2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Kızlar merhaba, ben dün pijamamin lastiğini pat diye yanlışlıkla gobegime vurdum. 22 haftalık gebeyim. Tam da bebegjn kafasının olduğu yere. Amniyon sıvısı bebisleri koruyor biliyprm da yinede korktm çünkü şiddetli vurdum lastik sıkı idi. Sizce birsey olur mu. Nette sakat doğumlar olabiliyor falan yazmislar. Doktorada gitmeme daha 20 gun var

İnşallah 37 ye kdar bekler bebek bana öyle Bi anlatıldı ki sanki 35ten önce kanamam olcak mecbur sezeryan olcam fikri olustu kafamda
Yok yok içini sıkma du bekleyelim bakalım görelim, ben şimdi uzun uzun oğlumda yaşadıklarımı anlatmayayim.
İyi ki bı tüpüm patlamadı ve rahmim yırtılmadı.
Hikayem çok uzun hiç girmeyeyim.
Ben bile o sorunlarla 37+4 geldim.
Doğum oldum sonra ameliyat, zordu ama inan geçti bitti.

Allah bı kolaylik veriyor bı yerden.

Öyle. Bı riskimiz olursa zaten 28. Hafta dan sonra Allah'ın izniyle tabi erken doğan bebek yaşama oranı yüksek. Ve ciğer geliştirici iğne yapıyorlar ve sürekli kontrol altında oluyorsun canım.

Ben oğlumda riskli olduğum için 30 zuncu haftaya yeni girmistim 30. Haftaların hangi hafta bilmiyorum ama ciğer geliştirici yaptılar. Tüm kullandığım ilaçları kan sulandırıcı harici kestiler.
Başladık doğumu beklemeye 34. Haftadan sonra rahatladı 37. Haftaya gelince de doktorum bı oh dedi ilk defa.

Bı dedikleri küçük bı ihtimal yüzdelik dilimde.
Bakalım bekleyelim 28. Haftayı.

Baksana çoğu doktor dinlenmeyi bile önermemis normal hayata devam ettirmiş.
Ben bugün girisicem ev işine birazdan

İnşallah inşallah.
Bakalım bekleyelim 28. Haftayı ne olacak.

Çok ilginç ilk kez bu sabah bı oynadı tabi üstte değil altta oynadı oynadı durdu ama nasıl bı bilsen. İnşallah yukarı çıkar bakalım.

Valla ben mecbur girmiştim ev işlerine yarında işe gidicem bakalım fırsat buldukça yatalım ama yukarı cıksa da sonradan tekrar inme ihtimalide varmıs bide benim karnım hiç büyümedi daha rahim büyüdükçe yukarı cıkar diyolar hamile oldugum bile belli olmuyor umudum karnım büyüyünce artacak

Kan sulandırıcıyı kaçıncı haftada kestiler canım pıhtışaşman varmıydı

Olur canım atarsan çok sevinirim hem önceden tecrübende varmış kesinlikle daha faydalı olur

Magazalara gitme sansin var mi?Telefonla ulaşıp ona göre gitsen belki internet stokları azdır.Bazı mağazalar ellerinde gelen müşteriyi geri cevirmemek için ürün tutabiliyorlar.
var da zaten magaza magaza gezmek istemedigim icin halledeyim internetten dedim ama bulamadigim istedigim arabayi..kontrolüm var haftaya doktorumun kliniğinin altında e bebek var gitmisken bakicam oraya artik olmadi baska bir araba bulurum kafama.gore

pijama lastiği ile birşey olacak olsa ikinci, üçüncü çocuklar çok risk altında . İki oğlum var ilkinin şuan aklı eriyor ama ikincisi sürekli üstüme zıplıyor , atlıyor . İlki de ikincisine hamileyken öyleydi yani hiçbirşey olmaz inşallah dediğin gibi amniyon sıvısı koruyor ayrıca şuan küçük oldukları için sıvılarıda bol fazlasıyla absorbe eder o sıvı birşey olduğunda

Insallah ya herseyden korkar oldum bu korona da bozdu iyice psikolojimi

Detaylı usg aynı zamanda renkli doplerdir canım doktor makinenin modunu değiştirip kan damarlarını görüyo kırmızı ve mavi yanıp sönüyo yani kordondada damarlar olduğu için anlaması gerekti zaten kordonada bakıyolar usg de tam adını bilmiyorum ama 2 olması gereken bir damar 1 çıkabiliyo bazı gebeliklerde hem ense ölçümü 12 16 haftalar dışında sağlıklı ölçülemiyor yani doktorlar bu hftalardan sonra bakmıyolar ense kalınlığına.Takma bence her doktor aynı konuda ne kadar farklı şeyler söylüyor bu topiğin faydasıda bu öğrenmiş oluyoruz.

doktorunuz kim ??
Doktorumun ismini yazmak istemiyorum. Gerçekten cerrahisi çok çok çok iyi bı hekim ve beni hiç bir doktor oğlumun doğumunda kabul etmezken eşimle gittik oturduk konuştuk.

Beni kabul etti.
Doğumunda gerçekten kolay bı doğum değildi.
Diğer alan doktorlarına da haber verildi. Ama Allah yardım etti onlara gerek olmadı.
28. Haftayı beklicem baktım plesantanın yeri değişmiyor.
Devletten hematoloji ve perinatoloji yeşil alanlıyım ben.
Bu doktorlarım ve bölümlerin olduğu hastanelerde gutti
İç karnın geniştir canım ne güzel valla.
Beni bı gör 7 aylık sanırsın

Niye oyle ya bende oyle 6 7 aylik gibi geziyorum gaz dan herhalde

Ne gibi bir belirti vermişti? Ben de 12.haftamdan beri doktora hiç gitmedim. Randevum 10 gün sonra 20.haftamda detaylı ultrason. O zaman ne var ne yok ortaya çıkar artık. Bir belirti yaşamıyorum akıntı ağrı gibi cinsel hayatınızda normal gidiyor. Buna rağmen herşeye hazirlikliyim

Kan sulandırıcıyı kaçıncı haftada kestiler canım pıhtışaşman varmıydı
Hiç kesilmiyor canım.
Doğuma gireceğim gün vurmadım sadece.
Doğumdan sonra da 40 gün daha vurdum.
Homosisteinim yüksekti.

Fakat şimdi homosisteinim düşük, doğumdan sonra 40 gün vurdurmazlar.

kızlar 2. trimester bence gebeliğin en rahat dönemi. kafanıza bin bir türlü şeyler sokup zehir etmeyin kendinize bu dönemi. Rabbim ne yazmışsa onu yaşayacağız o yüzden bunaltmayın kendinizi anı yaşayın.
dün mayıs annelerinde okudum çok çok üzüldüm. anne kontole gidiyor doğum zamanı gelmiş artık. nst de bebek hareketleri azmış. doktor sabah gel suni sancı ile doğumu başlatalım demiş. sabah gidiyor doğum için ve maalesef bebeğin kalbi durmuşnasıl bir acıdır sabır versin Allah.
demem o ki herşey olacağına varıyor. o yüzden yaşadığımız anın keyfine varalım.

Geçen seni ki hamileliğim le şimdi ki arasında kıyaslama yaptım fark vardı cnm.
Oğlum karın bölgesinde üst tarafdaydı. Oğlum hep karnımda oynadı, rahim ağzında da vajinada hiç bir şey hissetmedim bu tarz, geceleri elektrik çarpar gibi değişik şeyler olmuyordu, idrar yaparken de bı farklı sürekli bı his var.
Ama şimdi üst boş altta, vajinada oynuyor resmen altta kaşıklar da da oynuyor devamlı, geceleri değişik elektrik çarpar gibi tuhaf ağrı yada gerilmelerle uyanıyorum, idrar torbamda baskı var gibi sürekli bı varmış gibi.

Ben bunları fark ettim.
Tabi herkesin bir olmaz.

Cahillikden mi dalga mi geciolar bizi mi deniyolar anlamiyorum. Ilk hamileligim zaten bilmiyorum dogru duzgun bisi iyice aklimi karistiriyorlar
Hani büyük ya karnımız kaç aylık diye sorup daha 5 şi duyunca şaşırıyorlar.
Cahillik mi bilmiyorum ki.

Benim de hiç huyum değildir sormam hiç kendi anlatırsa kaç aylık felan dinlerim.
İnsanlar tepkilerini farklı verebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…