Çok sevindim canım senin adına Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin bebeğini inşallah. Benim kızım da 2500 doğdu ama dediğin gibi önemli olan sağlıklı olması emerek beslenerek büyüyecekler Allahın izniyle. Sezaryen sonrası maalesef her şekilde sıkıntılı oluyor ama gün geçtikçe hepsi azalıyor.Merhaba kızlar yazamadım 3 gündür sezeryan oldum 1 yılda 2. Sezeryan olunca sanki daha mı zor oldu ams cok şükür kızım iyi biraz minik 2400 gram ama cok şükür saglıklıyız takip edemedim kac gündür inş herkes iyidir
Göğüsleri sağıp baktım ne kadar çıkıyo diye. Benim oğlan tek seferde 60lık mamayı içiyo. Benim 2 göğüs 60 lığı ancak buluyo şimdilik. Suya, çorbaya ve hoşafa daha fazla yüklendim. İnşallah arttırıcam. Gündüz daha aktifiz diye pek mama vermiyorum. Gak dese emziriyorum, guk dese emziriyorum. Gece uykusundan önce veriyorum mama. Bazende gece uyku arasında doymuyo o zaman veriyorum. Özellikle sabaha karşı uyanınca çok aç oluyo. 2 saatte bir emzirmeme rağmen.Kızlar sütünüzün yetip yetmedıgını nerden anlıyorsunuz, emdikten sonra bi de mama mı versem,bugun gaz, alt degıstrme,emzirme tamam oldgu halde bastı yaygarayı uzun bi süre susmadı, mama verdıl, hep vermelımıyım emzirme sonrası ki,siz nasıl ayarlıyorsunuz yada anlıyorsunuz sütünğzğn yrtıp yetmedgını
Ya o kaka olayı bende de soru işareti. 2 defa falan yapıyo. İlla 6-7 bez mi olması lazım. Bol idrarlu bez alıyorum ama.Cok sagolun Allah razı olsun bizde uyanmakta sorun yasıyoruz uyanmıyor bildiğin burnunu sıkıyorum gğnde 2 3 kez zorla mama veriyorum acaba duyduğunu nasıl anlayacaz kav kere kaka yapmalı
Yaa benim hiç hafiflemedi sık sık idrara da çıkamıyorum atamadım bir türlü vücudumdan. Yürüdükçe ayak bileklerimde toplanıyor daha çok yumurta gibi şişiyor bu sefer şimdi dediğin gibi uzanıp yastıkları koydum ayaklarımın altına Bi de iyi gelir mi bilmiyorum ama soğuk kompres yapıyorum. Çok rahatsız etmeye başladı şişkinlik. Bir şey daha sormak istiyorum sezaryen kesi yerine su geçirmez şeffaf bant koyup öyle mi taburcu ettiler hastaneden? Bantın etrafında hafif kızarıklık var mı sende? Ben bugün farkettim benim sanki etrafı kızarık gibi ama normal mi bilemedim.Bende oldu . Sezaryen esnasında damardan verdikleri serum sıvısı o aslında, vücuda fazla gelen sıvı . Bugün hafifledi benimki . Bol bol yürümeye hareket etmeye çalış canım, uyuduğun zaman da ayağının altına yastık vs koy
Kaç kg bebişin? Sütün yağlı kısmı doyumu sağlarmış. Onun için en az tek meme 15 dk diyorlar. İlk ön süt laktozdan zenginmiş. Sonrası yağdan. Doyuranda oymuş.Oglen verdim 20 cc ama sutumde iyi emiyor devamli
Ben hiç yatamadım. Doğumdan bi çıktım aynen devam :)). Doğuma girerken bile damla şişlik yoktu çok şükür hamileliğimde de olmamıştı. Ama ertesi gün bir şiştim ki odun gibiydi bacaklarım kasığıma kadar. Sonra kendi kendine geçti şükür. Neyse ki sen dinlen. Su iç bol bol.Yaa çok şaşırdım ben de hep anesteziye yormuştum bu kadar şişmesini. Yani annem kayınvaldem yanımda ama yine de sürekli yatmıyorum. Bi de tezcanlıyım biraz kendim kalkıp bakıyorum hep bebişe o yüzden hiç inmedi üç gündür.
3,5 kg yarim saatten fazla emioKaç kg bebişin? Sütün yağlı kısmı doyumu sağlarmış. Onun için en az tek meme 15 dk diyorlar. İlk ön süt laktozdan zenginmiş. Sonrası yağdan. Doyuranda oymuş.
E maşallah kuzuya. Anlattıklarında bi sorun yok gibi ama Bence sarılığı tek başına çözmeye çalışma, bir doktora görünün. En güzeli için rahat olur.3,5 kg yarim saatten fazla emio
Soğuk kompres ise yarar canım iyi yapmışsın. Ayakta durunca ilk başta ödem orda toplanıyor gibi gelir ama uzun vadede bacak toplar damarlarının calismasini sağladığı için ödemin azalmasına yardımcı olur . Hastaneden taburcu olurken su geçirmez bant yapistirdilar evet. 3 banyo süresi kullanabilirsin dedi doktorum . Yarın çıkaracağım . Sonra batikonlayip açık bırakacağım ama hiç inceleyemedim valla ne durumda nasıl görünüyor vs ...Yaa benim hiç hafiflemedi sık sık idrara da çıkamıyorum atamadım bir türlü vücudumdan. Yürüdükçe ayak bileklerimde toplanıyor daha çok yumurta gibi şişiyor bu sefer şimdi dediğin gibi uzanıp yastıkları koydum ayaklarımın altına Bi de iyi gelir mi bilmiyorum ama soğuk kompres yapıyorum. Çok rahatsız etmeye başladı şişkinlik. Bir şey daha sormak istiyorum sezaryen kesi yerine su geçirmez şeffaf bant koyup öyle mi taburcu ettiler hastaneden? Bantın etrafında hafif kızarıklık var mı sende? Ben bugün farkettim benim sanki etrafı kızarık gibi ama normal mi bilemedim.
İdrarını 6-7 defa, kakasını 2-3 defa yapması ideal canımYa o kaka olayı bende de soru işareti. 2 defa falan yapıyo. İlla 6-7 bez mi olması lazım. Bol idrarlu bez alıyorum ama.
Önceden iki memeyi toplam da 15 dk emziriyordum Dr bunun yanlış olduğunu bir göğüs boşalmadan diğerine geçmem gerektiğini çünkü ilk dklar süt sekerli oluyormuş ilerleyen sürede proteinliymiş. Kilo aldıran ve besleyen proteinli kısımlıymışİki memeyi birden mi emziriyorsun toplam 15 dk da?
Bana da bir hafta sonra çıkarabilirsin bantı dedi eğer ağrı sızı olursa doktoruma sorayım ozamanSoğuk kompres ise yarar canım iyi yapmışsın. Ayakta durunca ilk başta ödem orda toplanıyor gibi gelir ama uzun vadede bacak toplar damarlarının calismasini sağladığı için ödemin azalmasına yardımcı olur . Hastaneden taburcu olurken su geçirmez bant yapistirdilar evet. 3 banyo süresi kullanabilirsin dedi doktorum . Yarın çıkaracağım . Sonra batikonlayip açık bırakacağım ama hiç inceleyemedim valla ne durumda nasıl görünüyor vs ...
Kakada öyle dolup taşırmıyo herseferinde. Bi sıkıntısı olsa durmaz dimi ama. Herşey yolunda gibi. Gaz çıkarırken zorlanıyo sadece. Saatlerce bekliyoruz.İdrarını 6-7 defa, kakasını 2-3 defa yapması ideal canım
Ben gecen hafta o sarılıktan çok çektim bizim 16 çıktı herkes gitme Dr emzir geçer dediler bende götürmedim emzirdim ki emiyordu sonra vücudunda sarılık arttı en son da gözleri sarardı götürdük 18 olmuş hastaneye yatırdılar emmekle geçmezmiş Dr öyle demişti hatta kan uyumumuza baktılar başka tahliller de yaptılar sürekli arttı ışık verdiler bir gün boyunca öyle düştüKizlar selam bebegim 5 gunluk oglen sariliggi 15.6 cikti yarin kontrolumuz var emziriyorum uykuyada meyilli degil uyanik emiyor ama bacaklarida sarardi gibi tecrubeli olanlar yardim edebilirmi goturiymi hastaneye napim bilemiyorum
Hadi bakalim allah yardimcin olsun darisi bizeKızlar ben doğumaSancılar 3 dk da 1
Sağlıcakla bebeğini kucağına al inşallah canım darısı artık başımızaKızlar ben doğuma ☺ Sancılar 3 dk da 1
Rabbim rast getirsin sagsalim kucagina alirsin insallahKızlar ben doğuma ☺ Sancılar 3 dk da 1
Ben 1.devyedim ictimYok yerken emzirmek sütü düğümlermiş artık o ne demekse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?