2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Biz marketlerde bisey bulamıyoruz resmen dün bizimde iş yeri kapandı ama bugün açtılar tekrar sadece pencereden sipariş hazırlayıp veriyorlar Bnm hiç stogum yok bir yandan korkuyorum bir yandan yiyecek bisey bulurum diyorum inanabiliyormusun randevulara gidebirmiyiz sence canım

Canım normalde tüm restorantlar kapalı burda. Sizinki de tamamen kapanır yakında. Zaten karantina geliyor üstelik 45 gün diyorlar. Valla ben bir şeyler stokladım ama 45 gün yetecek kadar değil tabi.. ne yapacağız bilmiyorum. Marketler açık ara ara gidip alacağız artık... tabi randevulara gideceğiz hastaneler açık. Doğuma hazırlık kursları bile devam ediyor ben gideceğim benimki birebir, grup değil o yüzden sorun yok eşim ben ebe 3 kişiyiz.

Son düzenleme:

Banada doğum dersi için dediler yok dedim hastane bizden çok uzak şeker Testi sonucuma baksın öbür Randevuya gitmesemde olur kapansin bencede insan endişeleniyor Vallahi

Banada doğum dersi için dediler yok dedim hastane bizden çok uzak şeker Testi sonucuma baksın öbür Randevuya gitmesemde olur kapansin bencede insan endişeleniyor Vallahi
Canım doğum dersi için hastaneye gitmek zorunda değilsin. Evine yakın ebeye git seni takip eden. %100 devlet karşılıyor ve çok yararlı oluyor mutlaka öneririm. Eşle de dersler oluyor doğum sancılarıyla baş etme, yeni doğan bakımı, ne zaman acile gidilmeli vs. Tek gittiklerin de emzirme, acil sezaryen vs toplam 5-7 ders arası oluyor hareketler falan da gösteriyor. Çok güzel bir imkan bence git

Türkiye’de mi bu dedikleriniz ?

Hiç düşünmedim valla canım bu sefergidersem sorarım bana o kartı egzersiz için olanı işte doğum hastanesi verdi diye orda olur dedim

Türkiye’de mi bu dedikleriniz ?
Maalesef türkiye de değil.. fransa da. Ancak orda da doğuma hazırlık kursları bulunuyor sanırım. Tabi ücretli..

Hiç düşünmedim valla canım bu sefergidersem sorarım bana o kartı egzersiz için olanı işte doğum hastanesi verdi diye orda olur dedim
Bence de mutlaka sor. Burada ebe senin elin ayağın demek:) türkiye de çok alışkın olmadığımızdan ben de atlıyordum başta sormayı ama artık öğrendim baya haklarımı zaten bilgilendiriyorlar. İster bulunduğun belediyenin grup derslerine ister ebeyle birebir doğuma hazırlık derslerine katılabilirsin. Ayrıca doğum sonrası da ebe elim ayağın olavak. Eve gelip bebeğin kilosunu falan ölçüyorlar, takip ediyorlar. Emmiyor diye bile ebeyi arayabiliyorsun. Alt açmaya kadar öğretiyorlar. Biz bu cumartesi eşimle ilk derse gittik. Doğum nasıl başlar, nişan gelmesi, su, sancı neye benzer, ne gibi durumlarda acild gidelim vs bir dersti. Onda bile acile gitmeden beni ara dedi. Çok yardımcı oluyor ebeler. Bir sonraki kursumuz doğum sancılarıyla baş etme olacak eşime masaj bana hareket falan öğretecek, sancı hafifletme yöntemleri anlatacak.

Sorayim ben canım en iyisi komşumda kaç ay önce doğum yaptı ebe sürekli eve gelip gidiyordu ona nerden basvurcazki oturumszulara o imkani sagliyorlarmi acaba

Bu gece itibariyle çok yer kapanıyor, insanımız evde durmadığı için devlet kapatma kararı aldı ve çok iyi oldu. Zaten bunun bir sonraki adımı sokaga çıkma yasağı olur büyük ihtimal ama stok yapılmaması söyleniyor çünkü marketler kısıtlida olsa her zaman açık olucak.

Aktarabileceğin kısmını bize de anlatır mısın canım

Arkadaslar bi birdirim gelmis probiyetik deneyip yorumlar misiniz die bilgisi olan var mi ne oluyor bu

Aktarabileceğin kısmını bize de anlatır mısın canım
Tabii ki canım. Özellikle merak ettiğin konu başlığı olursa anlatmaya çalışırım elimden geldiğince. Bu cumartesi ilk dersimizdi. Su ve nişan farkı, doğum başlangıcı, hastaneye ne zaman gidilmeli, doğumdan önce hangi durumlarda acile gidilmeli, bebekhareketi sayma vb.şeyleri konuştuk. Aşağı yukarı bildiğimiz şeyler ama ilgini çekerse ana hatlarıyla anlatmaya çalışırım.

Benim iyice psikolojim bozuldu. Evden asla çıkmıyorum. Ama tv haberler internet o kadar felaket senaryosu ki... ya ne yapcağız biz nasıl doğum yapacağız? 2 aya bu virüs iyice yayılırsa ne olacak? Steril bir ortamda doğum yapabilecek miyiz bilmiyorum.
öte yandan konuyu ciddiye almayıp fink atanları da boğasım geliyor. Sosyal medyada “coronaya inat bilmem ne” paylaşımları var! Neyle inatlaşıyorsun?! Nasıl bir kafa bu?! Şiddet eğilimim artıyor bu insanları görünce. Bir oturun ya evinizde.
herkese anlatalım. Ben çevrende böyle umarsız, bana birşey olmaz diyen tipler görünce, sana olmaz ama bana olur bak hamileyim. Kronik Hastalığım var diyorum. Belki biraz anlarlar diye.

Ben ilk vaka ciktigindan beri anlatmaya calisiyorum kendimce paylaşımlar yapıyorum ama cok fazla rahat takilan aman biz genciz bize bişey olmaz havasinda insanlar var. Dün ki sayıdan sonra biraz olsun insanlar yeni yeni anlamaya basliyorlar. inşallah sayı çok fazla artmadan onune gecilir. Hamileler ile çok haber okudum, fazla bir vaka yok. Bazı bebeklerde virus cikmis bazılarında çıkmamış, o yüzden net birşey söylenemiyor. Normalde herhafta kontrole giden ben 3 haftadir gitmiyorum, zaten aylardır hastane dışında evden çıkmışmışım yok ama insanlarin bu evde duramama halini görünce sinirleniyorum. Ben gebeligimden dolayı annemde kalıyorum. Ablam doktor birlikte yaşıyoruz ve en çok risk altında olanlardanım. Ablam diyor ki, yorgunum diye gelen var yada adam umreden gelmis ağrı kesici yazdırcak, gidip eczaneden almıyor illa yazdıracak, yada italya ve avrupa ucaginda hosteslik yapmis kışi geliyor kan vermeye, yani nerde karantina nerde izole, hic bisey yok, devlet insanlara bıraktığı zaman kesinlikle çoğu bu 14 günlük sureci umursamiyor. Esim yine dun söyledi belediyeden biri uçak biletleri uygun diye 3 günlük italyaya gitmiş gelmiş, şimdi bu ne fırsatçılık anlamıyorum, cidden içimden kötü seyler söylemek geliyor. Bu kadar düşüncesiz, vurdumduymaz nasil olabiliyorlar. Hafta sonları heryer insan kaynıyordu. Birde fotoğraf paylaşıyorlar, dugun derneklere gidiyorlar. Yeni yasakların gelmesi cok iyi oldu ama yetmeyebilir. Bu gidişle sokağa çıkma yasağı bile gelebilir. Durum düşününce çok vahim ama ne durumda olacağımız önce insanımızın elinde malesef. Şuan alincak tum tedbirleri alıp duamızı ediyoruz.insallah bu sureci hızlı ve zararsiz bir şekilde atlatırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…