2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Ben bazen korono bazen iş stresı yuzunden çok strese gırıyorum kalbim kütküt atıyo stresten ve bunu hıssettıgını dusundugum bebegım tekmeyı basıyor cok sert tekmelıyor boyle durumlarda,gercekten artık hıssrttıgınden ve. Kotu etkılendıgınden emınum ,bu kadar mı yansır dısarı,ben normalken o da normal .strslerımı yenmeye calısıyorum ınsallah basarırırım.6 ay güzel geçmişti hep dıkkat etmıstım bişeyi takmamaya, şimdi sapıtıyom galıba

Artık ne hareketi yapıyor bilmiyorum ama bazen göğüs alt tarafı na vuruyor acıtıyor.en som gittiğimde kafası kasıktaydı hala öyle galiba.

Bazı şeyleri takmamak cidden zor, bi doktorla görüştüm anne koronavirus pozitif olsa ne olur bebek alinir mi diye, virüsün durumuna gore haftasına gore karar verilir dedi ama bu dönemde siz ve bebeği etkileyecek en kötü şey stress yapmak, munkun olduğunca haberler ve sosyal medyadan uzak kalin dedi mumkun olduğunca düşünmemek lazim işte ama pek munkun olmuyor

Ben de telefonu gün içinde mümkün mertebe kapalı tutuyorum ama bi açtığımda bi sürü tartışma ve bilgi yigiliyor watsap gruplarından. İster istemez maruz kalıyorum. Eşim büyük bir üniversite hastanesinde KBB uzmanı, o da benim için sürekli bir risk . Eve gelmiyim dedi ama son aylarim ve biseye ihtiyacim olsa yanımda kalabilecek başka hickimse yok, zaten çok agirlastim, yalnızlık da korkutuyor... sağ salim bitse şu süreç diye dua ediyorum ama daha çok uzun sürecek gibi .. hatta belki de bundan sonra böyle yaşamaya alismamiz gerekecek :/

Benimde sadece sağ kaburga altı çok fazla ağrıyor hep sağ tarafimda kızım sanırım ondan

Evet cidden zor bir durum, bizde ablami evde yalniz bıraktık hem onun ici rahat oldu hem bizim, salı günü test yaptırdı insallah kötü bir sonuc cikmaz bekliyoruz. Onumuzde italya gibi bi örnek olunca banada hemen biticek gibi gelmiyor çünkü insanlarda hala bana bisey olmaz havası var, resmen iq testi yaptı bu virus insanlara ve seviye çok düşük, olayları anlayıp farkına varıp, ona gore hareket edemiyorlar

Ben de kamudayım benim riskli durumların nedeniyle 10. Haftadan beri raporluyum zaten ama sanırım bu durumda fiilen çalışılamayacağı için doğum iznini 32.haftada başlatmak zorunlu olabilir gibi geliyor bana

Bişey sorucam ben de öğretmenim nisanın ortasında doğum iznine ayrılacaktım normalde ama şuan 30 nisana kadar tatil edildi belkide daha da uzayacak bu süreç yine de gidip nisanın ortasında doğum izni almam gerekiyor mu bilgisi olan var mı

Onceki 3, 4 sayfa once yazmistim canim..kamudakiler idari izinli aslinda. Normalde 32. Haftada calisabilir raporu aldiktan sonra yillik izin ya da rapor alinirsa, bunlar 16 haftalik dogum izninden dusuyordu. Ben de normalde 32. Haftada izne ayrilmak istiyordum.

Ama kurumumuzdaki ilgili personele sordum. İdari izin, aslinda yasal bir izin gibi degilmis. O yuzden bana 32. Haftada calisabilir raporunu al, 37. Haftada dogum iznini baslat dediler. Simdilik boyle yapacagim. Evde idari izinliyim bu arada.

Bizim kurumdaki diger calisanlar da uzaktan calisiyor. Ama nobet usulu, her hafta bir ekip ise gidiyor. Beni nobet listesine de yazmamislar. Kimse ne oldugunu bilmiyor aslinda.

Bende öğretmenim nisanın ortasında izine çıkacaktım ama okullar belki yaza kayar diye okullar açılana kadar çalışabilir raporu alacağım 32 haftada sanırım ayrılsanda ayrılmadan da rapor almak lazım mış

Bende izin yazın yanar diye 32 de doğum iznine ayrılacaktım. Ama okullar böyle uzayınca ve yazında telafi yapılabilir gibi konuşulunca okuldaki arkadaşlar her ihtimale karşı 37.haftaya kadar çalışabilir raporu al zaten okulun ne zaman açılacağı belli değil dediler

p
Ben de kamudayım benim riskli durumların nedeniyle 10. Haftadan beri raporluyum zaten ama sanırım bu durumda fiilen çalışılamayacağı için doğum iznini 32.haftada başlatmak zorunlu olabilir gibi geliyor bana
Ben de aynı şekilde hamileliğin başından beri raporluyum şimdi 32. haftada çalışabilir raporu alsam tuhaf mı olur acaba diye düşünüyorum. Çalıştığım kurumda bu işleri bilen kimse olduğunu düşünmüyorum. Bakalım ne olacak 2 haftam ver 32. haftaya.

Aynı soruyu ben de soruyorum kendime kaç gündür? Özlük memuruna danışıcam. bir de ben 4 haftalık heyet raporları şeklinde alıyordum raporlarımı son raporumu 1 nisanda yenilemem gerekiyor normalde ama zaten hamileler ve kronik hastalığı olanlar idari izinli sayılıyorlarsa rapor almasam olur mu diye onu düşünüyorum.

Benim salı günü normal raporum bitti 25 inde tekrar rapor almam lazımdı ama dilekçe verdim 2020/4 cumhurbaşkanlığı genelgesi gereği idari izinli sayılmama hususu şeklinde. İdare zaten onay almış hamilelerle ilgili. Ama asıl 32. Hafta sonrası ne yapacağız.

Ozaman ben de öyle dilekçe vereyim rapor almaktansa. 32.hafta olayını da sorayım. Doğum sonrasına ne kadar gün aktarabilirsek kar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…