2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
İnşallah ateş yapmaz. Ben nasıl tahammül ederim bilmiyorum. İlk çocuktan ateş resmen travma olarak kaldı bende. Faranjiti var. 30 günlüktü yüksek ateşle başladı. O yüzden elimde ateş ölçer geziyorum. Azcık sıcak olsa neden diye dört dönüyorum.

Yalancı emzik, meme, biberon hepsini kullanıyoruz canım. Bir ara reddeder gibi oldu ama çabuk toparladık. Şimdi hangisini versem onu alıyo

Acı elma yağını kullanıyorum ben. Ayaklarına masaj yapıyorum bayılıyor buna çok hoşuna gidiyor.

Aynı gün doğum yaptık. Şuan aynısını yaşıyorım. Kucağımda derin uyuyor koyuyorum iki sn uyumuyor ya. 10-15 dk max. Yıldım valla

Aynı gün doğum yaptık. Şuan aynısını yaşıyorım. Kucağımda derin uyuyor koyuyorum iki sn uyumuyor ya. 10-15 dk max. Yıldım valla
Al bendende o kadar. Hala uğraşıyorum. Derman kalmadı artık vücudum titriyo yorgunluktan. 10-15 dk yine iyi. Biz saniyelerle yarışıyoruz.

Benimki de öyle altını açıyorum poposunu silip ayaklarından tutup kaldırıp biraz bekleyice çıkarıyor kakasınıda yapıyor

Bize doktor çapak sarı veya yeşil renkteyse enfeksiyon vardır demişti

Aynı şekilde rutine başladığımda ben de 10-11 gibi yedirip yatağa götürüyordum ama asıl 2 de tekrar yiyip tam gece uykusunu uyuyordu. Sizle aynıydı yani. Sonra bir baktım 11 de yatağa götürdüğümde uzun uyumaya ve saat 2 deki beslenmesini saat 4 gibi istemeye başladı. Tabii önceleri mama ya da sağdığım sütü 90 cc verdiğimden maksimum 3 saatte acıkıyordu. 120 ye çıkınca beslenme aralarını kendi kendine açtı ve daha uzun uyur oldu :) muhtemelen sizinkiler de yavaş yavaş erkene çeker gece uykusunu :) artık 10 gibi uyuyor. Bugün 9 u zorladım ama henüz hazır değil :)
Ben tek çocukla baya zor oturttum düzenimi vallahi size helal olsun iki tane bebek hiç düşünemiyorum :)

N
Burada ekstra aşılar var ücretle yapılan.yaptırılmalı mı ekstra olanlar onu bilemiyorum.

Hangi Marka aldınız
Canım bence güvenilir, düşünce tarzı seninkine yakın bir doktor bul ve o yaptır diyorsa yaptır, yaptırma diyorsa yaptırma. Zaten zorunlu aşılar tartışma konusu değil ama diğerleri için her doktorun kendi fikri var. Aynı şey ilaç için de geçerli. Mesela kimi doktor aşı yaptığı gün ateş olmasa da ilaç verin 6 saatte bir der, kimi doktor biraz ateşlenmeyi vücudun bağışıklık sistemi kazanması için önemli bulur, ateş çok yükselirse ilaç verirsin der.
Ben hamileliğimde de kafama yatan, benim gibi düşünen, sağlık konusunda makaleleri vs yakından takip eden ve gereksiz hiçbir şeyi yaptırmayacağına emin olduğum bir ebeyle ilerlemiştim. Şimdiki seçtiğim çocuk doktorumuz da öyle.
En iyisi kendine uyan bir doktor bulup ona güvenmek, kararı ona bırakmak bence :)

İnşallah hiç birşey olmayacak canım kolayca geçecek bak göreceksin. Azıcık ateş yapıyor ama o kadarcık olur mühim değil :) ama ben de iki gün ateş ölçer ile gezdim ki senin durumun farklı çok geçmiş olsun

Aaa o kadar büyük mü ben 2 dir herhalde diye düşünmüştüm

Ben ilk kizimda 40 gunlukken itibaren kullanmistim..en azindan muziklerini dinliyordu. İlk 3 ay siyah beyaz ve kirmizi renkleri agirlikli goruyorlar. Siyah beyaz oyuncaklar ya da zeka kartlari varsa onlari asabilirsin oyun halisina. Zaten 7, 8. Aylardan sonra ilgisini cekmedi. Ama 1 yasina kadar oynayan bebekler fe var

Diyettemisin canım, mesajlarının altında bilgiler cıkıyo:) üç ay diyet yasak mı , ben de kilo vermek istıyorum ama sütüm azalır diye korkuyorum
Yok diyet değil benim ki meraktan yaptim zaten sut sorunum var olsun diye surekli yiyorum o doguma girerkeb dogumdan çıkınca oyle kaydetmistim

Bebeklerınuze hangi vitamın ve ilaçları verıyorsunuz , biz günde bir cay kasıgu polıvit adında multivitamin, 3 damla. D vitamini (pedia d) ve nurse harvey gaz ilacı verıyoruz gunde uc cay kasıgı

Aranızda bebegınde gaz sorunu olmayan var mı , neler yiyip içıyo Allahaşkına bi soykesın benmi yanlos beslenıyorum ,hersey mi gaz yapar
Bence cok gazli ve az gazli bebekler var. Benimki cok gazli malesef. Dun oglen 1 den aksam 8 e kadar tam uyuyorken gaz bastirdi uyandi. Sonra zatwn bayilip kaldi 1 saat oncesine kadar. Acliktan olcem artik dikkat ettikce daha beter gazlaniyir. Sutum kesilecek artik korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…