Kızlar sezeryan dogum yapanlar; sabahları kalktıgınızda karnınızda agrı acı oluyormu, buarada gobeklerınız ne durumda , benımkı hala tam inmedi 40 ımız yaklasmasına ragmen , bepanton anti scarjel kullanıyorum dikiş yerinde iz kalmasın diye günde birkez , kullanan var mı, gunde bır kez yeterli mi acep
Bu arada mide içeriğinin bagirsaklara geçişi yaklaşık 1 saatte oluyor(pilorstenozunda bebekler beslenmeden yaklaşık 1 saat sonra kusarlar bilgisinden yola çıkarak) ... o yüzden beslenmeden 45-50 dk sonra emdiginin büyük kısmı bagirsaklara geçmiş oluyor, mide basıncı azalınca da reflu ile yukarı kaçma ihtimali azalıyordur. Kussa bile az kusar.sabaha kadar tutmana gerek yok diye aklında bulunsun canım
(Bebek reflusu konusunda doktora mi yapsam)
Canım zaten emmesi 40 dk yi buluyor. 40-45 dk da ben kucağımda tutuyorum, 2 saat aralıklı emzirsem bana kalıyor yarım saat .. geceleri emme aralığı artıyor da Allahtan bir iki saat dinlenebiliyorum. Ki gece boyu maksimum 3 ya da 4 saat uyuyorumdur.
Hangi marka model aldınız sorması ayıp ? Biz daha küçüğüz ama yinede durmayınca alternatif olur mu merak ediyorum
Benim bebek de aynisi canim ama ben gaza bagliyorum yanlis mi dusunuyorum. Cunku gazini cikarirkwn veya kendini sıkarken kusuyor mesela. Bir de bazi gunler daha fazla kusuyor. Sebebini anlamadim. Iki gundur gazi da cok fazlasebep ne tam cozemedim.
Hanımlar gaz damlası kullanıyor musunuz benşm bebek 21 günlük versem mi acaba ya
Senin ikinci sezeryan mı canım , en fazla kaca izin verıyorlar sezeryanda, bi de sunu merak edıyorum, aynı yerdenmi kesıyo yoksa buraz asagısınsan yada yukarsından mı oncekı kesıgın, suan altalta ıkı kesıkmi var sende, ıkıncı daha mı kolay oluyo dıyosun, bana ıkıncı dayanılmaz acılı olurgıbı gelıyor dusununde, oyuzden de aslında buraz normal dogum istemıstım ama nasip ,o bunu sectı :)) ozaman yol yakınken spora baslıyım ben , psıkolojımı bozuyo bu gobek :)) kac yıl araları varsenın bebişlerınBenim bu sezaryandan sonra agrim sizim hemen geçti. Ama ilkinde 2 ay surdu tamamen iyilesmesi. Lohusayken kilo aldığım icin ilkinde o karin cook uzun bir sure kalmıştı1.5 yil sonra biraz zayiflayinca inmisti ama tam olarak eskisi gibi olmuyor. Ben hic spor yapmadim bu arada. Spor yapanların baya toparlaniyordur diye dusunuyorum. İlk dogumumda 40 gunlukken doktorum artık mekik çekebilirsin demiştir bir de. Ama hic cekmedim
Tahin helvası doktorum onerdi süt yapsın die,bi yanı yaparken obur tarafı bozuyoz ya:))Acili baharatlar, çay-kahve-kola gibi kafein içeren içecekler, tahin, soğan sarimsak, çikolata... gaz yapan yiyecekler de gazı artırarak dolaylı reflu yapabiliyorlar, onlar da inek sütü içeren her şey, lahanagiller, asitli içecekler, baklagiller ve bazen çiğ sebzeleraklıma gelenler bunlar
İlki çıkınca hemen ardından 2. Yi çıkartıyo bizimki. O ilk çıksın yeterki :)2 defa mı ben Bi kere zor bela çıkartıyorum bazen hiç çıkmıyor bide 2 defa hiç uyumaz bebe o zaman
Emzirme destekli sistem diyorlar. Bir beslenme sondası ile bir ucu biberonda bir ucu göğsünde bebeğin hem memeyi çekiyor hem karnı doyuyor :)Canim eds ne demek ilk defa duydum
Tutuyoda sonlra doğru bırakıyo süt az geliyo ya sonlarda. Doyuracak sütü çekmiyoBugünde savascaz bakalım nasıl olcak canım seninki nasıl tutmuyo benimki tutsa emiyo ama tutmak istemiyo yumrukluyo göğsümü inan
Allah yardımcın olsun öyle zor ki. Annelik yürek sızısıBen oturup ağladım dün bide ufak krizler geçirdim
Bunu bilmiyordum bende denicemmBenimki bazen sesli çıkarmıyor belli belirsiz bi puf şeklinde çıkıyor gazı . Belki cikarmistir . Ben emin olamadigimda sırtını sivazlarken baş parmağımla mide siskinligini de kontrol ediyorum. Gerginse bekliyorum, yumusaksa 5-10 dk kadar kucağımda tutup sonra yatiriyorum, o sürede yeni gaz da gelebiliyo :)
Verme biberonu sakın emiyorsa sagip vermeİlk kez sutu sagdim biberonla verdim resmen boğuluyor gibi oldu kustu ictiginide sevmedi biberonu hiç ya
Evet elinizde kalabilir. Misal biz 2.aya girdik 2 no kullandık. 3. Aya girdik 3 no hep boyle devam etti. 5. Ayimiz bitecek 5 no kullaniyoruz. Ancak sleepy kullaniyoruz. Bircok marka eşantiyon bez vardi elimde ve anladim ki sleepy kaliplari biraz küçük. O nedenle kullandiginiz markaya gore degiskenlik gosterebilir. Ben hic 180 190 dan fazla stoklamadimmKızlar bebek bezi numaraniz kaç biz su an 4 kilo civarı 21 günlük olduk sanki artık 1 numara sıkıyor eşim 2 numara sipariş edicek 420 tane baya uyguna geliyor 3 ile 6 kilo arası 420 tane bez 3 aya kadar çok küçük kalıp elimizde kalır mi acaba
Senin ikinci sezeryan mı canım , en fazla kaca izin verıyorlar sezeryanda, bi de sunu merak edıyorum, aynı yerdenmi kesıyo yoksa buraz asagısınsan yada yukarsından mı oncekı kesıgın, suan altalta ıkı kesıkmi var sende, ıkıncı daha mı kolay oluyo dıyosun, bana ıkıncı dayanılmaz acılı olurgıbı gelıyor dusununde, oyuzden de aslında buraz normal dogum istemıstım ama nasip ,o bunu sectı :)) ozaman yol yakınken spora baslıyım ben , psıkolojımı bozuyo bu gobek :)) kac yıl araları varsenın bebişlerın
Anladım canım tesekkurler bılgı ıcın bence de mıyom etkısı olabilir , dr eli de cok onemlı gerciEvet. 2. De sezaryan..toplam kac doguma izin verdiklerini soruyorsan 3 ve 4 defa sezaryan olanlar duydum..bir sayi soylemiyorlar ama 2 sezaryan arasi en az 2 yil olsun ki dikisler tamamen kaynasin diyorlar.
Sanki ayni yerden kesmis doktor..tam anlayamadim ama. 4 sene var aralarinda. Eski iz baya azalmışti çünkü.
Bende ilginc bi sekilde ilkinde toparlanma suresi daha uzun ve zor olmus. Onu da simdi 2.ci rahat olunca anladım. Yalniz ilkinde sezaryan randevum sabahtanti, gece kanamam olmustu ve cok hizli bi sekilde sezaryana alinmistim gece. Belki de dogum baslamisti ve o yuzden toparlanmam daha zor oldu. Bir de ilkinde doktor miyomlari da aldi açmışken. O da etki etmis olabilir. Esim ise simdiki doktorumunun daha titiz calistigini dusunuyor..biz de anlamadik niye 2.de daha rahat toparlandigimi. Ama 2. olunca daha acili olacak diye bir sey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?