2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

aynen yaa
ben de dua ettim çocuğum için sağlık huzur diledim
meğer neler neler olmuş yazık.
hayat çok garip senin en kötü gününde belki birisi çılgınca eğleniyor, sen mutluluktan ağlarken belki başka bir yerde birisi nasıl acılar çekiyor. Keşke bu kadar acı olmasa...

Şehitlerimiz için hepimizin başı sağolsun Rabbim ailelerine sabır versin inşallah. Bi evlat dünyaya getirmek nasıl zor hepimiz görüyoruz
Bugün sağlık ocagına tetanoz aşımı olmaya gittim.Bebeğimin kalbini duydum nasıl rahatladım size anlatamam. Ebeye 4lü testin riskli çıktığından falan bahsettim de 2li testte ense kalınlıgı normal cıktıgı için endişelenme dedi. Arkadas gibi konustuk beni çok rahatlattı sagolsun. Onda da 1:200lerde cıkmıs zamanında ama saglıklı doğmuş cocugu. İnşallah bizde miniklerimizi sağlıklı dünyaya getıririz. Nift testi sonuclarımda haftaya kalmış 10 günü geçicek galiba. Sonuc güzel olsun da ben beklerim sabırla

Merhabalar. Anlatilanlara gore benden 6 yas buyuk ablamin ayaklari dogdugunda iceriye basiyormus, defne yapraklari ile yikamislar her gun, masaj yapmislar, belemisler (kundaklamislar) yurumeye baslamis. Hatta beleme beni ana diye aglarmis. Hicbir sendromu yok, gayet saglikli. Su an iki kiz annesi. Ayaklarda bahsettiginiz durumun olmasinin tek nedeni down sendromu degil. Ilk doktorunuz yastan dolayi riskli ciktigini soylemis. Tabii ki siz en iyisini bilirsiniz ama baska bir doktora gitseniz hem iciniz de rahatlar. Bebeginizi saglikli bir sekilde bir avazda kucaginiza almaniz dilegiyle.

Benim de basima bir doktor vakasi gelmisti. Burada devlet hastanesi 12 haftalik olana kadar muayeneye almiyor. 5 haftalikken idrar testi yapinca hastaneye gittim kan vermeye. 12 haftalikken hastane girisi yapabiliyoruz acil bi durum yasanmadigi surece cevabini aldim. Ozele gidebilirsin istersen dendi. Bunun dis gebeligi bos gebeligi var, her seyin yolunda oldugunu ogrenmemin tek yolu ozele gitmekti. Ozele gittim Ama bi yandan 12. haftayi bekledim durdum. Devlerlt hastanesi takibime devam etsin istiyordum. Burada en guveniliri devlet hastanesiydi. Sonunda randevum geldi catti. Gece heyecandan uyuyamadim. Doktor ne ilac kullandigimi nasil oldugumu hicbir sey sormadi. Ozelden aldigim tum ultrason goruntulerini belgeleri kullandigim vuramimleri goturmustum. Ben anlatmaya calistim. Tamam tamam ayni onlara devam et dedi goz ucuyla bile bakmadan. Ikili test yapmiyoruz, burada kurtaj olmak yasak dedi. Biliyorum dedim. Ki bu konuda esimle beraber dusuncemiz ayni. Her anne baba adayi saglikli bir cocuk icin dua eder. Insallah da oyledir. Ancak aksi durumda cocuk yine bizim cocugumuz onu cok sevicez. Konuya donecek olursak kalbini dinleyelim dedi. Ultrasona gectim 5 -6 saniye tuttu. Olcum yapmicam dedi. Ben de olcum derken, ense kalinligi olcumu yapmayacagini dusundum onceki konusmamiza istinaden. Kalp atisina bakarken bebegin boyuna bakar diye dusundum en azindan. 1 hafta geriden geliyordu bebek, gelismesini merak ediyordum. Bir sonraki randevunu Agustosa al dedi. Nasil yani? Saka mi yapiyorsunuz dedim. Neden ki dedi. E dedim ben direkt doguma mi gelicem. Ozele gidiyorsun ya zaten dedi. Dedim ki 12 haftaliga kadar siz hastaneye kabul etmediginiz icin mecbur kaldim ama 2 tarafli devam etmeyi ya da ozeli birakirim diye dusunuyordum, daha ben karar bile vermedim dedim. Niye ki dedi yeniden. Sanki cok ilginc bir sey soyluyorum gibi. Iyi tamam cok istiyosan asistanimi ... poliklinige gonderirim ayda bir bakar dedi bastan savma. O an tamam dedim. Istemiyorum. Ozele gitmeye devam edicem. Cunku umursamaz tutumu olan birinden ileride de hayir gelmez diye dusundum. Cop poseti muamelesi gorerek 5 dakikada kapi onune kondum. Giderken bebegin boyunu olctunuz mu peki dedim. Sana olcmicem demedim mi dedi. Dedim ense kalinligi olcmediginizi anladim ama en azindan boyunu olcersiniz diye düşünmüştüm dedim. O senin dusuncen, sen istedigini dudunebilirsin tabii. Ama ben olcmeyecegimi soyledim ve olcmedim dedi. Her dusungugun gerceklesmeyebilir tarzi bir sey soyledi. O an gozlerim doldu. Iyi gunler bile demeden ciktim. Cikana kadar ters ters bakmaya devam etti. Hemen giristeki girevlilere gidip doktorumu nasil degistirebilecegimi sordum. Uzuun bi prosedurmus. Ozeldeki doktorum da bi daha onu gormiceksin bile dedi. Dogumda o an nobetci kimse o seni dogurtacak, genelde asistanlar olacak dedi. Doktoru rapor etmeyi bile dusundum. Isinden bikmisti. Huysuz ve kotu tavirliydu. 2 litre goz yasi doktum o gun. Ben 12. haftada belki kim bilir cinsiyetini bile gorebiliriz diye heyecanla gittim. Tam tesekkullu diye bahsedilen bi hastaneden farkli bur tutumla karsilasmayi ilgi alaka bekliyordum. Tam bir hayal kirikligiydi. O hafta hep agladim.

ay canım çok sevindim yaa
inşallah çooook güzel haberlerle gelirsin haftaya da

ay kabus gibi yaaa
ama istanbulda da devlet hastaneleri aynı ki
bana baktı, zaten her kontrolde aynı doktoru alman mümkün değil bi kere
kaç haftalıksın dedi, 9 haftalık dedim, tamam haftanla uyumlu dedi, ne boy söyledi ne bişey.
Kalbi atıyormuş onu söyledi ama dinletemedi falan.
Burada devlete gitmek zorunda olsaydım her kontrolde ağlardım ben de.
İlacın mevzusu dahi geçmedi.

İnanamıyorum böyle insanlara memnun değilsen yapma doktorluk. En güzel zamanlarımızın tadını bile çıkaramıyoruz. Benim kendi doktorum 13 yıldır ihtiyacım olduğunda ona gidiyorumm gerek hamileleik gerek rutin kontroller şahane bir doktordur kendisi.ben devlet Hastanesi'nde tanıştım kendisiyle. Özele geçince de hiç bırakmadım. Mesela dün gittiğim doktorda özel hastanede profesör. Ama beş para etmez. Bakalım bende pazartesi başka bir doktora gideceğim cenk sayin.oda olmadı Recep has var çapa da ona gideceğim . Hakkimiz da hayırlısı olsun bol bol dua ediyorum

Yaa seninle ayniyiz benimde yarin kesinlesir insallah ❤❤
Hayırlısı olsun canim hakkinizda

şimdi baktım da baya dolmuş cinsiyet tablosu vay beeee
daha geçen temmuz annelerine bakıp of benim cinsiyet öğrenmeme bir ay var diyordum
şu an bir aydır cinsiyeti biliyorum
çok enteresan

şimdi baktım da baya dolmuş cinsiyet tablosu vay beeee
daha geçen temmuz annelerine bakıp of benim cinsiyet öğrenmeme bir ay var diyordum
şu an bir aydır cinsiyeti biliyorum
çok enteresan
Valla bende su profillerimiz altindaki gunlere bakiyodum sizinkiler 180 lerdeydi ben 210 falan ohoo aramizda ne cok var diyordum simdi ben oldum 180 lerde zaman hızlı geciyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…