Bişey dicem kızlar doğum çantalarınızda olması gerekenler listesi gibi bişey varmı elinizde ben çantayı yaptım ama neler olmalıydı bidaha netleştirmek istiyorum
Burun aspiratorune gerek oluyormu canım dogar dogmaz,ben koymadım ama gerekli mi dıyosun?Ben içine koyduğum şeyleri liste yaptım,
Hastane çantası listesi:
Bebek için;
-hastane çıkış seti
-3 takım alt üst giysi / hepsi için zıbın
-1muslin battaniye
-1 triko battaniye
-1 penye battaniye
-eldiven / çorap /ağız bezi /bere /önlük
-burun aspiratöru / serum fizyolojik
-bez / ıslak mendil / alt acma bezi
-pisik kremi / bebek yagi / şampuan (belki isterler diye, tek kullanimlik)
-biberon /emzik / mama
-gaz damlasi
Anne için
-3 takım gecelik sabahlık takimi
-günlük giyecek (hastane cikisinda)
-İç çamaşır /atlet
-kişisel bakım ürünleri
-göğüs ucu kremi / göğüs pedi / göğüs kalkanı (henüz almadım karar veremedim)
-2 terlik hastane için ve dışarı çıkarken giymek için
-depent külot / lohusa pedi
-sut pompası
-çorap
Ekstra olarak
-kirliler için poşet
-kolonya / dezenfektan
-maske
-rezene / kahve / süt arttırıcı içecek-damla
-hurma / kayısı
-meyvesuyu / bardak
-su ısıtıcı
-havlu / kağıt havlu / sabun
-büsküvi
Şimdilik bu kadar, bazen liste dışı şeylerde çıkıyor
Biz hastanede kullanmıştık canim, burun tıkalı olunca ememiyor düzgün, o yuzden yinede koydum tabi herkese lazım olmayabilir ama sansa birakmadim isimiBurun aspiratorune gerek oluyormu canım dogar dogmaz,ben koymadım ama gerekli mi dıyosun?
Vallahi senin altta kalan gün sayımı gördükçe ben heyecanlanıyorum ya . Merdiven inip çıkmak işkence artık nefes alamıyorum bende . Bulaşık yıkamak koca gobekden uzana uzana zorla.
bende çok heyecanlıyım. Neye benzettim biliyomusun şu beklemeyi, hani adetini beklersin sancılar sızlamalar seni yanıltır acaba mı hamilemiyim dersin, hadi şu günde geçsin test yapayım falan diye merak içindesinditr. Aynenn böyle. Başı sonu aynı bu hamileliğin. Bekle bekleVallahi senin altta kalan gün sayımı gördükçe ben heyecanlanıyorum ya . Merdiven inip çıkmak işkence artık nefes alamıyorum bende . Bulaşık yıkamak koca gobekden uzana uzana zorla.
Ikınırken sorun çıkarabilir diye düşündüm.Kızlar kabızlık problemı yasayan var mı , ben cok zorlanıyorum ,hamılelıkten once de hemoroidim fln vardı zaten ,bu dogumda sıkıntımı?
Kefir içsen aslında baya işe yarıorKızlar kabızlık problemı yasayan var mı , ben cok zorlanıyorum ,hamılelıkten once de hemoroidim fln vardı zaten ,bu dogumda sıkıntımı?
34. Haftam ama asırı catı agrım var kemiğim kırılıyor sanki sizde de var mı acaba son zaman ya sizinbende çok heyecanlıyım. Neye benzettim biliyomusun şu beklemeyi, hani adetini beklersin sancılar sızlamalar seni yanıltır acaba mı hamilemiyim dersin, hadi şu günde geçsin test yapayım falan diye merak içindesinditr. Aynenn böyle. Başı sonu aynı bu hamileliğin. Bekle bekle
Evet, özellikle sanki elleriyle kapı aralar gibi aralamaya çalışıyor sanki. Bir de vajina kemiklerime kramp giriyor.34. Haftam ama asırı catı agrım var kemiğim kırılıyor sanki sizde de var mı acaba son zaman ya sizin
Valla ya bende de durum aynı bı an önce bı doğsa diyorum artık çok coook yorgun bitkin hissediyorum . Bı yandan daha dursun 3 hafta falan diyorum ama penguen gibi yürümek oturup kalkamamak daha zor. 3. Çocuk beni benden aldı ilk hamileliğimde hiç böyle değildimbende çok heyecanlıyım. Neye benzettim biliyomusun şu beklemeyi, hani adetini beklersin sancılar sızlamalar seni yanıltır acaba mı hamilemiyim dersin, hadi şu günde geçsin test yapayım falan diye merak içindesinditr. Aynenn böyle. Başı sonu aynı bu hamileliğin. Bekle bekle
Ayakda durunca çok artıyor ağrı34. Haftam ama asırı catı agrım var kemiğim kırılıyor sanki sizde de var mı acaba son zaman ya sizin
Bende ilkini yaşamadım sanki, doğum haricinde zorlandığım tek bir anı hatırlamıyorum. İlk diyemiydi acaba. Bu sefer yaşadığım hiç birşeyi yaşamamıştım. Mesela bunda sancılar falan var ufak ufak, onda belirtisi bile yoktu sancının. Belki de ondan geç doğurdum onu.Valla ya bende de durum aynı bı an önce bı doğsa diyorum artık çok coook yorgun bitkin hissediyorum . Bı yandan daha dursun 3 hafta falan diyorum ama penguen gibi yürümek oturup kalkamamak daha zor. 3. Çocuk beni benden aldı ilk hamileliğimde hiç böyle değildim
Yatıyorum ama sanki o kemiğim kırılmış da kalkarken yürür ken ama demek ki herkeste varAyakda durunca çok artıyor ağrı
Hayırlı bı saatte doğur inşallah canım . İlk gebelik de ağrı kasilma çok hissedilmez yazıyor internette şimdi biz yalancıların hepsini hissediyoruz . Ben ilk gebeligimde 19 yaşındaydım valla koli koli eşya tasirdim, halilarimi 8 aylıkken banyoda kendim yikamisdim, yatakların şeklini semalini değiştirirdim, şimdi valla çöp atmaya oğlumu yolluyorum o derece anca yemeğimi yapıyorum evi topluyorum, bayram sonu temizlik gözümde dev oldu resmen nasıl yapicam diyeBende ilkini yaşamadım sanki, doğum haricinde zorlandığım tek bir anı hatırlamıyorum. İlk diyemiydi acaba. Bu sefer yaşadığım hiç birşeyi yaşamamıştım. Mesela bunda sancılar falan var ufak ufak, onda belirtisi bile yoktu sancının. Belki de ondan geç doğurdum onu.
İki üç hafta önce banyoda ayağım kaydı düşmedim ama dusun içinde bacaklarım baya açıldı . İki veya üç gün o çatı ağrısı mahvetti beni kipirdayamadim bile ama dinlendikce geçti hareketlerine daha da dikkat etmeye çalış ama dinlendikce geçecek zaten geçmeyen bı agrin oluyorsa Dr tek çareYatıyorum ama sanki o kemiğim kırılmış da kalkarken yürür ken ama demek ki herkeste var
Ben nerdeyse hiç yaşamadım, ikinmayin diyorlar doktorlar genelde, zeytinyağı içebilirsin ise yarıyor, hatta magnezyum ishal gibi yapıyor diye içemiyorum:) doğum dan önce zaten lavman yapıyorlar herhangi bir sıkıntı olmasin, anne rahat ikinsin diyeKızlar kabızlık problemı yasayan var mı , ben cok zorlanıyorum ,hamılelıkten once de hemoroidim fln vardı zaten ,bu dogumda sıkıntımı?
Benimde öyle otururken sıkıntı yokta ayağa kalkınca nasıl sızlıyor34. Haftam ama asırı catı agrım var kemiğim kırılıyor sanki sizde de var mı acaba son zaman ya sizin
Ben hurma ve ceviz yiynce duzenli hergun wc ye cikiyorum sende kayisida ekleyip yiyebilirsinKızlar kabızlık problemı yasayan var mı , ben cok zorlanıyorum ,hamılelıkten once de hemoroidim fln vardı zaten ,bu dogumda sıkıntımı?
Muz yiyip ve sut içıyorum hergun , bu etkılıyo galıba,dr a soyledım,duphalac verdı ama artık o da etkı etmıyo gibi .kayısı da yoyorum hegun,zeytinyagını da denıyımBen nerdeyse hiç yaşamadım, ikinmayin diyorlar doktorlar genelde, zeytinyağı içebilirsin ise yarıyor, hatta magnezyum ishal gibi yapıyor diye içemiyorum:) doğum dan önce zaten lavman yapıyorlar herhangi bir sıkıntı olmasin, anne rahat ikinsin diye
LavmanmiBen nerdeyse hiç yaşamadım, ikinmayin diyorlar doktorlar genelde, zeytinyağı içebilirsin ise yarıyor, hatta magnezyum ishal gibi yapıyor diye içemiyorum:) doğum dan önce zaten lavman yapıyorlar herhangi bir sıkıntı olmasin, anne rahat ikinsin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?