2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Kızlar bu bebekler hep uyuyor mu ya acıktıgı zaman ağlıyor oda 3 saatte Bi ama ben o kdr beklemiyorum en fazla 2 saatte Bi kaldırıyorum 50 cc filan süt içiyor memeyi tutmadı malesef biberona cok fena alısmıs plastik ne versek agzına ayıla bayıla alıyor memeye gelince bagırıyor benm sütte azalmaya basladı stresten heralde her sağımda 80 90 cc geliyordu smdi 50 yi zor getiriyorum sütü içiyor sonra uyuyor gecede hep uyudu

Bende doğum hikayemi buraya yazmak istedim, kendime de hatıra kalsın hemBenim 39.haftanın son günü oldu dogumum, normal dogumla dünyaya geldi bebegim. Doğuma 2 gun kala hafif adet öncesi huzursuzluk hali gibi bir hal vardi uzerimde ve cok hafif adet ağrısı. Ertesi gün agri sıklaştı, zaman zaman sanci girmeye başladı belime ama cok nadir aralikli ve duzeyi düşüktü. Kisa bir zaman sonra dogum yapacağımı hissediyordum artık, bol bol uyudum, cok tatli bir uyku hali vardi uzerimde gozumu kapattigim anda uykuya dalıyordum. Ve de hafif beslendim genelde corba ictim. Dogum yaptigim gün ise uyandim ve günlük rutin islerime devam ettim, öğlen bir baktim wc de iken tuvalet kagidina hafif bir kahverengi akinti geldi, doktorumla yazistim nisan gelmis dogum yakin bekleyelim dedi. Bende yine hayatima normal bi sekilde devam ettim, dogum valizimi gözden gecirdim, sonrasina camasir yikadim astım, evi supurdum sildim. Aksam 7 de bu sefer nişan in tamamini gördüm, sümüksü ve şeffaf bir akıntıydı. Doktorumla yazistim ve muayene icin gel bir bakalim dedi, sancim vardi 10 dk da bir ama dayanilacak duzeyde hafif bir sanciydi. Hastaneye gule oynaya gittim sadece esim esyalari alalim dedi her ihtimale karşı. Biz eve döneriz daha dogum olmaz diye düşünüyordum. Gittik ve doktorum muayene etti, muayene esnasinda baya bir canim yandi açıkçası. 2-3 cm açıklık var göndermeyelim artık sizi 5 saat icinde dogurursun dedi ama hala inanmiyordum. Hemsire gelip bebek kıyafetlerini istedi. Artık bi surecin icine girmiştim ama hala inanamiyordum. Saat 8 di hastaneye girdigimizde, muayene, lavman, suni sanci, epidural takılması derken saat 10.5 da ikinmaya baslayacaksin dedi ebe. O arada da ne yurudum ne pilates topuna oturdum sadece isigi kapattilar uzandim ve bebegime odaklandim, hypnobirthing kitabını okumustum oradan aklimdan kalanlari uyguladum ve zihinsel olarak bebegime yoğunlaştım. Ikinci muayenede 4 cm, üçüncü de 8 cm açıklık oldu bu sayede ve ilk dogum olmasina ragmen cok hizli ilerledi. Herssey cok guzel ve coskuluydu, esim hep yanimdaydi. Saat 11.5 da bebegimi kucagima aldim, ikinma asamasinin sonlari biraz zordu sadece, dikislerim de var. Ama o an essiz gerçekten, iyi ki normal dogum yapmisim ve bunu yaşamışım cok ama cok mutluyum. Dogum yapmayan herkese hayirli dogumlar dilerim. Benim hikayemde böyle.

İnternetten baktım da canım hamilelikte karpal tünel sendromu olabiliyormuş. Hamilelikle birlikte geçiyormuş.
Evet ama şimdiye kadar hiç olmamıştı 3 4 gündür var. Doğumun yakın olduğuna işaretmiş Allahım Allahım
Benim de uyuşuyor canım hatta geçen salata yaparken elimi doğuruyordum az kalsın parmak uçlarımı hiç hissetmiyorum ama az kaldı nasılsa idare ediyorum diyeyim
Bugün hiç kullanamadım ellerimi evet canım az kaldı kavuşmamıza
Banada carsambaya kadar gelmezse sezaryan tarihi vericem demisti benimki gelmedi maalesef bugun gidip tarih alacam artik hayırlısı olsun
Gün verdi mi canım naptın okuyamadım forumu
Ne güzel yazmışın öyle canım. Çok mutlu oldum şuan bunu okuduğuma hadi inşAllah

Sarılık var mıydı ?

magnezyuma dayanınca geçiyor. bende de var. gece ve sabah oluyor özellikle. muz yiyip ve soda içersem baya az oluyor
İkisini de alamam maalesef canım muz kabızlık yapıyor demir ilacı zaten mahfediyo. Soda da bebeğe çok kilo aldırıyo galiba benim bebiş yeterince iri

Bebek emdikten sonra sagıyorum bir sürü süt çıkıyor emmiyor mu acaba delircem bu emzirme savaşlarında

Merhaba herkese
Dün spinal sezeryan ile miniğimi kucağıma aldım çok şükür hayatımda hiç hastanede kalmamış ameliyat yaşamamış biri olarak ilk gün zorlansam da bugün her şey çok güzel Tek derdim Sütüm geliyor mu anlayamıyorum ama miniğim bayağı bir emip hiç ağlamadan uyuya kalıyor mememde çiş kaka da yapıyor.
süt sağma makinesi ile denedim süt var mı diye sarılı beyazlı sıvı az miktarda geliyor.
Doyup doymadığı hakkında endişeliyim sürekli

Ben de varım canm benmki kanala bile girmedi daha açılma da yoktu en son nolcak bilmiyorm çatladım artık daha var ama

Bebek emdikten sonra sagıyorum bir sürü süt çıkıyor emmiyor mu acaba delircem bu emzirme savaşlarında
Benim oğlumda oyle yataga koyduktan sonra ağlamıyorsa doymuş demektir canım kaç cc cıkıyor.sabahdan beri göğsümle savasıyor emmiyor sağıp veriyorum biberona alıştı kaşıkla vermeye basladım cıglık cıglık şırıngayı denicem bide ondada 1saat sürer heralde

Sarılık olmasın diye biberon mamaya alıstırdım galiba memede duruyo ama emzik gbi tutuyo cekmiyo sütü. dısarı damlıyor sütüm aglıyo diye sagdıgımı biberonla veriyorum kısır döngüye girdik

Gözün aydın canım, bende şüpheliydim hastanede göğsüme baktılar yok dediler mama getirmişlerdi mamayı almadı sonra çiş kakada yapınca demek ki geliyor dediler

Sarılık olmasın diye biberon mamaya alıstırdım galiba memede duruyo ama emzik gbi tutuyo cekmiyo sütü. dısarı damlıyor sütüm aglıyo diye sagdıgımı biberonla veriyorum kısır döngüye girdik
Ben emerken pijamasını çıkartıyorm ayaklarıyla oynuyorum çenesiyle oynuyorm genelde mamada göğüsde uyuyorlar zaten yoruluyorlar nasıl kurtulcaz biberondan bilmiyorum çok ağlıyo vermediğimde uğrasmamız lazım baya

Gözünaydın canım.çiş ve kaka alıyorsan özellikle 4 5 çişli bez geliyordur merak etme.Emdikçe çoğalacak sarılık riskiniz yoksa mama verme.

Pes etme canım, 5 dkkda olsa ver memeni bende çok zorlandım başta sütümü sagdim sagdikca arttı gün geçtikçe bebekte daha güzel tutmaya başladı çok sabır isteyen birşey ama alıştıktan sonra büyük rahatlıkmış biberon hazırlama derdi olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…