- 26 Şubat 2019
- 3.370
- 3.401
- 133
Ben korkudan bırakmıyorum ki kendisi uyansın Bi saat doldu mu uyandırıyorum korkudanCanim bizde sarılık varken ben bile farketmistim rengi falan yüzünün sariydi gozlerinin alti bide gozlerinin beyazi sariydi yüzünde kalmadiysa yavas yavas geciyordur sarılığı normal yani bence bide uyumasi nasil kac saat uyuyor bizimki sariyken ben zorla uyandiriyordum simdi kendisi acikinca uyaniyor hemen
meme ağzında ağzı açık ağlıyor sağa sola döndürüyor başını az önce çok az emdi saatlerdir uğraşıyorum ne gece be gündüz uyuyormKandirmaca yöntemi kullan tam biberonu verirken aniden cek memeni ver öyle öyle alistir bende emzik verirken öyle yapiyodu emzik tutunca memeyi tutmuyodu krize giriyodu resmen öyle kandırmaca yaparak veriyodum
Kaşıkla döküyorum zaten yarısını yutkunuyo yarısını döküyor artık ne içmişse diyorum bende biberon vermicem geceleri de böyle yapcam sütümü sağıp azar azar ısıtıp vercem kaşıkla memeyi başta vercem zorla bakalım Ayy çok zor annelikKasikla vermeyi dene oyle almiyomu canim
Amin inşallah sağol canımKolay değil. Allah yardımcın olsun.
Bi rarafta var benim sag taraftaSezaryen yerinde agri veya yanma olmuyor dimi
Benim sorumun cevabını senden aldım benim bebeğin gözleri de hala sarı normal mı yani bu canım ne zamana kadar geçecekki acaba
Arkadaş da soylemis gerci. Medikal marketlere gidip 5 numarali beslenme sondasi alacaksin canim..tanesi 1.5 tl. Biz bir suru almistik. Resimleri, videolari var internette eds diye aratirsan. Bana da doktor emzirip ustune siringayla ver sutunu demisti ama bebek pek siringayla almak istemedi..bi de bogulacak gibi oluyordu onunla. Eds daha iyi geldi bize. Ama yine de biberondaki kadar cok icemiyor. İstersen bi kac gun daha biberona devam et sonra eds ye basla.Tamam canım Bi bakayım ben çok teşekkür ederim
Kaç saat takmak gerekiyor ya gün boyumu ? Ben dün yatana kadar taktımBen de ilk taktığım hafta oyle yanma hissi yasadim çıkardım. Sonra olmadi ama sıcakta takmak cok zorluyor
Bende video izledim de anlamadım bişey detaylı incelicem daha sonra sğaol canımArkadaş da soylemis gerci. Medikal marketlere gidip 5 numarali beslenme sondasi alacaksin canim..tanesi 1.5 tl. Biz bir suru almistik. Resimleri, videolari var internette eds diye aratirsan. Bana da doktor emzirip ustune siringayla ver sutunu demisti ama bebek pek siringayla almak istemedi..bi de bogulacak gibi oluyordu onunla. Eds daha iyi geldi bize. Ama yine de biberondaki kadar cok icemiyor. İstersen bi kac gun daha biberona devam et sonra eds ye basla.
Allah kolaylik versin. Bizimki hep memeden de emdigi icin onun zorlugunu bilemiyorum. Ama.biberondan memeye donenler de var
Aynen bende yavaş yavaş acilacam yemek konusunda sadece gaz yapan yiyeceklerden biraz daha uzak durucam sağolasın canımBen bi süresi olduğunu bilmiyordum. Ama dediğin gibi çok dikkat ettim de artık yavaş yavaş yiyorum. Dün tarhana içtim mesela onda nohut vardır dokunur diye çekinerek yedim ama yok öyle aşırı bi sıkıntısı her gün olan kadar. Azar azar dene sende ama hepsine birden yüklenmede hangisinin dokunduğunu anlarsın daha kolay olur
Molfıxle basladık alt bezıne ıslak mendil saf su bambulu sleepy kullandık şimdi alt bezımızde sleepy kullanıyoruz memnunuz şükür. Pamuk su kullanmadım hiç. Bepanthol pişik kremi kullanıyorum bırde.Kızlar, alt degıstırırken kaynamış ılımış su ve pamukla temızlıyorsunuz demi, bazen su sogumus oluyo, alt degıstırırken gebelde hep aglıyor, sogukolmasının bı zararı var mı,sız her seferınde yenı su mu kaynatıyorsunuz sıcak olsun diye?
İlk haftaları normal sayılır ama ıkıncı haftayada adım atmışsınız cok uyutma bırde meme mama esnasında uyanmıyor mu hiç. Altını ac ayaklarını gıdıkla bastır korkma bısey olmuyor uyanıyor. Sarılık olmasın diye dıyorum canım. Dıkkat et dıye.Bacaklarını ov sırtını vs konuş duysun senı işitsin.Kızlar bebeğim 6 saattir uyuyor ben mamasını veriyorum ihtiyaçlarını gideriyorum gene yatıyor normalmi sizlerinkide bu kadar yatiyormu 11 günlük daha
Tamam canım teşekkürlerYok aramadan arattım
Uyuyosa da iki saatte bir muhakkak kaldırıyorum en gec iki bucuk saat olmusturKızlar bebeğim 6 saattir uyuyor ben mamasını veriyorum ihtiyaçlarını gideriyorum gene yatıyor normalmi sizlerinkide bu kadar yatiyormu 11 günlük daha
Parmağına mı bağladın onu benim bebekte kendini ittiriyor çok göğüs uçlarım çok küçük ağzına girmiyor ondan sanırım aynen psikolojim bozuldu resmen o kadar uğraşıyorum ki kolum titriyor tutmuyor inşallah bizde aşarız canım tavsiyelerin için çok teşekkür ederim deneyecem onları da inşallah bizde aşarızHayalperest07 yaşadığınız sıkıntıları bende yasadım ve aştık çok şükür deneyimlerimi anlatayım inşallah sizlerin de işine yarar kızlar.
23 haziran doğumlu oğlum.4 günlükken sarılıktan yogun bakımda yattı bır gun. Emmıyordu bas bas bagırıyordu. Kasıkla verin dedi doktor onda da verimli içemiyordu hep döküyordu. Kaşık biberon aradık taradık bulamadık. Hastanede de biberon vermısler iyice bagırmaya baslamıştı memeye yaklastıgında. Mecbur beslenmesı gerekıyordu şırıngayla da veremıyordum. Parmagımı cok guzel emıyordu beslenme sondası aldık sağdıgım sutu sırıngaya cektım beslenme sondasıyla parmagımı emdı. Dökmeden guzelce emdı onu. Ama sureklı memeyı teklıf edıyordum bır saat neredeyse ugrasıyordum o kadar aglıyordu ki parmagımla beslıyordum.3-4 gün de böyle gectı ama cok yorucu emmeyen bebek anneyı de psikolojik olarak çok etkiliyordu.
Hastaneye gitmiştik emzırme danısmanına gittim. O inatsa sen ondan da inat ol dedi. Aglasada memede tut acıkınca mecbur tutacak dedi. Evde asla o kadar aglatmazdım bıraz agladımı babasına verıyordum sakınlestırıyordu. Hemsırenın yanında agladı agladı tuttu memeyi başından destek verdı sadece hemsıre. Denk geldı tuttu heralde dedim cunku ara bir tutuyordu. Eve geldık tekrar denedım agladı yıne ama 2-3 dakıka sonra tuttu memeyı. Bu sekılde 3-4 kere aglayarak tuttu. Ama sonra alıstı. Masallah şimdide memeden ayrılmıyor aglamıyor da.
inanın sizde basarabilirsiniz.inşallah emer kuzularınız.
Bizde de durum öyle. Özellikle oğlum sadece altının kirli olmasına rahatsız oluyor. Bizde 12 günlüğüz. Kızım biraz daha ona göre uyanık. Melek bebek oluyor bizimkiler Googleden baktımKızlar bebeğim 6 saattir uyuyor ben mamasını veriyorum ihtiyaçlarını gideriyorum gene yatıyor normalmi sizlerinkide bu kadar yatiyormu 11 günlük daha
Iki saatte bir doyuruyorum haklısın canım arada kendini kasıyor biraz önce 10 dk gozlerini açtı geri uyudu soydum elbiselerini komple değiştim banamasin demiyo ha bide dün gece 5 te uyandı sabah dokuza kadar durmadı hiç uyumadı sürekli kucak istedi ondanmidir acabaİlk haftaları normal sayılır ama ıkıncı haftayada adım atmışsınız cok uyutma bırde meme mama esnasında uyanmıyor mu hiç. Altını ac ayaklarını gıdıkla bastır korkma bısey olmuyor uyanıyor. Sarılık olmasın diye dıyorum canım. Dıkkat et dıye.Bacaklarını ov sırtını vs konuş duysun senı işitsin.
Önlem acısından dıyorum. Bırseyı olup olmadıgını bılmıyorum sadece sarılıj olan bebek cok uyuyor mumkunse uyutma bol doyur meme mama.
Uyurdu normaldede ama bu kadar değil gün içinde muhakkak bir kaç kere uyanırdı dün gece yatmadı ondan mi acabaUyuyosa da iki saatte bir muhakkak kaldırıyorum en gec iki bucuk saat olmustur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?