2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
ah yazacaktım sana, çıkmak zorunda kaldım. evet bir tarafın diğerini dengeleyebilmesi harika. benim eşim de çok koruyor ben de. böylesi de hiç iyi değil. çekingen bir çocuk olacak gibi geliyor. denize girme fırsatımız olmadı henüz. inşallah yakında ayarlayacağız ben de çok merak ediyorum tepkisini. dibimiz deniz daha fırsat yaratamadık.

Gerçekten destek almadan çocuk büyütmek çok zor ben kayınvalideme ne kadar teşekkür etsem az benden çok ilgileniyor Dışardan bakınca ne kolaymış “doğan büyüyor “ demeler, ah ah çoook emek istiyor çoook daha yolun çok başındayız. Ama ilk yıl hem anneliğe alışmak hemde bebeğin olağanüstü büyümesi çok yorucu oluyor. Bizde 2.5 yaşında bir yeğen var o dönemlerde bayağı zor şimdiden gözlemliyorum sonuç olarak allah hepimizin yardımcısı olsun

Neden güceneyim ki çok mantıklı bence. Yani ben öyle düşünüyorum. Bir dünya masraf yapılıyor mekandı süslemesi pastası yemeği özel resim bastırılıp hazırlanmış tabaklar peçeteye içecekler fotoğrafçısı kostümü saçı makyajı vs..vs... onlara para vermektense aile içinde toplanıp basit bir pasta üfleme (laf etmesinler diye ) çekirdek ailece güzel anılar biriktirme olur bence. Hem cocuga hem de bize değişiklik olur. Kızımın doğum günüyle evlilik yildonumumuz arasında 3 gün var sadece ikisini de birlikte güzelce kutlarız diye hayal ediyorum ama pandemiiiii bu sene ki tüm planlarımı maf etti. Neyse sağlık olsun....

Evet bende de durum aynen öyle... fazla korumacı müdahaleci olmamaya çalışıyorum ama işte ne kadar tutabilirim ki kendimi. Halen çok zorlanıyorum. Ama yavaş yavaş zorluyorum kendimi. Şöyle ki ben daha 5 dakika çocuğumu birine bırakıp yanindan hiç ayrılmadım, bir kere babasına bırakıp apartman toplantısına indim geldiğimde çocuk yataktan düşmüştü kaburgasında hassasiyet olunca soluğu acilde aldık. İlk ve sondu yani. Hani öyle anneanne babaanne baksın da ben uyuyayım yada işimi yapayım hiç olmadı. Sevmediler mı evet sevdiler ama hep yanımda. Şimdi çocuk tabi anneci olur diyorlar da manyak gibi herkes sanki çocuğuma potansiyel tehlike gözüyle hep tetikleyim. Haberleri izleyince. Ben hale çocuğumu yanağından öpemiyorum mesela birsey olur mikrop kapar diye. Yada elini bir yere sürünce hemen siliyorum, cocuga biri dokununca hemen duşa sokup yıkıyorum mesela. Eve halen misafir kabul etmiyorum. Vs vs. Evet fazla hatta manyakça koruma içgüdüsü doğru mu değil ama yapıyorum. Değiştirmek içinde yavaş yavaş kendime fırsatlar veriyorum kademeli olarak.

Her çocuğun gelişim sırası aynı olmuyor. Doğa mesela otururken yatar sonra kalkar oturur. Bir yerden destek alıp ayağa kalkabiliyor. Elinden tutunca yürüyor ama daha desteksiz yürümeye geçmedi. Daha vakti var diyorum, kendini hazır hissedince yürümeye başlar. Bizim kız sırt üstü yatarken genelde ya yüzüstü dönüp sonra oturmaya çalışıyor yada sırt üstünden yana dönüp koluyla destekleyip kaldırıyor kendini.
Tabi dediğim gibi her çocuk bir olmuyor maalesef. Sizin bebeğiniz desteksiz yürüyebiliyormus mesela bizde daha o yok. Zamanla beceri geliştirir diye düşünüyorum şahsen ben,çok endiseleniyorsaniz doktorunuza sorabilir ve evde egzersizler yapabilirsiniz.

Havalar ısınınca evde tutmak zor oluyor bizde de durum aynı. Bahçeli evi olanlar şanslı bende annemlere geldim biraz burda da bahçeye çok alıştı eve girmek istemiyor evdeyken üst baş değiştir terle gel hemen bıcı bıcı yap derken akşam oluyor. Ev işlerine girmek istemiyorum bile .
Aynı zamanda çalışmak da zorlar tabi seni ben daha izinliyim çalışmaya başlayınca epey zor gelecek

Arkadaşlar hay masallah yuruyorlar hee. Benimki gecen hafta koltuktan tutunup yurumeye basladi o bile cok yeni bi sey bana. Ne durumdasiniz merak ettim. Tez canli minnaklar sizi. Babaannem benimkine cani tez dedi ama hic demesin nasil basladiniz elinden tutup yürütüyordum ben ara ara koltuktan da gitmeye başlayınca iyice oyuncaga ulasma yöntemi bu oldu. Emeklemesi seri degildi zaten. Dun bir bugun iki ha bire yurut diyor. Heyecandan da duramiyor son bir haftadır atakta oldugu cok belli. Bir değişiklik de istediği sey icin mizirdanma hatta aglama yöntemini cok kullanir oldu.
Baba diyordu sonra unuttu anne demeye basladi. Neden bilmem. Tabi ben mutlu emm diyor bi de bazen. Ama en cok anne diyor. Cabalarim sonuç vermis babayi nasil ve niye unuttu anlmadim.
Boh diye korkutmayi öğrendi surekli onu oynamak istiyor. Gunduz genelde bir kez uzun uyumaya basladi geceler cok karmasik ve cok fazla uyanir oldu. Gokceli kardes etiket adin tam nasildi kiz cikmadi. Hal böyle iste

Bizimde ev Bahçeli olduğu için bebeği çok oyalıyor, vakit nasıl geçiyor anlamıyorum. Apartman hayatına alışmak çok zor olacak

bende de alkış yok gel gel yok acaba kız bebeklerin gelişimi erkeklere göre daha mı önde?
bu alkış ve bye-bye olayı bizde halen yok maalesef. yani 10 aylık olduk. ara sıra ellerini birbirine vuruyor ama bilinçsiz bir şekilde. bye-bye ise hiç yok, esamesi bile okunmuyor.
kızlar, sizin çocuklar ne durumda acaba. alkış bye-bye yapıyormu ? yapıyorsa ne zaman başladılar yapmaya ?
bu arada benim bebişde erkek

Bizimki en baba ne anne yok hım mim falan diyor anlamıyorum ki ama en çok beklediğim dönem bilinçli olarak anne deyip gelip sarılması bizim kiz cö oyununu iyice benimsedi emekleyerek kapı koltuk yanına gidip kafasını saklıyor sonra bize bakıp kahkaha atıyor ha birde kafasına bulduğu her eşya ile kapatıp bekliyor onu bulalım diye masumum benim deve kuşu misali kafasını saklayinca kendini gorunmez mı sanıyor ne

Alkış surekli yapıyor. Hatta hoşuna bir şey gittiğinde de alkışlıyor. Bay bay konusuna gelince onu da yapıyor ama sağ sol şeklinde değil öne arkaya sağa sola sola şeklinde tam koordine edemiyor daha ama biz anlıyoruz. Bir yere giderken bizimle gelmeyene yapıyor ve ortamdan sıkıldıysa yapıyor haydi anne gidelim buradan dercesine tarih olarak 3 mayıs ta alkışlamaya, 7 mayıs ta gel gel yapmaya , 16 mayıs ta bay bay yapmaya başladı.

Oğlumda da hala hiçbiri yok

Benim kızımda da yok

Oğlum alkışı baya erken öğrendi annem öğretmişti bye bye yeni yeni yapıyoruz hadi alkış diyince hemen şap şap alkışlar. Bir anda hızlanıyorlar ya hareketleri artık günlük değişiyor

Bugün o kadar enerjikti ki halim kalmadı ya uykuya da yansıdı 9 buçukta uyuyabildi. Evdekilere büyük bir heyecanla kucak açıyor sarılıyor ama sadece beni öpüyor . Değişik sesler çıkarmaya başladı kendi kendine çok söyleniyor abartılı ve yüksek sesle dikkat çekmeye çalışıyor.

Erkekelere karşı mesafeli kadınlara karşı daha yakın şimdilik hele yaşlılara daha çabuk alışıyor

E Erganun oğlumda arada önce söylediği kelimelere ara veriyor mama ve meme yi şu an kullanmıyoruz mesela dede dada baba vava nadir de olsa anni bazen de hadi gibi birşeyler mırıldanıyor ağzı dolu laf özellikle yoğun bir gün geçirdikten sonra (gezme yeni yerler yabancılar vs) oturup söyleniyor günün özeti gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…