2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Sezaryen doğum yapan anneler dikiş yeriniz nasıl?
Benim yavaş iyileşiyor sanki çabucak toparladım ama dikiş yeri sanki normal değil gibi bu sebepten de dr muayenesi istiyorum aslında
Dikiş yeri hala kalın iplik gibi ve biraz kızarık, hala tam vücut rengine dönmedi. Bende de bazen çok tatlı kaşıntı oluyor kaşıdıkça kaşıyorsun ama bölgede his kaybı olduğundan bir tuhaf oluyorum Doktor önemli bir şikayetin yoksa kontrole gerek yok demişti bende gitmeyi düşünmüyorum . Dişlerimi çok ihmal ettim acil diş temizliğine gideceğim. Sonra da kuaför

Günaydın burada bahsedilmişti bebeği yatağına bırakınca hemen uyanıyor diye hah sanırım biz o seviyeye yeni ulaştık bırakmamla uyanması bir oluyor ama kendi yatağıma alınca dalıyor birkaç gündür böyle ben azı dişleri çıkıyor ona bağlıyorum ama yani geceler harap

Selam kızlar o kadar canım sıkkın ki nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var.
Yan dairemle yatak odalarımız birleşik. Tam 2 yaşında bir çocuğu var. Evde oldukları her gece istisnasız ama her gece çocuk ağlıyor ve çığlık kıyamet sanki benim yatak odamda ağlıyor gibi net geliyor. Arada sabaha karşı da böyle ağlamaları oluyor ve yemin ederim ki kendi çocuğuma gece bir kez uyanıyorsam ona 2 kez uyanıyorum ve tabi benim bebeğimi de uyandırıyor artık aşırı canım sıkılmaya başladı.
Uyarsan bi türlü e o da bebek, uyarmasan bi türlü, çünkü zaten kendi bebeme kalkıyorum bir de niye elelamin bebesine uyanıyorum. İnanmazsınız belki dün gece (sabah 4) ses kaydı çektim sanki çocuk benim yatak odamda ağlıyor. Bir de bu kadar net ses geliyor hiç annesinin tamam yavrucum ben yanındayım gel sarılalım vs gibi hiç bir teselli sözcüğünü duymadım çocuk ağlıyor ve susuyor 5 dk içerisinde. Anasının danasının sesini duysam hadi piş piş sesi bile gelse diyeceğim ki yazık ya onlarda millet rahatsız olmasın diye susturmaya çalışıyorlar. Tabi içeride ne oluyor bilemem ama onlarca kez ağlama sesi duyarak sese uyanıp, hiç ebeveyn sesi duymuyor olmak daha da sinirlendiriyor beni. Selamlaşmaktan başka muhabbetimiz yok ama artık olay başka boyuta geçti aylardır diş sıkıyorum o da bebek diye ama benimkide bebek. Ben mi abartıyorum bilmiyorum yerimde olsanız ne yapardınız ?

Zor bir durum empati yapınca tabi çocuk ne gelir elden diye düşünüyorum, bide bazen öyle insanlarda ters de tepebilir artık sizin evde ne çocuk sesi duysa oda gelir şikayete ben bilemedim başıma gelseydi çocuk uyanıyor diye bi konuşabilirdim.

Sadece yatak odamız birleşik bu sebeple onun herhangi bir şikayetlik durumu olamaz gıcıklık yapamaz Ama işte bende bebek diye düşünüyorumda benim sinirimi bozan sanki çocuğu hiç susturmaya/teselli etmeye çalışmıyorlar gibi gelmesi. Ağlaması uzun sürüyor ve sadece dün gece 2 kez bebeğimi uyandırdı. 1.15 ve 4te. Yani bende empati yapıyorum benim bebeğim gece vakti avaz avaz bağırsa hemen sarılırım, nasıl davranmam gerektiğini bilir ona göre davranırım ve ağlatmam. Emmekse emmek, emzikse emzik, sallamaksa sallamak gibi vs kii Yekta ilk doğduğu zamanlar sırf bu sebeple 1,5 aya yakın bebekle salonda yattım çok ağlıyordu çünkü gaz sancısından Yazımdan da anlaşılıyordur sinirlenmekte alıkoyamıyorum kendimi

Yani komşu biraz düşüncesiz gibi,sonuçta tamam bebek ama anne babanin da çocuğu sakinleştirmesi gerekir,komşular rahatsiz olmasa bile insan evladının ağlamasına dayanamaz.Ben olsam güzellikle konuşurdum. Eger devam ederse de illaki bebeğine hazirladigin ayrı bir oda vardır,dayanilmayacak boyuttaysa ve de komşu da laftan anlamiyorsa bebeğimin odasını ayirir gerekirse onunla beraber uyurdum bir süre.

Konuş diyorsunuz yani
Peki nasıll diyeceğim
Bu arada evet yani ben de dayanamam ağlamasına ki ağlatmam da asla bebeğimi. Bir de her gece alışkanlık olmuş sanki.. Hastalığı olur, sıkıntısı olur vs arada bir olur o rahatsız etmez ama her akşam aynı saatler..

Konuşmadan cozemeyeceksiniz belliki,en azından çocuğunuz hasta miydı?gece çok ağlıyordu diye sorabilirsin.Direk şikayet etmektense bu şekilde sorarsın,kendi bebeginin de olduğunu sesin çok geldiğini,sesten bebeğinin de uyandığını söylersin.Ama malesef rahat tipler pek umursamazlar.Umarim öyle bir tip değildir.

Ay bayıldım bu fikre, evet böyle sorabilirim yaşasın
Umarım değildir göreceğiz bakalım

Kızlar dün bebişe bexsero menenjit aşısı yaptırdık. 2.dozu. İlkinde birşey olmamıştı, daha doğrusu şimdiye kadarki hiçbir aşıda birşey olmamıştı. Ama bunda ateşi çıktı. 36saat oldu, halen sıkıntı devam ediyor. Ateşi 37.5-38.5 aradında degişiyor, alından ölçünce. Husursuzluk var, aglıyor ve uyumuyor. 5-6 saatte bir calpol veriyorum 4ml.

Emdişelendim, sizin başınıza geldimi ?
Doktora sordum, normaldir birşey olmaz , 2-3güne geçer diyor.

Alından ölçümde 37.5-38.5 arası ateş normalmi ?

Ilık duş aldırıyorum ama pek etki etmiyor, evde klima ile sıcaklığı 23e falan düşürüyorum. Üzerinde sadece body si var.

ateşten çok korkuyorum. Alından ölçünce kaça kadar çıkması normal ? Sizde kaç günde normale döndü ?

Merhabalar.
Bizde ateşlendik ama aşıdan değil. 6. Hastalık diyorlar. O arada 4 dişimiz birden geliyordu ayrıca. Dr a gittik diş değil 6. Hastalık dedi. Ateşimiz 39 a kadar çıkmıştı. Dr tavsiyesiyle Yüksek ateş olduğu için DOLVEN ve CALPOL u dönüşümlü olarak 3 saatte bir verdik. Günde 2 3 defa da kuvvetine Ilık su doldurduk 34 36 derece yaptık suyu bir kaç dk oynadık suyla. Birde üşütmeyelim diye üstüne ılık su döktüm sürekli. O zaman havalar yagmurluydu. Havalar serindi. Siz suyunu 30 Lara kadar düşürebilirsiniz eğer hava sıcaksa. Bizim bulunduğumuz yerde hala hava kapalı ve biraz serin geçiyor.
DOLVEN i normalde 6 saatte bir, CALPOL 3 saatte bir verilmesi gerekiyormuş. Yüksek ateşte 3 saatte bir dönüşümlü olarak verilirse etkili oluyormuş.
Siz yine de Dr unuza sorun isterseniz.

A April wind umarım çözüme kavuşur sıkıntı. Benim bebeğim 3 aylık flndi üst kat komşumla karşılaştığımızda çocuk bu ara hasta mı çok ağlıyor demişti nasıl utanmış kendimi kötü hissetmiştim. Adama atak haftası ve gaz meselesi gibi açıklama yapmıştım zamane çocukları kızım olur normal hasta olmasın da ağlayacak tabi demişti. Ama ben o günden sonra çok dikkat ettim ağladığı anda kucağımıza alıp odayı terk ediyorduk suçluluk duymuştum sanki. Zaten ağladı mı kendimi kötü hissediyorum birde üstüne komşudan laf duyunca iyice panik olmuştum.

masal3487 nin dediği gibi hafif çıtlatabilirsin hasta mı vs diye.

Bizimde 2.dozu hafif ateş yapmıştı

Geçmiş olsun bir ay önce bizde atlattık 6.hastalık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…