Benim geçen hafta resmen adet ağrısı gibiydi tüm gün belim ve karnım, dedim bunun sonrası sancıya döner doğuma döner gibi, ama uyudum uyandım gecti ve üstünden hafta da geçti :) sanırım üşütmüştüm o aralar ya da yalancı bir durumdu .. ama tabi değişir kişiden kişiye iki durumu da göz önünde bulundurursunGünaydın kızlar benimde adet olacak gibi bacaklarim ve belimde çok Öyle aman aman agri değil ama aynı adet belirtisi gibi bi agri var bir de karnım çok yumuşamış sanki küçülmüş gibi
Ben sezaryen yaptım kordon dolanması vardı bir de suyu azaldı ama normalde de Dr um normali önermedi bebek iri olduğu için normal doğarsa ileri de kadın hastalıkları görünüyormuş anne de özellikle idrar kaçırma gibi. İleri de ameliyat olacağına şimdi ol daha iyi olur dedi. Ama benim acil bir durum olduğu için ameliyat oldum 38 haftadaYa kafam çok karışık. Ben özele gidiyorum. Başka bi özele daha ölçtürmeyi düşünüyorum. Doktorun dediğine göre doğuma kadar 4ü geçecek. Sen normal doğum mu yaptın? 4 kilo zor oldu mu doğurmak
Ya o günleri özledim biliyomusun :) iyi ki doğdu elbet çok şükür. Ama o günlerin tadını çıkaramamışım gibi geliyoGünaydın kizlar38 olduk bakalım tam bugün gel artık kızım hepimiz seni bekliyoruz
Öyle canım ona kalırsa benim 1 ay önce sancilarim vardı erken doğum tehliken var düzenli sancim çıkıyor dedi bebekte 1 aydır tik yokBenim geçen hafta resmen adet ağrısı gibiydi tüm gün belim ve karnım, dedim bunun sonrası sancıya döner doğuma döner gibi, ama uyudum uyandım gecti ve üstünden hafta da geçti :) sanırım üşütmüştüm o aralar ya da yalancı bir durumdu .. ama tabi değişir kişiden kişiye iki durumu da göz önünde bulundurursun
Ay bende bugün esime hiç hamileliği ozlemicem diyordum ozleniyormuymus yaYa o günleri özledim biliyomusun :) iyi ki doğdu elbet çok şükür. Ama o günlerin tadını çıkaramamışım gibi geliyodoğum anının bile
Sag ol canim. Sadece 3 saatte bir emzirmek icin odaya giriyorsun. Emzirme suresi de oldugundan 2 saatte bir cocugu gormus oluyorsun ama ben cok coktum psikolojik olarak.Cok gecmis olsun canim. Siz ayri mi kaldiniz yani? Bebegin yaninda anne kalmış dedi daha once tedavi goren bi kac arkadaşım da.
Valla bende bı yanım diyor tadını çıkar her hareketinin hivkirirginin falan bı yanımda bı doğsa artık rahatlasam bende bebekde bı yandan büyümeye başlasak hergun bekle bekleYa o günleri özledim biliyomusun :) iyi ki doğdu elbet çok şükür. Ama o günlerin tadını çıkaramamışım gibi geliyodoğum anının bile
Henüz doğmadı değil mi. Bakalım kaç kilo doğacakbenim van da doktorum 3 300 gr demişti antalya ya geldim burda 2800 dedi doktor cihazlarda farklılık olabiliyor
Ayy sanırım öyleBu cimcimelerin gelesi yok heraldeGec gelicekler gibi görünüyor
Benim bebeğim 4 kilonun üzerinde doğdu. Doğum biraz uzun sürdü ama çok zor olmadı. Önemli olan kafa ölçüsü diye biliyorum. Hatta ben ssvd yaptım. İlk doğumum sezaryendi ona rağmen bir sorun olmadı. Çok daha fazla irileşirse tıbbi olarak risk olursa tabi ki doktorun uyarır zaten ama yine de böyle durumlarda ikinci bir doktorun görüşünü almak iyi olabiliyor. Sağlıkla bebeğini kucağına almanı dilerim.Ya kafam çok karışık. Ben özele gidiyorum. Başka bi özele daha ölçtürmeyi düşünüyorum. Doktorun dediğine göre doğuma kadar 4ü geçecek. Sen normal doğum mu yaptın? 4 kilo zor oldu mu doğurmak
Merhaba, ben nisan annelerindenim. Bende sütlaç çok işe yaradı. Denemeni tavsiye ederim. Özellikle yiyip yatarsam daha faydalı oluyor. Hem sütlaç hem dinlenmek iyi geldi. Yapması da kolay bir tatlı ya sürekli dolabımda bulunduruyorum.Kızlar bebek iyi emiyor ama sütüm çok azaz once mecbur mama verdim deli gibi içti . İlk günler süt çoğalana kadar mama vermeyi düşünen anneler vardı. sosmivida sen de verecektin sanırım canım, memeden kesilmemesi için nasıl bi yöntem izleyeceksiniz? Mama verince 2 saatte 1 emzirmek için uyandırmak da çok zor oluyor ya
Uyuma işi biraz hayal şimdilikSütün artması için uyku da çok önemli bu arada ben uyudukça göğüslerim şiş uyanırdım. Yürümekte ve oturup kalkmakta zorluk oluyordur değil mi? Ben de salı ya da çarşamba günü sezaryen olucam stres oluyorum çok. İkinci olmasına rağmen ilkine göre daha stresliyim.
Bugün düne göre daha iyi gibi süt mevzusuÜzülme hiç canım süt işleri insanın hayal ettiği gibi olmayabiliyor.zamanla artar inşallah ama üzülme hem anne sütü hem mama hepsinden gerekeni alıyodur .sakın içine dert etme kafaya takınca azalıyor süt
teşekkür ederim canim darısı hayırlısıyla bekleyenlerin başına
İnşallah.. Doktorum 4ün üstüne çıkarsa omzu takılır deyip beni biraz korkuttu ama ikinci bir doktora daha gitmek iyi olacak sanırım.Benim bebeğim 4 kilonun üzerinde doğdu. Doğum biraz uzun sürdü ama çok zor olmadı. Önemli olan kafa ölçüsü diye biliyorum. Hatta ben ssvd yaptım. İlk doğumum sezaryendi ona rağmen bir sorun olmadı. Çok daha fazla irileşirse tıbbi olarak risk olursa tabi ki doktorun uyarır zaten ama yine de böyle durumlarda ikinci bir doktorun görüşünü almak iyi olabiliyor. Sağlıkla bebeğini kucağına almanı dilerim.
Canım kendimi okuyormuş gibi oldum. Ben de gece gündüz ne zaman ağlasa boş da olsa önce meme verdim ve emzik niyetine 1 saat emse de ellemedim. Sonra arkasından mama verdim. Bende de pompayla gelen yoktu çok sıkınca 1-2 damla anca geliyordu. Bugün baktım biraz daha iyi gelmeye başlamış .. emzirmeye devam et, bebek emmekten vazgecmezse eninde sonunda gelicek o süt . Bi de benim göğsüm de çok yara oldu, ilk başta gümüş kapak taktım bi, sonra fark ettim ki bebek gümüş kapak taktığımda memeyi kapamiyor, galiba kokusundanTum dogum yapanlar gozunuz aydın kızlar.
Valla süt mevzusu benımde sıkıntım. İlk sezeryan olunca bırgun kalıyorsun ya hastanede bebek kaka yapmayınca sende gaz cıkmayınca yollamıyorlar. Oglum çiş yaptı ben gaz cıkaramadım eger cumada kalsak cumartesi pazar orda gececek. Zaten herkes gaz cıkardı gıdıyor evıne ben ıyıce stres oldum dusundum tasındım cıkardım dıye yalan soyledım eve gıder daha rahat yaparım dedım ıgne ılac vuruyorlar olmuyor bıde süt gelmıyor dedım kafam bedenım sakin olmalı. Cıktık hastaneden eve geldım gazım cıktı şükür. İnanın o gazın cıkması sart zaten huzursuz şişkinlik verıyor gaz cıkınca karnınız ınıyor ustelık. Neyse o konuda nornale dndüm.
Lakın oglum emme refleksı guzel boşta olsa emzırıyorum muhakkak emzırın o kanalları acar dedıler. Pompa fılan ımkansız akmıyor benım. Ama rezene sanki yumusatmaya basladı. Ve bı arkadasım dedı nettede okudum yulaf ezmesı varya marketlerde meyvelı sade vs sutle yogurtla karıstırıp içiyorsun yıyorsun onu aldım bugun basladım ve onu bagırsaklar içinde ıcerdım hep bekarken aklıma hıc gelmemiş.
Arkadasım hatırlattı aklınızda bulunsun. Ben basladım ona cok fayda etmıs inşaallah bana bızlerede yarar. Bırde eczaneden o huma vs ılaclar varmıs sut artırıcı olmazsa onu alıyım dıyorum. Bakalım. Onun dısında cok stres yapmayayım dıye düşünuyorum. Ve boşta olsa memeyı verıyorum tutuyor yazık annem ya. Acıyorda ustelık. Krem bol kullansam ıyı olacak. Ve 2saate bır bırde sonra 1saat sonra ılk 30cc sonra 15 cc aptamıl mama verıyorum baska carem yok. Yeterkı sarılık olmasın ac kalmasın yavrum.
Eger degısık cozum bulan olursa haberım olur inşaallah.
Hepımıze acıl şifalar inşallah
Canım benim sürekli aklımdasın dua ediyorum bebisine. Ama endişelenme, mevzu sadece anne karnındaki suyu yutmasi ise çok uzun surmez toparlanır hemenAynı canım hergun gıdıp 5 dk gorıyorum, pazartesı bellı olcak galıba gıdısat , süt sagıpgoturuyorum, şükür gelmeye başladı süt, dualarınızı eksık etmeyın,saglıkla evımıze bi gelse
Ben özlemedimAy bende bugün esime hiç hamileliği ozlemicem diyordum ozleniyormuymus ya
Canım almadıysan eğer garmastan krem al yaraların icinCanım kendimi okuyormuş gibi oldum. Ben de gece gündüz ne zaman ağlasa boş da olsa önce meme verdim ve emzik niyetine 1 saat emse de ellemedim. Sonra arkasından mama verdim. Bende de pompayla gelen yoktu çok sıkınca 1-2 damla anca geliyordu. Bugün baktım biraz daha iyi gelmeye başlamış .. emzirmeye devam et, bebek emmekten vazgecmezse eninde sonunda gelicek o süt . Bi de benim göğsüm de çok yara oldu, ilk başta gümüş kapak taktım bi, sonra fark ettim ki bebek gümüş kapak taktığımda memeyi kapamiyor, galiba kokusundanşimdilik acısa da bişey yapmıyorum o yüzden bıraktım öyle yaralı yaralı acıya acıya emziriyorum .. sen de bu konuda gözle bebişi aklında bulunsun
Canım ben ilk doğumda aventin göğüs kalkanını kullandım şimdi bunda da yenisini aldım ve aldırdığım herkes çok memnun kaldı onu da bi dene istersen memeyi nemli tutuyo o yüzden yara olmuyoCanım kendimi okuyormuş gibi oldum. Ben de gece gündüz ne zaman ağlasa boş da olsa önce meme verdim ve emzik niyetine 1 saat emse de ellemedim. Sonra arkasından mama verdim. Bende de pompayla gelen yoktu çok sıkınca 1-2 damla anca geliyordu. Bugün baktım biraz daha iyi gelmeye başlamış .. emzirmeye devam et, bebek emmekten vazgecmezse eninde sonunda gelicek o süt . Bi de benim göğsüm de çok yara oldu, ilk başta gümüş kapak taktım bi, sonra fark ettim ki bebek gümüş kapak taktığımda memeyi kapamiyor, galiba kokusundanşimdilik acısa da bişey yapmıyorum o yüzden bıraktım öyle yaralı yaralı acıya acıya emziriyorum .. sen de bu konuda gözle bebişi aklında bulunsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?