Demekki istisnalarda çıkabiliyor gostermiyor dediğim herkes kesin kızdır diyordu bana kız cıktı canimbende ilk hamileliğimde 24. Haftada öğrenebilmiştim göstermiyordu . Kız kıyafetleri bakmaya başlamışken oğlum olacağını öğrenmiştim
Bende aynı şekilde düşünüyordum hatta bu defa bile aynısını düşündüm yine göstermeme olmuştuDemekki istisnalarda çıkabiliyor gostermiyor dediğim herkes kesin kızdır diyordu bana kız cıktı canim
Arkadaşım doğuma cinsiyet bilmeden gitti.Oğlu oldu hep sakladı çocuk kendini.Hayırlısı sagliklisi olsun.Bende aynı şekilde düşünüyordum hatta bu defa bile aynısını düşündüm yine göstermeme olmuştu
Arkadaşım doğuma cinsiyet bilmeden gitti.Oğlu oldu hep sakladı çocuk kendini.Hayırlısı sagliklisi olsun.
Keşke söylemeseydi.21 yeni bitti benim ben de normal dogumdan korkuyordum zaten sezeryan istiodum ama bebek haftasını doldurmadan alınır diye korkuyorum en çok yoksa hiç korkmicam benim de dinlenme sansım yok işe git gel ev işleri falan eşim Bi yere kadar yardım edebilio cogu iş yine bana bakıyo Allah yardımcımız olsun
günaydın kızlar
ya bebiş için bence alınacaklar listesini abartmamak lazım. her bebek farklı oluyor ihtiyacı gereksinimi. doğduktan sonra siz düzeni oturttukça ihtiyaçları ortaya çıkacaktır. aynı şekilde siz de kendinize göre düzeni oturtacaksınız.
mesela kendimden bahsedeyim. sterilizatör alınacaklar listesinde bulunur genelde. benim kızım ilk 1 ay emmedi ve ben işe de gidince sürekli sağım yaptım. onun parçaları için benim işimi gördü. ama sonra kaynar suda halletmeye başladım o işi. sterilizatörü yerleştirip çalıştırmak zor geldialmayadabilirdim kısacası.
ama ateşölçer, odanın hem ısı hem nem dengesini ölçen bir cihaz herkese lazım. buhar makinası ilk etapta alınmamalı mesela. bazı bebeklere faydadan çok zararı var. siz yine hazırladığınız listeleri paylaşırsanız fikir vermeye çalışır tecrübeli anneler.
Doğuma kadar ara ara kanamaların olabilir kanaman cok olursa bebegi alabiliriz dedi dogum anındaki kanamadan o kdar korkmam ama bu cümleyi kurdugu İcin korktum cok tesekkür ederim doktordan daha uzun ilgilendin vallasiz bence güzel bir dr araştırmasına girin iyi açıklama duymadığınız için olayı çoook vahimleştirip stres oluyorsunuz .
aynen şunun gibi plesanta previa =ateş . Biri ateşliyken doğru müdahale yapılırsa birşey olur mu ?olmaz ama ateşli birini kalkıp örtersen ne olur ?havaleye kadar varır durumu .
plesanta previa da çok sık rastlanan birşey ,belki dr larınız o yüzden açıklama gereği mi duymadı yada şuan size ihtimal olarak söyledi ısrarla söylediğim gibi 28. Haftadan önce sen plesanta previa sın diyemez. Hatta 30. Haftaya kadar yolu var durumun değişmesi için .
size bence bilin diye haber verdi . o da neden ,aslında tedbir amaçlı . Bu durumun kötü senaryosu ne zaman başlıyor ? Doğum zamanı !
plesanta previa birini kalkıpta normal doğurtmaya çalışırsan o zaman sıkıntı çıkar. Kanama , kanama diyorsunuz ya işte o kanama o zaman olur. Neden ? Plesanta önde olduğu için normal doğum esnasında çok kanamaya sebep oluyor . çok kanamaya sebep olduğu için normal doğum olmuyor. Size söylemesinide bilin olur da şimdiki dr unuzla yolunuza devam etmezsiniz diye düşündüm ben .
Şuan da hayatınızı kısıtlayacaklacak kadar bir durumunuz yok aslında , bir daha ki randevularınızda bence size direktifler verecektir durum kesinleşince.
bu arada o plesanta sizin çok ayakta kalmanız veya çok hareketliyseniz ondan aşağıda değil. Gün boyu sabahtan akşama kadar yatsanızda yukarıya çıkacak diye birşey yok . Neden aşağıda ben mi birşey yaptım diye düşünmeyin diye yazıyorum❤
İnşallah 37 ye kdar bekler bebek bana öyle Bi anlatıldı ki sanki 35ten önce kanamam olcak mecbur sezeryan olcam fikri olustu kafamdaKeşke söylemeseydi.
Seni bu aralar sık sık bekliyorum deseydi.
Belki çıkıcak belki çıkmıcak artık yaşayıp görücez.
Kk plesenta previa sorunu yaşayan baya arkadaş var.
Ben oğlumu 37+4 de doğurdum
37+0 olduğun gün 38. Haftaya girdin ve bu günden sonra doğuracağın bebek erken doğum olmaz.
O konuda kendini sıkma.
İçin rahatladıysa sevinirim ama seninki zaten kısmi kapatıyordu sen devlet hastanesi fln deme bence başka dr a gitDoğuma kadar ara ara kanamaların olabilir kanaman cok olursa bebegi alabiliriz dedi dogum anındaki kanamadan o kdar korkmam ama bu cümleyi kurdugu İcin korktum cok tesekkür ederim doktordan daha uzun ilgilendin valla
30.haftadan sonra annemin yanına gidip şehir değiştireceğim İcin doktorum da değişecek zaten Bi iki kere daha buna gideyim belki diğer gidişimde daha net konusurİçin rahatladıysa sevinirim ama seninki zaten kısmi kapatıyordu sen devlet hastanesi fln deme bence başka dr a git
30.haftadan sonra annemin yanına gidip şehir değiştireceğim İcin doktorum da değişecek zaten Bi iki kere daha buna gideyim belki diğer gidişimde daha net konusurama rahatladım biraz olsa sanki her an hamileliğim sonlanacakmıs gbiydim iki gündür
Detaylı ultrason yaptırdığımda ense kalınlığı sınırda çıktı ertesi gün tekrar gittiğimde yine farklı bi ölçüm çıktı doktorda kordon olabilir korkulacak bişey yok dedi ama kafama çok takıldı diğer hiç bir organında bi değer farklılığı yok hanımlar kafama takmayım diyorum ama galiba takıyorum biraz
Amin inşallah hepimiz sorunsuz üzülmeden kucağımıza alırız Samsuna gidicemBelli oluyordusen gerildikçe bebeğinde etkileniyor bunu hatırla o yüzden kendini üzme hele gelecek ile ilgili meselelerde hiç üzülmeye gerek yok . Neyin nasıl olacağının hiçbir garantisi yok . Sağlıklı olsun diye dua et şuan için kimsenin yapabileceği birşey yok . İnşallah yukarı çıkar hepimizin plesantası hangi şehire gideceksin ?
Burun kemiğinde çok şükür bişey yok kollarda normal sadece ense kalınlığı dedi doktor bu doktora sadece detaylı için gittim kendi doktorum şimdiye kadar hiç enseyle alakalı bişey dememişti zaten de ay ne bileyim analık böyle bişey sanırım yavaş yavaşlar anlar oldumtek ense kalınlığı baz alınmıyor. Allah muhafaza ense kalınlığı sıkıntılı olanda burun kemiğide Farklı oluyor ... çok takılıyorsa bir başka yere daha git
Burun kemiğinde çok şükür bişey yok kollarda normal sadece ense kalınlığı dedi doktor bu doktora sadece detaylı için gittim kendi doktorum şimdiye kadar hiç enseyle alakalı bişey dememişti zaten de ay ne bileyim analık böyle bişey sanırım yavaş yavaşlar anlar oldum
Merturum ya herkese moral vermek için ugrasıyortamam o zaman birşey yoktur inşallah üzme kendini
İnşallah canımtamam o zaman birşey yoktur inşallah üzme kendini
Ahaha inşallah bana da öyle olmazArkadaşım doğuma cinsiyet bilmeden gitti.Oğlu oldu hep sakladı çocuk kendini.Hayırlısı sagliklisi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?