2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Seni çok iyi anlıyorum canım ben Bi bebekle bile bu kadar zor diyordum eşime ikiz ve senin bide ayretten Bi kızın var onların kendilerinde düşünce olmalıydı bence sen açık açık kaynana söyle bişey ihtiyacın oluncada söyle yoksa kendisi hep öyle devam edecek

Elbet bitmiyor. Eşim anlamıyor beni hiç rahat ol diyo bana. Büyük çocuk mu bu dedim rahat olayım. Ben anlamazsam ben farketmezsem o mu söyleyecek bana benim şuram ağrıyo diye. Laff
Hiç sorma insanlardan o kadar sıkıldım ki artık herkes işine geldiği gibi konuşuyor kayınvalifem alt katta arada geliyo bakıyo gidiyor yok öyle yap böyle yap ben birşey deyince sen kaç çocuk büyüttün diyor eşime söyleyince o tecrübeli diyor hergün tek tek geliyorlar bebeği sevmeye eşimin kardeşleri yengesi falan bazen aşağı götürmek istiyorlar daha küçücük bebeği

Benim bebegim bir haftalık cok iciyor korkuyorum zarari olur mu

Bi tane fotosunu çekmişler zor bela tartıştım eşimle yok diyo çıkartsak değeri ya artarsa zaten dün düşmüş bugün artmış

Canim konusmalarin basini kacirdim. Kac gunluk su anda. İlk 10 gun sarilik tehlikeli. Sonra zaten tehlikeli degil. Bizim 4 gunlukken 18di. Tam sinirda dedi ama yatirmadi. Ertesi gun yine cagirdi. O 24 saatte sik sik emzirdim, ustune sagdigim sutu hizlica icsin diye biberonla verdim hatta daha isterse diye mama da aldjm ama pek gerek kalmadi. 5. Gunde 17ye dusmustu ve kilo almıştı. Doktor 7. Gun yine cagirdi. 2 gun boyunca aynen emzirme+biberona devam ettim. 7. Gunde 13e dusmustu. Tamam artik dusmus dedi doktor. Bir aylik olunca gelin dedi.

Bir de o donemde sarilik tedavisi alan arkadaslarima sordum. Genelde annenin gelip emzirmesine izin veriyorlar. Ablamin bebegi yillar once memlekette devlet hastanesinde sariliktan yatti. 3 bebek+3 anne olacak sekilde odada kalmislar. Hani annelere yatacsk yer yokmus ama bir hasta yataginda 3 anne sikisip oturmus. Belki gidip israr etsen sana da izin vermezler mi ki. Cok gecmis olsun.

Bak ekte sana bir liste atiyorum..bebegin doğali kac saat olduysa orada sarilik degeri kac olmali ona bakabilirsin..yuksek risk kısmına giriyorsa o zaman yatiriyorlar hastaneye. Bizim bol beslenmeyle orta/dusuk risk kismina dustu mesela..o yuzden yatirmadilar

Eklentiler

• IMG-20200613-WA0008.webp
    38,2 KB · Görüntüleme: 53
İnsanın sınırlarını zorluyolar dimi. Bebeği sevmeue gelmekte neymiş. Hastalıklar varken. Geçen gün eşimin teyzesi diyo ki artık sevicem öpücem hiç bişey diyemezsin dedi. Onu gerçekten seviyosan yaklaşmazsın dedim yanaşamadı. İnsanın eşi de yanında olmayınca destek olmayınca çok kötü hissediyor

Allah kolaylik versin canim. İlk cocugumunda biz de esimin annesini sik sik cagirmistik. O da oyleydi. Evinde bir dakika oturmayan, hep is yapan kadın bizde hep uyurdu. Bunda cagirmadik zaten artik cocuk bakamadigini soyledi acikca. Simdi o yüzden ben kizimi viruse ragmen krese verdim..zaten gidiyordu ama ara vermişti. Simdi kari koca cok rahatiz. Buyukler yardima gelse de gonulsuz oluyor sanki..cok faydalari olmuyor her zaman.

İyi demişsin canım ben bişey söylemek istesem eşim kimseyi kırma diyor ama benim çocuğum söz konusu büyüse biran önce yiyecekler çocuğu şuan var ya yorgunluktan ölüyorum saat 5 ten beri uyanık ağlıyordu sürekli şimdi uyudu ama sevmek en kolayı işte.

Bana da aynısını söyledi eşim. Ama çocuğa bişey olduğunda başkasının kırık gönlü şifa olmayacak bize. O yüzden kırılabilirler. Bebeğe bişey olursa keşke diyeceğime. bu babalar neden böyleler? Acıyı onlar çekmedi diye mi?

Allah razı olsun canım bizimde 5 günlük bebeğimi 18 değerle yatırdılar bugün 5 inci gün sütümü sağıp gönderiyorum bile vermiyorlardır iki tane 100 ml lik süt sağma poşetine hemşire gündüz yeter akşam getirmene gerek yok demiş bebeğimin yüzünü bile görmüyorum hatta bilgi bile vermiyorlar nasıl yanında kalmama izin versinler o kadar ısrar etmemize rağmen değeri 10 a düşmüş tekrardan 13 e yükselmiş dedi doktor bugün düşmüşse taburcu edilecek neden tekrardan yükselmiş anlamış değilim gidip çıkartcam bende sürekli uyumadan sütümü vercem inşallah düşmüştür dua edin bebeğime

Bugün 9 günlük oldu

Ben 4.gun getirdigimde doğum kilosunu geçmişti, doktor iyi beslemissiniz dedi, sarılıkta olmadi çok sukur. Ben yavaş akısli biberon kullanıyorum deneyebilirsin sende
Hangı bıberon yavas akıslı canım soylermısın. Ya benim oglan bildigın memeyıde sömuruyor bıberonuda mama verdıgım için bıberon akmayan cekmedıgın takdirde ama nasıl cekıyor ki genzıne kacıyor ya gonul rahatlıgı ıle içirmek istiyorum. Bızımkı avent natural cam 0 yenıdogan akmayan. O delıkten bıle nasıl akıtıyor agzına dolu dolu. Sızınkı ne.

Göğüslerim inek memesi gibi oldu canım yanıyordu artık sağdım bende fakat bebegim biberon almıyor bu sagdigim sütü ne yapacağım ben çöp mu olacak bilen varsa yardımcı olsun lütfen????
Sagıp sagıp süt poşetlerine koyacaksın buzdolabına kaldıracaksın canım lazım olduğunda alacaksın ordan vereceksin.

Benim oğlumda da var canım doktor kontrolde ultrason çekmemiz lazım dedi çektirdik biz sorun yok çok şükür sizinde bişey çıkmaz inşallah sıkma canını. Aynısından bende de var çünkü

Yani hastane dandikmiş tamam ama hemşirelerde de hiç insanlık ve vicdan yok sanırım. Nasıl göstermezler ya nereden bileyim bebeğim iyi mi diye neden tepki göstermiyorsun. İnsanın aklı çıkar ya gerçekten orada mı değil mi Allah korusun nereden bileceğim. Çok değişik bir uygulama ama hiç normal değil. Ayrıca nasıl yetermiş acaba sarılık beslenmeyle geçen bir durum sonuçta tam tersi sık sık yemesi gerekir. Benim kızımın değeri sınırda çıkınca doktor onu daha sık emzir demişti. Bence eşinle de konuş ikna et yani size böyle davranılmasına izin vermeyin siz anne babasısınız nasıl göremezsiniz

Canım söylemek istemiyorum hiç gerçekten artık gün sayıyorum bir an önce geçsin diye

11 inde gidicez canım o yüzden kreşe vermedim aslında yoksa aklımdan geçti. Benim kızım da normalde kreşe gittiği için evde çok sıkıldı alışmış rutine aktifliğe. Ay sonu inşallah anneme gidince sorun kalmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…