2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Çok özetle bana anlatılanı aktarayım. Öncelikle nişan gelmesi ve su gelmesifarklı olaylar. Nişan geldiğinde hastaneye gitmemize gerek yok, evde suyumuzu ve sancımızı bekliyoruz. 2 gün bile sürebilirmiş nişandan sonra sancı ya da su gelmesi.
Suyumuz gelirse telaş etmiyoruz ancak sancımız olmasa dahi hastaneye gidiyoruz ya da doktorumuzu arayıp onay istiyoruz. Evde çok fazla oyalanmıyoruz. Mümkünse suyumuzun fotoğrafını çekiyoruz içerisinde bebek kakası vs ya da şeffaftan farklı bir renk varsa.
Önce sancılarımız başlarsa evimizde yürüyoruz, öğretilen nefes teknikleri ve yoga hareketlerini yapıyoruz. sancımız 10 dkda bir şeklinde düzenli olunca sıcak duşumuzu yapıyoruz ve 5-7 dkda bir olunca hastaneye gidiyoruz. Tabi bu dediğim hastanesi maks 30 dk mesafede olanlar için. 2 saatlik bir yolunuz varsa daha erken yola çıkmanız gerekir muhtemelen ama 5 dkda birden önce hastaneye gitmemize gerek yokmuş çünkü açılma psikolojik olarak hastanede yavaşlıyor dedi ebe. Evde sıcak duş alarak, merdiven inip çıkarak, hareketlerimizi yaparak, bebeği strese sokmadan sancımızı çekiyoruz özetle :)
Zaten 5 dkda bir sancı çekmek ortalama 4-6 cm açıklığa denk geliyormuş. Bu da hastaneye gider gitmez epidural olabileceğiniz anlamına geliyor ve hastanede ekstra bir sancı çekmiyorsunuz. Tabi hastanede yine pilates topu egzersizleri ve nefes egzersizleri yapıyoruz.

Egzersiz konusunda ise bana ilk günden beri egzersiz önerildiği için bugüne kadar hep min 40 dk yürüyüş yaptım. Şimdi karantina nedeniyle evde hamileler için yoga yapıyorum. Daha önce yoga dersine gittiğimden hareketleri biliyorum ama bilmiyorsanız youtube da çok fazla video var. Hareket etmeyen normal doğum yapamaz diye bir şey asla yok, hareket edip son anda doğum sezaryene de dönebilir garantisi de yok ama düzenli egzersiz yapan gebelerin normal doğumunun %90 daha rahat geçtiğini söylüyor ebem. Hem yapılan hareketlerin çoğu açılmaya yardımcı oluyor, süreyi kısaltıyor hem de kasları, kasılmaları rahatlatıyor.

Umarım önemli bir şey atlamamışımdır. Çok özet geçmeye çalıştım. Bu arada söylediklerim risksiz gebeler içindir altını çizeyim yapmazsınız ama aman diyeyim benden etkilenip doktorunuz önermeden egzersiz, yürüyüş yapmayın.

Bana sertleşme kasılmadan dolayı protestan 200 verdi ama icmedim daha normal dedigin gibi dönmeye çalışıyolar bu haftalarda çok olmaya başlarsa içicem doktor yaşlıydı çok bilgiliydi ilaca karşıyım dedim ben bile içtim rahatlarsın kasılmaların olmaz dedi

Canım benim ikinci doğumum da nişanım geldi bayağı leke değil kan geldi çok değildi 1 saat sürmedi gittim doktora 7 cm açılmam vardı sancim hiç yoktu nişan olayını hafife almamak lazım

Canım benim ikinci doğumum da nişanım geldi bayağı leke değil kan geldi çok değildi 1 saat sürmedi gittim doktora 7 cm açılmam vardı sancim hiç yoktu nişan olayını hafife almamak lazım
Canım herhangi bir kan gelmesi durumunda zaten hiç vakit kaybetmeden hastaneye gidiyoruz :) ebenin nişandan kastettiği yumurta akı gibi olan akıntının düşmesi, içinde 1-2 damla kan olabilir ancak fazlası varsa hemen gitmek lazım zaten. Ayrıca tüm süreçte doktorla iletişimde olmak gerekiyor. Çünkü her zaman istisnalar olabilir. Bize bahsedilen genel durumlar için geçerli.O yüzden çok anlatmak istemiyorum böyle şeyleri burda aslında çünkü herkeste herşey aynı olmuyor. %90 bu şekildeyse %10 un içinde olma ihtimaliniz de var. Ben bana kurslarda anlatılanı arkadaş sorduğu için aktardım ama az ya da çok kanama durumunda her türlü gidilmesi gerektiğini herkes biliyordur sanıyorum artık :)

Ben kendi adıma soyle cevap vereyim, ilk sancılarım gece 5 gibi gelmişti tabi insan hemen doğum sancısımi anlayamiyor sürekli takip ettim sancinin sıklığını sonra 9 larda doktoru aradim öğlen çıkacağını söyledi bende hastaneye gitmeye karar verdim, o arada bebegin nişanı da gelmişti, ılık ve kısa bir dus alıp hastaneye gittim saat 10 larda, ebe muayene etti ve 4 cm acıklı var doğum başlamış dedi, epidural istermisin dedi evet dedim ama bana tutmadı :/ aslında bir daha yapmaları gerekirdi ama o an düşünemedim, suni sanci verildi ve 3 saat sonra dogum oldu. Ben riskli bi gebelik geçirdiğim icin 8 ay boyunca hep yattim sadece wc için kalkıyordum ama dogumum rahat oldu. Tabiki yuruyus yapmak iyidir ama ben bi eksikliğini hissetmedim. Eğer sağlık durumunda bir sorun yoksa internette gebeler için videolar var onları yapabilirsin

Ben herhlde gidicem, şimdi gidersem en az 1 ay daha gitmem gerekmedikce, önümüzdeki zamanda ne olur bilemeyiz çünkü
Katılıyorum sana. Önümüzdeki haftalarda vaka sayısı arttıkça daha sıkıntılı olabilir hastaneler. Sağa sola dokunmadan dezenfektan ilr ve maske ile giderim ben de. Maske çok korumuyor deseler de psikolojik olarak rahatlatıyor beni takıyorum valla
Sen hangi şehirdesin?

Ben her aksam içiyorum, zaten vücut kendiside üretiyor bu hormonu ama yetersiz kaldigi için takviye veriliyor

Ben istanbuldayım, zaten özel hastaneye gidiyorum cok kalabalık olmaz herhalde, mumkun olduğunca hızlıca girip çıkmayı dusunuyorum, sabah saatinde fazla kimse gitmez diye o saatlerde gidebilirim bakalim

Ben gittikten sonra kontrole falan artık 14 gün deliririm burnum mu aktı, ateşim mi çıktı diye.

Şehir adı duyan var mı ya sır gibi saklıyolar. Söyleseler aslında millet daha çok korkar herkes sokaklarda
Vefat eden hastanın İstanbulda olduğunu duydum ama ne fark eder ki. Virüs 50bin nüfuslu izole bir ada ülkesi olan Faroe adalarında bile görüldü. Bizim de ülke sınırlarına girdiğine göre her şehire kolaylıkla yayılabilir demektir ... gözden kaçan asemptomatik ya da yeni temasli insanları da düşünürsek ...

Kizlar ben dün doktora gittim gitmeseydim vaka sayisi artacagavini düşünüp hic gidemeyecktim dedim artamadan gideyim gitmek isteyenler bugunde yarinda gitsin eve gelince heemn dus alip uzerinizi degisirsiniz bisey olmaz allahin izniyle , benim minnoşta 25 + 1 gunluk 794 gr olmuş herseyide iyiydi cok sukur artik nisan sonlarinda giderim virüs de biter insallah o zamana kadar

Benim randevum haftaya çarşamba bekliyorum hala kararsızım gidip gitmeme konusunda zaten biraz riskli durumdayım gitmem de lazım bu hafta tetanozum da var hepsi denk geldi

Benim randevum haftaya çarşamba bekliyorum hala kararsızım gidip gitmeme konusunda zaten biraz riskli durumdayım gitmem de lazım bu hafta tetanozum da var hepsi denk geldi
Ee cuma git canım yarinda tetnozunu halledersin ,haftaya vaka sayisi artrsa bu seni korkutur hic gidemezsin keske gecen hafta gitseydim deme en azi dan yinede iyi düşün canim

Hastaneye gitme konusu sanırım hepimizin sorunu artık. Bende bi gideyim diyorum ama cıkmak ta hiç istemiyorum. Karmakarışık şeyler yaşıyoruz Allah sonumuzu hayreylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…