Valla itiraf edeyim gerçekten kız bebek hamileliği daha zor geçiyor.iste ayni ben.ozgurlugum kisitlansin hic sevmem ama aciya dayanikliyimdir.unutulmuyor aslinda simdi diyorum ki mesela Oglumun hamileligi hic boyle degildi ben o zaman hamile gibi degilmisimbu kiz beni cok yipratti simdiden. hamileligim cok yorucu ve kafa olarakta iyi gecmiyor. herseye takiliyorum agliyorum cok sinirli ve tahammulsuzum umarim kolay atlatiriz
Sen hissetmeyeceksin bile :)Üf inanılmaz korkuyorum
Canım aynen anlattığın gibi. Benim bazen göbek izam karnımada ağrı yapıyor.Canım haftamız aynı bende sağ tarafta hissediyorum kaburgalarimda daha önce hic hissetmiyorum bu ara cidden oralarda sanciyo sanırım doğum kanalına girdi ve ağrı yapiyo yumru hissediyorum ayaktayken bile toparlaniyo ama baktım ki herkes yasiyo normal diye mesaj atmadim kasılma demek bunlar yavaştan hazırlık yapiyo .
Benim karnım kasıklarım ağrıyor. Boyle nasıl desem sıkıyorlar gibi çok rahatsız edici bir his oluyorKızlar bebek kasilinca agriniz oluyormu benim ince ince belim agriyor yani hem bebek kasiliyor hem hafiften belim agriyor
Canım bağırsakları sıkıştırdığı içinde sancı hissediyorum ben normalde zaten gaz sancım oluyodu çoğunlukla hamilelikte daha da artti onun sancisida olabiliyo . Normal doğuma hazırlık canım tahminen zaten bu tarihlerde donuyo dönerse bu sefer de kasiklarinda çok baskı hissediyomussunCanım aynen anlattığın gibi. Benim bazen göbek izam karnımada ağrı yapıyor.
Doğum kanalında derken.
Bu ne demek bilmiyorum.
İyimi kötümü doğum kanalı nasıl oluyor.
Çok güzel, gerçekçi özetlemişsiniz ağzınıza sağlıkŞimdi 2. Bebiş geldiği için yazdıklarını okuyunca dayanamadım bişeyler yazayım dedim. Evet eve yeni bir bebiş gelince maalesef bütün hayatımız değişiyor. Film seansları, kitap okumalar, kafan esince atlayıp gezmeye gitmeler bitecek. Hele de bazen babalar kaçıp gidebiliyor arkadaşlarıyla halı saha tavla bilmem ne kafa dağıtabiliyor ama anneye yardımcı olacak kimse yoksa baya zor bir süreç oluyor çünkü hayatı kökten değişen kişi anne oluyor. Bu konuda ne yapılabilir? En kısa sürede durumu kabullenip bebeğin getirdiği zorluklara değil onun size kattığı güzelliklere odaklanın. Mümkünse destek konusunda eşinizden veya çevrenizden bana yardım ederler beklentinizi sıfıra düşürün. Yoksa çoooook yıpranırsınız. Çünkü fiziksel zaten yoruluyoruz bir de beklenti içine girince psikolojikmen de çöküyoruz bu sefer. Bebişlerimiz çok zorlu bebişler olabilir ama onlar bize verilen birer armağan. Şimdi kızım 4 yaşında ve bana her sarıldığında ‘annecim biliyor musun sen süper kahramansın’ dediğinde onun için çektiğim bütün çileler uykusuz geceler helali hoş olsun diyorum. Ya da babası biraz sesini yükseltse karşısına geçip kaşlarını çatıp ‘anneme bağırarak konuşamazsın baba’ diye çıkıştığında canım feda olsun diyorum. Bir canlıya emek verirseniz mutlaka size sevgi ve bağlılık olarak dönecektir ki bu dünyadaki en büyük zenginlik sevmek sevilmek ve sağlık tabi ki. Rabbim evlatlarımızı hayırlı evlat kılsın inşallah bizlere de güç kuvvet versin ki daha çok emek verebilelim yavrularımıza
Ben de öyle istiyodum. Ama yüzyüze eğitim başlayınca planlarım suya düştü. Hem de kanama olunca hiç yeltenmedim devam etmeye. Mecbur ayrıldım izne.Anladım çok sağol canım desene sata göre hafta hesaplanacak. O zaman Aralık 7ye kadar bana okul yolları görünüyorHerşey doğum sonrası bebeyle bir ay daha fazla kalabileyim diye. Yoksa hiç çalışasım yok zaten okulda covid pozitif öğrenci de çıktı. Maske dezenfektan devam bakalım inşallah bişey olmaz
Ben 10 gün geçince ödüyorum o yüzden şimdi ödüyorum 2 haftada birKızlar bir şey soracağım ya şimdi bizim kontrollerimiz 2 haftaya düştü ya biz her 2 haftada bir muayene ücreti ödeyecek miyiz acaba? Muayene araları 15 günü geçmeyince ücret ödenmiyor diye hatırlıyorum ama bilgisi olan var mı?
Benimde öyle boyun kısmında önceden yoktu hamilelikle oldu geçer mi ki aldırmalımıyızYa özellikle boyun kısmında et benim.cikti küçük küçük
Ben yerleştirip üstüne çarşaf serdim şimdi rahatım diğer işlerle uğraşıyorumKızlar naptınız bebek kıyafetlerini dolaba yerleştirdiniz mi yoksa erken mi daha? Benim 45 günüm falan var şimdi yerleştirsem toz falan olur mu az daha beklim mi karar veremedim hiç
İnş öyle olurSen hissetmeyeceksin bile :)
Olur. Böyle yapanlar da var. Araştırdım internettenBen direkt bulaşık makinasına atmayı düşünüyordum öyle olmaz mi ki
Bende jilet kullanıyordum ama göbekten göremiyorum ki bi yeri kesmekten de korkuyorum geçen hafta kontrolde açıklığa bakıldı çok çok temiz değildim utanarak kusura bakmayın dedim asistana oda önemli değil dedi kimbilir neler görüyorlardır ama işte ben alışkın değilim böyle olmaya tertemiz olmalıyımEt benim hiç yoktu ama boynumda üç dört tane çikti başka bı yerimde yok . Onun dışında burnunun çevresindeki kılcal damarlar çok belirginlesti sanki yara olmuş gibi duruyo inşallah geçer. Kız bebek bekleyenlere oluyomus yüze sis mi ne iniyomus eskiler öyle dermiş onun dışında öyle leke olmadı çok şükür
Ağda konusunda gelecek olursa ben ağda yapmıyorum şu durumda zaten kuaförler riskli belki gitmeyi göze alırsam hiç gitmedim çünkü yapsamda evde oldu bu şuan jilet kullaniyorum maalesef karnım ona bile engel olmaya başladı ne olur ne olmaz diye temiz tutma derdindeyim. Ama planlı bı dogumsa cevremdekiler bir iki gün kala gitti aldırdı hemen cikmiyo en az 10 gün kala filan da olabilir. Milet ne hallerle gidiyomus hep muhabbetleri donuyo hazırlıksız yakalananlar için orda bile temizlemek için bakiliyomus
Bende aşırı arttıKızlar 2 sorum var sizlere
1- et benleriniz arttı mı
2- doğum öncesi son ağda ne zaman yapılmalı
Benim ilk hamilelikte dr izin vermemişti ağdaya sen farkında olmazsan ama kr dini kasarsan bebek doğum başladı sanabilir demişti bunda bir kere gittim şimdi 35 deyim 38 de alır acaba ne zaman gitsemBende aşırı arttıDoktoruma da söyledim, ha ilelikte normal dedi. Sonradan baktıracağım deri doktora
Ben 2 haftada bir yaptırıyoru, devam da edecektim bu şekilde, bir sakıncası mı var?
Muhtemelen benim de öyle olacak canımBen 10 gün geçince ödüyorum o yüzden şimdi ödüyorum 2 haftada bir
Özür dileyecek birşey yok canım,hepimiz birbirimize birşeyler danisiyoruz rahat ol.Hanımlar ben hep sorunlarımı yazıyorum buraya özür dilerim. Siz de çok duyarlı ve yardımcı olduğunuz için bende çekinmiyorum.
Yine bir sorum var.
Benim sağ tarafımda bebeğimin tekmelerini hissediyorum 1 haftadır.
Sağ tarafa yatınca tekmeliyor diğer tarafa dönmek zorunda kalıyorum.
Önceleri karnımın Her bölgesinde hissederdim.
Şimdi sadece sağ tarafımda Bir yere takılmış kalmış gibi hissediyorum.
Ve karnıma ağrı giriyor.
Bu normal mi. Benim gibi hisseden varmı
Bendede oluyor korkuyorum adapte olamamktan agliyorum yapamazsam edemezsem diye hormonlar darmadaginDun aksam yine basladim aglamaya esimde cok uzuluyor elinden bisey gelmeyince. Arada aglama ataklari geliyor surekli biyerlerim agriyor eski hayatima donmek istiyorum diye agliyorum. Sana da oluyor mu yoksa benim mi psikolojim zayif
Bu haftaya kadar pek birşey yoktu bende ama son günlerde bir iç daralması yaşıyorum. En korktuğum şey lohusa depresyonuBendede oluyor korkuyorum adapte olamamktan agliyorum yapamazsam edemezsem diye hormonlar darmadagin
Ilaci icince yarim saat sonra 1 mandalina yada portakal yiyiver ayni faydayi goreceksinbana hiç c vitamini vermediler keşke verseydi demir ilacını c vitamininle içince mide bulantısı yapmıyor diye okumuştum burada çünkü ama vermedi
benimde genzim yanıyor deneyeyim senin taktiği hemen korkumdan hiç bişi yapmıyorum bende ama gözüme vuracak diye de korkuyorum cunku aşırı kaşınıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?