2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Bende Henüz hicbirsey almadım.
biraz daha beklemek istiyorum.
Erken dogum riskimizde var hazırlıklı olmakta lazım .
Kafam karışık alışveriş konusunda
Kuzumm ikiz annesiyiz bence almaya basla sonra daha hareketlerimizde yavaslayacak iyiki ben takimlarini almisim... simdi bu halle gezip dolasip yoramam kendimi artik daha uzun yatip dinlemeye ihtiyacim var.. sende al kiyafetlerini ilk uc aylik olanlari ozellikle hastane takimi 10lu birer tane al 5 li takim 3er takim al
Sonra altli ustlu takim battaniye al sarip cikarmak icin hastaneden.. az al oz al.. temiz temiz giydirip meclise cikarabilcen.. illaki hediye felan olucak.. tulum felan kis bebekleri ya iyi oluyo.. bebek arabasi felan sonraki is benim icinde.. biberon al 0-6 aylik birer tane nasil olsa sonradan da su iccek bu cocuklar ihtiyacin olacak o zamanda biberonun meme kismini ayina gore degisirsin.. agiz mendili al, muslin bez al.. besiklerini artik bak bence.. onceliklerin hastane cantana alacaklarin olsun evdede ikiser takimin olsun en azindan.. ya ben bebeklerime bisey olurda olurler diye 16-16 haftama kadar hicbisr almadim.. bide kiz erkek olduklarinida 16-17 haftamda igrendim sinrada yawastan almaya basladim.. ama smdide diyom iyiki yapmisim.. rahim boyum kisalir diye supurge dahi uzun sure yapmiyom.. tabi kendini iyi hissetmen onemli cikamiyosanda esin alsin.. ama esim alsa bni cildirtabilir

Reactions: Eva
Kizim annemin koltuklarina az isemedi ben olsam sirf misilleme olsun diye giderim ya, isesin kussun ugrassin bosversene. Ne demek evi dagitirsa kızarım, dagitcak tabi cocuk bu.

Gebeligimin başından beri yatıyorum,
Hem rahim boyu kısa, hemde zaten daha önce 19 haftalık ikizlerimi erken doğumla kaybettim.
O yüzden alışverişi pek düşünmüyorum.
mecbur eşim yapacak artık.
1 ay sonra cantamizi hazırlamaya başlarım, dediğin gibi önemli olanlar bulunsunda diğerlerini sonra alırım.
Gerçi ikizlerle alışverişe cikabilirmiyim oda var.
Allah yardim etsin valla zor işimiz ☺

Kizim annemin koltuklarina az isemedi ben olsam sirf misilleme olsun diye giderim ya, isesin kussun ugrassin bosversene. Ne demek evi dagitirsa kızarım, dagitcak tabi cocuk bu.
Ayy bende karsiyim titizim isemesib kimse koltuklarima.. kimseninde koltuguna cocugumun isesib istemem.. heryere alt acma sizdirmaz visey sermeye ozen gosteririm.. abimin cocuklarida isemekten annemde silmekten gordukce cikdiriyorum... yani biliosun bu cocuk iseyebikir adi ustunde cocuk... cok rahat annelerde var kimse kusura bakmasin.. bir olur iki olur ama.. olmaz yani..kendi koltugunada isemesin yataginada mumkunse.. burda anne baba onemli.. cocuk gunahsiz melek yani ..

Evlatliktan reddeder valla
2 yil once bebegimi kaybedip, lohusaligimda kaldim annemde yaklasik 45 gun kadar.
Sacimin teli omzuma dusmustu, ertesi gun de temizlikcisi gelcekti annemin. Bende usendim, cope ya da tuvalete atmak yerine, halinin ustune biraktim sac telimi. Annemin o anini hatirlamak dahi istemem. Lohusaligimin berbat gecmesi icin ne gelirse elinden geleni yapmistir. Ve ben evden gitmeden bi suru hediye fln aldim anneme babama kardesime. Sonucta evde kaldim, yedim ictim haklari kalmasin die.
Yabancinin evinde gibi hissediyorum zaten gitsem de. Bir sey yerken icerken geriliyorum hatta, ya yere bi sey dokersem die

Ayyy haklisin kuzucum o zaman sen yat dinlen babasi yapsin alisverisini.. bu daha onemli.. ya yapamadigin icin de kafan rahat rahat olsunda oldugu kadar.. sen bebekelrrin ii olsunda hersey alinir yapilir

Reactions: Eva
Evet oyle gamsiz ebeveynleri asla tasvip etmem bende. Illaki yapma etme cocugum denmeli. Her yerde altini degistirmemeli fln. Ama benim hayalimde bile olmaz bole seyler zaten. Ne annemin evi icin ne kendi evim icin. Daha evladimizi kucagimiza almadan, bu tarz dikteleri uzuyor annemin. Yok biblolarimi oynarsa kizarim, yok soyle olursa soyle yaparim gibi.

Bizim durumumuzda ayni sizin gibi. Zor geciniyoruz bize yardim eli uzatcaklari yere bizden para ve "kira" istiyorlar. Altin istediler ohooo. Neler neler varda iste. Bende kalsin. Torun olunca duzelir dedik yine duzelmedi nolcak bilmiyorun

Bana gel ben sana bakarim bu ne yaa batirr sen canin sagolsun yaa.. gucum varda temizlerim ben.. pess yani.. temizlikcisi varsa ne takiliyor ince hesaplara analamdim.. bence rahatsiz annen.. duygusal anlamda sen cok farklisin.. yani sasirmamak elde degil oyle anne boyle kizlari..

Bizim durumumuzda ayni sizin gibi. Zor geciniyoruz bize yardim eli uzatcaklari yere bizden para ve "kira" istiyorlar. Altin istediler ohooo. Neler neler varda iste. Bende kalsin. Torun olunca duzelir dedik yine duzelmedi nolcak bilmiyorun

Kizzz sus artik iyice sinirlerim hoplatti bu topigib sorumlusu sensin olmayan sekerim cikti artik... konudan soguduk hazir guzel alisverise gectik.. acip iyice zivanadan cikarma aksam kocam gelecek iyi gorsun beni istiyom

Valla şu dünyada en onemli sey saglik. Allah cocuklarimizin yokligunu gostermesin. Ama insan takiyor iste ne kadar boyoe desede cok iyi bilirim. Oysaki istenen fazla bisey degil karsi tarafdan. Ilgi ,onemsenmek daha hassas davranmalari. Ayrica bu cocuk sabki baskasindan degil ya kendi ogullarindan. Bizim tasigimiz can onlarinda cani. Anlayamiyorum bazen

Canimsin... ben de annem rahatsiz oldugu iicn boyledir die kabullendim zaten baska carem de yok. Bunlari da bir dostum haric kimseye anlatamam, el bilmesin duymasin die.
Iyi ki varsiniz, kardes, dost, akraba oldunuz valla. ❤

Kizzz sus artik iyice sinirlerim hoplatti bu topigib sorumlusu sensin olmayan sekerim cikti artik... konudan soguduk hazir guzel alisverise gectik.. acip iyice zivanadan cikarma aksam kocam gelecek iyi gorsun beni istiyom
Delinin halinden deli anlarmis bende kendime benzer sıkıntılari gorunce cildiriyorum birazdan acile gidicem nabizim cok yuksek cikti ve tansiyonum dusuk cikti saglik ocaginda hemsire doktora yonlendirdim doktorda hemen git acile dedi. Artik kendimi uzmicem kendime zarar valla

Canimsin... ben de annem rahatsiz oldugu iicn boyledir die kabullendim zaten baska carem de yok. Bunlari da bir dostum haric kimseye anlatamam, el bilmesin duymasin die.
Yaaa sen ne diyosun ailem kv kp bilmezler onlar onlari bilmezler is arkadaslarim konisur iclerini doker ben asla konusma yanlisi hatta okadar seyi konusma yankisi deyilim sevmemde.. e iyilik bekleme der gecerdim.. ama hamileligimde vebeklerimi kaybetme riski yasadim alimden tutacak biri vardi oda hasta anne babam oldu.. geldiler yanima.. kendilerinin hastane islerini biraktilarda .. kv kp de dugunleri varmis haciya hocaya gideckeleri varmis millete yardim edeceklermis.. ettiler yaptilar kendi torunlarina yapmadilar gozumde.. ben kizlari degilim onu anladim.. herkes yerini bilmeli dedim.. annemlerede cok isleri var anne, gelecekler siz gidin dedim felan hem hastayim kendimi dusun hem iki tarafi dusun.. neyse kisacasi bende konusmam birda kinustum ilk defa.. yinede disarda cok tasvir etmiyom..

Yook kuzumm herkesin basinda varr yani anlicagin.. sana esin ve senden baska kimsenin eline ihtiyacli olmadan kendin ne yapabilirsen onlarda yaparsa Allah razi olsun.. verir vermez bisey verirse dusunmus deyip sevinip gececem bekleti yuksek olmamali kimseden bisey beklemedigin gibi biseyde kimse senden istemesin istiyosada elinde varsa veririsin yoktan var edemezsin bu kadar

Dogru soyluyorsun da dusunuyorsun da. Ama bak gunler, haftalar geciyor. Bebekler buyuyor. Zor zamanlar gecicek. Sen, kv kp onlar hasta oldugunda kabul etmeyebilirsin, o sansin var. Sonucta esinin ailesi onlar. Siz benimle ilgilenmediniz ben de sizinle ilgilenemem die.
Ben diyebilir miyim anneme babama bilemiyorum iste.
Ama dedigim gibi takilmiyorum, sorgulamiyorum. Az insan cok mutluluk diyorum. Bi sekilde maddiyatimi da zorlar, disardan hemsire de bulurum bebegime nasil bakacagimi da anlatir. Temzilikci isimi de gorur istesem kekimi boregimi de yapar is gorur vs. Allah anne baba da dahil kimseye muhtac etmesin gercekten.
Ummamak gerek hic kimseden hicbir seyi

Ya yemek yapamadim haydi herkesi opuyorum aksam gorusuruzz

Lansinoh var bende kızımda almıştık yine kullanıcam memnundum ama fiyatlar baya artmış yaa valla Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…