Valla ben panigin onde gideniyimdir hatta kotu bi sezaryen deneyimim vardi oncesinde ama sukur bu korktugum gibi gecmedi bi ara midem bulandi biraz telas yapar gibi oldum ama hemen sakinlestirici verdiler rahatladimAmeliyat sırasında sıkı
Peki ameliyat esnasında herhangi bir sıkıntı yaşadınızmı rahatmıydı. Ameliyatta panik olucak bir durum yok değil mi
İçimi rahatlattınız teşekkür edermm.O kadar çok farklı şeyler anlatılıyor ki daha bekarlık dönemimden beri bu anlatılanlar bende hep korku oluşturdu sonucunun ne kadar güzel olacağını bilsemde.Hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza alırız inşAllah.Rabbim dünyaya gelen evlatlarımıza da sağlıklı uzun ömürler versin ,,08:30da odadan ameliyathaneye geçtik. hazırlık, anestezi, sonda vs 09:10da kızımı gördüm. 09:40gibi odaya geri geldim. max 1 saat denebilir yani.
benim damaryolumda epidural takılıydı. ağrım çok olmadı açıkcası. acı hissettikçe düğmeye basıyordum ilaç geliyordu. ayrıca hemşireler iğne de yapıyor zaten.
ertesi gün ayaklandım. hiç başağrısı vs olmadı çok şükür. dediğim gibi ben çok rahat geçirdim hatta ben daha önce dış gebelik geçirdim aynı sezeryan gibi ameliyat oldum. sezeryanda aynı yerden açtı doktorum oba rağmen çok şükür çok rahat geçirdim. tamamen düzelmek 5-6günü buluyor
Merhaba canım bende 40+0ım doktorum 3 gün sonra yatış yapacak dil altı ilaç verecek suni sancı gibi bişey sanırım..4 5 saat arayla bakacağız..olmadı sezaryen olacağız normal istiyorum ama böyle stres yapmakta yorucu ..Bir an önce sağlıkla hayırlısıyla kavuşalım yavrularımıza inşallahMerhabalar..doğum yapmayan annelerden biriyım.40+5 teyim cumartesi 41 oluyorum.benim gibi olan var mı dr u 41 i aşacaz diyen var mı? Ben devlet hastanesine gidiyorum. Cumartesi 41 dolacağı için o gün sancın olmasada gel günüm doldu de diyor? Ne yapmalıyım sizce?
Canım ben bugün kombine spinal artı epidural anestezi ile sezaryen oldum. Herşey çok güzeldi hiçbir sorun yaşamdım. Şu an tabi ağrılarım var o kadar olacak diyorum. Ama sezaryende hiç bir sıkıntı yoktu. Çok konforluydu hatta. Sadece ilk epidural verildiğinde biraz mide bulantısı yaşadım. Bir iki öğürdüm. Söyleyince hemen birley verdiler ve hemen geçti. Hiçbir sıkıntı olmadı. Odaya gelince de hemen emzirdim. Emdi emmedi orası farklı konu.Slm kızlar dünde yazdım ama cvp veren olmadı. Spinal anestezi ile doğum yapanlar deneyimlerini paylaşabilirim. Haftaya doğumum var kararsızım anestezi konusunda bir sıkıntı yaşadınızmı.
Valla aynen öyle pandemi nedeniyle insan ne yapacağını şaşırıyor. Valla iş biraz çığrından çıktı bizde maske falan takamaz oldum. Hemşireler hasta bakıcılar maskeli ama ben takmadım hem de korktum. Bebeğin emmesi de çok zor resmen savaş veriyoruz. Mama da hala vermedik ama ne kadar gider böyle bilmiyorum. Süt var mi onu da bilmiyorum. Sizin kontrol nasıl iyi mi yolunda mı herşey.Çok geçmiş olsun sağsalim kavuşmuşsunuz gözünuz aydın olsun Allah güzel günlerde büyütsün canım.aynen mamayı zorla verdiler bana sonradan kilosu yüksek diye o da ..bugün kontrolümüz vardı bizimde ordaydık az önce..ah şu pandemi olmasa kapını tıklatıp geçmiş.olsun diyesim geldi
canim ben spinal anesteziyle yaptim dogumu bel agrisi kaldi bir bende yine olsa ama yine spinali tercih ederimSlm kızlar dünde yazdım ama cvp veren olmadı. Spinal anestezi ile doğum yapanlar deneyimlerini paylaşabilirim. Haftaya doğumum var kararsızım anestezi konusunda bir sıkıntı yaşadınızmı.
canim cok kolay oldu benim icin sezeryan 30 35 dk surmus benin hic agrim olmadi 6 yada 7.gunde tamamen toparlanmistimBende 30.haftamdayım heyecanlıyım bebek gelecek diye bir yandan da bilmediğin bir şey korkuyor insan ister istemez bi tuhaf oluyor.Doktor sezeryan olursa ilaç kullandığım için spinal anestezi yaparız demişti.Kaç dk. Sürüyor ve sonrasında anestezi etkisi geçince çok ağrı sancı oluyor mu dayanılmaz baş ağrısı yaşıyorum diyenler var çok zor diyip korkutanlar var.Bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim.Ve toparlanmanız ne kadar zaman aldı acaba.
Oyy maşallah kaç günlükken olduCanım erken olmasının çok iyi olduğunu söylüyorlar 10 dk içinde herşey bitti. Oğlum içeri girdiğinde bi ailenin oğlu çıktı 1,5 yaşındaymış genel anestezi ile yapmışlar yavrum baya bi etkilenmiş bi ağlıyor bi uyukluyordu. 1 yaşından küçük çocuklara lokal anestezi uyguluyorlarmış oğlum hiç ağlamamış hemşire kucağında çıkarttı ben çok ağladı mı diye sordum hiç ağlamadı maşallah dedieve geldik hemen altını değiştirdik orda da ağlamadı şimdi mışıl mışıl uyuyor
Benimki de öyleydi acile gittim hatta akşam ama ne fazla sancı ne açıklık elde tutulur bişe yokK
Canim benimde oyle kasiklarim ve alt tarafda acayip bir baski var yuruyemiyorum resmen sanırım bebis zorluyor cikmak istiyor diyorum gece hic uyumadim agridan yatakta dönerken agridan uyaniyordum gün icinde biraz daha hafifledi sanırım benimki salıyı beklemeyecek
Ben 41 in dolmasını bekleme taraftarıyım.Benim doktorum da normal doğum olsun dersen 41 hatta 42 ye kadar bekleyebiliriz dedi ama 42 ye kadar riskli kakasını yapar strese girer dedi. Ama benim dr sezeryancı özellerde genelde öyle. Onların kolayına geliyo sezeryan normal doğumla uğraşmak istemiyolar ama ben normal doğum istiyorum şuan 39+4 üm bebek bikaç gün de önde. Doğum olmazsa cumartesiye kadar gelmezse zaten mecbur sezeryanMerhabalar..doğum yapmayan annelerden biriyım.40+5 teyim cumartesi 41 oluyorum.benim gibi olan var mı dr u 41 i aşacaz diyen var mı? Ben devlet hastanesine gidiyorum. Cumartesi 41 dolacağı için o gün sancın olmasada gel günüm doldu de diyor? Ne yapmalıyım sizce?
Ya öle annelik fedakarlıkta süt gelmiyor ki uyumayınca benim yorgunluktan da gitti uykusuzluk insanda stres yapıyor kendisi cocugu varmı varsa bilmiyo mu bu durumlarıBu dışardan boş boş konuşanlar varya insanın psikolojisini bozuyor
dün benimde görümcem aradı bende boş bulundum kilo almamışlar dedim başladı saatte bir emzir uyandır şöyle yap böyle yap demeye.. En son tersledim saatte bir emzirdim iki bebek ben ne ara yatıcam dedim hala annelik fedakarlıktır diyor
gece boyunca piskolojim alt üst oldu bebekler de huysuzlandı bir daha kimseye hiç birşey söylemicem..
Bunların hepsini defalarca denedim 1 2 kere aldı agzına cektir Di ama sonra bıraktı istemiyor alıyor bagırıyor kızarana kdr ağlıyor napcam bilmiyorum biberona da cok alısmıs kasıkla versek siniri geçmiyorMeme tutturmada zorluk çekenler icin tecrübelerimi paylasiyorum, annem sayesinde tuttu bebegim memeyi.
1- Sütünüzü az miktarda sağın ve chicco nun silikon kasığı ile az az bebegin açlığı hafif gidene sakinlesene kadar verin.
2- Emzirme pozisyonu alın ve memenizin ucunu dairesel hareketlerle döndürerek iyice çıkmasını silindir sekilde uzamasini saglayin.
3-Bebeği emzirmeye alin, siz memeyi alttan destekleyin üstten de bebeğin burnunu acin.
4-Yaninizdaki birisi kasiktaki anne sütünü memeye az az akitsin ve bir taraftan da bebegin başını memeye dogru bastirsin. Bir yandan da siz hafif bebeğe dogru one eğilip memeyi iyice agzina tikiverin.
Biz bu sekilde tutturduk sukur, bir de beslenme sondasi adinda şırınga ve ip sistemi var, birkac kez de onla mama verdik eşimle o da cok guzel bir sey, eger kasikla dedigim gibi tutmazsa beslenme sondasi ile mama vererek memeyi emmesini saglayabilirsiniz.
Gerçekten zor bir surec umarim yardimim dokunur ihtiyacı olanlara, hastane siringa diyor ama lutfen siringa vermeyin en kotusu siringa. Kasikla emdire emdire vermeniz bebegin cenesini harekete geciriyor.
Cok guzel.. hizli akan bir hikaye olmus. Allah bagislasin. Dikis derken kesi mi atildi. 8cm iyi bi aciklik degil mi?Bende doğum hikayemi buraya yazmak istedim, kendime de hatıra kalsın hemBenim 39.haftanın son günü oldu dogumum, normal dogumla dünyaya geldi bebegim. Doğuma 2 gun kala hafif adet öncesi huzursuzluk hali gibi bir hal vardi uzerimde ve cok hafif adet ağrısı. Ertesi gün agri sıklaştı, zaman zaman sanci girmeye başladı belime ama cok nadir aralikli ve duzeyi düşüktü. Kisa bir zaman sonra dogum yapacağımı hissediyordum artık, bol bol uyudum, cok tatli bir uyku hali vardi uzerimde gozumu kapattigim anda uykuya dalıyordum. Ve de hafif beslendim genelde corba ictim. Dogum yaptigim gün ise uyandim ve günlük rutin islerime devam ettim, öğlen bir baktim wc de iken tuvalet kagidina hafif bir kahverengi akinti geldi, doktorumla yazistim nisan gelmis dogum yakin bekleyelim dedi. Bende yine hayatima normal bi sekilde devam ettim, dogum valizimi gözden gecirdim, sonrasina camasir yikadim astım, evi supurdum sildim. Aksam 7 de bu sefer nişan in tamamini gördüm, sümüksü ve şeffaf bir akıntıydı. Doktorumla yazistim ve muayene icin gel bir bakalim dedi, sancim vardi 10 dk da bir ama dayanilacak duzeyde hafif bir sanciydi. Hastaneye gule oynaya gittim sadece esim esyalari alalim dedi her ihtimale karşı. Biz eve döneriz daha dogum olmaz diye düşünüyordum. Gittik ve doktorum muayene etti, muayene esnasinda baya bir canim yandi açıkçası. 2-3 cm açıklık var göndermeyelim artık sizi 5 saat icinde dogurursun dedi ama hala inanmiyordum. Hemsire gelip bebek kıyafetlerini istedi. Artık bi surecin icine girmiştim ama hala inanamiyordum. Saat 8 di hastaneye girdigimizde, muayene, lavman, suni sanci, epidural takılması derken saat 10.5 da ikinmaya baslayacaksin dedi ebe. O arada da ne yurudum ne pilates topuna oturdum sadece isigi kapattilar uzandim ve bebegime odaklandim, hypnobirthing kitabını okumustum oradan aklimdan kalanlari uyguladum ve zihinsel olarak bebegime yoğunlaştım. Ikinci muayenede 4 cm, üçüncü de 8 cm açıklık oldu bu sayede ve ilk dogum olmasina ragmen cok hizli ilerledi. Herssey cok guzel ve coskuluydu, esim hep yanimdaydi. Saat 11.5 da bebegimi kucagima aldim, ikinma asamasinin sonlari biraz zordu sadece, dikislerim de var. Ama o an essiz gerçekten, iyi ki normal dogum yapmisim ve bunu yaşamışım cok ama cok mutluyum. Dogum yapmayan herkese hayirli dogumlar dilerim. Benim hikayemde böyle.
O batma bende ilk günler cok fazlaydı 10 günden sonra azaldı dediğin gibi aşağıya dogru biri cekiyo mus gibi hissediyordum 15 gün oldu daha iyiym dikişler hala elime geliyor bende bakamadım ama smdi de pişik derdi var kanama bitti ama sarı Bi sıvı geliyor sürekli nemli kalınca pişik etti iyice 2 haftadan sonra iyice iyileşcektir bence ama bu dikişler ne zmn eriyor bende merak ediyorumGünaydın:) normal doğum yapan anneler, dikişi olanlar size bir sorum var, bugün doğum yapalı 11 gün oldu, 1 tane dikişim var ama 2 gündür çok batıyor oturup kalkarken çok canım yanıyor bir de rahmim sanki düşecekmiş gibi ağrıyor, korkumdan dikişli bölgeye bakamıyorum da, sizin durumunuz nasıl? Kaç günde iyileştiniz?
Naptın cnm yazdın ı göremedim inş sağlıcakla almıssın dır kucagınaHey 15'liler
Hepimize hayırlı doğumlar olsun
Ben de şüphelendim ama bugün doktor çok yok dedi olmadı yine de biz de yapalım tekrar şükür ben inadını kırdım hala ilk tutarken savaşıyorum tam değil ama en azından emiyorCanim benimde ayniydi cnm burnu tikanmis bizimkinin ondan emmiyomus sf ile temizledik suan emiyor cok sukur
Dikişler erimiyor mu ya bana doktor kac tane attığını söylemedi ama baya dikiş yaptı inşallah sıkıntı yaşamamO batma bende ilk günler cok fazlaydı 10 günden sonra azaldı dediğin gibi aşağıya dogru biri cekiyo mus gibi hissediyordum 15 gün oldu daha iyiym dikişler hala elime geliyor bende bakamadım ama smdi de pişik derdi var kanama bitti ama sarı Bi sıvı geliyor sürekli nemli kalınca pişik etti iyice 2 haftadan sonra iyice iyileşcektir bence ama bu dikişler ne zmn eriyor bende merak ediyorum
bende takmadım maske valla iki gün orda insan nasıl durur maskeyle..koridora çıkıp yürüyüş yaparken taktım ama muhakkak... bir çok insanla karşılaşıyosun çünkü ..topuk kanı alındı tekrar bugün..işitme testi yenilendi..doktor.bi genel muayene etti güzel dedi hareketleri kafasıni gövdesini tutması falan ..ama malesef 100 gram daha vermiş..15.günlükken tekrar ölçtür almış olması gerekir yoksa simdilik sorun degil normal dedi..sarılık değeri 1 çıktı çok şaşırdı doktor.o kadar.uyanmıyo yemiyo dememe.kilo kaybetmesine rağmenValla aynen öyle pandemi nedeniyle insan ne yapacağını şaşırıyor. Valla iş biraz çığrından çıktı bizde maske falan takamaz oldum. Hemşireler hasta bakıcılar maskeli ama ben takmadım hem de korktum. Bebeğin emmesi de çok zor resmen savaş veriyoruz. Mama da hala vermedik ama ne kadar gider böyle bilmiyorum. Süt var mi onu da bilmiyorum. Sizin kontrol nasıl iyi mi yolunda mı herşey.
Kendisi uyumuyor muş duyda inanma..Ya öle annelik fedakarlıkta süt gelmiyor ki uyumayınca benim yorgunluktan da gitti uykusuzluk insanda stres yapıyor kendisi cocugu varmı varsa bilmiyo mu bu durumları
Canim onun belli ölçüsü varmış onun üstünde olunca normal dogum istesekte olmaz cocuk kanala sıkışır oksijensiz kalır dedi riske atmsyalim dedi bende kabul ettimm hic gerek yok yani sag salim kucagina alırsın insallah sendeBenimkinin kafa çapıyla kilosuda 2 hafta önden gidiyor ama doktorum normal doğum yanlısıydı ben sezaryen olmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?