İki damla damlar canım açılıyor eğer açılmazsa aspiratörle çekebilirsinO serumdan var canım damlattiktan sonra nasıl cikarcam kendisimi cikarcak
Çook şükür taburcu olduk Bi camdan baktık diye geldiler tartıştılar bizimle bizde orda tartıştık üstüne biis suçluyorlar neymiş eskiden bizde anneye verirdik pndemi olduğu için vermiyoruz diyo camdan bakınca virüs mu bulaşıyor dedik yaptığınız sistemin saçmalığına bakın aldık geldik çok şükür değeri düşmüş biberona alıştırmış göğüs savaşı veriyoruz çok şükür rabbim kimseyi düşürmesin inşallah orda olanlara da şifa versin tüm annelerin yavrularına
Yarım saatte Bi doyurmaya çalışıyorum yeterli mi acaba tekrardan sarılık geçirmesinden korkuyorum zorla uyandırmaya çalıyorum
Peki hem göğsünü hemde biberonu mu tutuyor senin bebek bizimki göğüs uçları fazla olmadığı için tutmuyor gerçi ilk getirdiğimde acıkmıştı sanırım tuttu 2 saat çok fazla değil mi tekrardan artmaz mı sence sarılığı canımBen 2 saatte bir emziriyordum canim. 2 saatten once zaten almiyordu sutu. Agzini acmiyordu yani. Hatta uyandirmak da cok zor oluyordu. Ama sariligi azaldikca zaten kendisi 2 saatte bir uyanmaya basladi..bebek istedigi surece besle sen. Zaten kendisi acmaz agzini toksa ya da fazlasini kusmaya baslar. Ben emzirip 50 ml sut veriyodum ustune..baktim kusuyor emzirme+30 ml vermeye basladim..benimkine o ideal geldi mesela..sen deneyerek bulursun
Doktor neler yapmış rapor etmiş sadece ışık vermişler başkada bişey yapmamışlar bebeğin vucudu hep kabuklanmış eşime dedim boşver dediCanim kendinize gelince saglik bakanligi ihbar hattini arayip mutlaka sikayet et..ozel hastane olsa da sgk anlasmali ozel hastane. Sgk'dan para aliyorlar. Belki fazla tuttular o yuzden bilemeyiz. En azindan bi sorusturulsun. Bir de benim dogum yaptigim hastane de pandemi yuzden ziyaretci almiyordu ama doguran kisinin yaninda bir tane refakatci kaliyordu mesela. Yine de anneye izin verebilirlerdi. Sonucta sen emzirdikce sariligi dusecekti.
Yaa canım benim Allah razı olsun bende silikon göğüs ucuyla tutturmaya çalışıyorum emiyor öyle zararı var mı bilmiyorum ilk baştada öyle yapmıştım göğsümü daha sonra tutmuştu bende zorla da olsa emzirip üstüne biberonla sütümü sağıp vereyim mama hiç vermek istemiyorum sütüm yeterli olur mu onu da bilmiyorum izlicem bu videoyu teşekkür ederim canımCok sevindim eve gelmenize canım. Aklim sizdeydi. Sariligi daha bir sure devam eder. Bir ay filan devam ediyormus. Sariligi cis ve kakayla atiyormus. O yuzden bol bol beslenip, kaka yapması onun icin cok iyi. Eger güzel emerse benimki de her emzirmede kaka yapiyor.
Biberonu da cok dert etmemeye calis. Once bir sariligi gecsin. Ben de sarilik ilk ciktiginda her emzirme sonrası biberonla sut vermistim. Sanki 3 gunde biberona alisip emmeyecek olmustu. Biberonu birakip birazcik ac kalınca yine almisti. Bir de bizimkisi mememi tutuyodu ama cabuk birakiyodu sut hemen gelmeyince. Ben de eczaneden 5 numarali beslenme sondalarindan almıştım. Borunun Bi ucuni sute batirip, diğer ucunu mememle birlikte bebeye veriyodum. Oyle biraz daha sut cekiyodu. Onunla birlikte mememi de emmis oluyodu. Buna eds sistemi diyorlar. Bunu da bi kac gun yaptim. Sonra baktim emmesi kuvvetlendi ben de sadece emzirmeye dondum. İnsallah seninki de alisir. Biberon yüzünden mama reddi konusunda su videoya bakmani tavsiye ederim:
Bebek sonra hepsini kusuo çıkarmıyorsa zararı olacağını düşünmüyorum. Benim bebek doyunca ağzını kapatıyor almıyor artık. O zaman doyduğunu anlıyorum.Benim bebegim bir haftalık cok iciyor korkuyorum zarari olur mu
Doktor ailede varsa böbrekde taş kum sorunu genetik bebekte de oluyor dedi. Hatta bir aylık bir bebekte başka bir sıkıntıdan şüphelendik ultrason da taş farkettik dediAa kum.dokermi bebekler ilk defa.duydum
Teşekkür ederimAy kıyamam geçmiş olsun
Elimde lansinoh var seninki hangisi?
Teşekkür ederim. İdrar tahlili istedi. Değerleri yüksek çıktı sonra batın ultrasonografi çekildi
Hangı bıberon yavas akıslı canım soylermısın. Ya benim oglan bildigın memeyıde sömuruyor bıberonuda mama verdıgım için bıberon akmayan cekmedıgın takdirde ama nasıl cekıyor ki genzıne kacıyor ya gonul rahatlıgı ıle içirmek istiyorum. Bızımkı avent natural cam 0 yenıdogan akmayan. O delıkten bıle nasıl akıtıyor agzına dolu dolu. Sızınkı ne.
Elimde lansinoh var seninki hangisi?
Canim yazayim diye giriyorum bebegim durmuyor geri cikiyorum kusura bakmaM Muallimeee90 canım naptiniz gittiniz mi Dr a? Umarim haberlerin güzeldirBen de yarına randevu aldım.
Kızlar göbek düştükten sonra kalan yerde hafif kanlanma olması normal mi?
Kizlar biz bugun 12 günlük olduk bebegimin emmesi herseyi cok iyi yolunda gidiyor fakat dudagi her emmeden sonra kabariyor beyazliyor diline bakiyorum dilinde bisey yok ama dudaklari kabariyor karbonatli suyla sildim gecmedi sicak seylerde icmiyorum dogal.yoldan nasil geceeki bu durum
Benim de bebeğimin burnu tıkalı gibiydi.ilk aspiratörle çektim fakat iki üç gün sonra tekrarladı tıkanıklığı.sabah kontrolümüz vardı ebe aspiratörle çekersen tekrarlar ödem oluşur sadece serum fizyolojik damlat bir damla dedi.eve gelince yaptım ve hapşırarak kendi çıktı gerçekten umarım sizde de işe yararNasil yapti canim. Bana da doktor aspiratorle Al dedi. Keske kendisi yapsaydi ya. Serum fizyolojigi damlatip mi bekledi nasil yapti canim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?