2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
inat et. bir de şunu yap. memedeyken üst kısımdan meme ucuna şırıngayla mamayı sık. mamayı alırken memeni tutacaktır. orda bir refleksle çekebilir sürekli.

Dr.lar siringayla verin diyorlar ya biberon vermeyin diyorlar bence siringa da ayni hesap hizli akiyo bebenin agzina bu isin tek yolu sadece meme galiba ama keske yetse de mama vermesek

Sağlık olsun canım elinden geleni yaptıysan takma kafana. Benim ilk sağmamda kaç geldi biliyormusun 10 ml yanında hazır mama veriyordum sonra 2 günde 40 oldu 70 oldu şimdi sadece benim sutumle besleniyor.
Kuzum ilk benmde öleydi benm bebek 12 gün küvezde kaldı o arada ben süt sağdım 100 ml cıkıyor Du smdi düştü cocuk gelince strese girdim sanırım baya bide cok müdahale edildi söle böle diye en son cocugu bıraktım iletişim kurmadık fazla

aynenn bide hapşırınca bak gördünmü yaktırmıyon kombiyi hasta oldu çocuk demezmi cocuk zaten anca içindekileri hapşırıyo yeni cıkmış mapıstan napsın hapşırmasında
Bide sizin ilk değildi dimi ona ragmen mi böle

Her evde var galiba bu durum
Annem bebek gak dese üşüttü diyor 3 kat giyili 3 kat sarılı biz açıyoruz o kapatıyor ve Adana gibi bir memlekette yün hırkalardan da giydirirmiş ama korkumuza yapamıyormuş
Bide adana gibi yerde öle yapıyor ay senn durum daha vahim neyse ki benm teyzem geldi biraz kızdı bune böle filan diyede Bi rahatladılar

Canım peki hala sütünü sağıyor musu
Sağlık olsun canım elinden geleni yaptıysan takma kafana. Benim ilk sağmamda kaç geldi biliyormusun 10 ml yanında hazır mama veriyordum sonra 2 günde 40 oldu 70 oldu şimdi sadece benim sutumle besleniyor.
Canım peki sütün bebeğe yetse bile hala sütünü sağıyor musun ?

Meme tutturmada zorluk çekenler icin tecrübelerimi paylasiyorum, annem sayesinde tuttu bebegim memeyi.
1- Sütünüzü az miktarda sağın ve chicco nun silikon kasığı ile az az bebegin açlığı hafif gidene sakinlesene kadar verin.
2- Emzirme pozisyonu alın ve memenizin ucunu dairesel hareketlerle döndürerek iyice çıkmasını silindir sekilde uzamasini saglayin.
3-Bebeği emzirmeye alin, siz memeyi alttan destekleyin üstten de bebeğin burnunu acin.
4-Yaninizdaki birisi kasiktaki anne sütünü memeye az az akitsin ve bir taraftan da bebegin başını memeye dogru bastirsin. Bir yandan da siz hafif bebeğe dogru one eğilip memeyi iyice agzina tikiverin.
Biz bu sekilde tutturduk sukur, bir de beslenme sondasi adinda şırınga ve ip sistemi var, birkac kez de onla mama verdik eşimle o da cok guzel bir sey, eger kasikla dedigim gibi tutmazsa beslenme sondasi ile mama vererek memeyi emmesini saglayabilirsiniz.
Gerçekten zor bir surec umarim yardimim dokunur ihtiyacı olanlara, hastane siringa diyor ama lutfen siringa vermeyin en kotusu siringa. Kasikla emdire emdire vermeniz bebegin cenesini harekete geciriyor.

Canim benimde ayniydi cnm burnu tikanmis bizimkinin ondan emmiyomus sf ile temizledik suan emiyor cok sukur

K
Herkese günaydın dün geceden beri kasıklarımda adet sancısı var bir de malum bölgede hafif bir baskı hissediyorum hareket ettikçe ama öyle düzenli dediğiniz gibi girip çıkan bir sancı yok bu nedir sizce
Canim benimde oyle kasiklarim ve alt tarafda acayip bir baski var yuruyemiyorum resmen sanırım bebis zorluyor cikmak istiyor diyorum gece hic uyumadim agridan yatakta dönerken agridan uyaniyordum gün icinde biraz daha hafifledi sanırım benimki salıyı beklemeyecek

Sagolun kızlar çıktım doğumdan çok şükür iyiyim fakat bebek küvete çok yorgun dediler 2 buçuk kilo doğdu bir de inşallah sağ salim cikariz dualarınız bekliyorum
Gecmis olsun canim bebisinde hayirli olsun cok şükür kavustunuz insallah hemen cikar kuvezdende bu arada ultrasonda ne kadar çıkıyordu bebegin aynimi dogdu

Hayirli olsun canim bebisin biraz zorlu olmus ama kavusmussunuz şükür

Gözün aydin canim hayırlı olsun bebisin masallah doktorun dedigide tam cikmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…