2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
sezeryandan diye düşünme benim çocuklarımda alerjikler normalde doğdular. Anne alerjikse çocukta kaçınılmaz oluyor bende de alerji var 2011 mi 2012 Li mi çocuğun
Canim yengem sezeryan konusunda doktora yapiyor simdi tabi normal dogumdada alerji soz konusu ama sezeryanda alerjide bir etmen. Dedigim gibi bence herseyin dogal yolu eger sagligi tehdit etmiyorsa en iyisi diye dusunuyorum. İlk dogumda tabiki onemli olan ikimizinde sagligiydi ama ben hic normal denemeden direk sezeryana alindigim icin biraz pismanlik yasadim en azindan deneseydim diye

Neden sezaryen yüzünden alerjik bünyeye sahip ?
Canim bununla ilgili bir cok arastirma makale var ornegin Alerji ve sezaryen adresinde var bak oradan okudugum bir kesiti yazayim

"Kesin ilgisi var diyemem, birçok araştırma ve makale var. Ama vajinal doğumun ciğerlere daha iyi geldiği çok net biliniyor. Annenin rahminin kasılmaları, bebeğin rahimden çıkarken ciğerlerinin yaşadığı gerekli sıkışma, amniyotik sıvının ciğerlerden çıkması, doğar doğmaz ağlaması, nefes almaya başlaması tüm bu doğal süreç elbette ciğerler için çok önemli. Ciğerleri daha sağlıklı kıldığı kesin.“

Dediğin gibi senin ve bebeğinin sağlığı en önemlisi inşalalh bu doğumun gönlüne göre olur Ama geçmiş zaman için kendine yüklenme o öyle olması gerekiyormuş de sağlıklı bir şekilde kavuşmuşsun

Ben reflü yatağını e bebekten aldım çarşaf sermeden kullanılırsa kayabilir bir kumaşı var ama faydalı birşey bence baby nest gereksiz gibi geliyor ama abimin eşi yaptırmıştı yeğenime onu verdi
vajinada probiyotik/ prebiyotikler var . Normal doğumda vajinadan geçerken bebek onlardan aldığı için bağışıklığı bir tık daha kuvvetlendiği düşünülüyor
Benim kızım sezeryan doğumla dünyaya geldi 2010 doğumlu alerjik değil inşallah hiçbir bebiş olmaz

sadece sezeryan tek sebep değil en büyük etken genetik faktörler zaten maşallah kızına

Yok canim yuklenmiyorumda doktorun tavri cok netti direk gelen sezeryan. Tabi hayirlisi buymus ilk cocuktada kendi doktorum il disina gittigi icin doktor degismek zorunda kalmistim bundada aynisi oldu. Ama en cokda dogumun sezeryanda olsa kendiliginden baslamasi taraftariyim. Planli degil. Seninde hakkinda hayirlisi olsun canim sag salim hayirlisi ile kucagimiza aliriz insallah

inşallah

Olmazsa sadece reflü alayım bende canım ne kadar süre kullandın reflüyü

Kanıtlanmış bir durum yok anladığım kadarıyla, düşünülen bir durum. Tabiki her şeyin doğalı makbul canım. Onda hemfikiriz. Ciğerler konusunda haklısın. Hatta gözyaşı kanalını bile açıyormuş genellikle normal doğum. Ki kızım sezaryendi birkaç ay kanalı biz elimizle masajla actık mecburen. Günümüz kimyasallarının da büyük etkisi olduğu yadsınamaz alerjide. Genetik, kimyasallar ve sezaryen gibi etmenler birleşiyor olabilir.

selam kızlar, bekleyenlere sabır diliyorum..bebişi olanlara da gözünüz aydın diyorum
ben de 37+3deyim ve son bir haftadır gögüs kafesime çok baskı oluyor sanki biri kemiği bıçaklamış bıçak da orda kalmış gibi bir acı. Gece ağrıdan uyanıyorum, böyle bir şey yaşayan var mı aranızda çözüm öneriniz var mı ? bebeğim kız olacak inşallah bakalım ne zaman doğacak

Hepimiz yaşadık bunu bebek göğüs kafesine baskı yapıyor. Pozisyon değiştir veya nefes egzersizi yapmaya çalış. Kısa süre içinde bebek aşağı doğru inince bu şikayet sonlanıyor.

vajinada probiyotik/ prebiyotikler var . Normal doğumda vajinadan geçerken bebek onlardan aldığı için bağışıklığı bir tık daha kuvvetlendiği düşünülüyor
Ben de bu konuyu anlamıyorum. Madem o kadar önemli herkesin vajina kültürünü çocuğa versinler. Sorun kalmasın. Demek ki o kadar da önemli değil.

İşe yarıyor yani kesin almalıyım o zaman

Reflu yatagi ihtiyac duyarsan alirsin, bebegin cok kusan bebekse mesela. Babynest bana gore sacma ama titresimli ana kucagi al mutlaka. Gaz sirasinda biraz olsun rahatlatiyor bebegi. Emzirme yastigi da olmazsa olmaz

Ben de bu konuyu anlamıyorum. Madem o kadar önemli herkesin vajina kültürünü çocuğa versinler. Sorun kalmasın. Demek ki o kadar da önemli değil.

hiçbir şey %100 böyle , sebebi bu değil. yapılan araştırmalara göre ihtimal dahilinde olabilir şeklinde faydası var deniyor o kadar o da kesin değil

Sakin canım. Ne kadar rahat olursan o kadar iyi. En hayırlısı olacak emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…