- 25 Şubat 2020
- 792
- 567
- 33
Yok canım.o anlamda rahatım.zaten çok uzaktalar.onlarla hiç sorunum olmadı.ilk çocukta baya laf batırdılar o ayrı ama bu kez deneyimliyim:) ben şu an anlık olaylarda duygusallaşıyorum.hassas dönem vesselamBen de tam olarak bomba gibiyim goguslerim ozellikle ruh halim de oyle aglamakli hep gergin agresif duygusal karisik. Midem cok hassas kusma uok ama kokulara karsi asiri duyarlilik.. haricinde kimseyi takmiyorumkimsenin lafina sozune zaten 2. Bebek kaynana gorumce o teraneleri geceli coook oldu. Sende kurma kafanda canim rahat bir hamilelik ve sakin bir bebek icin cok onemli.
Ne için laf yapıyorlardı niye çocuk yaptın diye mi yoksa bakma şekline fln mıYok canım.o anlamda rahatım.zaten çok uzaktalar.onlarla hiç sorunum olmadı.ilk çocukta baya laf batırdılar o ayrı ama bu kez deneyimliyim:) ben şu an anlık olaylarda duygusallaşıyorum.hassas dönem vesselam
Günaydın canım. Ben de 2,5 kilo vermişim. İnşAllah geçecek. ben eczaneden bu ilacı alırken bir kadın oturuyodu orda hamile misin bulantın mı var dedi. Evet dedim ben bu ilacı 9 ay boyunca kullandım dedi. 9 ay boyunca devam etmiş bulantısı aman yarabbi dedimBende 7. 8.haftada kullanmak zorunda kaldım..prilam dr kullandım..inşallah gececek cnm..3 kilo verdim, ilk doğumumdada 5 vermiştim..12 den sonra hersey çok güzel olucak ☺
Kaba ve kırıcı olan senşn yazdığın yorum farkındaysan içim parçalanıyor yazdığımla dalga geçmişsin resmen. E burda psikoloji gider falan demişsin Psikolojinin gideceğini bu kadar çok düşünüyorsun madem düşük yapan bir kadına bu şekilde yorum yapılmaz. Geri kafalı bir insan değilin çok şükür . Teknoloji ilerliyor niye ayak uydurmuyorsunuz falan demişsin. Kendimin değil Doktorumun söyledikleriyle hareket ediyorum.Nasıl acı çektiğimi biliyormusun konuşması kolay tabii. Tamamını okuyup anlamadığın konuya yorum yapmayacaksın o zaman bilip bilmeden okuyup anlamadan yapılan yorum Sadece girip okuyup çıkan insanlarıda yanıltır ! Senide yanılttığı gibi.. Cevap vermemen isabet olur çok bilmişlik yapıp burda konuşman sadece moral bozuyoradı üzerinde yorum illa satırı satırına , kelimesi kelimesine mi yapılmadı . Ben yazdıklarının üst tarafına yorum yapmak istedim .
yorum da karşı tarafın istediği gibi mi olmalı ,benim düşüncem bu yönde , bu kadar yazdım . Ayrıca burada yapılan yorumlar sadece konu sahibine ait değil burası açık bir platform kim bilir kaç kişi girip sadece okuyup çıkıyor. Ve belki de bu durumun benzerini yaşıyor onlara da bir fikir oluyor . Zor bir durum yaşıyorsunuz ama kaba ve kırıcı olmayı gerektirmez. burada sadece siz zor durumda değilsiniz . Başka yazdığınız mesaja da cevap vermeyeceğim . Kendinizle ilgilenin lütfen
Haklisin ben de oyle korkuyorum ki rabbimle imtihanim buRabbim hayırlısını versin ne olur biri son bulsun deme hayırlısı ne ise o olsun de bn çok korluyorum Rabbimin gücüne gider diye.. sağlıklı olanın hangisi olduğunu da bilemezsin ki daha çok minik. Rabbim en güzelini nasip etsn inşallah
Gercekten oyle Rabbimin ol demesi yeterli biz kaderimizi yasiyoruz gelen hersey Allahtan umarim benim icin de ailemiz icin de netice en hayirlisi en saglikliso olur..İnşallah süreç sizin için en hayırlısı olacak şekilde ilerler. Hayat ne kadar enteresan aslında değil mi? Siz içinizi ferah tutmaya çalışın
Yani deneyimliyim derken onlara yaklaşımımın ne olacağını biliyorum artık:) ben ilk bebeğimde 3 çocuk büyütmüş gibiydim.hem öğretmen olmamdan hem çok okumamdan kaynaklı.kimsenin yaptığı yorum çok önemli olmadı.kızım şı an 4 yaşında ve akademik anlamda davranışsal anlamda şimdi görüyorlar ve ben meyvelerini alacağımı söylemiştim.Ne için laf yapıyorlardı niye çocuk yaptın diye mi yoksa bakma şekline fln mı
Kaba ve kırıcı olan senşn yazdığın yorum farkındaysan içim parçalanıyor yazdığımla dalga geçmişsin resmen. E burda psikoloji gider falan demişsin Psikolojinin gideceğini bu kadar çok düşünüyorsun madem düşük yapan bir kadına bu şekilde yorum yapılmaz. Geri kafalı bir insan değilin çok şükür . Teknoloji ilerliyor niye ayak uydurmuyorsunuz falan demişsin. Kendimin değil Doktorumun söyledikleriyle hareket ediyorum.Nasıl acı çektiğimi biliyormusun konuşması kolay tabii. Tamamını okuyup anlamadığın konuya yorum yapmayacaksın o zaman bilip bilmeden okuyup anlamadan yapılan yorum Sadece girip okuyup çıkan insanlarıda yanıltır ! Senide yanılttığı gibi.. Cevap vermemen isabet olur çok bilmişlik yapıp burda konuşman sadece moral bozuyor
Bakış açısıyla alakalı demek ki göremiyor olman. Bana karşı Yaklaşımın nasılsa bende öyle karşılık veriyorum. Kaba ve kırıcı olduğunu ilk yazdığın mesajı tekrar okursan görebilirsin..“ Kendi kendine düşük yapmak isteyen arkadaşlar size şaşırıyorum” diye başlamışsın yoruma bu zaten kabalığın en büyüğü dışardan bu yorumu okuyan insan çok farklı yerlere çekebilir.. senşnde dediğin gibi bir çok insan girip okuyup çıkıyor sonuçta ! kim kendi kendine evladını düşürmek ister?? Üstü kapalı bir şekilde geri kafalısınız demişsin ‘’ teknoloji ilerliyor niye ayak uydurmuyorsunuz’’ yazman bunu gösteriyor. Kusura bakmada kimse salak değil. Buradakilerin fikirleriyle değilde doktorun yönlendirmesiyle hareket Ediyor herkesn. Buradaki kimse doktor değil sonuçta fikir paylaşıyoruz sadece...Evet kimsenin ne yaşadığını bilemezsin ben senin sen benim ! onun için bundan sonra düşünerek ön yargılı olmadan ve konuya hakim olarak yorum yapmanı öneririmben baktığımda dalga geçme görmüyorum. Kaba ve kırıcı olduğumuda düşünmüyorum aksine hala sen kaba ve kırıcı olmaya devam ediyorsun . kimin ne yaşadığını bilemezsin ben daha acısını yaşadım . Yine de senin için duam iyi yönde herşey güzel olur umarımAllah kolaylık versin
Doktorlar da bekliyor bir süre zaten kendiliğinden düsmesini, düsmezse mecbur kürtaja yöneliyor. Kürtaj da çok yıpratıcı, siz de yasamissiniz M mertur bilmeniz gerekiyor aşamalarını. Biraz da üslubunuz dalga geçer gibi gercekten. Ben de kürtaj taraftari degilim kendiliginden dusecek durumdaysa bebek, bosuna narkoz almak istemem, bosuna sanci cekmek istemem, adet gibi bir kac gun kanamayla dogak yoldan olsun isterim. Bu kisiye kalmis bisey. Burada herkes hamile, herkesin hormonlari tavan, bazilarimiz zor zamanlar geciriyor olabilir. Konusurken daha dikkatli olmak gerek diye dusunuyorum.Bakış açısıyla alakalı demek ki göremiyor olman. Bana karşı Yaklaşımın nasılsa bende öyle karşılık veriyorum. Kaba ve kırıcı olduğunu ilk yazdığın mesajı tekrar okursan görebilirsin..“ Kendi kendine düşük yapmak isteyen arkadaşlar size şaşırıyorum” diye başlamışsın yoruma bu zaten kabalığın en büyüğü dışardan bu yorumu okuyan insan çok farklı yerlere çekebilir.. senşnde dediğin gibi bir çok insan girip okuyup çıkıyor sonuçta ! kim kendi kendine evladını düşürmek ister?? Üstü kapalı bir şekilde geri kafalısınız demişsin ‘’ teknoloji ilerliyor niye ayak uydurmuyorsunuz’’ yazman bunu gösteriyor. Kusura bakmada kimse salak değil. Buradakilerin fikirleriyle değilde doktorun yönlendirmesiyle hareket Ediyor herkesn. Buradaki kimse doktor değil sonuçta fikir paylaşıyoruz sadece...Evet kimsenin ne yaşadığını bilemezsin ben senin sen benim ! onun için bundan sonra düşünerek ön yargılı olmadan ve konuya hakim olarak yorum yapmanı öneririm
Merhaba, doktor sirkeli su önermemişti bana doktoruna bir danış istersen ph dengesini bozuyormuş. Gerçi bana bir çare de söylememişti ama yine de dikkatli olmakta fayda var ben korkmuştum kullanmamıştım. O kaşıntıyı çok iyi biliyorum 5 gün uyuyamadığım oldu benim de ama sonra geçti kendiliğinden, Allah yardımcın olsunHayırlı olsun cnm Allah tamamına erdirsin. Benimde bugün yine kırmızı kanamam oldu 9 martta ki kontrole bugün gittik iğne verdi tekrar şimdilik kesildi çok şükür Allah yardımcımız olsun. Birde bu yetmez gibi kaşıntı var vajinada elma sirkesiyle yıkıyorum ama Baska ne yapabilirim
Bakış açısıyla alakalı demek ki göremiyor olman. Bana karşı Yaklaşımın nasılsa bende öyle karşılık veriyorum. Kaba ve kırıcı olduğunu ilk yazdığın mesajı tekrar okursan görebilirsin..“ Kendi kendine düşük yapmak isteyen arkadaşlar size şaşırıyorum” diye başlamışsın yoruma bu zaten kabalığın en büyüğü dışardan bu yorumu okuyan insan çok farklı yerlere çekebilir.. senşnde dediğin gibi bir çok insan girip okuyup çıkıyor sonuçta ! kim kendi kendine evladını düşürmek ister?? Üstü kapalı bir şekilde geri kafalısınız demişsin ‘’ teknoloji ilerliyor niye ayak uydurmuyorsunuz’’ yazman bunu gösteriyor. Kusura bakmada kimse salak değil. Buradakilerin fikirleriyle değilde doktorun yönlendirmesiyle hareket Ediyor herkesn. Buradaki kimse doktor değil sonuçta fikir paylaşıyoruz sadece...Evet kimsenin ne yaşadığını bilemezsin ben senin sen benim ! onun için bundan sonra düşünerek ön yargılı olmadan ve konuya hakim olarak yorum yapmanı öneririm
Hiç moralini bozma canım zaten hassas bir dönemdesin, ben o arkadaşın mesajlarını okumuyorum açıkçası, daha önce de moral bozucu mesajına denk gelmiştim, ben ve birçok arkadaş da uyarmıştı kendisini. Hepimiz hassas bir dönemdeyiz, birbirimizi incitecek, korkutacak, endişelendirecek konuşmalardan uzak durmamız lazım.
Sen şu an kendi sağlığını düşün sıkma canını.
Evet değil mi mide bulantısı sağlıklı bir gebelik olduğunu gösterir demişti de kaç gün kafaya takmıştım bende.. Yok prof söylemiş bilmem ne ben doktoruma danıştım yok öyle birşey yorgun olmanız zaten en büyük belirtilerden biri demişti. Saçma sapan şeyler yazmak çok kolay bilen de konuşuyor bilmeyende.
Evet ben birşey yazarken 10 kere düşünüyorum birini endişelendirir miyim kırar mıyım diye. Ben de doktoruma sormuş olmama rağmen kafama takmıştım bulantı olayını. Normal zaman olsa umursamaz insan ama bu dönemde hassasız. Birbirimizin moralini düzeltecek şeyler söylememiz lazım, insanın bir umut verici cümleye ihtiyacı oluyor sadece.
Hiç moralini bozma canım zaten hassas bir dönemdesin, ben o arkadaşın mesajlarını okumuyorum açıkçası, daha önce de moral bozucu mesajına denk gelmiştim, ben ve birçok arkadaş da uyarmıştı kendisini. Hepimiz hassas bir dönemdeyiz, birbirimizi incitecek, korkutacak, endişelendirecek konuşmalardan uzak durmamız lazım.
Evet değil mi mide bulantısı sağlıklı bir gebelik olduğunu gösterir demişti de kaç gün kafaya takmıştım bende.. Yok prof söylemiş bilmem ne ben doktoruma danıştım yok öyle birşey yorgun olmanız zaten en büyük belirtilerden biri demişti. Saçma sapan şeyler yazmak çok kolay bilen de konuşuyor bilmeyende.
Evet ben birşey yazarken 10 kere düşünüyorum birini endişelendirir miyim kırar mıyım diye. Ben de doktoruma sormuş olmama rağmen kafama takmıştım bulantı olayını. Normal zaman olsa umursamaz insan ama bu dönemde hassasız. Birbirimizin moralini düzeltecek şeyler söylememiz lazım, insanın bir umut verici cümleye ihtiyacı oluyor sadece.
Hepinizden Allah razı olsun. Az önce bebeğin su dolu kesesi geldi. Şimdi doktora gideceğiz. Rabbim sizlere ve bebeklerinize sağlık sıhhat versin inşallah. Rabbim hepinize sağlıklı bir hamilelik geçirmeyi nasip etsinYok normal zamanda bende takmam ama o bebek rahime ilk yerleştiği andan itibaren başlıyor annelik iç güdüsü, ona birşey olacak diye ödümüz kopuyor e bunu bile bile de böyle laflar edilmez ki herkes kafasında 10 kere düşünüp öyle konuşmalı. Düşük riski olan anneler keyiflerinden mi bekliyorlar bebeklerinin kalbi atıyor nasıl öyle radikal bir kararla sonlandırsınlar gebeliklerini. Bende beklerdim ve kimse bunu yargılayamaz onların acısı onlara yeter!
Canım hem haşimato hstalığımı öğrendiğimde hem bu düşük sürecimde hep yanımda oldun Allah razı olsun tekrar hakkını helal etGünaydın güzel hamisler
Maalesef aramızda üzücü durumlar yaşayanlar da var
Burada birbirimize destek olmak için bulunuyoruz, bildiğimiz şeyleri paylaşarak birbirimizden birşeyler öğreniyoruz. Empati yapmadan yazmayalim lütfen. Her yerden her çeşit insan var burada. Kimimiz büyük şehirlerde ve maddi olarak her türlü imkana sahip iken kimimiz köyde ya da küçük bir şehirde maddi ya da fiziki imkanları kısıtlı. Tavsiyede bulunurken bunları da düşünmemiz lazım bence.
Bende daha önce gelişim durduğu için iki kez ilaç kullanarak düşük yaptım, prof olan doktorum verdi ilaçları, mümkünse kendi kendine tahliye olmasını istedi. Sancı cekmek, kanamayı yaşamak hiç kolay değildi. Ama sonuç olarak herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan vücuttan atıldı. Bu tarz şeyler çok kişiseldir. Kimin için hangisinin iyi olacağına burada uzaktan bakarak karar veremeyiz.
Buranın destek olma misyonunu karşılıklı atismaya cevirmesek çok iyi olur, hepimiz hassas bir dönemden geçiyoruz.
Daha önce de yazdım goguslerimin şişmesi, arada uyku isteği dışında ne bulantım var ne tiksinmem. Ne dusunmeliyim şimdi benim bebeğim olması gerektiği gibi gelişmiyor mu yani. İnanın hem merak ediyorum hem de bazen endişe ediyorum. Cumartesiyi beklemeyip gidip bir yerde yeniden muayene olsam mi diye düşünüyorum. Ama sancım yok, kanamam yok. Anormal birşey yok ki otur oturduğun yerde diyorum kendi kendime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?