- 9 Mart 2020
- 2.869
- 3.198
- 83
- 31
Önemli bişey yokmuş ama çok pirpirikliyiz diye çocuk cerrahisine gidebilirsiniz dediBizimkinde de var. Bi de kıllı. Doktor da dedi kontrol altında tutalım diye
Onlardan ziyade bolca emzirmek çok kilo verdiği gerçekten dogru benim şuan 5 kg kaldı fazlalık olarak rejim yapmadımBende yeni gördüm o etkisini ancak emzirme donemine etkisi olup olmadigini bilemedim
Benim kizimda da vardi simdi oğlumda da var :) poposun ust tarafi tam morluk. Bu esmer tenli bebeklerde olurmuş canim geçiyor merak etme. Isin enteresanı benimkiler kumral :)Arkadaşlar benim oğlumun poposunun arasında morluk var o olabilir diye biliyorum ama kalçasında da para şeklinde morluk var doktora sormayı unutmuşum sağlık ocağındakiler de doğum lekesi olabilir filan dediler pek tatmin olmadım ama sizde de var mı? Aşı desem hiç oradan aşı yapılmamış doğum esnasında orasına bastırmaktan olmuş desem geçerdi herhalde 1 ayda.
Çok teşekkür ederim çok sağolun..Estağfirullah ne demek, bildiğimi paylaşmak bir bebeğin bir annenin hayatına dokunabilmek de benim için çok değerli. Ben bir şeyleri farkedene kadar yavrum perişan olmuştu. Belki bu yazdığım başkasına komik gelecek ama oğlumun bezinde şu an sarı kaka gördükçe aklıma kızımın çektikleri geliyor, içim yanıyor, hala alışamadım sarı kaka görmeye. Adı alerji ama yaşaması çok zor, hiçbir anne, hiçbir bebek yaşamasın bizim yaşadığımızı.
Süt ürünlerinden en güvenlisi en çok fermente olmuş olandır. En güvenilir olandan başlayarak süt ürünlerini şöyle sıralayabilirsiniz tüketim sıklığı açısından: sade yağ(ghee), çok beklemiş geleneksel peynirler, diğer peynirler, kefir, yoğurt, tereyağ, kaymak, süt. Hangi süt ürünü olursa olsun fırında pişenin alerji riski önemli ölçüde azalır. Fırında pişen ocakta pişenden, ocakta pişen pişmeden yenenden güvenlidir.
Çok çok geçmiş olsun canım.. Şükürler olsun sağlıklı.. Çok haklısın canım ama işte insanın içi kaldırmıyor gene de. Analık bu sanırım.Artık çoğunuz biliyor ilk çocuğum kizim 24 haftalık doğmuştu erken doguma bağlı 7 ay kuvozde kaldi 4 barsak ameliyati oldu. Neyse uzatmayacağım Birgün yoldayım ameliyata girecek kizim ve halim harap ağlıyorum tabi ki cunku durumu kritik.
Tamda o anda arkadaş mesaj yazdı teyzesi kuzum aşı olacak dua et acımasın....
Annelik evet anlıyorum ama aşı olmak için bebeğiniz saglikli olması gerek benim kızımın aşıları hep geç oldu derdim bu degildi tabi ki öncelikle sağlığı.
Simdi oğlum aşı oluyor sukur, iyileşme sonrasında kizim aşılarını oldu hiç korkmadım ağlamadım da naptim şükrettim.
Allah dermansız dert vermesin sukur edin canim anneler
Canım mongol morluğu o dr um ben sormadan muayene eserken demişti zamanla geçer endişe edilecek birsey yok demiştiArkadaşlar benim oğlumun poposunun arasında morluk var o olabilir diye biliyorum ama kalçasında da para şeklinde morluk var doktora sormayı unutmuşum sağlık ocağındakiler de doğum lekesi olabilir filan dediler pek tatmin olmadım ama sizde de var mı? Aşı desem hiç oradan aşı yapılmamış doğum esnasında orasına bastırmaktan olmuş desem geçerdi herhalde 1 ayda.
Fotoğraf yeterince net olmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim ama en azından renk normal. Inşallah hep böyle devam eder.Çok teşekkür ederim çok sağolun..Aminn inşallah Allah kimseye yaşatmasın sizin yaşadıklarınız çok zormuş gerçekten.. Çok teşekkür ederim bu bilgiler için de mukus yoksa bile yine de az tüketmeye çalışacağım kızım için. Son yaptığı kaka bu sizce var mı?
İnşallah çok teşekkür ederim. Çok belli olmamış mı? Öyle uzayan şekilde değildi kakası. Ne bileyim ışıktan iyi çıkmamış herhalde. Rengi hep böyle en başından beri.Fotoğraf yeterince net olmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim ama en azından renk normal. Inşallah hep böyle devam eder.
Bebek hastaysa da kaka mukuslu olabilir ama hangi hastalıklar mukus yapar onu tam bilemiyorum. Bir de mukus her kakada ayni miktarda görülmez alerjik bebekte dahi. Çok dokunan gıda çok mukus yapar, onu kesince mukus azalır ama mukusun tamamen gecmesi alerjik bebekte uzun zaman alır. Sütün kendisi en riskli alerjik besin, bazi alerjik bebeklere yoğurt peynir dokunmaz süt dokunur mesela. Ya da alerji hafiftir, mesela bebek kekin icindeki sute tepki vermez islem yapmadan icilen iki bardak sütle kakası mukuslanir. Yani bebeğinizin kakasının mukustan tamamen arındığına eminseniz ve cok huysuz bir bebek değilse alerji aklınızda bir köşede hep dursun ama diyetle kendinizi yormayın şimdilik. Bu arada mukussuz olduğunu düşündüğünüz bir kaka fotoğrafı ekleyebilirseniz alerjik bebek kaka uzmanı olarak ba
Bu bebegimde alerji olma korkusu beni yedi bitirdi çok kötüyüm psikilojik olarak çok korkuyorum yaEstağfirullah ne demek, bildiğimi paylaşmak bir bebeğin bir annenin hayatına dokunabilmek de benim için çok değerli. Ben bir şeyleri farkedene kadar yavrum perişan olmuştu. Belki bu yazdığım başkasına komik gelecek ama oğlumun bezinde şu an sarı kaka gördükçe aklıma kızımın çektikleri geliyor, içim yanıyor, hala alışamadım sarı kaka görmeye. Adı alerji ama yaşaması çok zor, hiçbir anne, hiçbir bebek yaşamasın bizim yaşadığımızı.
Süt ürünlerinden en güvenlisi en çok fermente olmuş olandır. En güvenilir olandan başlayarak süt ürünlerini şöyle sıralayabilirsiniz tüketim sıklığı açısından: sade yağ(ghee), çok beklemiş geleneksel peynirler, diğer peynirler, kefir, yoğurt, tereyağ, kaymak, süt. Hangi süt ürünü olursa olsun fırında pişenin alerji riski önemli ölçüde azalır. Fırında pişen ocakta pişenden, ocakta pişen pişmeden yenenden güvenlidir.
Alerji varmış gibi detoks yapabilirsiniz. Süt ürünleri, siyah çay, yeşil çay, kahve, mercimek, büyükbaş hayvan eti, un, şeker en aza indirin. Her gece bebeğin bıngıldağını, ense çukurunu, kuyruk sokumunu, el ve ayaklarını kantaron yağı ya da çörekotu yağıyla yağlayın. Iki haftada bir banyo suyuna litreye bir tatlı kaşığı oranda kaya tuzu karıştırın, bentonit kili karıştırın. Kuyruk sokumunda morluk varsa hacamat yapan doktorlara hacamat yaptırın. Alerjiler ilaç, aşı ve deterjan maruziyeti sonucu vücudun toksik yükünün artmasıyla gelişiyor. Detoksla toksik yükü kontrol altında tutarsanız alerji için iyi bir önlem almış olursunuz.Bu bebegimde alerji olma korkusu beni yedi bitirdi çok kötüyüm psikilojik olarak çok korkuyorum ya
Bende 2 veriyorumCanım bende 400 lük olanı aldım doktorunuz kaç damla önerdi size? İnternette 1 damla kullananda var 3 damla kullananda
Geleneksel tıbba göre, omirilik hattında dolaşım bozukluğu anlamına geliyor kuyruk sokumunda morluk. Sebebi annenin artmış toksik yükü, gebelikte ilaç kullanımı, doğumda anestezi ve suni sancı. Benim bebeğimde de var, bu yüzden bir kaç gün önce ilk hacamatını oldu, morluk azaldı. Ayrıca her altını açtığımda kuyruk sokumu bölgesini genişce yağlıyorum kantaron yağı ile. Bazı yağların cilde yakın toksini cilt dışına çekme gücü var, kantaron da çok etkili bir yağ bu konuda.Arkadaşlar benim oğlumun poposunun arasında morluk var o olabilir diye biliyorum ama kalçasında da para şeklinde morluk var doktora sormayı unutmuşum sağlık ocağındakiler de doğum lekesi olabilir filan dediler pek tatmin olmadım ama sizde de var mı? Aşı desem hiç oradan aşı yapılmamış doğum esnasında orasına bastırmaktan olmuş desem geçerdi herhalde 1 ayda.
Ay çok teşekkür ederim. Ama dikkat ettim ben peynir ayran vs çok seven ve aşırı gazla tüketen bir insanım bunları tukettigimde kakaya baktım sadece sümüksü yaoi vardı yeşil ve kanlı değildi yüzünde poposuna bir değişiklik olmadı ama yine de korkuyorumAlerji varmış gibi detoks yapabilirsiniz. Süt ürünleri, siyah çay, yeşil çay, kahve, mercimek, büyükbaş hayvan eti, un, şeker en aza indirin. Her gece bebeğin bıngıldağını, ense çukurunu, kuyruk sokumunu, el ve ayaklarını kantaron yağı ya da çörekotu yağıyla yağlayın. Iki haftada bir banyo suyuna litreye bir tatlı kaşığı oranda kaya tuzu karıştırın, bentonit kili karıştırın. Kuyruk sokumunda morluk varsa hacamat yapan doktorlara hacamat yaptırın. Alerjiler ilaç, aşı ve deterjan maruziyeti sonucu vücudun toksik yükünün artmasıyla gelişiyor. Detoksla toksik yükü kontrol altında tutarsanız alerji için iyi bir önlem almış olursunuz.
Kadınlar genellikle soğuk mizaçlıdır. Mizacı kan grubu gibi bir kavram olarak düşünebilirsiniz, psikolojik bir terim olarak kullanmıyorum. Süt ürünlerinin de mizacı soğuktur, o yüzden soğumuş kadını süt ürünleri daha çok soğutur. Aynı şekilde soğutucu besinler anne sütünü de soğutur. Anne sütü soğuk olursa bebeğin gazı, huysuzluğu artar, sütün besleyiciligide azalır diyor mizaç uzmanları ama benim sütüm de yeterince sıcak olmamasına rağmen bebeklerimin kilo alımı hep iyi oldu, bunu nasıl yorumlamak gerekir bilmiyorum. Instagramda @beslenmededektifi sayfasında biraz altlarda kalmış bir paylaşımda en çok kullanılan gıdaların mizaçlarının yer aldığı çizelgeler var. Emzirme döneminde çoğunlukla sıcak kuru ya da sıcak nemli gruptaki besinleri tercih etmek gerekir. Soğutucu besinleri yan sütundaki düzenleyici besinle birlikte almak soğukluğunu azaltır. Mesela peynir yiyeceksiniz, üzerine kekik, çörekotu ya da zeytinyağı koyabilirsiniz, yanında ceviz yiyebilirsiniz. Böylece peynirin olumsuz etkisi süte yansımaz. Bu alerjiden farklı çok ayrıntılı bir konu. Ben hep mizacıma uygun beslenmeye çalışıyorum. Size de tavsiye ederim, evhamlarınıza da iyi gelir bu beslenme şekli. Bu arada mizaç danışmanlığını eczacı fidan pesen'den online aldım 300 liraya. Beslenme listemi bizzat hazırladı. Düşünürseniz ben çok memnun kaldım aldıgım hizmetten.Ay çok teşekkür ederim. Ama dikkat ettim ben peynir ayran vs çok seven ve aşırı gazla tüketen bir insanım bunları tukettigimde kakaya baktım sadece sümüksü yaoi vardı yeşil ve kanlı değildi yüzünde poposuna bir değişiklik olmadı ama yine de korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?