- 14 Eylül 2018
- 1.081
- 1.707
- 83
- 34
Sağol canım. İnan ilkine göre çok daha dirayetli oluyor insan. Farklı bir güç geliyor ama tabi lohusalık hali de zor durum, bazen kafasını yoranlar bile ağlatıyor insanı
Aynı durum bende de var canım, ilk aylar birden 4 yada 5 kilo aldım, troid birden fırlamıştıEvet bende aynı ılactan 5 gun 150 2 gun 100 mg kullanıyorum.bu ay yukselmis tı yine Dr arttırdı dozu.. Bi ara tam rayındaydı hıc kilo almadım o aylarda simdi gene yukselmis 2 kilo almısım. Hele ilk aylar degerım 13 lerde idi o yuzden hızlı aldım.. Benim en Cok kilo alimim ilk aylarda oldu. Troid duzene girene kadar..
Cidden ne yapacağız onu yap bunu yapma diyen çok bilmişlerle.Zaten bebekten çok çevredekiler yoruyor bence. Aman öyle yap aman şu aman bu diye dşye bildiğimi şaşırıyorsun kendini suçlamaya başlıyosun. Başkalarını dinleme dicem ne kadar yapabilirsin ya da bende ne kadar yapabilirim zamanı gelince bilmiyorum. İnşallah güzel geçecek...
Ona ishal de iyi gelmez ki yakar.En iyisi ortası.ya kabızlık kotu ishal olmayi yeğlerim ,hemoroidim var cunku
İlk çocuğum sezeryan canım. Ben ssvd istiyordum. Doktorum tavsiye etmedi. Riske gerek yok dedi. Hak verdim. 28 Şubat ta sabah 9da alacaktı. Çalışıyorum zaten, son gündü. Kasık ağrım olunca, bir de yan yatar pozisyonda belim ağrıyınca idrar yolu enf mu oldum diye ilçedeki acile gittim. Beni göndermedi ebe. Hastanedeki doktor sevk etmeden eve gönderme demiş. Ben de tabi kendi doktoruma gitmek istedim. Kağıt imzaladı eşim çıktık. Ebe yalnız bu ağrılar öyle adet sancısı gibi olmaz, emin misin dedi. Sanki kaçmak için yalan söyleyecemCanım normalde de Sezeryan mı olacaktın yoksa bir sorun mu vardı da aniden sezeryana alındın
İlk zamanlar bebeğin ihtiyacı az ya ondan az az gelirmiş sen devam et sağmaya emzirmeye bol sıvı tüket ilk gün hiç gelmeyen üçüncü gün azar azar sütü gelenler var.Moralini bozma olumlu düşün.Bir iki güne bebeğin çıkar ordan.Kilosu iyi dogdu cok sukur ama keske yanimda olsaydı.. oglen görüşümüz olacak insallah durumu iyidir ve yanimiza verirler. Sütümde hic gelmiyor nerdeyse
Ay bende salon halimi yeni aldim ama orada oturdugumuz icin hem cok hav yapti hrmde 2 ayda kirlendi . onu vermek istiyorum aslinda dedigin gibi yollukla mutfak halilari sart zaten cok kirliler.Ben de öyle kararsız kaldım ya ama salon halımı yeni aldım zaten yolluklar Çok batıyor yollukları vereyim bari bir de mutfak yolluğu
Benim kızım hep mama içti hiç kızarmadı poposu ondan değildir belki düşünme böyle.Sütün 40ml iyi ilk günlere göre göğsün sert olduğuna göre daha da var demek ki.Bebişin emiyorsa korkma alışır hızlı çekmeye de zamanla çocuk anasının karnında öğrenmedi ya emmeyi.Sadece bol sıvı tüket fırsat buldukça uyumaya çalış.moralini yüksek tut ki sütün çoğalsın.İki sebepten pişman oldum.
1 dediğin gibi yetiyormuş
2 ertesi gün yaptığı kakadan popişi kızardı ve çevremdekiler mamaya bağladı.
Küçük doğduğu için çabuk yoruluyor ama parmağı bir uzattım, acayip vakumluyor oğlum. Yutkunuyor emerken, bu süt geliyor demek zaten. Çişini yapıyor, artık siyah kakadan sarıya terfi ettiGöğüslerim ne yaparsam yapayım taş gibi. Maşallah sütüm var, sevinmem gerek ama sağıyorum, emziriyorum, yine de semsert ve acıyor. Uçlar gergin olunca bebek de zor emiyor, kızıyor tutamayınca. Bir yandan sağ, ağlatırken emzir falan, biraz yıpratıyor açıkçası lohusa anayı. Yalnız bir tavsiye de mochi için. Elektrikliden çok elim ayağım oldu. Bir göğsü emzirirken diğerine mochi takıyorum. 40 ml civarı alıyorum emzirme sonunda. Göğsümü hafif de olsa rahatlatıyor
Hamilelikte sıcak su ani tansiyon değişikliklerine,damar genişlemelerine neden olabiliyor çok tehlikeli sen dikkat et yine de.ben bırakmadım kaynar suda yıkanmayıçok şükür bişi olmadı bu güne kadar
Nasil kirlettiniz kiz hemen benimde 2 ay oldu alaliAy bende salon halimi yeni aldim ama orada oturdugumuz icin hem cok hav yapti hrmde 2 ayda kirlendi . onu vermek istiyorum aslinda dedigin gibi yollukla mutfak halilari sart zaten cok kirliler.
Oglan hep ustunde etkinlik yapiyoruz .. Hergun boya yok oyun hamuru. Her dk bisey yiyor zaten ustunde .. Mahfettik yani ..silinsede olur gerci.Nasil kirlettiniz kiz hemen benimde 2 ay oldu alali
Bana doktorum yasaklamıştı canım dikişim olduğu içinben bırakmadım kaynar suda yıkanmayıçok şükür bişi olmadı bu güne kadar
İnşallah canım benimCanım sütün yokluğu kadar fazlalığı da yorucu oluyor yenidoğan sürecinde. İlk oğlumdan da aynı şeyleri tecrübe ettim. Duşa giriyorum, sıcak havlu koyuyorum, dayandığım kadar masaj yapıyorum ama tam randıman alamıyorum. Tabi hem hamdolsun sütüm var diyorum, tüm sıkıntıları çekeceğiz ana olduysak. Sana da bol sütlü günler kuzum
Portakal, kaşar, haşlanmış yumurta, muz, süt ve süt ürünleri, ceviz ve fındık benim bildiklerim canımKizlar kntrolum vardi bugun nstde sancim cikti ama ben hissetmiyoem doktr alttan muayene etti rahim yumusamis heran gelebilir dedi. Pruloton igne yaptrdi smdi tekrar nstdeyim sanci devam ederse ciger gelistirici yapcak. Cocukta onden gidiyordu kilosu az suan 2700. Pazattesiye kdr tutmamiz lazm dedine yiyebilrim pazattesye kadar kilo aldricak
Çokmu acılı oldu sezeryan canımmmİlk çocuğum sezeryan canım. Ben ssvd istiyordum. Doktorum tavsiye etmedi. Riske gerek yok dedi. Hak verdim. 28 Şubat ta sabah 9da alacaktı. Çalışıyorum zaten, son gündü. Kasık ağrım olunca, bir de yan yatar pozisyonda belim ağrıyınca idrar yolu enf mu oldum diye ilçedeki acile gittim. Beni göndermedi ebe. Hastanedeki doktor sevk etmeden eve gönderme demiş. Ben de tabi kendi doktoruma gitmek istedim. Kağıt imzaladı eşim çıktık. Ebe yalnız bu ağrılar öyle adet sancısı gibi olmaz, emin misin dedi. Sanki kaçmak için yalan söyleyecemDoktorum zaten görür görmez nst sonuçlarını, oyalanma gel dedi. Bebek küçükmüş, e kanala da girmiş, acaba normal olmaz mıydı bekleseydik dedim ertesi gün. Ya bu güzelliğin karşısında bile hala bunu söylüyorsun bana, ne güzel ikiniz de sağlıklısınız, ya birinizde bri sıkıntı oluşsaydı normal doğuma bağlı, onun sorumluluğu bizi ne yapardı biliyor musun dedi. Hak da veriyorum. Çok küçük bir ihtimal ama çok büyük bir vicdan azabı
İyi be canım benimki bastırıp duruyor aşağıKızlar günaydın naptınız bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?