İnşallah ateş yapmaz. Ben nasıl tahammül ederim bilmiyorum. İlk çocuktan ateş resmen travma olarak kaldı bende. Faranjiti var. 30 günlüktü yüksek ateşle başladı. O yüzden elimde ateş ölçer geziyorum. Azcık sıcak olsa neden diye dört dönüyorum.Biz 2. Ay aşımızı 3 gün önce olduk. 2. Aydan 10 gün erken oldu ama yurtdışı seyahatimiz var eşimin işi dolayısıyla gittiğimizden biraz da uzun kalıcaz gitmeden yapılsın istedi doktorumuz 1,5 aylıktan itibaren yapabiliriz demişti. Bizim zor geçmedi çok şükür. Biraz ateş yaptı ama doktor 38,5 ten itibaren ateş düşürücü verin demişti bizim 38,1 oldu ateş maksimum o da birkaç saat. Genel olarak ilk gün ateşi 37,5 civarlarında seyretti. İlaç vermedik hiç. Uykusu da bozulmadı. İlk gün çok hafif iştah kaybı oldu o da emmede değil biberon almayı pek istemedi ama 10-12 saate o da düzeldi.
Hadi ya pAzartesi sağlık ocağına bu gideyim hastanede randevu yok yaBize Bi tane damla verdi aynı anda kesti canım ismini vereyim sende iste doktordan tobrased diye bi damla anında attı enfeksiyonu
@MadamMariajapon88 bebekler memeyi alıyormu ? Biberonu bıraktınızmı yoksa ikisinede alıştılarmı ? Ben enjektörle besliyorum hala biberın çok kolay olurdu aslında ama korkuyorum memeyi bırakır diyor dr ısrarla
Yalancı emzik, meme, biberon hepsini kullanıyoruz canım. Bir ara reddeder gibi oldu ama çabuk toparladık. Şimdi hangisini versem onu alıyo@MadamMariajapon88 bebekler memeyi alıyormu ? Biberonu bıraktınızmı yoksa ikisinede alıştılarmı ? Ben enjektörle besliyorum hala biberın çok kolay olurdu aslında ama korkuyorum memeyi bırakır diyor dr ısrarla
İnşallahBenimkide tutmuyor memeyi ama teyzem bir yıl sagip vermişti canım dikkat et biraz yediklerine falan kesilmez inşallah
Acı elma yağını kullanıyorum ben. Ayaklarına masaj yapıyorum bayılıyor buna çok hoşuna gidiyor.Kizlar bebeginizin gaz durumu nasil? Neler yapiyorsunuz ya da azaldi mi? Gaz surubu ve masaj disinda bir sey yapiyor musunuz? Belki bilmedigimiz bisiler vardir herkes yaptiklarini yazarsa. Su an cogu bebegin sıkıntisi gaz biliyoruz. Bir de aci elma yagi yakiyor falan diyorlar alsam mi acaba onu da deneyeyim. Gece 2 de bi uyandik arada uyudu tabi ama yarim yamalak. Caresi yok galiba kabullendim artik daha rahat bakiyorum olaya ama yine de kacirdigim bir sey olmasin istiyorum anne olarak.
Aynı gün doğum yaptık. Şuan aynısını yaşıyorım. Kucağımda derin uyuyor koyuyorum iki sn uyumuyor ya. 10-15 dk max. Yıldım vallaTam 40+6 da doğum yaptım eğer atak haftası diye bişey varsa ilkinde tuttu zamanı. Fakat 3 gündür yine düzen değiştiriyor sanırım uyumasıyla emmesiyle yine kök söktürüyor. Bir de 3 gündür tıkanıyor emerken. Şuan hala uyutmaya çalışıyorum. Akşam 7 den beri. Çok ilginç bayılıyor resmen kucağımda yatırıyorum arkamı dönüyorum bi ağlama sesi. Sabrımı deniyor bu çocuk. Şuanda 53 günlük.
Al bendende o kadar. Hala uğraşıyorum. Derman kalmadı artık vücudum titriyo yorgunluktan. 10-15 dk yine iyi. Biz saniyelerle yarışıyoruz.Aynı gün doğum yaptık. Şuan aynısını yaşıyorım. Kucağımda derin uyuyor koyuyorum iki sn uyumuyor ya. 10-15 dk max. Yıldım valla
Diyettemisin canım, mesajlarının altında bilgiler cıkıyo:) üç ay diyet yasak mı , ben de kilo vermek istıyorum ama sütüm azalır diye korkuyorumİnşallah
Benimki de öyle altını açıyorum poposunu silip ayaklarından tutup kaldırıp biraz bekleyice çıkarıyor kakasınıda yapıyorBenimki en kolay altı açıkken çıkarıyor, açıyorum altını bacaklarını karnına doğru çekme, göbeğini ovma gibi hareketler yapıyorum öyle çıkarıyor. Hava alınca daha kolay mı oluyor anlamadım
Bize doktor çapak sarı veya yeşil renkteyse enfeksiyon vardır demiştiBende pazartesi günü götüreceğim çapak mı enfeksiyon mu iki defa ilaç ile geçmedi. Bir şey yok dedi iki doktorda ama geçmiyor. Biraz iyi oluyor sonra tekrar. Zaten ilk doğduğunda enfeksiyondan kuvöz de kalmıştı. Kusma bir ara oldu iki gün dün şükür kusmadı.
Aynı şekilde rutine başladığımda ben de 10-11 gibi yedirip yatağa götürüyordum ama asıl 2 de tekrar yiyip tam gece uykusunu uyuyordu. Sizle aynıydı yani. Sonra bir baktım 11 de yatağa götürdüğümde uzun uyumaya ve saat 2 deki beslenmesini saat 4 gibi istemeye başladı. Tabii önceleri mama ya da sağdığım sütü 90 cc verdiğimden maksimum 3 saatte acıkıyordu. 120 ye çıkınca beslenme aralarını kendi kendine açtı ve daha uzun uyur oldu :) muhtemelen sizinkiler de yavaş yavaş erkene çeker gece uykusunu :) artık 10 gibi uyuyor. Bugün 9 u zorladım ama henüz hazır değil :)Bende elimden geldiği kadarıyla bir düzen oturttum. Saat sistemi bende de var. Bebeklerim ikiz olduğu için bu sistem beni çok rahatlattı. 23 Haziran da doğum yaptım. 30 günlük olana kadar 2 saatte bir besledim. Gece gündüz ayırt etmeden 2 saat odaklı gittim. Mama ve meme birlikte gidiyor. 30 günlük olana kadar mama ağırlıklı ilerledik. Önce alt açıyorum buna alıştılar mesela şimdi altları ıslak beslenme istemiyorlar. Önce alt açma sonra beslenme en son gaz ile kapanış. İki bebek olduğu için araya yarim saat fark bıraktım. 1 aylık aşı için perşembe günü gittik çok şükür ikiside gayet güzel kilo almışlar. Uykuda sadece bir haftalardır sorun yaşıyorum gece uykusuna damakta geç kalıyoruz. 10 da başlayıp 2 de sona eren bir huzursuzluk oluyor. 2 de uyuduklarında tam gece uykusu oluyor. İki saatte beslenme için uyanıp uykuda her işlerini hallediyorum. Ne olduğunu anlamadan geçiyorperşembeden beri beslenme aralığını 3 saate çıkardım. Gündüz oğlum uyanıkken sakin duruyor ama kız sürekli mız mız. Oyun saati yapmak istiyorum ama iki bebekle ve kızın ağlamaklı haliyle nasıl olacak bunu düşünüyorum
Canım bence güvenilir, düşünce tarzı seninkine yakın bir doktor bul ve o yaptır diyorsa yaptır, yaptırma diyorsa yaptırma. Zaten zorunlu aşılar tartışma konusu değil ama diğerleri için her doktorun kendi fikri var. Aynı şey ilaç için de geçerli. Mesela kimi doktor aşı yaptığı gün ateş olmasa da ilaç verin 6 saatte bir der, kimi doktor biraz ateşlenmeyi vücudun bağışıklık sistemi kazanması için önemli bulur, ateş çok yükselirse ilaç verirsin der.N
Burada ekstra aşılar var ücretle yapılan.yaptırılmalı mı ekstra olanlar onu bilemiyorum.
Hangi Marka aldınız
İnşallah hiç birşey olmayacak canım kolayca geçecek bak göreceksin. Azıcık ateş yapıyor ama o kadarcık olur mühim değil :) ama ben de iki gün ateş ölçer ile gezdim ki senin durumun farklı çok geçmiş olsunİnşallah ateş yapmaz. Ben nasıl tahammül ederim bilmiyorum. İlk çocuktan ateş resmen travma olarak kaldı bende. Faranjiti var. 30 günlüktü yüksek ateşle başladı. O yüzden elimde ateş ölçer geziyorum. Azcık sıcak olsa neden diye dört dönüyorum.
Aaa o kadar büyük mü ben 2 dir herhalde diye düşünmüştüm
Yok diyet değil benim ki meraktan yaptim zaten sut sorunum var olsun diye surekli yiyorumDiyettemisin canım, mesajlarının altında bilgiler cıkıyo:) üç ay diyet yasak mı , ben de kilo vermek istıyorum ama sütüm azalır diye korkuyorum
Bence cok gazli ve az gazli bebekler var. Benimki cok gazli malesef. Dun oglen 1 den aksam 8 e kadar tam uyuyorken gaz bastirdi uyandi. Sonra zatwn bayilip kaldi 1 saat oncesine kadar. Acliktan olcem artik dikkat ettikce daha beter gazlaniyir. Sutum kesilecek artik korkuyorumAranızda bebegınde gaz sorunu olmayan var mı , neler yiyip içıyo Allahaşkına bi soykesınbenmi yanlos beslenıyorum ,hersey mi gaz yapar
Nurse harvey iyi mi canim memnun musun?Bebeklerınuze hangi vitamın ve ilaçları verıyorsunuz , biz günde bir cay kasıgu polıvit adında multivitamin, 3 damla. D vitamini (pedia d) ve nurse harvey gaz ilacı verıyoruz gunde uc cay kasıgı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?