2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
2 defa mı ben Bi kere zor bela çıkartıyorum bazen hiç çıkmıyor bide 2 defa hiç uyumaz bebe o zaman

Benimkide aynisi, acaba fizyolojik reflu mu yoksa hastalik olarak mi refludur gecen ayni belirtileri olan birinin bebeginde laktoz alerjisi sut alerjisi cikmis

Benimkide aynisi, acaba fizyolojik reflu mu yoksa hastalik olarak mi refludur gecen ayni belirtileri olan birinin bebeginde laktoz alerjisi sut alerjisi cikmis
Ben nolur nolmaz diye süt içeren hiçbir şey de yemiyorum ki ... reflu yapan şeyleri de yemiyorum ve daha pek çok şeyi ...

Ben cogu zaman yatağına yatiramiyorum, kucağımda uyutuyorum sabaha kadar
Canım zaten emmesi 40 dk yi buluyor. 40-45 dk da ben kucağımda tutuyorum, 2 saat aralıklı emzirsem bana kalıyor yarım saat .. geceleri emme aralığı artıyor da Allahtan bir iki saat dinlenebiliyorum. Ki gece boyu maksimum 3 ya da 4 saat uyuyorumdur.

Ben cogu zaman yatağına yatiramiyorum, kucağımda uyutuyorum sabaha kadar
Bu arada mide içeriğinin bagirsaklara geçişi yaklaşık 1 saatte oluyor(pilorstenozunda bebekler beslenmeden yaklaşık 1 saat sonra kusarlar bilgisinden yola çıkarak ) ... o yüzden beslenmeden 45-50 dk sonra emdiginin büyük kısmı bagirsaklara geçmiş oluyor, mide basıncı azalınca da reflu ile yukarı kaçma ihtimali azalıyordur. Kussa bile az kusar.sabaha kadar tutmana gerek yok diye aklında bulunsun canım
(Bebek reflusu konusunda doktora mi yapsam )

Sormaya korkuyorum,neler reflu yapıyormus
Acili baharatlar, çay-kahve-kola gibi kafein içeren içecekler, tahin, soğan sarimsak, çikolata... gaz yapan yiyecekler de gazı artırarak dolaylı reflu yapabiliyorlar, onlar da inek sütü içeren her şey, lahanagiller, asitli içecekler, baklagiller ve bazen çiğ sebzeler aklıma gelenler bunlar

Benim bebek de aynisi canim ama ben gaza bagliyorum yanlis mi dusunuyorum. Cunku gazini cikarirkwn veya kendini sıkarken kusuyor mesela. Bir de bazi gunler daha fazla kusuyor. Sebebini anlamadim. Iki gundur gazi da cok fazlasebep ne tam cozemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…