ah yazacaktım sana, çıkmak zorunda kaldım. evet bir tarafın diğerini dengeleyebilmesi harika. benim eşim de çok koruyor ben de. böylesi de hiç iyi değil. çekingen bir çocuk olacak gibi geliyor. denize girme fırsatımız olmadı henüz. inşallah yakında ayarlayacağız ben de çok merak ediyorum tepkisini. dibimiz deniz daha fırsat yaratamadık.Bence kesinlikle doğru söylüyorlarhavuz fazla farklı gelmiş olabilir, sizi o an orada istedi belki. Ben de güvenli bağlandığımızı hissediyorum, ama bazen öyle şeyler oluyor kü acaba dedirtiyor insana. Bence burada mizaçlar devreye giriyor biraz da.
Müdahale etme kısmına gelirsek, ben de bu konuda hiç iyi değilim. Allahtan eşim tam tersi. Öyle böyle dengeyi buluyoruz sanırım. Sal biraz diyorum kendime sık sık ama kolay olmuyor..
şimdi tatildeyiz, burada ikimizle daha çok vakit geçirdiği için daha iyi anlar oldum. Onunla karıncaları, kumlardaki taşları, ağaç gövdelerini keşfediyor ve öyle mutlu ki. Ben de onu görüp daha eğlenceli ve az müdahaleci bir anne olmaya karar verdim
aa havuz konusunda bir şey daha diyeceğim, denize girmeyi, suyu seviyor mu? Umay dün kıyıda mutluydu ama deniZde hiç mutlu olamadı mesela, ağladı mızmızlandı. Ama bugün epey eğlendi. Onların da bir günü bir gününü tutmuyor galiba zaman zaman
Gerçekten destek almadan çocuk büyütmek çok zor ben kayınvalideme ne kadar teşekkür etsem az benden çok ilgileniyorSelam kızlar ara ara fırsat buldukça giriyorum okuyorum cevap yazmaya vaktim bile olmuyor çok zorlandıgim bir dönemdeyim ayaklandı tam bir dışarı sevdalısı oldu bütün gün dışarı ıstiyor kapının önüne gidip Ağliyor birde ben çalışıyorum benden de kopamıyor napcami şaşırdim artık bilgisayari görünce kucağıma gelip bilgisayara vurmak istiyor valla piskolojim bozuldu resmen stresten işi yetiştir çocuğu ağlatma eve yetiş derken artık çok zorlanır oldum ...
Neden güceneyim kibu fikir çok güzel yalnız. ben çalsam alınıp gücenmezsiniz umarım. bahane olur. her yıl farklı bir ülkede mumunu üflemesi tam bize göre. aslında biz çıkacağız ama yazın işler yoğun diye ertelemiştik sonbahara. 10 Ağustos için olsa ne iyi olur. Kısmet.
Biz bu gece de oturuyoruz. Ahhh ahhhAl benden de o kadar kimse hemen ciksin ortaya11 saat uyur gece dedim uc gecedir kalkip iki saat oyun oynuyor gece gece
Evet bende de durum aynen öyle... fazla korumacı müdahaleci olmamaya çalışıyorum ama işte ne kadar tutabilirim ki kendimi. Halen çok zorlanıyorum. Ama yavaş yavaş zorluyorum kendimi. Şöyle ki ben daha 5 dakika çocuğumu birine bırakıp yanindan hiç ayrılmadım, bir kere babasına bırakıp apartman toplantısına indim geldiğimde çocuk yataktan düşmüştü kaburgasında hassasiyet olunca soluğu acilde aldık. İlk ve sondu yani. Hani öyle anneanne babaanne baksın da ben uyuyayım yada işimi yapayım hiç olmadı. Sevmediler mı evet sevdiler ama hep yanımda. Şimdi çocuk tabi anneci olur diyorlar da manyak gibi herkes sanki çocuğuma potansiyel tehlike gözüyle hep tetikleyim. Haberleri izleyince. Ben hale çocuğumu yanağından öpemiyorum mesela birsey olur mikrop kapar diye. Yada elini bir yere sürünce hemen siliyorum, cocuga biri dokununca hemen duşa sokup yıkıyorum mesela. Eve halen misafir kabul etmiyorum. Vs vs. Evet fazla hatta manyakça koruma içgüdüsü doğru mu değil ama yapıyorum. Değiştirmek içinde yavaş yavaş kendime fırsatlar veriyorum kademeli olarak.golden çocuk sendromu varmış, bu şekilde bir durum yaşamasını da kesinlikle istemem çocuğumun. o kadar zor ki. başının çaresine baksın isterken zarar görmediğine emin olmak ya da güvenliğini isterken üzerine fazla titreyerek bunaltmadığına emin olmak, çılgın gibi müdahale etmemek.. ben üzerine çok titriyorum bugün eve yeni bir kız geldi bakmaya, kız 5 saat kaldı, 4ünde ben kendim baktım. bırakamıyorum. haklıymışım bıraktığım kısımda da tutamamış düşürmüş çocuğu, kafası kızardı biraz.
Her çocuğun gelişim sırası aynı olmuyor. Doğa mesela otururken yatar sonra kalkar oturur. Bir yerden destek alıp ayağa kalkabiliyor. Elinden tutunca yürüyor ama daha desteksiz yürümeye geçmedi. Daha vakti var diyorum, kendini hazır hissedince yürümeye başlar. Bizim kız sırt üstü yatarken genelde ya yüzüstü dönüp sonra oturmaya çalışıyor yada sırt üstünden yana dönüp koluyla destekleyip kaldırıyor kendini.Merhabalar kızlar bir şey sormak istiyorum.bebekleriniz yattıkları yerden oturur pozisyona kendileri geçebiliyormu?biz bugün tam 10 aylık olduk.ben kaldırdığım zaman desteksiz bir şekilde evde yürüyor kendi.ama yatar pozisyondan oturur hale geçemiyor.ben elimi uzatırsam ona parmağımı tutup kendini çok rahat kaldırıyor.ama kendi kendine kalkamıyor.
Havalar ısınınca evde tutmak zor oluyor bizde de durum aynı. Bahçeli evi olanlar şanslı bende annemlere geldim biraz burda da bahçeye çok alıştı eve girmek istemiyor evdeyken üst baş değiştir terle gel hemen bıcı bıcı yap derken akşam oluyor. Ev işlerine girmek istemiyorum bileSelam kızlar ara ara fırsat buldukça giriyorum okuyorum cevap yazmaya vaktim bile olmuyor çok zorlandıgim bir dönemdeyim ayaklandı tam bir dışarı sevdalısı oldu bütün gün dışarı ıstiyor kapının önüne gidip Ağliyor birde ben çalışıyorum benden de kopamıyor napcami şaşırdim artık bilgisayari görünce kucağıma gelip bilgisayara vurmak istiyor valla piskolojim bozuldu resmen stresten işi yetiştir çocuğu ağlatma eve yetiş derken artık çok zorlanır oldum ...
Bizimde ev Bahçeli olduğu için bebeği çok oyalıyor, vakit nasıl geçiyor anlamıyorum. Apartman hayatına alışmak çok zor olacakHavalar ısınınca evde tutmak zor oluyor bizde de durum aynı. Bahçeli evi olanlar şanslı bende annemlere geldim biraz burda da bahçeye çok alıştı eve girmek istemiyor evdeyken üst baş değiştir terle gel hemen bıcı bıcı yap derken akşam oluyor. Ev işlerine girmek istemiyorum bile.
Aynı zamanda çalışmak da zorlar tabi seni ben daha izinliyim çalışmaya başlayınca epey zor gelecek
bu alkış ve bye-bye olayı bizde halen yok maalesef. yani 10 aylık olduk. ara sıra ellerini birbirine vuruyor ama bilinçsiz bir şekilde. bye-bye ise hiç yok, esamesi bile okunmuyor.bende de alkış yok gel gel yok acaba kız bebeklerin gelişimi erkeklere göre daha mı önde?
Bizimki en baba ne anne yok hım mim falan diyor anlamıyorum kiArkadaşlar hay masallah yuruyorlar hee. Benimki gecen hafta koltuktan tutunup yurumeye basladi o bile cok yeni bi sey bana. Ne durumdasiniz merak ettim. Tez canli minnaklar sizi. Babaannem benimkine cani tez dedi ama hic demesinnasil basladiniz elinden tutup yürütüyordum ben ara ara koltuktan da gitmeye başlayınca iyice oyuncaga ulasma yöntemi bu oldu. Emeklemesi seri degildi zaten. Dun bir bugun iki ha bire yurut diyor. Heyecandan da duramiyor son bir haftadır atakta oldugu cok belli. Bir değişiklik de istediği sey icin mizirdanma hatta aglama yöntemini cok kullanir oldu.
Baba diyordu sonra unuttu anne demeye basladi. Neden bilmem. Tabi ben mutluemm diyor bi de bazen. Ama en cok anne diyor. Cabalarim sonuç vermis babayi nasil ve niye unuttu anlmadim.
Boh diye korkutmayi öğrendi surekli onu oynamak istiyor. Gunduz genelde bir kez uzun uyumaya basladi geceler cok karmasik ve cok fazla uyanir oldu. Gokceli kardes etiket adin tam nasildi kiz cikmadi. Hal böyle iste
Alkış surekli yapıyor. Hatta hoşuna bir şey gittiğinde de alkışlıyor. Bay bay konusuna gelince onu da yapıyor ama sağ sol şeklinde değil öne arkaya sağa sola sola şeklinde tam koordine edemiyor daha ama biz anlıyoruz. Bir yere giderken bizimle gelmeyene yapıyor ve ortamdan sıkıldıysa yapıyor haydi anne gidelim buradan dercesinebu alkış ve bye-bye olayı bizde halen yok maalesef. yani 10 aylık olduk. ara sıra ellerini birbirine vuruyor ama bilinçsiz bir şekilde. bye-bye ise hiç yok, esamesi bile okunmuyor.
kızlar, sizin çocuklar ne durumda acaba. alkış bye-bye yapıyormu ? yapıyorsa ne zaman başladılar yapmaya ?
bu arada benim bebişde erkek
Oğlumda da hala hiçbiri yokbu alkış ve bye-bye olayı bizde halen yok maalesef. yani 10 aylık olduk. ara sıra ellerini birbirine vuruyor ama bilinçsiz bir şekilde. bye-bye ise hiç yok, esamesi bile okunmuyor.
kızlar, sizin çocuklar ne durumda acaba. alkış bye-bye yapıyormu ? yapıyorsa ne zaman başladılar yapmaya ?
Benim kızımda da yokbu alkış ve bye-bye olayı bizde halen yok maalesef. yani 10 aylık olduk. ara sıra ellerini birbirine vuruyor ama bilinçsiz bir şekilde. bye-bye ise hiç yok, esamesi bile okunmuyor.
Oğlum alkışı baya erken öğrendi annem öğretmişti bye bye yeni yeni yapıyoruz hadi alkış diyince hemen şap şap alkışlar. Bir anda hızlanıyorlar ya hareketleri artık günlük değişiyorbu alkış ve bye-bye olayı bizde halen yok maalesef. yani 10 aylık olduk. ara sıra ellerini birbirine vuruyor ama bilinçsiz bir şekilde. bye-bye ise hiç yok, esamesi bile okunmuyor.
Bizde de hiç biri yok.sadece ağzımı şapırdatınca emziğini ağzıma sokuyorteşekkürler cevaplarınız için. en azından tek ben olmadıgımı anladım, bu byebye ve alkış konusunda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?