2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
ay di mi bizde de öyleydi bu haftaya kadar. en az 2 kere yapıyordu, 6ya kadar yolu oluyordu. çok mu yediriyoruz napıyoruz diye düşünmeye başlamıştım

ya bizim kız çok kaka yapıyordu hatta yazıp soracaktırm öyle yapan var mı diye. bu hafta hem uykuları hem de kaka sistemi değişti. bir ya da 2 kez yapıyor artık.
Bazı dönemler benimki de günde iki üç kez kaka yapıyordu sonra yine düzeldi. Bende dişe bağlıyorum çünkü yemesi içmesi azalıyor rutini bozuluyor. Bir dönem sonra yeniden düzeliyor.

Bayağı bilgilendirici oldu Teşekkürler

Valla gercekten epey ayrintili dusunmussun. Ben termos cantasina muz (cunku isirarak yiyebiliyor pratik) kasik mama ve sulugunu koyuyorum. Gunes kremi, simidini, havlu ve muslin aliyorum. Mayo bezi disinda iki mayosu var. Onlari degistiriyorum. Sudan cikinca mayo bezi de direkt cikartiyorum. Hep kuru tutmaya ozen gosteriyorum. Denizden sonra usumesin diye havlulara sarip kucagimda tutuyorum ve hatta bi posta emziriyorum omzuma bi muslin atip. Denizde 10-15 dk gecirdi ve 2 kez girdi. Bebek arabasiyla gittik ki isterse onda oturuyor ya da uyuyabiliyor. Su an icin almadigim ama aklimda olan plaj cadiri.

Eklentiler

• 20210701_232013.webp
    29 KB · Görüntüleme: 78
Gece emzirmesi ne zaman bitiyor kurban olayım ne zmn aydinliga ericez ne zmn normal insan yasantisina gecicez. Hayir onumu gorsem dicem ki sayili gun gecer. Hic birakmicakmis gibi geliyor. 2 kere uyansa iyi. Ama iyiye gidecek derken daha kotuye gidiyor. Ozellikle bu hafta 45556 kere uyandi.

Memeden kesene kadar devam ediyor. Hatta 1,5 yaş civarında memeye düşkünlük artıyormuş. Ben yaşını biraz geçince kesmeyi düşünüyordum ama diş zamanlarında emerek sakinleşiyor bkz: şu sıralar Sırf o yüzden zamana bıraktım.

Ay maşallah miniğim ya ne güzel duruyor bizimki üstüme tırmanıyor resmen. Bir kafamda saçımı çekip bir eliyle de suya dokunmak istiyorum, denizde sirk gösterisi yapıyoruz sanki o derece. Alissa simidine bende rahat edecem ama mümkün değil.
Bende sahilde emziriyorum. Omzuma bir muslin atıp oh mis valla. Plaj çadırı biliyorum görüyorum ama hic hakkında fikrim yok. Mantıklı mi değil mi bilemiyorum doğrusu.

Acıkıyor olabilir mi? Allah yardımcın olsun çok zor.

Yaa çocuk simidi çok iyi olmuş Çadır benimde aklıma geldi. Hem bizde altında otururuz

Biz plaj cadiri kullaniyoruz kizlar. Memnunuz baya. Icinde emzirmek de kolay oluyor. Bebisin altini ustunu rahat degistiriyorum, yemek yediriyorum, kremliyorum, sonra saliyorum kumlara Eki Görüntüle 2881472
Ya çadır çok güzelmiş, gerçekten kullanışlı, şemsiyeli bebek simitten memnun musunuz? Bebişin bezi de dolmuş

Ya çadır çok güzelmiş, gerçekten kullanışlı, şemsiyeli bebek simitten memnun musunuz? Bebişin bezi de dolmuş
Cadiri bana bebekli olan bir arkadasim tavsiye etti. Ben de yeni aldim yani. Bebekli aileler icin gercekten kullanisli oluyomus. Kurmasi da cok pratik.
Bebek simidi guzel kaliteli ama benim oglum cok sevmedi. Icine koyunca aglamadi ama tedirgin oldu. Ben de hemen cikardim icinden korkmasin diye. Bir daha da henuz denemedik. Denize de ilk girdiginde tedirgin oldu. Ikinci gidisimizde cok sevdi, mutluluk cigliklari atti Biz direk kucagimiza alip suya giriyoruz su an.
Yaa evet bez nasil dolmus Sabah 7de gitmistik orda. Ben de sabah bez ziyan olmasin diye evde bezini degistirmedim Cadirda degistirip mayo bezini giydirdim. Ama foto talihsiz bi anda cekilmis

Gece emzirmesi dedin de aklıma geldi gecen gece o kadar çok uyandım ki yani en sonunda uykuya pes ettim yatarak emzirirken uyuyakalmışım. Ufaklık döne döne bir gelip iki çekeliyor sonra sırtını dönüyor on dakika sonra yine dönüp yine emmeye başlıyor. Kıpırdamadan uyumuşum sabah uyandım her yerim tutulmuş hareketsizlikten orası ayrı ama sivri sinek hiç yer yokmuş gibi gel gel de memenin ucunu ısır nasıl da kaşınıyor kaç gündür. Çocuğu emzirirken ağzından çekip iki kaşıyıp geri emziriyorum surekli emme halinde olduğumuzdan ilaç falanda süremiyorum var mı böyle doğalından şunu sür de kaşıntısı geçsin diye öneriniz

Biz sabah çok erken gidiyoruz, en geç 11 olunca yani güneş çıkana kadar kalıyoruz. Sonra koştur koştur eve gidiyoruz. Çadır olsa içinde uyuturum bir süre biz de rahat rahat oturabiliriz diye düşündüm. bebekle hep zaman ve mekanla yarışıyormuşuz gibi hissediyorum.

Biz plaj cadiri kullaniyoruz kizlar. Memnunuz baya. Icinde emzirmek de kolay oluyor. Bebisin altini ustunu rahat degistiriyorum, yemek yediriyorum, kremliyorum, sonra saliyorum kumlara Eki Görüntüle 2881472
Bu simitten bulsam bundan alıcam üzerinde gölgeliği var. gerçi biz güneş yakıcı değilken giriyoruz. öyle de olsa resimde de göründüü gibi şapkasını fırlatıyor üzerinde bir şey olsa rahat olurduk. benim bahsettiğim plaj çadırları biraz daha küçük aslında daha küçüğünü de büyüğünü de göremedim. burda bir şey bulmak yerde iğne bulmak kadar zor.

ay çok fena ya. fıkra gibi ama kim bilir nasıl kaşınıyordur. herhalde geçer 2 güne. doğal hiçbir şey bilmiyorum ama soğuk su rahatlatıyor bende. Korunmak icin aksam didariya cikarken Chicconun kremlerinden kullaniyorum hem Luna'ya hem kendime.

Dışarı çıkarken bizde sürünüyoruz ama evde hiç sinek kovucu suruneyim diye düşünmemiştim hiç gerçi surunsen de nerden aklına gelir sineğin gelip gelipte en olmayacak yerden ısırması. Yok kız valla 2 güne gecer dedim ama nerdeeeee kaç gün oldu hala içli içli kaşınıyor kaşımaktan yara oldu resmen valla

Rheaa sinekten gögsün yara olması gerçekten tam bomba olmuş yaaa

Valla bu gögüs yaraları bu ara nasıl canımı sıkıyor
Ada sağ gögsümü ısırmıştı ısırmak değil resmen yarık oluyor

şimdi de sol gögsüme bir diş takmış dün resmen içten içten kanadı
hatta geçen o gögsümden emzirirken oturdum ağladım öyle bir acı nasıl hızlı geçer bilemiyorum
yeni doğdukları zaman gibi gögsüm açık geziniyorum evde akşamları ama yok.

bir de ısırdığında farketmiyorum acı eşiğim yüksek ya da ısırdığı gibi deşiyor
küçük vampirellaaam :)

bir de vampirella demişken aklıma geldi
Alt dişlerden sonra bizim sol üst yan kesici çıktı. sonra ön kesiciler
şimdi de sağ yan kesici çıkıyor

Dolayısıyla sol üst yan kesici uzadı gülünce falan çok tatlı ve komik görünüyordu

Selam kızlar, çok birikmiş yine okuyamadıklarım. Umarım herkesler iyi, her şeyler yolundadır

3 haftalık bir tatil yaptık. Bebekli ilk tatil ve hatta doğduklan sonraki en büyük sosyalliklerimiz oldu :) iyi de oldu, pek çok konuda rahatladım ve pratik kazandım

Genel itibarıyla denizi sevdi, kucakta da girdi simitle de. Deniz suyu sıcaklığıyla doğru orantılı olarak arttı aldığı keyif. biraz soğuk olduğu günler göbeğine değince söylenip durdu yaşlı nineler gibi bir de kıyıda oynamayı çok sevdi ama, hem su daha sıcak oluyor

Bizde decatlonun uv korumalı mayosu vardı kolları ve bacakları kapri, dalgıç kıyafeti gibi. Başta çok saçma geldi ama kullandıkça alıştık. Özellikle kumda oynarken çok rahat oldu. Denize girerken çok kullanmadım.
Bir de denizden çıkarken mayo bez dahil her şeyi çıkarıp tekrar soktuk, tuzlu su vücuduna pişiklerine iyi gelir diye. Sonra koştur koştur duşa. Ben tuzlu kalmaktan nefret ettiğim için ona da çok dikkat ettim.

mayo da şöyle bir şey, deseni başka.

Yalnız bunların sadece tshirt şeklinde olanlarını sonradan gördüm, ilk fırsatta edineceğim.

Bir de sorum var, başını suya sokuyor musunuz? Biz bi kaç kez soktuk, babası oyun yaparak dalıp çıktı sonra birlikte daldılar, ağlamadı da. Kimleri sokun diyor kimileri sokmayın. Halbuki doğal serum fizyolojik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…