2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Tatilinizin iyi geçmesine sevindim Ben başını sokmadım çünkü tuzlu su gözüne ağzına kaçarsa ağlar Sudan korkabilir diye yoksa bilsem korkmayacak yavaş yavaş denerdim zaten bacaklarını çırptıkça arada ağzına gözüne sıçrıyor hemen duruyor. Birde saçları taş gibi sert yapıyor o yüzden sokmuyorum. Bizimki de Sahilde güzel oyalanıyor

Selam kızlar 7ay 22 de ilk dış cikti sonra 8 buçuk aya kadar ön 4 diş tamamlandı şuan 11. Ay da ama devamı gelmedi normal bir durummudur

Valla tam trajikomik hal oldu bizim ki. Bizim çıkan sadece 2 dişimiz var onlarda alt dişler. Gerisi ne zaman gelir merakla bekliyorum doğrusu.
Şöyle ki bundan önce benim kız da çok fena emerken dişliyordu. Doktorumuza sordum o da şöyle şöyle yap diye yönlendirme verdi. Onu uyguladim bir daha yapmayı bıraktı. Artık yapmıyor. Ama şuan oyun oynuyor şöyle ki, emzirirken bazen telefonu kurcalıyorum onunla ilgilenmedim diye hooop dişiyle hafif ısırır gibi yapıyor. Ama canımı acıtacak sekilde değil. Ne yapıyorsun bebeğim canim acıdı kızım diyorum bakıyor kıkır kıkır gülmeye. Eğer telefonu yeniden elime alırsan yeniden hafif ısırıyor taaaaki telefonu vs bırakıp emerken göz teması kurup ona birşeyler anlatana kadar.

Ben denizden sonra açıkçası hiç duşa sormadım veya suyla yıkamadım. Tuzlu durdu eve gelene kadar. Son kontrolde sormuştum doktora o da dedi hemen yıkama biraz tuzlu kalsın pişik isilik makat çatlağı vs varsa iyi gelir diye, ki dediği de oldu gerçi. Pişiğimiz yok şükür. Başını suya sormadım çünkü omzu suya değince pıtır pıtır üstüme tırmanıyor. Elimle suyu alıp omuzlarını yüzünü kafasını hep ıslattım. Dursaydi sokardım kesin. Kendi adıma konuşmak gerekirse çıplak halde hiç denize sokmadım pek doğru bulmuyorum. Eğer o gün kakasını yaptiysa ona cici bir bikini almıştım uv korumalı falan değil onu giydirdim denize girdik cikinca kurulanip normal bezini bağladım saldım kuma , kakasını yapmadiysa da mayo beziyle soktum cikinca yine normal bezini bağladım. Sahile ben 2.uykusundan uyandıktan sonra gidiyorum yani saat 6dan sonra. Bazen 7 de bile gittiğim oldu O yüzden güneşin durumuna göre güneş kremi sürüyorum. Yüzü elleri falan hep hafiften karardı kara kız oldu miniğim...

Rheaa Ben evde de suruyorum. Deniz kenarinda yasadigimiz icin sineklik de olsa surekli bir sekilde giriyolar. Beni cok seviyolar 50 kidi otursak yine gelip beni bulurlar. Insallah Luna babasina ceker bu konuda. Beni ancak yazin sivri sinek kabusu olanlar anlar

esmeralda5 benim kizim da cok disliyor ya. 8 disi var su an. Disliyor elimde degil irkilip oyluyorum bir de bana kiziyor niye zipladim diye. Cok komik kiziyor ya. Oynarken cok minnos cok tatli. Ama istedikleri konusunda cok inatci. Nasil desem boyle bi diktatörlük seziyorum, dedigim dediklik. Babasiyla gozumuz korkmuyor degil. Bu kiz gibi suya goturur susuz getirir.

torro oooo 3 hafta nasil guzel gelmistir. Biz hem oyle ayarlama yapamadik hem de hala 4-5 saatten fazla disarda kalmaya cekiniyorum. Hala o pratiklige ulasamadim gibi geliyor. Uzun uzadiya tatil yapanlara hayran oluyorum. O cesaret keske bende de olsa. Uv isinlari kesen mayodan ben de almistim. Ben biri islanince direkt cikarip kuruyu giydirdim. Dönüşümlü.

Dilko basta ben cok disi cikiyo diye mutlu oluyordum. Simdi her gun neyle nasil temizlesem de curumese diye alla karayi seciyorum. Bir de isiriyor memelerimi... Son olarak son gunlerimizin travmasi. Simdiden on disinde minik ucgen bir kirik oldu. Kreste oldu ustelik. Ustelik ne oldugunu da bilmiyorlar. Cok agladim. Cok kavga ettim. Avukata verecektim. Cok ozur dilediler blabla oyuncakla vurmus olabilecegini hic dusmedigini hep yanlarinda durduklarini vs soylediler. Icim rahat degil ama o kavgadan sonra daha da dikkat ederler umuduyla gondermeye devam ediyorum. Isin asli mecburum. 8 kresle gorustum hicbirinde yer yok. Yani ciksa da curukten darbeden korumasi sorun.

Eklentiler

• Screenshot_20210706-080238_Gallery.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 73
Selam kızlar 7ay 22 de ilk dış cikti sonra 8 buçuk aya kadar ön 4 diş tamamlandı şuan 11. Ay da ama devamı gelmedi normal bir durummudur
Bizim ilk dişimiz 8 ay 10 günlükken çıktı gruba göre geç çıkaranlardanız hızla devam etti şu an 8 diş var yan dişleri çok çabuk geldi. Her gelişimleri gibi dişleri de farklı farklı ben sorun olacağını düşünmüyorum canım ama doktora da danışırsın yaşında bile diş çıkarmayan olabiliyor gruptaki tecrübeli anneler daha iyi bilir ilk çocuklarından.

Rheaa nasıl oldu meme ucu çabuk iyileşir umarım enfeksiyon kapmamaya dikkat edin
esmeralda5 geçmiş olsun bende dişler çıkınca ısırır diye korkuyordum şimdilik olumsuz bir vaka yaşamadık diş yokken canımı çok yakardı bende oğlum napiyorsun dediğimde duygulanıp ağlamaklı oluyordu (içli köftem ) şimdi de meme ağzındayken gülmeye başlarsa yanlışlıkla dişleri geçiyor hemen tepki veriyorum bende bazen istemsiz olarak, cekidüzen veriyor kendine . Yenidoğan döneminde sağ meme ucundan çok canım yanmıştı sütten sürüp açık geziyordum evde birde avent kapaklar iyi gelmişti

Tesekkur ederim canim ,Tuzlu su yaktı biraz daha çabuk iyileşti tabi. Kasimaktan yara olunca kabuk tuttu tabi. Şuan tek korkum emerken kabuğun çıkması surekli kontrol ediyorum emzirirken.

Kızlar günaydın, umarım herkes iyidir ,bebisler sağlıklı ve mutludur. Biz halen tatildeyiz. Haziranın 19 unda gelmiştik eşim bizi bıraktı döndü ama bu süreçte babayı çok özledi tabi, özlemden dile geldi çocuk babaaammm demeye basladi. Her gün görüntülü konuşuyorlar ama son birkaç gündür görüntülü konuşurken yüzüne bakmıyordu, bizde 2 gün önce hemen toparlanıp bir kaç günlüğüne eve döndük. Babaaaammm deyip deyip boynuna sarıldi ama şehir merkezi o kadar sıcaktı ki ne gece ne gunduz telef oldu çocuk. O sıcakta dışarı da çıkamadım surekli gidip kapılara vurdu , yine toparlanıp dun hooop yazlığa geldik.1 günde olsa babasıyla vakit gecirdi. Benim kız zora gelince konuşuyor. Geçenlerde karnı acıkmış ama verdim verdim yemedi 10 dakika sonra meme mama meme mama demeye basladi. Babaaaammm diyor birde ama başka birsey yok. Birde Doğa nerdeee diye seslendigimizde Beeee deyip iki eliyle göğsüne vuruyor. Benim der gibi.

Bizim de bikinimiz bu şekilde, tabi dayanamadım kendime de aynı desenlisinden aldım. Keşke annenin de bikinisi olsaydı ama mayosu vardı.

Eklentiler

• 20210706_131732.webp
    77,6 KB · Görüntüleme: 60
Sizin de yine 2 bizim hiç yok
1 yaşına kadar çıkmayan bebisler varmış. Normalmiş. Sonradan pes pese çıkartacak belki de bu konuda içinizde kuşku varsa doktorunuza danisirsaniz sizi rahatlatır diye düşünüyorum Biz çok zor çıkartıyoruz ya valla böylee canım burnuma geliyor yani o derece. Ve afacak altı üstü 2 tane dişi vardır evde dişlenmemiş eşya yok. Daha sabah deri olan yatak başlığını ısırıp koparmış iki diş, yırtıldı. Az önce arkama gelip o iki mini dişini omzuma gecirdi. Bakalım neler yapcak daha. Valla dişin olması mı olmaması mı daha iyi karar veremedim

Kızım 9 aylıkken çıkarmıştı yeğenim 1 yaşını geçince çıkardı şu anlık bir kuşkum yok ama her ishal her ateş de bekliyoruz maşallah sizin kızın maharetlerini okuyorum hep yaramazliklari da başlamış.. Allah sağlık versin bir bakıyorsunuz 9 yaşına gelmiş kızım gibi

Bizim kız çok fena valla. Annem diyor aynı senin küçüklüğün dur bunlar iyi günlerin yürüdüğünde görücez seni diyor. Aynı senin gibi olacak diyor ama bakalım. İşin traji tarafı annem yaramazliklarimi abartmıyormuş görüştüğümüz bebekligimi bilen tüm tanıdıklar aynı şeyi söylüyordu orası ayrı tabi. Vay halimaaa vayy diyorum artık. Akşam üstü raftaki kitapları alıp alıp yere atmış, kitapların biri de sol ayağının üstünde kalmış gitmiş sağ ayağını da o kitabın üstüne basmış ayağını çekmeye çalışırken diğer ayağıyla daha da basiyor üstüne bir yandan söyleniyor bir yandan da diğer rafa ulaşmaya çalışıyor herhalde cani çok yanında bir ciyakladi yanına gittim kitabı çektim ayağının üstünden hanfendi elime basıp yukarı tırmanmaya çalıştı. Annemde yandan bizi izliyor , daha 10 aylıkken böyleyse acıdım valla kızım sana diyor huni yi şimdiden hazır etsem mi ne

allah allah neden acaba kırılmış enteresan aslında.
çok üzülme yaa hepimizin başına gelebilecek şeyler böyle kahretme kendini
oyy yavrum da havuzunda pek minnoş gözüküyor, umarım artık adam akıllı dikkat ederler. Kaç saat kalıyor kreşte?

maşallah Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…