- 26 Ekim 2018
- 2.047
- 1.555
- 83
- 34
Aa şöyle bişey gördümm şimdi anladım olayı ✌Son adet tarihiyle hesaplanir bebegin gelisimi ne kadar onde olursa olsun. Bebek 2 hafta onde diyorsa doktor boyu ve kilosu 2 hafta ondedir, bebegin organ gelisimi degil. 40 haftalik 2500 gr dogan bebekler var birde 34 haftalik 3000gr. 40 haftalik kuveze ihtiyac duymaz ama digerinin ihtiyaci olma ihtimali cok yuksektir. biraz karisik oldu sanirim. :) neyse doktorumdan ogrendigimi anlattim. Kisacasi son adet tarihiniz ne diyorsa odur.
Bende yumurtlama tarhimi bilmeme ragmen doktor son adet tarihine göre hesaplıyoBen regl gunume gore 7+5 olması gerekırken 7+ 1 çıkmıştı,ama tup oldgu için belkı transfer tarıhım de durumu etkılıyo mudur bılemedım ,dr a soracam bidakı gıdısımde
Kızlar bişey sorucam siz böyle boy falan konuşunca aklıma takıldı.ben 10+0 ken gittim 9 +3 çıktı boyuda 26.83 mm di..doktor gününü yakalar dedi..sizdede böyle oldumu
benim asılama olduğu icin yumurtlama tarihimi biliyorum ama hiçbir doktor ondan hesaplamıyor. reglin ilk günü baz alınıyor. ultrason kağıdının sağ üstünde genelde regl tarihine göre bebeğin kaç haftalık olduğu yazar, sol alttada ölçüme göre haftası yazarBende yumurtlama tarhimi bilmeme ragmen doktor son adet tarihine göre hesaplıyo
Bana da oyle soyledi doktorum aldirmayacaksaniz haklisiniz dediBana Dr sadece dawn sendromuna bakılıyor dedi risk grubu araştırılıyor Dr gerek görmedi aldırmayı düşünmüyorsanız dedi ense kalınlığına bakarız dedi .
evet haatta doktorum dediki sat 14 değil 17 eylül de başka yerde falan gidersen ultrasona dedi..burdada öyle düzelticm dedibenim 7 haftalıkken 6 gün geri cıkmıstı. simdi 1 gün önden gidiyor. yakalıyor canım merak etme. eğer bir süre daha yakalamazsa son adet tarihini ileri alıyorlar
Aynen canm ordan bakıp aklmda tutuyorm zaten..evet onuda nedn sat diye merak ederdim meğerse sson adette gelişmeye başlayan yumurta oldğu içnmiş döllenme günü değilmiş baz alınanbenim asılama olduğu icin yumurtlama tarihimi biliyorum ama hiçbir doktor ondan hesaplamıyor. reglin ilk günü baz alınıyor. ultrason kağıdının sağ üstünde genelde regl tarihine göre bebeğin kaç haftalık olduğu yazar, sol alttada ölçüme göre haftası yazar
Bence başla canım erkenden başlamak lazimmis
Peki ne kullanıyorsunuz ne markaSür bence canm...
Canım bende geçen gittiğimde 8 gün falan geç çıkmıştı. Bu sefer gittiğimde 2 gün bile ileri çıkmıştı değişiyı yaniKızlar bişey sorucam siz böyle boy falan konuşunca aklıma takıldı.ben 10+0 ken gittim 9 +3 çıktı boyuda 26.83 mm di..doktor gününü yakalar dedi..sizdede böyle oldumu
O gun dr a gittiginde gönlünden gecebi yao bence :)Kan aldırmadan bakılmasından kastım zaten kan testinde istatiksel olduğu için öyle düşünüyorum. Yani gerçekten hala kafam karışık yapılmasına da karşı değilim tabiki ama bazı hikayeleri duyunca çekiniyorum sadece.
En mantıklısı demi yoksa işin içinden çıkamıcaz düşündükçeO gun dr a gittiginde gönlünden gecebi yao bence :)
Kan hapı yazdı bana içinde demir b 12 folik asit de var gyno ferro sanol ismiKızlar doktorunuz d vitamini yazdımı kan ilacı yani , yazdıysa ismini söylermisiniz ?
Evet kararsizliklarin var. Bu forumda da hepimiz farkli olaylar yasamiz farkli insanlariz dolayisiyle herkesin fikri kendi icin degerli. Sen gonlunden gecene göre ilerle. Sabaha kadar tartissakta bir kisim yaptir bir kisim yaptirma diyecekEn mantıklısı demi yoksa işin içinden çıkamıcaz düşündükçe
aynen öyle canım hakkımızda hayırlısıEvet kararsizliklarin var. Bu forumda da hepimiz farkli olaylar yasamiz farkli insanlariz dolayisiyle herkesin fikri kendi icin degerli. Sen gonlunden gecene göre ilerle. Sabaha kadar tartissakta bir kisim yaptir bir kisim yaptirma diyecekbenim dr um yaptırmama şansı tanimadi bile su tarihte ikili test icin gorusuruz dedi. Herşeyi yaşayip gorucez
Bana ikisi aynı şey dedi d vitamini eksikliği kansizlık yapıyomuş zatenD vitamini baska kan ilaci baska kan ilaci demir. Bana henuz folik asit haric takviye vermedi testlerimi istedi yaptirdm. 12. Haftadan sonra sanirim multi vitamin vericek
evet beimde öyle bu cuma 12 hafta oluyo şimdiden yazdı bana bunu kullan 12. Haftadan itibaren dedi12. haftadan sonra kullanmak uygunmus canım. benim d vitamini 11 olduğu halde yazmadı.
Evet aynısını banada yazdı 12. Haftadan itibaren kullan dedi senin kaçıncı haftaKan hapı yazdı bana içinde demir b 12 folik asit de var gyno ferro sanol ismi
Nevita diye şok marketten aldım canmPeki ne kullanıyorsunuz ne marka
Ay evet duydukça okudukça seviniyorum vallaCanım bende geçen gittiğimde 8 gün falan geç çıkmıştı. Bu sefer gittiğimde 2 gün bile ileri çıkmıştı değişiyı yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?