- 25 Şubat 2020
- 1.447
- 1.301
- 133
- 46
Nesnelerin dokusunu keşfediyor olabilir yumuşak mı sert mi sıkarak öğreniyorlarbirde benim bebişin şöyle bir hareketi var, ara ara yapıyor. hani stres topunun elinizde oldugunu düşünün ve onu sürekli sıkıp bıraktıgınızı düşünün. ellerini aynen öyle yapıyor. ellerini kapatıp yumruk haline getiriyor, ve sonra geri açıyor, ve bunu 5-10 saniye tekrarlıyor. sizde de böyle bir hareket varmı acaba ?
Benim oğlan hep yaptığı hareket özellikle heyecanlanınca iki elini yukarı kaldırıp hızlıca açıp kapıyor.birde benim bebişin şöyle bir hareketi var, ara ara yapıyor. hani stres topunun elinizde oldugunu düşünün ve onu sürekli sıkıp bıraktıgınızı düşünün. ellerini aynen öyle yapıyor. ellerini kapatıp yumruk haline getiriyor, ve sonra geri açıyor, ve bunu 5-10 saniye tekrarlıyor. sizde de böyle bir hareket varmı acaba ?
Gel gel yapiyodur annesi. El kol bir suru hareketleri var. Iki gun bir sey yapip sonra baska bi sey yapmaya basliyolar. Bence hepsi normal.birde benim bebişin şöyle bir hareketi var, ara ara yapıyor. hani stres topunun elinizde oldugunu düşünün ve onu sürekli sıkıp bıraktıgınızı düşünün. ellerini aynen öyle yapıyor. ellerini kapatıp yumruk haline getiriyor, ve sonra geri açıyor, ve bunu 5-10 saniye tekrarlıyor. sizde de böyle bir hareket varmı acaba ?
Misal bizinkinde yeni huy ellerini dislerini sıkarak sinirlenme. Iiyyyghh diyor kendini sıkarak sinirlenince. Annaaaa diyorum bu ne ofke. Fena kiz mi olcan annem sen diyorum. Oyle bi hoykuruyo ki korkulur valla ofkesinden. Insallah gecicidir, benim gibi sinirli biri olmasini hic istemem. Bir de gecen konustunuz. bye bye meselesi vardi. Luna da bye byei yana yana yapmiyor. Bebekce bye bye yapiyor. Dirseginden oynatarak one arkaya tum kolunu salliyor biz ona bye bye yapinca. Hareketleri bebege gore degerlendirmek oyle okumak daha iyi bence' yani bir standart aramayarak. Cunku hepsi cok baska baska.Gel gel yapiyodur annesi. El kol bir suru hareketleri var. Iki gun bir sey yapip sonra baska bi sey yapmaya basliyolar. Bence hepsi normal.
teşekkürler :)Misal bizinkinde yeni huy ellerini dislerini sıkarak sinirlenme. Iiyyyghh diyor kendini sıkarak sinirlenince. Annaaaa diyorum bu ne ofke. Fena kiz mi olcan annem sen diyorum. Oyle bi hoykuruyo ki korkulur valla ofkesinden. Insallah gecicidir, benim gibi sinirli biri olmasini hic istemem. Bir de gecen konustunuz. bye bye meselesi vardi. Luna da bye byei yana yana yapmiyor. Bebekce bye bye yapiyor. Dirseginden oynatarak one arkaya tum kolunu salliyor biz ona bye bye yapinca. Hareketleri bebege gore degerlendirmek oyle okumak daha iyi bence' yani bir standart aramayarak. Cunku hepsi cok baska baska.
Mizaç meselesi olabilir belki. Oğlum artık ağlamayı epey azalttı istediği bir şey olunca başka seslerle tepki veriyor ya da istemediği bir sey olursa kendini yere atar gibi yapıyor. Dediğin gibi büyüdükçe değişiyor tepkileri. Artık daha fazla anlaşılmak istiyorlar ve hemen istediğim olsun diyorlarMerhabalar sizlere bir sorum olacak.bizde dönem dönem farklı takıntılar olmaya başladı.bundan 1 ay önce ağlarken kendini sıkıp titretiyordu.1 hafta bunu yapıp bıraktık.şimdi de ağlarken kafasını aşağıya doğru indiriyor sanki selam verir gibi bunu ben onu kucağıma alana kadar sürdürüyor.sizde de dönem dönem böyle şeyler oldu mu?
Benim kızımda kafasını öne doğru indirip hafif sıkıyordu kendini,sonradan şunu fark ettim,kabız olduğu zaman genellikle bu hareketi yapıyor.Kayinvalidem de bebekler dönem dönem değişik hareketler yapabilirler demişti.Aglarken,sinirlenirken kendini sıkma titreme huyu kızımda da var.Cevremdeki tum tecrübeli anneler normal olduğunu söyledi.Merhabalar sizlere bir sorum olacak.bizde dönem dönem farklı takıntılar olmaya başladı.bundan 1 ay önce ağlarken kendini sıkıp titretiyordu.1 hafta bunu yapıp bıraktık.şimdi de ağlarken kafasını aşağıya doğru indiriyor sanki selam verir gibi bunu ben onu kucağıma alana kadar sürdürüyor.sizde de dönem dönem böyle şeyler oldu mu?
Aynen bizde öyle öne doğru kafayı indirip kendini sıkıyor.kucağıma alana kadar bu hareket tekrarlıyor.Benim kızımda kafasını öne doğru indirip hafif sıkıyordu kendini,sonradan şunu fark ettim,kabız olduğu zaman genellikle bu hareketi yapıyor.Kayinvalidem de bebekler dönem dönem değişik hareketler yapabilirler demişti.Aglarken,sinirlenirken kendini sıkma titreme huyu kızımda da var.Cevremdeki tum tecrübeli anneler normal olduğunu söyledi.
Dediğim gibi ben kabızlığa baglamıştım o dönem ama şimdi de kabız oluyor fakat yapmıyor artık o hareketi.Kizim özellikle 8-9. Aylarda yapıyordu,bir ay kadar yaptı sonra kendiliğinden geçti.O dönem hatta videosunu bile çekmiştim,çevremdeki tecrübeli annelere göstermek için,o kadar barizdi yani.Aynen bizde öyle öne doğru kafayı indirip kendini sıkıyor.kucağıma alana kadar bu hareket tekrarlıyor.
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.tuhaf hareketler ediniyorlar zamanla.bizimde 9. Ayın sonunda başladı 2-3 gündür yapıyorız.bakalım nekadar sürecek.internete bakınca selamlama nöbeti diye bir şey çıkıyor.insan korkuyor tabi.ama bizimki kızdığı zamanlarda kucağa gelmek isteyince yapıyor.alınca kesiliyor.keyif yerine geliyor gülücükler başlıyor.nöbet olsa kucakla falan durmazdı sanırım.Dediğim gibi ben kabızlığa baglamıştım o dönem ama şimdi de kabız oluyor fakat yapmıyor artık o hareketi.Kizim özellikle 8-9. Aylarda yapıyordu,bir ay kadar yaptı sonra kendiliğinden geçti.O dönem hatta videosunu bile çekmiştim,çevremdeki tecrübeli annelere göstermek için,o kadar barizdi yani.
Ne keyifli yazmışsın sevgiler sana da ❣Selam Kızlar
eskiden günde 2 kere girer okurdum şimdi 3 günde bir anca girip okuyorum yazmaya fırsat bile kalmıyor
eskiden tabi akşam uyudular mı az bize kalırdı zaman
şimdi mutfak işleri de bitmiyor
yazın gelmesi ile bağa bahçeye denize havuza gitmeleri ne hoş gerçekten oralarda büyüyorlar
ben çok isterim tabi otursun çayır çimende ama bende fazla korumacı olabiliyorum aman üşür mü diye...
geçen hafta 3-4 günlük bir tatile gittik orada havuza girdi ve ilk başta çekinmesine rağmen çok aşırı eğlendi sonrasında...
İlk başlarda denizin dalga sesinden de korkabiliyorlar bundan öncesinde yeğenimle 3 sene geçirdim yaz tatilinde
önceleri korkuyordu girmeye sonrasında denizden havuzdan çıkaramadık onu :)
bazen parkta görüyorum bebekleri merdiven çıkıyorlar düşecek gibi oluyorlar ama anneler müdahale etmiyor ya bravooo
sanırım zamanla bizde alışacağız
Neyse, asıl büyük tatilimiz Temmuz sonunda
bu hem yakın hem de küçük bir tatildi..
Tatilin son günü biraz ateşimiz çıktı ve bir sonraki gün devam etti...
Hiç anlamadım neden
Diş olabilir, üşütmüş olabilir, havuza karşı tepki vermiş olabilir klorlu sudan ya da kum yedi ondan olabilir
böyle böyle alışacağız...
her yer onlar için yeni bir dünya bizim için yeni bir keşif alanı :) hem yeri hem bebeği hem kendimizi keşfediyoruz...
Dün ilk defa park için ağladı bizim kızda..
Kayınvalidem gelip alınca parka çıkıyorlar... Yemek yiyordu geldi ve onu alsın diye ağladı yemeğini de yemedi
alışacam böyle şeylere hiç kafama takmadım bişi olmaz açlıktan ölünmüyor kolay kolay emiyor zaten
bu arada bizim emekleme zaten yok yeni tutanarak kalkıyor ... koltuk altından tutunca adım atıyor ama kendi adım atamaz.. biraz üşengeç sanırım... Fiziksel olarak kilosu fazla geldiğinden yavaş ilerliyor bir de rahat olduğundan da yavaş olabilir :)
ama genel olarak iyi gibi, ne bileyim bay bay, gel geli öpücük yapar
Kaç yaşında diye öğrettik 1 gösteriyor :) doğum gününe hazırlık
istediği şeyleri parmağınla gösterip hıııııııooo diye bağrınıyor
kitapta köpek nerde kuş nerde kedi nerde diyince gösteriyor
salıncakta nasıl sallanıyorsun diyoruz eee diyor
baba dede dada anne nene derdi bu ara yine sadece babaya döndük
bir de zzzzzaaaa zzzaaaa zzz bir de kam kam kammmmm gibi sesler çıkarıyor
hepsi ayrı ayrı büyüyorlar. çok benziyorlar birbirlerine ama bir o kadar da farklılar
minik dünyalarımız
Burdan sonuna kadar okuyan koca yürekli forum arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim
Sevgiler
Bir yaş sonrası bende düşünüyorum jinekolog muayenesi 4 aydır düzenli regl oluyorum ama yine de kontrolde fayda var. Tiroid sonucunun normal olmasi önemliSelam. Reglim dogumdan sonra duzensiz oldugu icin tiroidime baktirdim. Sonuc normal geldi. Bir buçuk ay kaldi yaşına. Duzene girer insallah
benim dikiş yeri kalmadı gibi ama bazen derinden bir sızı, kaşıntı olabiliyor dikiş yerinde.Sezaryen doğum yapan anneler dikiş yeriniz nasıl?
Benim yavaş iyileşiyor sanki çabucak toparladım ama dikiş yeri sanki normal değil gibibu sebepten de dr muayenesi istiyorum aslında
Yazını okuyunca hala regl olmadığımı hatırladım. Nasıl da rahat geliyor şu an var yaSelam. Reglim dogumdan sonra duzensiz oldugu icin tiroidime baktirdim. Sonuc normal geldi. Bir buçuk ay kaldi yaşına. Duzene girer insallah
İnceden çizik izi var bende. Renk farklılığı geçti. Önceden mordu resmen ama şimdi değilSezaryen doğum yapan anneler dikiş yeriniz nasıl?
Benim yavaş iyileşiyor sanki çabucak toparladım ama dikiş yeri sanki normal değil gibibu sebepten de dr muayenesi istiyorum aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?