2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Atarsan sevunırım canım

Bebegının gazı oluyormu,listede gaz yapmayan ve sut yapan besınlerı koyuyor demi?

Haziran anneleri,

artık doğumuma 1ay falan kaldı. 35 artılardayım.

tecrübelerinizden faydalanmak istedim, ilk gebeliğim benim :)

bu kasılma dedikleri şey nedir acaba ? Dün ve Bugün yaşadığımı anlatayım. Hani normalde bebek tekne atar ve çok kısa bir his oluşur. Ama sanki tekmeyi vurdu ve ayagı öyle kaldı gibi bir his oluştu, karnımın bir bölgesinde sertlik oluştu, tekme attıgı ayagının büyüklüğü kadar bir bölgede. Yaklaşık iki üç dakika o sertlik devam etti ve sonra düzeldi. Acı sancı falan hiç olmadı, sadece sertlik, ve dediğim gibi sanki ayagıyla karnıma vurdu ve oradan ayagını geri çekmedi ve Karnımın bi bölgesinde sertlik Oluşturdu gibi birşey yaşadım :)

ayyy anlatabildinmi bilemiyorum :)

bu kasılmamıdır ? Sancı ve acı hiç olmadı. sancı ve kasılma aynı şey mi yoksa farklımı ?

Sancı ve kasılma agrılı şeylermi, ne şiddette bir agrı olur ?

Herkes diyorya kasılma ve sancı rutin olursa doktora söyle diye. Bunlar nasıl duygular siz nasıl yaşadınız tecrübelerinizden faydalanmak istedim :)

Canim ben de hipp kullaniyorum neden memnun olmadin. Ben anlamiyorum kullaniyorum yorumlarda gaz yapmadigi soylendigi ve icerigi organik oldugu icin tercih etmistim.

Her bebege yarayan veya bebegin sevdiği mama farkli olabiliyor, benim kizim içtiği gibi kustu neredeyse hipp mamasini ve yogun kivamliydi baya. İlk kizimda da aptamil kullandim, erken doğmuş olmasina ragmen gelişimi cok iyi oldu yasitlarini gecti. O yuzden farkli mama kullanmam herhalde, hipp hep aklımdaydı bi denedim sadece

Bende probiyotikli diye tercih ettim, hem sezaryen dogumlara oneriyorlaedi ama conformil daha iyi geldi. Benim sütüm pek yok gunde 2-3 kere emziriyorum, gerisini hep mama veriyorum, gunde en az 6 kere diyebilirim

Benimki de giderek kabusa dönmeye başladı
Bugün 5 dk bile emmedi . Hep sagip vermek zorunda kaldım

Gazdan mi acaba yoksa meme reddi mi ben sagmak icin hastane tipi aldim ama beni yara yapti, sagmak bana yaramıyor, ben çoğunlukla mamaya gectim suan. Hem gaz hem reflu, cok zorluyor bizi

Hipp iyi bir mama eger bebeğine yarıyorsa devam edebilirsin, kilo alimi nasil, gaz durumu nasıl, kabızlık yapiyormu? Bunları takip edebilirsin

Meyve suyu içıyor musunuz gaz yapıomu süt yapıyomu
meyve suyu içmedim ya bilemiyorum.
Bide giyiniyorlar süsleniyorlar makyaj yahu ben saçım dağılınca toplayamıyorum bazen duş alınca bile hakikaten özgürlük oluyor o da hayatımın en hızlı duşları su dökün tıkan çık..
Sorma en uzun duşum 10 dk.şöyle uzun uzun keselenmek istiyorum kremler yağlar sürmek istiyorum.
offff gerçekten hiçbir şey yemiyormuşssun
fiyatını söyleyebilir msn canım ve ismini?

CANım ne zamandır aklılmasın nasıl gidiyor? Mama için anne sütüyle birlikte veriyorsan Gallia Relais verebilirsin. Burada hastanelerde falan genelde hep gallia kullanıyorlar. Relais olan çeşidi anne sütü ile mix beslenme yapanlara özel bağlayıcı mama ve anne sütüne çok yakın. Ve hatta anne sütü gibi 2-2,5 saate acıktırır bebeğini. Mama yemiş gibi olmuyor bebek, kusmadı, kabız da olmadı benim kızım bu mamayla. 1,5. Ayında gazı var diye Novalac markasına geçtik. Reflü için vs bir sürü çeşidi var. Biz anti colique aldık gaza karşı olanı. Bu gallia ya göre biraz daha yoğun ve yağlı bir mama ve bebek 5 saat acıkmadan durabiliyor. Bizde bu da kabızlık vs yapmadı. Tabi anne sütüyle birlikte alıyor. Ama gallia içerken her bezi kakalıydı nerdeyse. Bunda günde 3 kere falan yapıyor ama büyüdüğü için de olabilir o.
Ben doktora mama değiştirdik diye haber vermiştim sağlık defterine yazıyorlar aldığı mamayı çünkü. O sırada sordum sorun olur mu en iyisi hangisi diye. Eczanede satılan mamaların hepsinin aynı standartlarda kontrollerden geçtiğini söyledi ve bebeğe iyi gelen mama en iyi mamadır dedi. Hipp de iyidir o yüzden için rahat olsun. Memnun kalmazsan bu bahsettiğim mamaları deneyebilirsin.
İyi bir doktor bulabildin mi bu arada ?

Canım bize pmi bakıyor iki defa kontrole çağırdı kilo alımı varmı yokmu diye sonrada asi için pediatri icin gelecek aya gün verdiler pmi kontrol edecek diye başka yerden randevu almadım vallahi hastanede guigoz verdiler eve gelince de onu aldık tabi dediğin gibi anne sütüyle alıyor sorun yaşamadık millet çoğu hipp deyince bende özendim açıkçası aldım daha mamam var guigoz biterse başlarım kabızlık falan diyorlar ondan korkuyom biliyon dil yok bisey yok nasıl doktora goturcem bile bilmiyom sen nasılsın Napiyon canım izne gittinmi

Gazdan mi acaba yoksa meme reddi mi ben sagmak icin hastane tipi aldim ama beni yara yapti, sagmak bana yaramıyor, ben çoğunlukla mamaya gectim suan. Hem gaz hem reflu, cok zorluyor bizi
Hem gaz hem reflu hem kabızlık hem de meme reddi yaşıyorum şu an... geceleri emiyor sorun olmuyor. gün içinde de ilk başta emiyor sonra ağlamaya ve cekistirmeye başlıyor, genellikle ardından ya reflu oluyor ya gaz çıkarıyor ama ağlama devam ediyor. Meme reddi gibi değil pek ya da ben öyle umuyorum bilemedim

Sizin bebeğiniz daha büyük muhtemelen kaç cc veriyorsunuz? Bnde günde 2-3 veriyorum göğüste durmak isteyince çok süt üretemiyorum sanırm 30 günlük.. işin garibi bezini pisletmiyor dün hiç yapmadı bu probiyotikler nereye gidiyor sosmivida

Galiba atak haftasindayiz
Bizimkiler atakları anlaşarak yaşıyorlar galiba. Bizimde 1 haftadır uykular haram oldu. Uyku yok. Dalamıyor.tepine tepine ağlamıyor. Gazını çıkarıyor. Aç olduğunu düşünmüyorum. Çünkü dün o kadar yorgunluğunun üstüne duş aldırdım, masajını yaptım.2 memeyi emdi üstüne 90 mama içti tam dalıyor dedim yine uyandı akşam 11 di uyuduğunda resmen bende bayılmışım. Hiç bişey hatırlamıyorum. Ev desen ona keza aldı başını gidiyor. Hiç bişey yapamıyorum. Bebek arabasının tekerleklerini klorakla ovaladım eve aldım onunla gezdiriyorum evin içinde hangi odaya gidersem benle beraber çamaşır falan atabiliyorum makinaya en azından böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…