Ilk gebeligimde olmuştu, 28.haftada olması lazim. Bende ilk gun hastanede yaptin iğneler yapıldı daha sonra eve geldim, hic kalkmıyordum, sadece wc ye iznim vardı ve haftada 1 defa 5 dk banyo ılık su ile. Devamlı ayaklarimin altında yastık ile sol tarafa meyilli olarak yaptım. Her hafta bazen haftada 2 defa hastaneye gidiyordum ve suyu ölçüyordu doktor ve nstye bagliyordu. Bu şekilde 2 ay civarı yattım, 35+1 de sancilarim başladı ve kizim doğdu, sağlığı iyiydi cok sukur kuveze girmedi. Allah yardimcin olsun, Allah sifa versin. Insallah dikkat ederek bu sureci kolayca atlatirsinMerhaba. Su sizintisi onceki gebeliginizdemi yasadiniz? Suan bende ayni sikintiyi yasiyorum. Bugun 5. Gun 3 gun hastanede yattim. Su gelisi artmadi. Ciger gelistirici igne vurdular erken dogum riskine karsi. Evden git gel yaparak yakin takip edicek dr. Suyunda bi azalma olmadi sukur. Suanda cok az arada geliyor. Yarin kontrol olucam. Sizin hangi haftada oldu su gelisi ve dogum nezaman oldu?
Ben yarın tam 29 haftalık olucam ama baya çatladı.Görünce moralim bozuluyor. Bebek yağı sürüyorum ama fayda etmedi.Yukarılara kadar kırmızı kırmızı çatlak.Kizlar artik 7 aylıga dogru gidiyoruz karnında gobek etraflarinda çatlama olusmaya baslayan varmibenim yanlarımda çatlamalar oluşmuş gobegimde yok henuz insallahta olmaz hergun hinidtan cevizi yagi sürüyorum
Çok geçmiş olsun canım bende önceki gebeligimde 30 haftalıkken ve 32 haftalıkken ciğer geliştirici iğne vurdurmusdum .ama sancılarım vardı suyum değildi çok dikkat et kendine ve istirahat et ani hareketler daha çok gelmesini sebep olabilir inşallah vaktini bekler canimMerhaba. Su sizintisi onceki gebeliginizdemi yasadiniz? Suan bende ayni sikintiyi yasiyorum. Bugun 5. Gun 3 gun hastanede yattim. Su gelisi artmadi. Ciger gelistirici igne vurdular erken dogum riskine karsi. Evden git gel yaparak yakin takip edicek dr. Suyunda bi azalma olmadi sukur. Suanda cok az arada geliyor. Yarin kontrol olucam. Sizin hangi haftada oldu su gelisi ve dogum nezaman oldu?
Bence arayıp sorun çünkü vakaların çoğu ilk ailehekimine geldiği için çok doktor ve hemsirede pozitif cıktı, mümkün olduğunca gitmemekl azım, mesela ablamin çalıştığı sağlık ocaginda suan kan tahlili yapılmıyor.Benim minik kizim bu aralar çok hareketli dışardan bakıldığında artık tekmeler gözüküyor. Kızlar acaba diyorum ki son aylar yaklasana kadar bir sorun olmadıkça hastaneye gitmesem mi diyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz aylık kontrollerinizi yapacak misiniz? Benim mesela bu çarşamba sağlık ocağı randevu vermişti rutin izleme için gitmesem mi diyorum. Geçen gün bir programda aile hekimlerine bulaştığı söylendi aşılar filan olundu sadece artik aylık tahliller yapiliyor
Aynen öyle bir çok aile hekiminde çıktı dendi zaten sağlık ocağı tedavi etmiyor tahlil yapıyor kadın dogumcuna git diyor kac kez tahlil sonucu gisterdiysem öyle olduBence arayıp sorun çünkü vakaların çoğu ilk ailehekimine geldiği için çok doktor ve hemsirede pozitif cıktı, mümkün olduğunca gitmemekl azım, mesela ablamin çalıştığı sağlık ocaginda suan kan tahlili yapılmıyor.
İnsallah canim. Dualarinizi bekliyorum. Suan gelmiyor cok sukur. Birtek tuvalete kalkiyorum. Yarin dr gorucek bakalim.Çok geçmiş olsun canım bende önceki gebeligimde 30 haftalıkken ve 32 haftalıkken ciğer geliştirici iğne vurdurmusdum .ama sancılarım vardı suyum değildi çok dikkat et kendine ve istirahat et ani hareketler daha çok gelmesini sebep olabilir inşallah vaktini bekler canim
Allah razi olsun canim. Suan bende ayni durumu yasiyorum. 28. Haftadayim. Cok sukur su yok denecek kadar az geliyor. Yarin kontrol olacagim. Bizde hayitlisiyla gunumuzu tamamlariz insallah. Peki normal dogummu yaptin canim?Ilk gebeligimde olmuştu, 28.haftada olması lazim. Bende ilk gun hastanede yaptin iğneler yapıldı daha sonra eve geldim, hic kalkmıyordum, sadece wc ye iznim vardı ve haftada 1 defa 5 dk banyo ılık su ile. Devamlı ayaklarimin altında yastık ile sol tarafa meyilli olarak yaptım. Her hafta bazen haftada 2 defa hastaneye gidiyordum ve suyu ölçüyordu doktor ve nstye bagliyordu. Bu şekilde 2 ay civarı yattım, 35+1 de sancilarim başladı ve kizim doğdu, sağlığı iyiydi cok sukur kuveze girmedi. Allah yardimcin olsun, Allah sifa versin. Insallah dikkat ederek bu sureci kolayca atlatirsin
Yani su geliyorsa bi kontrol ol canim. Turnusol kagidi olan bir pet koyuyorlar ve peddeki renk degisiminden sivinin amniyos olup olmadigini anliyorlar. Bana oyle yaptilar. Baska testlerde varmis sanirim. Ama baktirmanda fayda var canim. Insallah degildir.Bende de arada su gibi akıntı gelıyor ,hıc mı gelmemesı lazım
Bence sadece kadın doğum kontrollerine git artık . Mümkünse evde tansiyon ve ödem takibini yap bi de canım, zaten yakında nst kontrolleri başlayacak esas o önemli olacakBenim minik kizim bu aralar çok hareketli dışardan bakıldığında artık tekmeler gözüküyor. Kızlar acaba diyorum ki son aylar yaklasana kadar bir sorun olmadıkça hastaneye gitmesem mi diyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz aylık kontrollerinizi yapacak misiniz? Benim mesela bu çarşamba sağlık ocağı randevu vermişti rutin izleme için gitmesem mi diyorum. Geçen gün bir programda aile hekimlerine bulaştığı söylendi aşılar filan olundu sadece artik aylık tahliller yapiliyor
Evet normal oldu, çokta rahat oldu 3 saatte doğdu. Doktorum 35ten önce olsaydı sezeryan yapardim dedi, kafatası tam gelişmediği icin herhalde beyin kanaması vs olmaması için ama 35.haftada olduğu icin normal oldu. Içmeler yapıldığı icin cok korkma canim, onlar çok ise yarıyor, inşallah tabi zamanında doğarAllah razi olsun canim. Suan bende ayni durumu yasiyorum. 28. Haftadayim. Cok sukur su yok denecek kadar az geliyor. Yarin kontrol olacagim. Bizde hayitlisiyla gunumuzu tamamlariz insallah. Peki normal dogummu yaptin canim?
Bana direk vajinadan kulak çöpü gibi bir şey ile baktilarYani su geliyorsa bi kontrol ol canim. Turnusol kagidi olan bir pet koyuyorlar ve peddeki renk degisiminden sivinin amniyos olup olmadigini anliyorlar. Bana oyle yaptilar. Baska testlerde varmis sanirim. Ama baktirmanda fayda var canim. Insallah degildir.
Allah razi olsun canim. Icimi rahatlattin. Insallah hayirlisiyla gunumuzu tamamlariz. Rabbim hepimkze saglikla yavrularimiza kavusmayi nasip etsinEvet normal oldu, çokta rahat oldu 3 saatte doğdu. Doktorum 35ten önce olsaydı sezeryan yapardim dedi, kafatası tam gelişmediği icin herhalde beyin kanaması vs olmaması için ama 35.haftada olduğu icin normal oldu. Içmeler yapıldığı icin cok korkma canim, onlar çok ise yarıyor, inşallah tabi zamanında doğar
D
Yok canım memur ozel hepsi cıkıyor ya 16 haftalık dogum ıznıne.o 16 hafta için de alcagın para da calıstıgın son uc aydakı brut ucretınin 2/3 unden hesaplanıyor
AnladımMemurlarin maasi sabit.izne gore azalmiyor yani. Onu demek istedi arkadas sanirim. O 16 haftada da maasim kacsa onu almaya devam ettim ben mesela
külot şeklinde canım. Çıkartırken kenarından yırtıp cıkartcakmışızkızlar dependi külot şeklinde mi alıcaz yoksa ped şeklinde mi
Bana kalsa ped olan daha kullanışlı oluyor. Ikisinide kullandım. Külot gibi olanı çıkarması kolay ama her seferinde yeniden giymek gerekiyor. Pedler zaten baya büyük oluyor ben ped almayı dusunuyorum.kızlar dependi külot şeklinde mi alıcaz yoksa ped şeklinde mi
16 haftalık izin var ama para kesilme durumu yok memurlarda maaş sabit o sebepten öyle demiştim.D
Yok canım memur ozel hepsi cıkıyor ya 16 haftalık dogum ıznıne.o 16 hafta için de alcagın para da calıstıgın son uc aydakı brut ucretınin 2/3 unden hesaplanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?