- 25 Kasım 2015
- 100
- 89
- 98
O zaman benimde randevum iptal olmaz inşallah zaten zor aldım =(Evet devlet hastanesi
Doktorum hasta bakmaya devam edeceğini bunun için beni öğle arası sezeryana alacağını söyledi. Siz de yolda durduran olursa mhrs sisteminden randevunuzu gösterirsiniz.O zaman benimde randevum iptal olmaz inşallah zaten zor aldım =(
Ben ilçe sağlıktan izin aldım o gün için izinim var. Eşim de vefa destek grubunda zaten sorun olmaz ama inşallah muayene olur. Bu gidişle direk doğuma gidecemDoktorum hasta bakmaya devam edeceğini bunun için beni öğle arası sezeryana alacağını söyledi. Siz de yolda durduran olursa mhrs sisteminden randevunuzu gösterirsiniz.
Kimi bebek 36 dan sonra basliyormus cnmBen hiç hıçkırık hissetmedım kızlar ,bu bir sorun mu ,kacıncı haftada baslıyor ki
Anladım canım tesekkurler ,daha dıkkatlı ıncelıcemBebeklerde Hıçkırık Hangi Dönem Ortaya Çıkar
Günümüzde uzmanların yapmış oldukları açıklamalara baktığımızda ve çeşitli araştırmalar yaptığımızda hıçkırığın anne karnında bebeklerde normal bir durum olduğunu görüyoruz. Ancak anne karnında bebeğin hıçkırık ile ne zaman karşılaşması sorusu net olarak belli değildir. Bebeğin gelişimine göre bu durum farklılık gösterebilir.
Genellikle hamileliliğin 36. Haftasında başlayan hıçkırık bazı durumlarda bir hafta önce ya da bir hafta sonra olabiliyor. Anne hamilelik süreci boyunca bebeğinin tüm hareketlerini anlık takip etmeye çalışır. Bu hareketlerden biri de hıçkırıktır. Anneler bu durumun normal olup, olmadığını hep merak etmiştirler. Uzman doktordan tutunda internette birçok bilgiyi araştırarak hıçkırık nedir, neden olur ve yararları – zararları gibi konular hakkında bilgi edinmeye çalışırlar. Siz de bebeğiniz hıçkırmaya başladıysa önce bunun nedenleri ile araştırmaya başlayabilirsiniz.
Bebek Hıçkırma Nedenleri?
İçgüdüsel olarak nefes alıp verme egzersizi yapan bebekler bunu yaparken amniyotik sıvı ya yanlışlıkla yutarlar. Bu sıvı nedeniyle diyaframın kasılması durumunda ise bebekler bu kasılmayı ve sıvıyı hıçkırığa bağlı olarak atarlar. Bu gibi durumlarda bebek hıçkırarak sıvıyı dışarı atar anne karnında düzenli bir şekilde hıçkırır. Hıçkırık özellikle yemek yemeyi seven bebeklerde daha fazla olduğu gözlemlenmiştir. Anne karnında bebeğin hıçkırıyor olması anneye rahatsız edebilecek seviyeye kadar gelebiliyor. Bebeğin anne karnında hıçkırması sürekli olarak devam eden bir durumdur.
• Anne karnında bebeğin fazla hıçkırıyor olması doğum sonrası emme refleksinin daha güçlü olduğunu göstermiştir.
• Hıçkırık aynı zamanda diyaframın da gelişmesine yardımcı olan etkenlerden bir tanesidir.
• Anne karnında 9 ayını dolduran bebekler hıçkırmak suretiyle emme refleksini geliştirerek çeşitli yararları olan hıçkırık durumuna yaşamaktadır.
• Ciğerlerin gelişimine katkısı olduğu söylenen hıçkırığın anne tarafından hissedilmesi ve hatta dışarıdan karna el ile dokunulduğunda hıçkırığın hissediliyor olması mümkündür.
• Hamileliğin 9 oyuna girdiğinizde artık bebeğiniz nefes alıp verme egzersizlerini yapmaya başlayacak ve bu süreçte bebekler hıçkırabilmektedir.
Günümüzde birçok bilimsel araştırma ve bu araştırmaların sonucunda çeşitli açıklamalar yapılmaktadır. Yapılan araştırmalara baktığımızda bilim adamları hıçkırığın emme refleksinden tutunda birçok olumlu yönde yararları bulunduğunu açıklamaktadırlar.
Hıçkırık Anında Anne Ne Yapmalıdır?
Hamileliliğin 36. haftasında başlayan hıçkırık bazı durumlarda bir hafta önce ya da bir hafta sonra olabiliyor Hıçkırmaya başlayan bebekler anneyi bu süreçte rahatsız edebilir. Özellikle bebeğin giderek büyümesi durumunda hıçkırık anında annenin sakin olması ve rahat bir yerde hıçkırığın bitmesini beklemelidir. Annenin hareket etmesi ve zorlu işlerle uğraşması bebeği hıçkırık anında rahatsız edebilir. Anne hıçkırık dönemini iyi takip etmeli ve bunu mutlaka uzman doktor ile paylaşması gerekiyor. Uzman doktor kontrolünde ve takibinde bebeğin hareketinden tutunda hıçkırığına kadar birçok detay titizlikle incelenmeli ve takip edilmelidir.
Rica ederimAnladım canım tesekkurler ,daha dıkkatlı ıncelıcem
Yok saci uzuyorSüründüüren migde yanmasi da dogum belirtisi olabilir mi
Ben kilo alsin baris bey dye ne bulduysam yiyirum ama ayari kacirdim sanirim ibre 70 i gosteriyorYok saci uzuyoroyle derler ya .benimde susamli seyler yiyince yaniyor bu ara.
Ben lansor kullanıyorum canm yoksa hiccccc kendime gelememiştim 2 3gunde bir içiyorum iyi geliyor doktoruna danisBen kilo alsin baris bey dye ne bulduysam yiyirum ama ayari kacirdim sanirim ibre 70 i gosteriyorgun boyu yiyince gece migde yanmasi seklinde geri donuyor yok mu caresi tavsielere acigim
Cok sağol canım
Sanmam bunların aynıları bana da çok olan bisey haftalardır ,hatta 4 gündür her gece çıkacakmış gibi ittiriyor oraya ve kasiklarima sancı giriyor. Sancıya iyi gelen pozisyonda bekliyorum nefes alıp veriyorum geçiyor. Yokluyomu açılıyormu anlamadım. Gerçek sancı olsa inanmayacam yalancı çobana döncek benim cadıKizlar karnim surekli sertlesiyo ara ara sanci giriyo belim kopucak gibi belime kalcama agri giriyo sık sık idrara cikiyorum dogum basladimi dersiniz
Başınız sağ olsun, Allah'ım sabır versin size ve ailenizeHerkese merhabalar uzun bir aradan sonra buradayım. Malesef geçen hafta babamı kaybettimhastaydı ama çok ani ve hızlı oldu herşey çok çok üzgünüm. Cenaze için 12 saatlik yola gitmek zorunda kaldım özel araç ile gittik. Son görevimizi yerine getirdik bugün döndük ama çok çok yorucu oldu benim için umarım bir kaç gün dinlenince kendime gelirim. Hayat öyle garip ki kızlar doktorlar bana senin çocuğun olmaz dediler bir kızımdan sonra ikizlere doğal yolla hamile kaldım ama onları kucağıma alamadan babamı kaybettim çok zor günler geçiriyorum biliyorum herşey Rabbim'den ama çok zormuş...
Ya sactan gectim de agda da yaptiramiyorum. Normal dogum olcak insallah ama ben agdayı bırak tirnagimi kesemiyorum. Nasıl yapıcam bilmiyorum. Adama yaptirayim desem beceremez zaten de bi de hamile kaldigimdan beri mesafeliyiz birlikte yatmiyoruz bile iyice de aramiz acildi yap da diyemiyorum napcam bilmiyorumEn bakimsiz gebeler olarak.tarihe gecicez bu kuaforler calismiyor diye hic aynaya bakasim.yok
Recetesiz alinabiliyor muBen lansor kullanıyorum canm yoksa hiccccc kendime gelememiştim 2 3gunde bir içiyorum iyi geliyor doktoruna danis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?