doktor yanına iki elinden tutarak girmiştik bu gün merdivenleri çıktı tek elimden tutarak girdik odasına. Büyüyorlar...
O kadar haklısınız ki çocuklar rahat ortamda oyun oynarken kendilerini çok gelistiriyorlar gerçekten. Bir merdiven çıkışımız var füze gibiAynen. Kilo almıyorlarmış artık hareketlendiklerinden. 8-10 ay arası 50 gram almış Luna da. Sizin boy epey uzun. Luna da en minik bebeklerden yan yana koysak ediyle büdü gibib dururlardı. en çok oynadıklarında öğreniyorlar büyüyolar. Luna da kreşe başladıktan sonra her şeyi birden anlar oldu, inanamıyorum. ama merdiven çıkmak falan ey maşallah nazar değmesin, biz daha oralara gelemeledik. çok heyecanlanıyorum. 1 yaşının organizasyonunu yapmak istiyorum bu arada. sizler neler düşünüyorsunuz ?
Her bebek kendine özgü. Hepsini bir tutmak doğru olmuyor. Hepimizin gun içerisinde bazı endişeli olduğumuz vakitler oluyor belkide annesi kreşte video çekilirken Luna nin o anına denk gelmiştir. Anlıktır. Evet hepimiz zaman zaman müdahaleci davranıyoruz. Düşmesin acımasın üşütmesin üzülmesin liste uzayıp gidiyor. Elimden geldiğince bende yapmamaya çalışıyorum ama içimde hep ya bir şey olurda yetişemezsem korkusu var. En basit örneği benim kız çorap ve ayakkabı düşmanı kesinlikle istemiyor. Hafta sonu kayinvalidemlere gittik. Bahçeleri falan var. Bir gün öncesi nasıl yağmur yağdı bahçe çamur bizimki inatla o tarafa gidiyor haydi gittik ayakkabıyı çıkartmak istedi hadi çıkarttık sonra yere oturcakmış. Oturdu çorapları da çıkarttı. Çamura bulandı kafasına kadar kendini. İçim içimi yedi. Yer soğuk ya üşürse ya mikrop kaparsa ya böcek vs ısırırsa. Müdahale etmemek için kendimle savaştım resmen. Evet zor gerçekten. Ama gelişimleri için eşsiz fırsatlar bunlar. Doğa yabancı seçiyor. Birini görünce üzerime tırmanıyor. Zamanı var diyorum.Selam, her birinizi sevgiyle selamlıyorum. okuyorum yazılanları konuşulanları katılmak da istiyorum ama bozuk telefonumla yazamadığımdan ancak bilgisayara geçince yazabiliyorum.
Luna 10 aylık 8 günlük bugün. Geçen gün uykusuz gecemizden bahsetmiştim, bu konuda epey sıkıntı yaşayan varmış. Dilimize pelesenk olan mottomuzu tekrarlamaktan başka şansımız yok. "Böyle böyle büyüyecekler" Ben neyden kaynaklandığını çözemediğimden mütevellit kabullendim durumu. Luna genelde uyur, iyi de uyur, ayda yılda bir uyumadığı da olsun varsın, ne yapalım modundayım. Normalde 20:30'dan sonra en geç 22:00'de uyuyor. Sabah 07:30'da da kalkıyor. 10 saati aşıyor uykusu. Gündüz de 2 kez uyuyor evde olduğunda. öglen 1 saat akşam 2 saat genelde. aslında tersi olmalıymış, 2 saati öglen uyumalıymış. bizim sistemimiz böyle, böyle uyuduğunda da ona yetiyor. Ve evet hala memede uyuyor. ne yazık ki.
Kreşten memnunum. Sürekli etkinlik yapıyorlar. Farklı materyallerle oynuyorlar, tanıyorlar, boyuyorlar fln. Babalar gününe sürpriz varmış, el ya da ayak bastığı bir şeylerdir diye düşünüyorum, bu akşam görücez. Bunun dışında daha önce de söylediğim gibi onu kreşe gönderdiğimde kendimle kalmaya bayılıyorum. hahah
Bugünlerde hep güvenli bağlanma konusunda okuyorum, bu konuda okuyan vardır muhtemelen. Birçok uzman bir sürü şey söylüyor. Benim savunduğum şey ise her bebek farklıdır, bebek özelinde annenin bebeğin ihtiyaçlarına doğru yanıt vermesi sağlıklıdır. örnek olarak kimi bebek dokunulmaktan hoşlanmazken kimisi hep kucak ister gibi gibi. bebeğim özelinde ihtiyaçlarına yanıt verdiğimi düşünüyorum. güvenli bağlandığımızı düşünüyorum. biraz anneci bile denebilir. benden ayrılırken ağladığı gibi ben geldiğimde de susup bana sarılır. genel anlamda verilen tariflere uyuyor ilişkimiz. tam bunlara yoğunlaşmışken bir şey oldu. kreşte dün bebekleri havuzda oynattılar. video çekmişler. 6 bebek var tek bağıran mızmızlanan Luna. Etrafına bakıyor endişeli endişeli diğer bebekleri bakıcıları izliyor. Yeni uyandığı için ya da uykusu olduğu için de o an öyle görünüyor da olabilir. Ama bu görüntü tüm yukarıda yazdıklarıma gölge düşürdü. Diğer 6 bebek de ilk defa havuz görüyor, diğer 6 bebek de annelerinden ayrı, hepsi sessizleşmiş oyununu oynarken benim kızım mızmızlanan tek bebek. neyi yanlış yapıyor olabilirim neden hala dışarıdan ve insanlardan bu kadar ürküyor diye düşünmeye engel olamıyorum. belki sağlıklısı budur. belki de baş etmesi gerektiği bir süreç. ya da belki ben çok korumacı davrandım belki çok nazlı büyüttüm, belki ona kendi başına bir şeyleri keşfetme bir şeyleri başa çıkma alanı bırakmadım müdahale ettim. belki belki belki. tek bildiğim çocuğum benimleyken mutlu. yabancıların yanında koca 1 ay da geçirmiş olsa hala mutsuz ve tedirgin. Sordum çıkışta alırken aa hayır bugün çok mutluydu diyorlar. Ay umarım doğru söylüyorlardır.
Benim ufaklıkta dün gece üç saate kadar uyuşuk kaldı bi türlü uyumadı bende ya atak ya da azı dişleri diyorum beklemedeyim. Yemek kısmı eh işte şöyle böyle devam ediyor. Benim sağ memeyi daha fazla emmişti ve sola göre daha büyük bu nerdeyse 3-4. Aydan bu yana böyle. Ama artık eskisi gibi süt dolmadığı için farklılık çok azaldı. Emzirme olayı bitse tam normale dönecek gibi görünüyor. Ben bikinimi çok rahat giyiyorum. Zaten ilk üç ay çok doluyordu artık öyle değil. Sadece uzun sure emmeyince koltuk altına yakın yumru gibi bir şişlik oluşuyor o da emince hemen geçiyor.Ah bu uykularbiz de hala yenidogan gibi gecede 26283829 kere kalkıyoruz. Dun mesela 21:30 civari uyuttum. 22:40 uyandi ve 02:00 ye kadar oturdu. Uyku uykunun mayasıdır derler. Uykusuzluk da uykusuzluğu getiriyor. Gece ne kdar kotu uyursa gunduz de o kdar zor geciyor ve uyumuyor. 6. Disimiz patlayacak sanirim. Ondan da olabilir. Bu arada yasayan var mi bilmiyorum. Benim sol memem resmen sag tarafin 2 kati. Boyle kalacak sanirim. Kisin cok farkedilmiyordu ama yarin tatile gidiyoruz. BiZim icin ilk olacak ve endiseliyim dun de uyumayinca. Neyse 2 gun once bikinileri deneyeyim dedim ve denemez olaydim. Giymem mumkun degil. O kdar bariz fark var ki ne yapcam bilniyorum. Kafama taktim resmen. Var mi benzer durum yasayan. Duzelir mi acaba
O kadar haklısınız ki çocuklar rahat ortamda oyun oynarken kendilerini çok gelistiriyorlar gerçekten. Bir merdiven çıkışımız var füze gibitabi elimden tutuyor ama öyle tek ayak şeklinde de değil bir sağ ayağı kaldırıyor bir solu aynı basamağa iki kere basmak yok. Kaldiramayinca çıkamayınca eğilip söylenmeye başlıyor
Bir yaş organizasyonu düşünmüyorum ben yaAslında şöyle daha bebis öncesinde arkadaşlarımızın cocuklarinin doğum günlerine giderdik ve aşırı masraf yapılırdı. Mekanlar tutulur fotoğrafçılar yemekler konsept kıyafet pastalar kat kat vs vs. Ve kimisinin gerçekten maddi durumu sıkıntılıydı ama diğerlerinden geri kalmamak için borç harcla bile çok gösterişli partiler yaptılar. O zaman eşimle biz söz verdik ileride çocuğumuz olduğunda böyle partiler yapmayacağız onun yerine her doğum gününü farklı bir ülkede ufak pastayla kutlayalım diye. Şimdi sözümü yemek istemiyorum. Pandemi sebebiyle yurt dışına cikamayacagiz ama burda güzel bir yerde 3-4 günlük tatil planlamış. Hem doğum günü hem evlilik yıldönümü. babaanne amca yenge hala çok isterse hepsine görev veririm biri kek biri biri börek biri kısır vs yapsın bende basit bir pasta yapar piknik gibi bahçede kutlar, anneanne teyzeler isterse yine onlara görev verip sahilde piknik gibi yaparız. Öyle büyük bir sey düşünmüyorum.. Bu sene olamayacak gönlüme göre ama seneye yurt dışı için şimdiden bakmaya başladım herkesin kendi fikri tabi, bu da bizim düşüncemiz.
Her bebek kendine özgü. Hepsini bir tutmak doğru olmuyor. Hepimizin gun içerisinde bazı endişeli olduğumuz vakitler oluyor belkide annesi kreşte video çekilirken Luna nin o anına denk gelmiştir. Anlıktır. Evet hepimiz zaman zaman müdahaleci davranıyoruz. Düşmesin acımasın üşütmesin üzülmesin liste uzayıp gidiyor. Elimden geldiğince bende yapmamaya çalışıyorum ama içimde hep ya bir şey olurda yetişemezsem korkusu var. En basit örneği benim kız çorap ve ayakkabı düşmanı kesinlikle istemiyor. Hafta sonu kayinvalidemlere gittik. Bahçeleri falan var. Bir gün öncesi nasıl yağmur yağdı bahçe çamur bizimki inatla o tarafa gidiyor haydi gittik ayakkabıyı çıkartmak istedi hadi çıkarttık sonra yere oturcakmış. Oturdu çorapları da çıkarttı. Çamura bulandı kafasına kadar kendini. İçim içimi yedi. Yer soğuk ya üşürse ya mikrop kaparsa ya böcek vs ısırırsa. Müdahale etmemek için kendimle savaştım resmen. Evet zor gerçekten. Ama gelişimleri için eşsiz fırsatlar bunlar. Doğa yabancı seçiyor. Birini görünce üzerime tırmanıyor. Zamanı var diyorum.
Bebeğimizi en iyi tanıyan biziz ve her şekilde bebeklerimize yetmek için elimizden geleni yapıyoruz.
Bence kesinlikle doğru söylüyorlarSelam, her birinizi sevgiyle selamlıyorum. okuyorum yazılanları konuşulanları katılmak da istiyorum ama bozuk telefonumla yazamadığımdan ancak bilgisayara geçince yazabiliyorum.
Luna 10 aylık 8 günlük bugün. Geçen gün uykusuz gecemizden bahsetmiştim, bu konuda epey sıkıntı yaşayan varmış. Dilimize pelesenk olan mottomuzu tekrarlamaktan başka şansımız yok. "Böyle böyle büyüyecekler" Ben neyden kaynaklandığını çözemediğimden mütevellit kabullendim durumu. Luna genelde uyur, iyi de uyur, ayda yılda bir uyumadığı da olsun varsın, ne yapalım modundayım. Normalde 20:30'dan sonra en geç 22:00'de uyuyor. Sabah 07:30'da da kalkıyor. 10 saati aşıyor uykusu. Gündüz de 2 kez uyuyor evde olduğunda. öglen 1 saat akşam 2 saat genelde. aslında tersi olmalıymış, 2 saati öglen uyumalıymış. bizim sistemimiz böyle, böyle uyuduğunda da ona yetiyor. Ve evet hala memede uyuyor. ne yazık ki.
Kreşten memnunum. Sürekli etkinlik yapıyorlar. Farklı materyallerle oynuyorlar, tanıyorlar, boyuyorlar fln. Babalar gününe sürpriz varmış, el ya da ayak bastığı bir şeylerdir diye düşünüyorum, bu akşam görücez. Bunun dışında daha önce de söylediğim gibi onu kreşe gönderdiğimde kendimle kalmaya bayılıyorum. hahah
Bugünlerde hep güvenli bağlanma konusunda okuyorum, bu konuda okuyan vardır muhtemelen. Birçok uzman bir sürü şey söylüyor. Benim savunduğum şey ise her bebek farklıdır, bebek özelinde annenin bebeğin ihtiyaçlarına doğru yanıt vermesi sağlıklıdır. örnek olarak kimi bebek dokunulmaktan hoşlanmazken kimisi hep kucak ister gibi gibi. bebeğim özelinde ihtiyaçlarına yanıt verdiğimi düşünüyorum. güvenli bağlandığımızı düşünüyorum. biraz anneci bile denebilir. benden ayrılırken ağladığı gibi ben geldiğimde de susup bana sarılır. genel anlamda verilen tariflere uyuyor ilişkimiz. tam bunlara yoğunlaşmışken bir şey oldu. kreşte dün bebekleri havuzda oynattılar. video çekmişler. 6 bebek var tek bağıran mızmızlanan Luna. Etrafına bakıyor endişeli endişeli diğer bebekleri bakıcıları izliyor. Yeni uyandığı için ya da uykusu olduğu için de o an öyle görünüyor da olabilir. Ama bu görüntü tüm yukarıda yazdıklarıma gölge düşürdü. Diğer 6 bebek de ilk defa havuz görüyor, diğer 6 bebek de annelerinden ayrı, hepsi sessizleşmiş oyununu oynarken benim kızım mızmızlanan tek bebek. neyi yanlış yapıyor olabilirim neden hala dışarıdan ve insanlardan bu kadar ürküyor diye düşünmeye engel olamıyorum. belki sağlıklısı budur. belki de baş etmesi gerektiği bir süreç. ya da belki ben çok korumacı davrandım belki çok nazlı büyüttüm, belki ona kendi başına bir şeyleri keşfetme bir şeyleri başa çıkma alanı bırakmadım müdahale ettim. belki belki belki. tek bildiğim çocuğum benimleyken mutlu. yabancıların yanında koca 1 ay da geçirmiş olsa hala mutsuz ve tedirgin. Sordum çıkışta alırken aa hayır bugün çok mutluydu diyorlar. Ay umarım doğru söylüyorlardır.
ben de başta yere düşen şeyler için titiz yaklaşıyordum ama artık her zaman yıka ver yapamıyorum bazen. bizimkisi yemeği ben yedirirsem illa oyalanacak bir şey istiyor, mutfakta farklı bir şeyler bulup veriyorum. oynadığını da mutlaka ağzına sokar, yere atar. ama zaten oyuncakları da yerde, onları da sürekli yıkayamayız ki.Benim ufaklıkta suyu çok seviyor ben yüzdüm ilk kez onu da soktum bir tereddüt ettim ama aman dedim, çıktıktan hemen sonra kurularsak hiç bir şey olmaz. Şimdilik bir şey olmadı. Birde yere düşen her şeyi yıkayıp geri veriyordum bazen direkt veriyorum artık ne yapayım . Zaten rota virüsü aşısı var çok önemli bir şey olmaz diye düşünüyorum
Bizim kız evde suyla oynamaya bayılıyor. Ama denizden korktu çok su olunca birde dalgaliydi. Ondan herhalde. Ama açık alanda çok rahat ediyorlar. Özgürce bir oraya bir buraya emekledi yuvarlandı enerjisini atınca da güzelce uyuyordu mesela. 2 haftadır evdeyiz hava çok yağışlı olunca park bahçeye de çıkamadık çocuk huysuzlasti. Ani bir kararla bu akşam yine yazlığa gitmeye karar verdim. Tabi ufaklık musade edip valiz hazırlayabilirsem...2 günlük uyku durumumuzu güncelleyim, enn başa döndük. çook zor uyudu, saat başı ağlayarak kalktı, ben de emzirdim. pışpışla sakinleşecek gibi değildi. ya diş ya atak ya retro metro. bu ara yeni şeyler öğreniyor. artık evin içinde minnak bir birey gibi fırfır dolanıyor, tutunmadan ayağa kalkmayı ilerletti. sağlığı sıhatleri yerinde olsun tüm bebişlerin. uykuyu kafama takmayı bir süre daha erteliyorum.
bu arada havuz, deniz demişsiniz, biz de temmuzda tatil düşünüyoruz. ben aşı olamadım daha. çıkmadı. biraz ürküyorum da hastalıktan ama mete yüzsün çok istiyorum. evde suyu çok seviyor ama denizi bilemicem bakalım :)
bu fikir çok güzel yalnız. ben çalsam alınıp gücenmezsiniz umarım. bahane olur. her yıl farklı bir ülkede mumunu üflemesi tam bize göre. aslında biz çıkacağız ama yazın işler yoğun diye ertelemiştik sonbahara. 10 Ağustos için olsa ne iyi olur. Kısmet.O kadar haklısınız ki çocuklar rahat ortamda oyun oynarken kendilerini çok gelistiriyorlar gerçekten. Bir merdiven çıkışımız var füze gibitabi elimden tutuyor ama öyle tek ayak şeklinde de değil bir sağ ayağı kaldırıyor bir solu aynı basamağa iki kere basmak yok. Kaldiramayinca çıkamayınca eğilip söylenmeye başlıyor
Bir yaş organizasyonu düşünmüyorum ben yaAslında şöyle daha bebis öncesinde arkadaşlarımızın cocuklarinin doğum günlerine giderdik ve aşırı masraf yapılırdı. Mekanlar tutulur fotoğrafçılar yemekler konsept kıyafet pastalar kat kat vs vs. Ve kimisinin gerçekten maddi durumu sıkıntılıydı ama diğerlerinden geri kalmamak için borç harcla bile çok gösterişli partiler yaptılar. O zaman eşimle biz söz verdik ileride çocuğumuz olduğunda böyle partiler yapmayacağız onun yerine her doğum gününü farklı bir ülkede ufak pastayla kutlayalım diye. Şimdi sözümü yemek istemiyorum. Pandemi sebebiyle yurt dışına cikamayacagiz ama burda güzel bir yerde 3-4 günlük tatil planlamış. Hem doğum günü hem evlilik yıldönümü. babaanne amca yenge hala çok isterse hepsine görev veririm biri kek biri biri börek biri kısır vs yapsın bende basit bir pasta yapar piknik gibi bahçede kutlar, anneanne teyzeler isterse yine onlara görev verip sahilde piknik gibi yaparız. Öyle büyük bir sey düşünmüyorum.. Bu sene olamayacak gönlüme göre ama seneye yurt dışı için şimdiden bakmaya başladım herkesin kendi fikri tabi, bu da bizim düşüncemiz.
golden çocuk sendromu varmış, bu şekilde bir durum yaşamasını da kesinlikle istemem çocuğumun. o kadar zor ki. başının çaresine baksın isterken zarar görmediğine emin olmak ya da güvenliğini isterken üzerine fazla titreyerek bunaltmadığına emin olmak, çılgın gibi müdahale etmemek.. ben üzerine çok titriyorum bugün eve yeni bir kız geldi bakmaya, kız 5 saat kaldı, 4ünde ben kendim baktım. bırakamıyorum. haklıymışım bıraktığım kısımda da tutamamış düşürmüş çocuğu, kafası kızardı biraz.Her bebek kendine özgü. Hepsini bir tutmak doğru olmuyor. Hepimizin gun içerisinde bazı endişeli olduğumuz vakitler oluyor belkide annesi kreşte video çekilirken Luna nin o anına denk gelmiştir. Anlıktır. Evet hepimiz zaman zaman müdahaleci davranıyoruz. Düşmesin acımasın üşütmesin üzülmesin liste uzayıp gidiyor. Elimden geldiğince bende yapmamaya çalışıyorum ama içimde hep ya bir şey olurda yetişemezsem korkusu var. En basit örneği benim kız çorap ve ayakkabı düşmanı kesinlikle istemiyor. Hafta sonu kayinvalidemlere gittik. Bahçeleri falan var. Bir gün öncesi nasıl yağmur yağdı bahçe çamur bizimki inatla o tarafa gidiyor haydi gittik ayakkabıyı çıkartmak istedi hadi çıkarttık sonra yere oturcakmış. Oturdu çorapları da çıkarttı. Çamura bulandı kafasına kadar kendini. İçim içimi yedi. Yer soğuk ya üşürse ya mikrop kaparsa ya böcek vs ısırırsa. Müdahale etmemek için kendimle savaştım resmen. Evet zor gerçekten. Ama gelişimleri için eşsiz fırsatlar bunlar. Doğa yabancı seçiyor. Birini görünce üzerime tırmanıyor. Zamanı var diyorum.
Bebeğimizi en iyi tanıyan biziz ve her şekilde bebeklerimize yetmek için elimizden geleni yapıyoruz.
Al benden de o kadar kimse hemen ciksin ortayaKimin nazarı deydi söylesin hemenakşam 20 dakika uymadı ya. Saat 21.30 da yattık sabaha kadar sadece memede kapattı gözleri. Sabah 8 de memeyi çektim ağzından ve uyanıp güne başladık. Gece milyon kez uyandım. Uykusuzluktan rüyamda memeni kesip cocuga vermiştim de rahat uyumustum o derece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?