Bence erkek sadece his
İçime kız gibi doğdu ama ben pek tutturamıyorum☺
Aynen canim bakalim biz de heyecanla bekliyoruz vallaFaydalı olmaz olur muinsan bilemiyor ne yapacağını. Ama genel anladığım şu yenidoğan çok alma, 0-3 ve 3-6 aya yoğunlaş. Aldıklarında ince uzun kollu şeyler olsun
Doktor bana birşey demedi daha belki kendi yapmayacaktır ama ben yaptırmıcam galiba üçlüyücinsiyet de kesin bellidir canım zaten yanılmıyorsam erkek demişlerdi sana şimdi görünür
Bu arada hastaneye dogum fiyatlarini sordum 2350 dedi epidural sezeryan icin. İlkide epi. Sezeryandi cok memnun kalmistim o anlari gormekten ❤ Komple bayilmak o anlari kacirmak istemiyorum
Doktor tahminde bulunur kesin. Erkekse hemen belli oluyor da kızsa biraz uğraştırıyor canımHaftaya 12+4 olucaz kontrol zamanina kadar acaba cinsiyet belli olur mu :) o zaman belli olmazsa bidaha 2-3 hafta sonraya randevu verir herhalde
Bu sefer 12+3 iken öğrendiM benHaftaya 12+4 olucaz kontrol zamanina kadar acaba cinsiyet belli olur mu :) o zaman belli olmazsa bidaha 2-3 hafta sonraya randevu verir herhalde
Ben bıgün 12artı 4 idim net olarak 14. Haftada söyleyebilirim dedi bana ama tahmin edelim yine dedi de pozisyonu uygun değildi aça elini ayağını oynatıyorduHaftaya 12+4 olucaz kontrol zamanina kadar acaba cinsiyet belli olur mu :) o zaman belli olmazsa bidaha 2-3 hafta sonraya randevu verir herhalde
Ben de son ana birakip, stres cekmek istemiyorum. Yavas yavas simdiden alisverise baslasak guzel olur. Hamileligin ilk aylari mi yoksa son aylari mi daha yorucu/halsiz geciyor? Benim hic enerjim yok, ne zaman gececek bu uyusukluk hali?Ya o liste konuştukça gezip gördükçe akla geliyor. Mesela biz hep bebek listesi üzerine konuşurken doğum zamanı geldi aaa anne listesi de olmalıymışpijamalar, pedler, hasta bezi yerine depend çok iyi fikirdi mesela. Tarak, diş fırçası macunu gibi ben bi tane liste başlıcam aklıma geldikçe yazarım ama bizde ki ihtiyaçlarla ilk çocuk ihtiyaçları farklı şekil alacak. Ama konuştukça çıkar buradan fikir öyle öyle eklenir alınır
Bende spinal sezeryan oldum. İyi geçmişti.Bu arada hastaneye dogum fiyatlarini sordum 2350 dedi epidural sezeryan icin. İlkide epi. Sezeryandi cok memnun kalmistim o anlari gormekten ❤ Komple bayilmak o anlari kacirmak istemiyorum
Cok tesekkurler. Andy wawada yeni doganlarin kaliplarinin buyuk oldugu 3 aya kadar giyebilecegi soylendi ama, eger 15 gun sonra giyemeyecekse cok fazla yeni dogan kiyafeti almak mantiksiz tabi. Siz daha cok 3-6 ay arasi kiyafetler mi aliyorsunuz? Ozellikle tercih ettiginiz markalar var mi?Evet bayadır yoktun h.geldinAlışverişe yavaştan başlama taraftarıyım kızım ilk çocuğum onda erken başlamama rağmen son haftalara bile sarkmıştı oğlumda da para biriktirdik heerşeyi toptan alırız diye ancak erken doğum riskim olunca kendim istediğim gibi yapamadım alışverişimi yani araştırma fırsatım olmadı bu dönemlerde araştırmaya başlayıp yavaş yavaş alabiliriz yenidoğan grubundan çok şey almamıza gerek yok diye düşünüyorum inanın bir kez giydirebildiğim çok şeyleri oldu,bir de çok kalın olmayan ince pamuklu kıyafetlerle rahat ediyor bebekler ve pence battaniyeler ya da müslinlerle tutmamız daha kolay ve bebekte bunalmıyor,yeni doğanlar 2hafta sonra olmamaya başlamıştı benimkilere ve her marka bir değil beden ölçüsünde onada dikkat etmek gerekir
Son aylar daha enerjik ve hareketli geçiyorBen de son ana birakip, stres cekmek istemiyorum. Yavas yavas simdiden alisverise baslasak guzel olur. Hamileligin ilk aylari mi yoksa son aylari mi daha yorucu/halsiz geciyor? Benim hic enerjim yok, ne zaman gececek bu uyusukluk hali?
Kızlar ,
Biz Kasım 2017 annelerinde alışveriş topiği yapmıştık . Ordan genel bir liste hazırlamıştık.İhtiyacınıza göre değiştirip ekleme çıkartma yaparak kendi listelerinizi oluşturabilirsiniz.
BEBEK İHTİYAÇ LİSTEMİZ
Giysi Grubu
Hastane Çıkışı 2 adet (bir tanesi bebeğimiz doğduktan sonra bir tanesi de süslü olanlardan foto çekimi için)
Alttan çıtçıtlı badi 5-6 adet
Zıbın yenidoğan incelerden üçgen bağlanan
Tulum 3-4 adet
Pijama takımı
Bere 3-4 adet
Eldiven 3-4 adet
Çorap Patik 3-4 adet
Önlük
Patikli Pantolon
Hırka-Yelek
Ağız Mendili 6-7 adet
Müslin bez
Yüz örtüsü
Alt Açma
Battaniye (Penye, Kadife, Peluş)
Nevresim Takımı
Araç Gereçler
Bebek arabası puset anakucağı
Oto koltuğu ( 6.aydan sonra kullanılacak)
Mama sandalyesi ( 6.aydan sonra kullanılacak)
Beşik
Biberon sterilazötörü ( mama ve emzik kullanan bebekler)
Sling ya da kanguru ( isteğe bağlı)
Temizlik Grubu
Tırnak Makası
Burun Aspiratörü
Derece
Islak Mendil
Pişik Kremi
Bebeyağı
Saç Fırçası
Küvet
Küvet Filesi
Şampuan
Kova
Maşrapa
Banyo Süngeri
Banyo Havlusu
Bornoz
Yeni Doğan Bebek Bezi
Beslenme Grubu
Biberon
Biberon Temizleme Fırçası
Emzik
ANNE İHTİYAÇ LİSTEMİZ
Emzirme Sütyeni
Emzirme Atleti
Göğüs Kalkanı
Lohusa Gecelik ve Pijama takımı
Süt Sağma Makinesi
Göğüs Kremi
Göğüs Pedi
Depend Kilot Ped
Terlik
Taç
HASTANE ÇANTASI LİSTEMİZ
Bebek Çantası
Hastane Çıkışı
Alt Üst Takım
Penye ve Polar Battaniye
Yelek
Müslin Bez
Yüz Örtüsü
Yeni Doğan Bebek Bezi
Biberon
Emzik
Pişik Kremi
(adetler kişi ihtiyacına göre değişeceğinden belirtmedim)
Anne Çantası
Lohusa Gecelik
Lohusa Pijama Takımı
Lohusa Sabahlık
Emzirme Sütyeni
Emzirme Atleti
Ceket ya da Yelek
Göğüs Pedi
Göğüs Kremi
Süt Sağma Makinesi
Göğüs Kalkanı
Depent Kilot Ped
Çorap
Havlu
Terlik
Taç
Makyaj Çantası
Saç Düzleştirici
Tarak
Eve Giderken Giymek için Kıyafet
Kağıt Havlu
Islak Mendil
(adetler kişi ihtiyacına göre değişeceğinden belirtmedim)
Tercihen Yanımıza Alınacaklar
Bebek Odası Süsleri
Lokum
Çikolata
Lohusa Şerbeti
İkramlıklar
Çarşaf Yastık Kılıfı
Emzirme Yastığı
Ay böyle yazdım herkesede duyurdum erkek diye ama birde değişiyormuşBu sefer 12+3 iken öğrendiM ben☺
Degismez herhalde ya bende oğlumda 13. Haftada ogrenmistim canimAy böyle yazdım herkesede duyurdum erkek diye ama birde değişiyormuş
Ben de kiza alistim artik konusuyoruz hatta minnosla insallah degismezAy böyle yazdım herkesede duyurdum erkek diye ama birde değişiyormuş
Canim nasilsin ?durumlar nasil?Degismez herhalde ya bende oğlumda 13. Haftada ogrenmistim canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?