Psikolojim çok bozuk ya bundan 2 yıl önce falan eşimle çok kötü tartışmıştık boşanma noktasına gelmiştik bi anda ağzımdan çıktı beddua ettim Allah'ım bir daha bana bu adamdan çocuk nasip etme diyeşükür nasip etti ama korkuyorum doğuramıycam birşey olcak diye ağrılarım oluyor bu aralar o geliyo aklıma beddua ettim belki birşey olacak düşürecem gibi bi his var içimde
Günaydın arkadaşlar. Aranız da ikili tarama testi yüksek riskli çıkan var mı? Benim riskli çıktı 144/1 detaylı USG girdim. Profesör söz de adam ama daha odaya girer girmez aldırmayı düşünüyor musun diye sordu. Hayır dedim. Mongol bebeği biliyor musun dedi hayır dedim. Down sendromunu diye sordu tekrar evet dedim onu biliyorum. O zaman araştır nasıl bakılır downlu annesi nasıl olur diye. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü halbuki kendi doktorum o kadar ılımlı konuştu ki. Yaşım 36 bebeği 37 de doğuracağım bu yüzden yaşından dolayı yüksek çıktı korkma sakın bitanem demişti. Ama bu adam öyle senaryolar yazdı ki ağlamaya başladım. Yok doktorun seni bana neden gönderdi yok USG de Mongol bebekler belli olmaz ama gel yine de bakalım dedi. Neyse yattım karnıma öyle bastırıyor ki USG aletini. Karnım patliycak sanki. Hiç konuşmadı ters bı adamdi. Bişey sormaya korktuk. Velhasıl sonuçta amniyosentez yaptirmani şiddetle tavsiye ederim dedi. Bence dogurma dedi. Yıkıldım. 4 lu tarama yapalım dedim. Hiç farketmez risklisin dedi. Allah'ım kafayı yicem((
canım ya sinirle söylemişsin zaten rabbim içini biliyor,gönlünü ferah tut her ağzımızdan çıkan olsaydı düşünsene,tövbe et,körü şeyleri unutPsikolojim çok bozuk ya bundan 2 yıl önce falan eşimle çok kötü tartışmıştık boşanma noktasına gelmiştik bi anda ağzımdan çıktı beddua ettim Allah'ım bir daha bana bu adamdan çocuk nasip etme diyeşükür nasip etti ama korkuyorum doğuramıycam birşey olcak diye ağrılarım oluyor bu aralar o geliyo aklıma beddua ettim belki birşey olacak düşürecem gibi bi his var içimde
Lütfen tadını çıkarın sorun olmaz Allahın izniyleSağol canım moral oldu ama,kendime zehir ederim su günleri,o kadar çok bekledim ki
İnşallah canım inşallahh hep aklıma geliyoCanim sinirle insanin agzindan neler çıkıyor ohooo. Allah biliyor senin niyetinisen oyle dedin diye bisey olmasi mumkun degil uzme kendini suclama.
Ayrica o top gibi dedigin bana Arasta olmustu 3 hafta kadar tenis topu buyuklugunde bi buyukluk barizdi. Sonra gecti ama
Sinirle insanın ağzından çıkabiliyor böyle şeyler.Evet benim de karnım belirgin ve şuan aşırı gergin bi tarafta toplanma oluyo bende bebek hareketidir toplanıyor diye düşünmüştüm ama nette rahim 20. haftada göbek deliği hizasına ulaşıyo yazıyor. İnşallah canım inşallah dediğin gibi birşey yoktur çok teşekkür ederim
İnşallah canımcanım öyle bir şey olmaz içini rahat tut
bazen biz de sinirleniyoruz neler diyoruz
biraz dua oku içini ferahlatsın.
Ne kadar düşünmemeye çalışsam da canım acıdı mı aklıma dediklerim geliyo ya Allah beni cezalandırırsa diye düşünüyorumcanım ya sinirle söylemişsin zaten rabbim içini biliyor,gönlünü ferah tut her ağzımızdan çıkan olsaydı düşünsene,tövbe et,körü şeyleri unut
Lütfen tadını çıkarın sorun olmaz Allahın izniylekesin yaptırsam bu testleri bende sizin gibi olurdum ama yaptırsakta yaptırmasakta her şey olacağına varıyor
İnşallah canım Rabbim kimseyi evladıyla sınamasınSinirle insanın ağzından çıkabiliyor böyle şeyler.
İstersen birine ufak yardımda bulun. İçin ferahlar
Ama bebeğin sağlıklı ve seninle bunu unutma
Aminnnİnşallah canım Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın
İnsanın içi acıyor bakmayım diyorum ama nasıl kayıtsız kalalımGünaydın kizlar
Ne kötü üzücü bir sabah
Merhaba son durumunuz nedir? Benim de kalp atisini gordu doktor ama ses duyamadikBenim kese 20mm civarı şuan. Geç döllenme ihtimalinden hiç bahsetmedi. O yüzden kafam karıştı. 6 haftalık görünüyor ama kalp atışı yok sadece orada bir hareketlenme var dedi. Sesi duymamız gerekiyordu dedi.
Basım agridi uzulmekten, aglamaktan. Kahvalti falan midem almadi. Sevecegim biseyler hazirladim ekstradanda cocuk ac kalmasin en azindan diye.İnsanın içi acıyor bakmayım diyorum ama nasıl kayıtsız kalalım
Amin çok zor gerçekten bizler bile bu acıyo hayal edemiyorken ailelere Allah peygamber sabrı versin inşallhBerbat birgün. Gece 3ekadar haber izledim mahfoldum. Sonra aldım oğlumu ağlaya ağlaya uyuyakalmışım. 33 tane aslan gibi delikanlı onlarda anne kuzusuydu. Biz bukadar etkilendik onların aileleri off yürek dayanmaz. Allah sabır versin ailelerine hepimize. Askerimize de güç kuvvet versin çok zor...
Kızlar doktordan geldim şimdi şükür her şey yolunda dedi,3lü teklif etti yok istemiyorum dedim,13+4 bugün sata göre usgde yine önde çıktı 14+5 çıktı,cinsiyet öğrenmek istemeyen ben yanlışlıkla öğrendimCinsiyeti bellimidir dedim o da pat diye söyledi erkek çok büyük ihtimal dedi hatta erkek gözüküyor dedi,bizim eve 2.oğluş geliyor tuhaf duygulardayım onca şehit haberinden sonra
ilk 2de bu kadar bulantım yoktu,3.zor oldu benim içinde,öğürtülü geçti 3ayım bu arada çok şükür azaldı bulantılarım
bende alırı severdim ama malesef alerjim var hurmaya
ah kuzum ahh,kızımda asla bu duygular olmadı ancak gel gör ki oğlumda ilk 2haftadan sonra acaip duygular geldi,emzirirken içim sökülüyo gibiydim ve ağlayarak emziriyordum sonra kızıma yetememişim gibi geliyordu kızımla takılmak onunla uyumak istiyordum çok tuhaf bi duyguydu o zamanlar okuyordum bir de okulu dondurdum pişmanlık duygusu çöktü içime neler yaşadım bir ben bi Allah bilirdi,ama hepsi 2ay içinde geçti çok şükür sonra doya doya emzirdim oğluşumu,evde durmamaya çalıştım,yaz olduğu için sürekli gezdik çok şükür atlattım depresyonumu
günaydın canım okurken kanım çekildi resmenüzüntünüze kesinlikle katılıyorum bende bu sebepler olmasın diye yaptırmadım 2liyi risk çıkabilir diye,bu yaşlarda bukadar risk çıkıyormuş genelde gönlünüzüferaf tutun amniyonsentez kişisel bi karar elbette ama ben çok korkuyorum ondan bence gerek bile yok o kadar çok risk çıkıpta sağlıklı bebek doğuran okuduk ki Allah a tevekkül edin ve bu tarz egolu profların lafına aldırmayın elbette başka doktora görünmenizde içinizi rahatlatır,hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Cevabınız için teşekkür ederim istanbulda değilim. Kesinlikle yaptırmamız gerekiyormu diye sorduk Dr. Hayır bu sadece bir olasılık %100 sonuç değil dedi. Zaten çok araştırdım yaşı 35 ve üstü olanların risk oranları hep bu şekilde çıkıyormuş. Binde bir olasılık. Yani çogunluğun sağlıklı bebekleri oldu. Bu dönemde biz anne adayları ufacık riski büyütebiliyoruz kafamızda. Allaha sığınıp bol bol dua ile binde bir risk ihtimali düşünmeden devam edeceğiz.Canım öncelikle geçmiş olsun. Eğer istanbul'daysan amniyosenteze girmeden Ümraniye Devlette Fetal DNA testi yaptırabilirsin riskten ötürü. Kandan bakılıyor :) İçin rahatlar en azından
Şükürler olsun sıkmayın canınızı aklınıza da kötü şeyler getirmeyin. Bizimde ense kalınlığımız 0.81 çıktı. Ayagını da gelişim aşamasında olduğu için alçıya alırlar düzelir allahın izniyle. Bu dönemde yapacağınız tek şey moralinizi üst seviyede tutmak. Ben çok test yaptırıp kafamı bulandırmak istemediğimden ultrason dan başka birşey yaptırmayacagım. Çünkü söyledikleri binde birlik risk herkeste olan bir durum. Hassas olduğumuz için o binde birlik durumu büyütebiliyoruz kafamızda. Neler duyuyoruz hiçbir testte sıkıntısı olmayan bebeler anomali dogabiliyor. Sıkıntı görünen bebeklerde sapasağlam dogabiliyor. Bunlar hep binde birlik durum. O yüzden bol bol dua edelim.Benim kendi doktorum beni korkutmamak için elinden geleni yaptı ama dün gittiğim doktor sanki kesinmis gibi konuştu üstelik test sonucuna göre daha USG ye girmeden. İkili taramada burun kemiği var ense kalınlığı 0.90 çıkmıştı sol ayakta talipes var oda tedavisi mümkün dedi
canım haberleri okuyunca ben de erkek beklediğimden benim de aklıma aynı şeyler geliyor
tek farkla üzülemiyorum aksine oldukça sinirleniyorum, neyse siyasete hiç girmek istemiyorum.
yazık o kadar gence, başıma gelse ne hissederim ve nasıl yaşamıma devam ederim inan hayal bile edemiyorum.
Allah esirgesin, canını sıkma ama haber de olabildiğince az izlemeye çalış, öncelik çocuğun şu anda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?