Çok teşekkür ediyorumGeçmiş olsun bir ay önce bizde atlattık 6.hastalık
Geçmiş olsun umarım bir an önce geçerKızlar dün bebişe bexsero menenjit aşısı yaptırdık. 2.dozu. İlkinde birşey olmamıştı, daha doğrusu şimdiye kadarki hiçbir aşıda birşey olmamıştı. Ama bunda ateşi çıktı. 36saat oldu, halen sıkıntı devam ediyor. Ateşi 37.5-38.5 aradında degişiyor, alından ölçünce. Husursuzluk var, aglıyor ve uyumuyor. 5-6 saatte bir calpol veriyorum 4ml.
Emdişelendim, sizin başınıza geldimi ?
Doktora sordum, normaldir birşey olmaz , 2-3güne geçer diyor.
Alından ölçümde 37.5-38.5 arası ateş normalmi ?
İnşallah canım Ama öyle düşünme yenidoğan olsa farklı ya. O zaman çekinmem bir şey lazım mı diye sorar hatta yapabildiğim ilk fırsatta yemeğine kadar da götürürdüm. Çünkü yani o zaman tek iletişim aracı ağlamak bebeğin. Gerçi benim takıldığım ağlaması da değil 2 yaşında olsa da o da bebek daha ama her akşam onca ağlama sesi gelirken hiç ebeveyn sesi duymamak garibime gidiyor. Hepte aynı saatlerde, çok garip.A April wind umarım çözüme kavuşur sıkıntı. Benim bebeğim 3 aylık flndi üst kat komşumla karşılaştığımızda çocuk bu ara hasta mı çok ağlıyor demişti nasıl utanmış kendimi kötü hissetmiştim. Adama atak haftası ve gaz meselesi gibi açıklama yapmıştım zamane çocukları kızım olur normal hasta olmasın da ağlayacak tabi demişti. Ama ben o günden sonra çok dikkat ettim ağladığı anda kucağımıza alıp odayı terk ediyorduk suçluluk duymuştum sanki. Zaten ağladı mı kendimi kötü hissediyorum birde üstüne komşudan laf duyunca iyice panik olmuştum.
@masal3487 nin dediği gibi hafif çıtlatabilirsin hasta mı vs diye.
Öncelikle geçmiş olsun canım, bizde yaklaşık 72 saate süren ateş olmustu. Ml olarak hatırlamıyorum ama calpolun içinde kaşığı silme olarak doldurup veriyorum. Öyle demisti doktorumuz az verdiğinde agrisini kesmez demisti , birde calpol açıldıktan sonra 1 ayı geçtiyse ateş düşürme ve ağrı kesme özelliği kalmıyor, şekerli su oluyormuş. Etki etmiyor yani. O şekildeyse yeni kutu açıp verirsen daha etkili olur. Aralık olarak ta en az 6 saat aralıkla demisti doktorumuz. Öyle verdim ve halen de veriyorum. Menenjitler biraz sancılı geçiyor.Kızlar dün bebişe bexsero menenjit aşısı yaptırdık. 2.dozu. İlkinde birşey olmamıştı, daha doğrusu şimdiye kadarki hiçbir aşıda birşey olmamıştı. Ama bunda ateşi çıktı. 36saat oldu, halen sıkıntı devam ediyor. Ateşi 37.5-38.5 aradında degişiyor, alından ölçünce. Husursuzluk var, aglıyor ve uyumuyor. 5-6 saatte bir calpol veriyorum 4ml.
Emdişelendim, sizin başınıza geldimi ?
Doktora sordum, normaldir birşey olmaz , 2-3güne geçer diyor.
Alından ölçümde 37.5-38.5 arası ateş normalmi ?
Evet ya böyle ara ara ha olacak galiba diyorum ama pas geçiyor hep. Artık galibaları da bıraktımAy bende hala olmadım. Kolay ama şişlik yapıyor gibi
Haydi gözünüz aydınTünaydın kızlar
Bu büyük haberi buraya nasıl yazmamışım hayret ettim
Sanırım en geç çıkaranlardan biri biz olduk 10,5 aylıkken dişlerimiz geldi, şükür bir problem yaşamadık ama tabi zorlu olan ön üst ve köpek dişlerde nasıl oluruz bilmiyorum.Darısı diğerleri için de olsun.
Peşisıra diğerleri gelecek gibi hissediyorum üst ön dişler şiş gibi ama zaten öyle miydi hatırlayamıyorum hiç
Sağol kuzum valla 4 gözle bekledim böyle tek dişli haller benim çok hoşuma gidiyor çünküHaydi gözünüz aydınbizim de 2 tane alttan çıktı sonra ses seda yok. Fırtına öncesi sessizlik midir bu yaşanan inan emin değilim. Alt tarafta böyle bezelye tanelerini yannyana dizmiş gibi hafiften andırıyor 6 tane ama gelen diş yok. Usttekilerden hiç ses seda yok. Bakalım..
Burdan okuyunca her şey harika gibi daha ne olsunHerkese selam kızlar
Umarım herkes iyidir. Pek boş vaktim olmuyor. Yazlığa annemlere geldik. Babamız bizi bıraktı çalışmaya gitti ee o kazansın biz harcayalımgünler o kadar çabuk geçiyor ki , sabah kalkıyoruz 8, yemeğini çimlerde yiyip top oynuyoruz saat 10.30-11 gibi uyuyor , kalk öğle yemeği yine çimen park salıncak top saat 3 -3.5 gibi uyuyor kalkınca yemek yiyip doğru denize. Ara yemeğini sahilde yiyor. Hunharca kendini kuma buluyor döne döne yuvarlanıp ordan oraya emekliyor. Denizi çok sevdi bu arada. Kucağımdan hem inmek hem inmemek istiyor valla anlamadım gitti. Parmağını suya sokup sokup ağzına sokuyor. Tuz tadını sevdi herhalde. yorulunca emip sahilde bir ara kestirme uyku yapıyor. Uyanınca yine oynayıp meyvesini yiyip eve geliyoruz, duş alıp yeniden oyunlara başlıyor ve cok yorgun düşüp uyuyor. Buraya gelmek çok yaradı gerçekten sanki bir haftada 2 beden büyüdü gibi. Taklitleri boyu halleri tavırları falan.her şeyden önce merakı çok arttı. Suyu dalgayı kumu midyeyi yaşı dakikalarca inceliyor eline alıyor kimi ağzına götürüyor kimi kafasına ama olsun. Kumu eline alıp sıkıyor sonra bırakıp Suyu eline alıp sıkmaya çalışıyor olmayınca yeniden kumu alıyor falan, çimlerde bol bol yolup gördüğü hayvanların peşinden gitmeye çalışıyor.. tek başına bir şeyler yapmaya çalışıyor, müdahale edince kızıyor, yardım isteyince yanıma gelip parmağımdan tutup cekelestiriyor beni. tabi surekli bende peşinde çok yoruluyorum. Büyümesinde keşiflerinde yanında olmak o kadar keyifli ki... bizde durumlar böyle kızlar.
Acaba uyku eğitimi fln veriyor olabilirim miİnşallah canım Ama öyle düşünme yenidoğan olsa farklı ya. O zaman çekinmem bir şey lazım mı diye sorar hatta yapabildiğim ilk fırsatta yemeğine kadar da götürürdüm. Çünkü yani o zaman tek iletişim aracı ağlamak bebeğin. Gerçi benim takıldığım ağlaması da değil 2 yaşında olsa da o da bebek daha ama her akşam onca ağlama sesi gelirken hiç ebeveyn sesi duymamak garibime gidiyor. Hepte aynı saatlerde, çok garip.
Hadi sağlıklıca gelsin dişleri bizde gruba göre geç çıkardık sayılır patır patır geldi diğerleri de şimdilik 6 dişimiz var üstleri de zor olmadı biraz gece huzursuzluğu o da meme ile buluşunca geçti gitti. Sizde sıkıntı olmadan atlatırsınızTünaydın kızlar
Sanırım en geç çıkaranlardan biri biz olduk 10,5 aylıkken dişlerimiz geldi, şükür bir problem yaşamadık ama tabi zorlu olan ön üst ve köpek dişlerde nasıl oluruz bilmiyorum.Darısı diğerleri için de olsun.
Peşisıra diğerleri gelecek gibi hissediyorum üst ön dişler şiş gibi ama zaten öyle miydi hatırlayamıyorum hiç
Yok kuzu sanmam o da şu yüzden bu bir iki haftalık bir olay değil maalesef.Acaba uyku eğitimi fln veriyor olabilirim mi
Hadi sağlıklıca gelsin dişleri bizde gruba göre geç çıkardık sayılır patır patır geldi diğerleri de şimdilik 6 dişimiz var üstleri de zor olmadı biraz gece huzursuzluğu o da meme ile buluşunca geçti gitti. Sizde sıkıntı olmadan atlatırsınız
Tünaydın kızlar
Günaydınlar herkeseAcaba uyku eğitimi fln veriyor olabilirim mi
Hadi sağlıklıca gelsin dişleri bizde gruba göre geç çıkardık sayılır patır patır geldi diğerleri de şimdilik 6 dişimiz var üstleri de zor olmadı biraz gece huzursuzluğu o da meme ile buluşunca geçti gitti. Sizde sıkıntı olmadan atlatırsınız
Tünaydın diyeyim bendeGünaydın kızlar, umarım herkes iyidir
Biz bu aralar böyleyiz sabaha doğru kalkıp iki saat mızmızlanarak dönüp duruyor iki saatin sonunda uyuyor. Benim için çok yorucu oluyor bir an önce bu dönem geçseDün uyumadı, uykusu vardı, uyur gibi yaptı, uyumadı, biz uyumak istedik, uyur diye umut etti, ne yaptıksa u yu ma dı aasdasd tam uyuyacak alkış yapıp dans etmeye başlıyor sırıtıyor. sonra kulağını falan çekiştiriyor mızmızlanıyor. gece 1de bebek arabasına koyup gezdirmeye çıktık, havası değişsin diye. uyumadı. sabaha karşı 2 saat uykusunda mızmızlanarak uyudu. Sıcaktandır, ataktandır ya da diştendir dedik. Üst dişi biraz uzamış, ondan olma ihtimali daha çok gibi..
çok yorucu haklısın. insan bugünler de geçecek diye diye sabretmekten sabır taşına dönüyor. geçsin ama lütfenBiz bu aralar böyleyiz sabaha doğru kalkıp iki saat mızmızlanarak dönüp duruyor iki saatin sonunda uyuyor. Benim için çok yorucu oluyor bir an önce bu dönem geçse
Tünaydın canım geçmiş olsun size de 6. Hastalık çok duyar oldumGünaydınlar herkese
Hosgelmiş İnci taneleri.
Bizde ilk dişimizi 7 ay 23 günlükken çıkardık. 4 disimizide aynı zamanda arka arkaya 9 ay 18 günlükken çıkardık. Sanırım geç çıkan dişler uzun beklenmeden sonra arka arkaya çıkıyor. O zamanlarda çok ateşlendik. Ben dişe bağlamıştım Dr dişten değil demişti. 6. Hastalık geçirmişiz meğerse. 4 gün sürdü ateşimiz. Benim oğlum Çok ağlayan bir bebek degil. Herşeye ağlar oldu. Huyu değişmişti.Çok zordu o günler bize. Şimdi düzeldi çok şükür. Umarım sizin bebisler kolay atlatır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?