- 26 Ocak 2020
- 2.278
- 2.868
- 83
- 33
Yok doğru anladın canım doğumdan sonra yanında duracak kişiyi söylüyorum. Bizim buralarda erkekler gitmiyor doğum yapan kadının yanına durmuyo yani yanında ayıp geliyo. Öyle saçma bişey. Bebeği görüp çıkıyorlar genelde. Doğuma hiç hiç girmez heralde onu ben de istemem gibi. Benim sorduğum doğumdan sonra refakatçiYani bunu hiç duymamıştım erkeğin doğumda ne işi var diye ona da mı karışıyorlar.Doğuma mı girecek eşin ben sandım ki sen yanında o gece kalacak kişiyi söylüyorsun.Madem etraf öyle der diyor eşin mecbur geriye görümcen kalıyor canım.Zaten hemşireler yardımcı oluyorlarmış diyorlar
Ben de sezaryen istiyorum ama doğumdan 4 gün önce alırım dedi 39+2 yani.O zamana sancım başlarsa ne olacak çok geç değil mi ben de korkuyorum benim doktorum neden göze alıyor ki acabaooo seninki çok geç.bencede ..40+2 zaten durmazki bence sancın da başlayabilir. 3. bir de senin dimi..benimki ben göze alamam o kadar sen alıyosan beklerim dedi..
Bana da doğumdan 3-4 gün önce dedi sezaryen canım ama sancım başlar diye korkuyorumkizlar bende de heyecan dorukta yarin sezeryan icin gun alicam insallah bu haftaya verir umarim 39 haftaya giriyorum cunku son zamanlar bir yandan zor bir yandan cok heycanli ya
Yaa o kadar tehlikeli mihmm senin farklı durum var hastaneye ulaşim çok onemli doktorum beni bu konuda da uyardi..sancın gelse evden cikip buraya gelmen seni ameliyata almamla arasında 2 saat oynar iki saatte şoka girersin kan kaybindan çunku o an rahmin yirtilabilir bu belki 100 de bir ihtimal ama.cok riskli bir ihtimal goze alcakmisin dedi bana o yuzden tirstim..vakit cok onemliymiş hemen ameliyata girilmesi gerekiyormuş yırtilma.vs olma.durumunda..senin doktor ona guveniyor heralde o zaman vardır bildigi
Benim kürtajda öyle bir şeyden haberim yoktu o yüzden lensimle oldumBende lensi soracaktım hastalık var diye evde hep gözlüklü gezdim ama hastanede lens daha rahat olurdu.Sorayım belki izin çıkar çünkü kürtaj ve opu da gözlüğümü çıkarmışlardi
Aaa bu doğruysa ben de yaparım minik ağzını yerim onunKızlar bişey söylücem inanırsanız tabi elazıgdaki kadın dogum dr söylemişti dogdugu zaman madensuyu içir diye.kızım dogdugunda madensuyu verdim 1çay kaşıgı 10dk beklettim asitli vermedim yani kızımın hiç gazı olmadı ablamın kızınada dogdugu zaman verdim onunda gazı olmadı suan 8aylık yapmak isterseniz araştırabilirsiniz gene zaten asiti cıktıgında içirdik bi zararı yok olmadıda
Çok saçmaymış ama ya.Neyi ayıp olacak ilginç şeyler.Yapacak bir şey yok o zaman canım kv yi idare ediverirsin bir güncük bir şey olmazYok doğru anladın canım doğumdan sonra yanında duracak kişiyi söylüyorum. Bizim buralarda erkekler gitmiyor doğum yapan kadının yanına durmuyo yani yanında ayıp geliyo. Öyle saçma bişey. Bebeği görüp çıkıyorlar genelde. Doğuma hiç hiç girmez heralde onu ben de istemem gibi. Benim sorduğum doğumdan sonra refakatçi
Allah’ın izniyle az kaldı benim Şafak 9insallah kuzum miniklerimizi bir alsak kucagimiza saglicakla
Ayyy çok özledimYaa benimde içimde en çok kalan o
Hatta paça işkembe istiyorum ama temiz yapan yer bulmak lazım eşim eve sokmaz hayatta rüyama girdi ya geçen gün.
Ayni ben 1 gunde bile degisiyor kilo sen ikizsin canim 3 kisilik kilo o hic takma yani ben 11 kilo aldim simdiye kadar 15le tamamlarsam yeter banaBu sabah tartıya çıktım 86 olmuşum geçen 84 tüm
Alez var ama pamuklu bi alez suyu yatağa geçirir o yüzden geçen gün eşime su geçirmez alez aldırdım ama onlar çok kullanışsız haşır huşur hiç güzel değil o yüzden doğumdan sonra hemen onu atıcam doğum zamanını da kestiremediğim için o alezi ne zaman kullanmaya başlasam kestiremedimAlez yokmu yatakta? Yoksa sen her ihtimale karşı alez ser nezaman geleceği hiç belli olmaz yengemin iki kere suyu gelmiş ilki evde uyurken ikincisi hastaneye varınca..
Var öyle piskolojik baskı yapan boş insanlar kv tek değil genelde bizim kürt erkeklerde çok dönüyor bu muhabbetler eşin onun için çekiniyordur..Yok doğru anladın canım doğumdan sonra yanında duracak kişiyi söylüyorum. Bizim buralarda erkekler gitmiyor doğum yapan kadının yanına durmuyo yani yanında ayıp geliyo. Öyle saçma bişey. Bebeği görüp çıkıyorlar genelde. Doğuma hiç hiç girmez heralde onu ben de istemem gibi. Benim sorduğum doğumdan sonra refakatçi
Ben kullanıyprum çarşaf gibi hiç ses yok ama ben üstüne ayrı lastikli pamuklu çarşafta kullanıyorum.. Bir alez pamuklu çarşaf üstünede pamuk saten çarşaf oldu bittiAlez var ama pamuklu bi alez suyu yatağa geçirir o yüzden geçen gün eşime su geçirmez alez aldırdım ama onlar çok kullanışsız haşır huşur hiç güzel değil o yüzden doğumdan sonra hemen onu atıcam doğum zamanını da kestiremediğim için o alezi ne zaman kullanmaya başlasam kestiremedim
İki gündür çok şişlik oldu bende acaba ondan mı fazla çıktı dedim çözemedim bu kilo işiniAyni ben 1 gunde bile degisiyor kilo sen ikizsin canim 3 kisilik kilo o hic takma yani ben 11 kilo aldim simdiye kadar 15le tamamlarsam yeter bana
Maalesef bizim buralarda var böyle saçma şeyler. Seninki de bizimki gibi çekiniyor olmasın numaradan beceriksize yatıyosa yaVar öyle piskolojik baskı yapan boş insanlar kv tek değil genelde bizim kürt erkeklerde çok dönüyor bu muhabbetler eşin onun için çekiniyordur..
Benim eşim bakabilse kimsenin lafına bakmaz ama işte bakamıyor
Canım 1 tane neye etki edecekkizlar gunaydin Ben artik hurma yemeye basladm gunde 1 tane simdilk❤
Yok canım ben malımı biliyorum yapamazMaalesef bizim buralarda var böyle saçma şeyler. Seninki de bizimki gibi çekiniyor olmasın numaradan beceriksize yatıyosa ya?
Zorlansa bile becereceğine eminim çekiniyor utanıyor sadece. Bikaç defa konuştum da karar veremedik işte. Kv olursa en azından orda susturmanın bi yolunu bulmam lazım
Ayyy çok özledimişkembe, kelle çürük benim ana besin kaynağım sakatatmış yasaklanınca anladım İstanbul’da Saruhan var çok lezzetli yapıyorlar ama kokoreç midyeci Ahmet ten uzay az kaldı çok az hayırlısıyla
Benim kp eşi olmadan yemek bile yiyemez o yüzden yapışık ikizler gibi her yere beraber gidiyorlar doğum öncesi ve sonrası evde eşimin annesi babası ve hiç sevmediğim şu meşhur kardeşi olacak bizimkilerden sadece annem gelecek diğerleri sen toparla öyle gelelim diyorlar. Özellikle doğumdan sonra evde rahat kıyafet giyip rahatça takılmak isterdim ama kp le aynı evde Nasıl rahat edeceksem çok canım sıkılıyor gelme de diyemem demeyi geçtim ima bile etsem kavga çıkar kesinBenim de ilkinde öyleydi ikisi geldi, zor oldu lohusa psikolojisi ile kolaylıklar dilerim
Doğum yapacağı gün belli olan arkadaşlar ne kadar şanslıEvet canım yarın doğum çok tuhafım şuan korku mu heyecan mı bilmiyorum ama değişik ❤aminnnnn inşallah hepimiz sağlıklıkla kucaklarız yavrularımızı
Al bendende o kdr beni geren belirsizlik hiç sevmem benm hayatımda hersey net olmalıDoğum yapacağı gün belli olan arkadaşlar ne kadar şanslıkontrolü benim dışımda olan olaylar beni çok geriyor sırf bu yüzden bile acaba sezaryen mı istesem diyorum
Hadi bakalım aynı gün doğuracağız inşaallahAllah’ın izniyle az kaldı benim Şafak 9Rabbim hepimize sağlık sıhhat nasip etsin
yok canım seninle ilgili degil bu durummm....2. sezaryende oluşabilecek komplikasyonlardan bahsediyo doktorum..ilkinde böyle bi risk yokBen de sezaryen istiyorum ama doğumdan 4 gün önce alırım dedi 39+2 yani.O zamana sancım başlarsa ne olacak çok geç değil mi ben de korkuyorum benim doktorum neden göze alıyor ki acaba
Bana da doğumdan 3-4 gün önce dedi sezaryen canım ama sancım başlar diye korkuyorum
Yaa o kadar tehlikeli mi
Benim kürtajda öyle bir şeyden haberim yoktu o yüzden lensimle oldum
Aaa bu doğruysa ben de yaparım minik ağzını yerim onun
Çok saçmaymış ama ya.Neyi ayıp olacak ilginç şeyler.Yapacak bir şey yok o zaman canım kv yi idare ediverirsin bir güncük bir şey olmaz
Abooo lazım değil kendi yapsa daha iyi söyleyeceğine pişman olur insanYok canım ben malımı biliyorum yapamazyapmak istese de ben bırakmam çünkü zararlı çıkıyorum..
Örnek vereyim bebek kaka yaptı bez değiştirecek 50 soru sorar ben cavaplarim ama anlamaz bu 1
üstüne hertarafı kaka yapar bu 2
üstüne sen anlatamıyorsun diyip kendini haklı çıkarır oldu 3
ben beceriksizim de demez hayatta senden iyi bakıyorum der buda 4
Tabi bunları yaparken de arkasını toplayacak biri lazım ona
Valla lafımı esirgemiyorum normalde ama işte lohusayken bunlarla uğraşmak istemiyorum huzurlu olmak istiyorum. Görünürde bi sorun yok aramızda. Tek sıkıntı çenesi işte. Eşim bile kaç kez kavga etmiştir kadın susmuyo resmen. Elalemin malını yaptıklarını konuşuyo sürekli dedikodu yapyo ya da bişeylere çemkiriyo hiç bişe beğenmiyoBisey de denilmez ki gozardi etmek lazim sen dert etmemeye calisirsin. Yada esine bu konuda guc verirsin "sende yaparsn annenin yapacagni nolcak ters birsey olursa hemsire dr var " vs vs diyerek. . :)
Ama ilk dogumda anne yoksa kv ile de aranizda sorun yoksa kv tercihim olurdu. İkinci ve sonrasinda es zaten asinadir bebek bakimina.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?