2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Birde bu ara atak mi var acaba sadece kendi yiyor. Kasik uzatinca hemen dudaklari büzüyor. Üsenmeden eristeleri pincik parmaklariyla tek tek yedi ben uzatinca ih ih. Gerci hic cok istahli olmadi ama. Gunduz uykulari gariplesti, uzun uykusunu yapmiyor. Dun 7 saat uyanik kaldi yurume heyecanindan mi, donemsel mi acaba. Gecicidir insallah.

Bizimkide sevmiyor ayakkabı.
Çorap dahi giydirmediğim için garipsiyor doğal olarak Zamanla alışacaklar inşallah. Ben artık her dışarı çıkarken giydiriyorum ve kendimin de giydiğini gösteriyorum ki dışarı ayakkabısız çıkılmayacağı bilgisi bir türlü yerleşsin. İnşallah işe yarar, öyle Ümit ediyorum

Bu arada 7 saat abovv. Bizimde 5 saat oluyor akşamları. Yani uyku düzenini bozmamak için ben saatli yatağa götürüyorum. Yoksa inan sanki 6-7 saat uyanık kalacak gibi geliyor bana. Özellikle öğle uykusundan sonraki uyanıklığında oluyor bu.
Yemek kısmı da tam olarak öyle tamamen kendi yemek istiyor. Ben verince kabul etmediği oluyor. İki gündür hatta yatıracağımı anlayınca ağlamaya başlıyor beni yoruyor

Merhaba sevgili anne arkadaslar. Nasilsiniz? Bizde şükür her sey yolunda. Çok sıcak ama sicak iyidir ben tercih ederim. Denize gittik bugun sabahtan. Luna ilk kez denize girdi ve cok sevdi cok eglendi yavrum guzel bir gun gecirdik. Bol bol uyudu ardindan. Yorulmus tabi.

Ben yemek konusunda cok gevsek davranir oldum. Tuz zehiri olmadigi surece biz ne yiyorsak veriyorum insallah kotu yapmiyorumdur. Biraz annemin de gazina geldim. Biz size her şeyi veriyorduk ben bilmiyorum bu anlattiklarini diyor. Yukarida da bahsedildigi gibi kendi yemek istiyor. Minik seyleri pirinc tanesi falan bas ve isaret parmağıyla tutuyor. Sapsik sey.

Son olarak 3 5 gundur emzirirken bir aci duyuyorum. Gogsumden degil de meme ucumdan geliyor gibi. Bakinca her sey yolunda yara yok ama sanki derin bir catlak olusmus gibi. Dis muhabbetine nasil ezdiyse damagiyla. Emzirmek eziyete donustu. Tam nerden geldigi de belli değil gerçi acinin. sinir bozucu

Kızlar günaydın. Nasip olursa önümüzdeki salı memlekete ailemin yanına gideceğiz oğluşla. Memlekette onu denize sokmak istiyorum. Malum ilk kez denize girecek, ben de acemiyim size danışayım dedim. Deniz için ona boyun simidi, sinevonun güneş kremini bir de sleepynin mayo bezini aldım. Ek olarak bir de şapka ve deniz patiği bakmaya çalışacağm. Sizce almam gereken aklıma gelmeyen başka şeyler var mı ? Bir de bebiş denize en fazla ne kadar süre girmeli bilginiz var mı size sorayım dedim :)

Sağol canım azaldı kızarıklıklar.
Dediğin gibi en güzel zamanları yorgunluk baki artık bizlere en azından en tatliş yorulma

Denize girme konusunda bir kısıtlama gerektiğini düşünmüyorum zaten uyanık kaldığı zamanlar bellidir ve suyun etkisi daha çabuk yorulmasına imkan verecektir. Kendi yönlendirir büyük ihtimal
su sıcaklığını muhafıza edecek Çelik termos veya termos çantası bulundurmak iyi olabilir. Su haşlama olur yoksa en az iki müslin denizden çıkınca bebiş kurutmak için. bizde henüz gitmediğimiz için aklıma bir şey gelmedi.

Sağol canım azaldı kızarıklıklar.
Dediğin gibi en güzel zamanları yorgunluk baki artık bizlere en azından en tatliş yorulma
Kesinlikle Şimdi de bizim sırtımız isilik gibi olmaya başlamış. İlk uykusunu üstü açık ve sadece zıbınla yatmasına rağmen sırtı hafif ıslak ve başı terliydi. Ne olacak böyle bilmem klimasız zor olacak gibi en serin odam yatak odası ve orası bile 27.9 derece şuan. Karartma perde çekili olmasına rağmen pff.

Son düzenleme:
Bende güneş kremi dışında bir şey yok bebek sizinle beraber birkaç dakika ancak suya girebilir. Su serin olabilir birde uzun süre kucakta tutmak yorucu oluyor. Sahilde gölgede daha güzel vakit geçiriyorlar. Benim bebek Kum, çakıl ve taşlarla oynamayı daha çok seviyor

Birde gün içinde kakasını yapmışsa altını açık bırakıyorum

Canım bizde öyleydik 1 hafta boyunca atak sanırım. Üstüne diş de eklendi hiç uyku uyumadık.Çok şükür geçti sizin de geçer inşallah.

Ayy geçmiş olsun özellikle emerken terliyor ense kısımları umarım çabuk geçer günde birkaç kez duş iyi geliyor sabun şampuan fazla kullanmadım pişik kremi de uyguladım ben tampon yapar gibi minik minik kondurdum geçti şimdilik. Bayramda daha sıcak yere gideceğiz umarım daha kötü olmayız

Canım bizde öyleydik 1 hafta boyunca atak sanırım. Üstüne diş de eklendi hiç uyku uyumadık.Çok şükür geçti sizin de geçer inşallah.
ya biz de uyumuyoruz. ne oluyor hiç anlamadım uykusuzluktan gözümde arpacık çıktı. hiç böyle olmazdı.

Bu arada plastik mama masası alarak çok iyi etmişim o kadar kirleniyor ki duşa, bahçeye atıp hemen yıkıyorum çünkü özellikle kendisi bir şeyler yiyince acayip kirleniyor
ben çocuğu da sürekli yıkamak zorunda kalıyorum. kulağına kadar yemek yapıyor.

Lansinohun gögüs ucu 1 günde geçirmişti benimkini.
sağ ol, bende var ama geçirmiyor. tam ne olduğunu anlamadım. birden oldu. bakınca meme ucu normnal görünüyor. ama canım acıyor.

Birde gün içinde kakasını yapmışsa altını açık bırakıyorum
ya bizim kız çok kaka yapıyordu hatta yazıp soracaktırm öyle yapan var mı diye. bu hafta hem uykuları hem de kaka sistemi değişti. bir ya da 2 kez yapıyor artık.

Bende simit aldım ama kullanamadım hiç. Denizi bilmediği için surekli kucağımda olmak istedi. Belki ilerleyen günlerde denize alışırsa ayrı olarak yuzebilir bakalım... denizde en çok kullandıkları, mustela +50 güneş kremi , Müslin havlu +plaj havlusu ,mayo bez, şapka, ince bol yarım kollu tshirt( denizden sonra üstüne geçiriyorum kolları vs güneşten yanmasın diye) böcek isiriklari için fenistil bazen sahilde böcek veya Sinek ısırdığı oldu anında sürüyorum. Yanımda Serum fizyolojik bulunduruyorum bazen farketmeden gözüne kum giriyor hemen bol miktarda döküyorum akarak temizlenip gidiyor. 2 tane Termos mamalarini koymak için birinde çorba birine yoğurt koyuyorum. Bebek arabasıyla sahile iniyorum uyuduğunda hemen içine koyuyorum çok rahat oluyor, birde bebek arabası için sineklik örtü. Hemen üstüne geçiriyorum içim rahat uyurken veya gezerken böcek sinek ısırdı mı endişem yok. Ufak plastik top ve cingirakli oyuncak yanıma alıyorum.ama genelde sahilde bulduğu midye kabuğu taş ve kumla çok oynuyor. Aklıma gelen olursa yine paylaşırım.
+olarak ekleme yapayım ek olarak büyük bir tane muslin havlu alıyorum yanıma. Emzirirken hemen etrafıma sarıyorum. Sonra onu bebek arabasında uyurken altına atıyorum çok terlemesin diye.

Sağol canım bugün daha iyi kaybolmuş gibi. Sıcaklara biz dayanamıyoruz onlar ne yapsın. İnşallah olmaz canım bol bol suya girecekler artık napalım.
Neyse ki pratikleştik banyo işinde
ya bizim kız çok kaka yapıyordu hatta yazıp soracaktırm öyle yapan var mı diye. bu hafta hem uykuları hem de kaka sistemi değişti. bir ya da 2 kez yapıyor artık.
Kakayı belki de 2 aydır günde en az 2 kere bazen 3 kere yapıyor bizimkide.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…