Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Hayırlı olsun canım
Benim sat 17 agustos
5 eylul blastokist transferi
Yarın kalp atışını duymaya gideceğiz

Aynen katiliyorum sana bakiyo kesenin etrafinda falan kanama yok hic. Rahim büyüyo kese büyüyo olabilir böyle şeyler dedi. Bide progestan kullanmama ragmen oldu bu

Evet herkes kendi karar verip bunu yapmalı ama ben kara kara doktoruma bunu nasil yaptirmak istemedigimi aciklamayi dusunuyorum, biraz despot ve dedigi yapilmayinca kucuk bir canavara donusuyor hakkimizda hayirlisi olsun ama gönlüm yaptırma diyor

Ben anne karnında bir şey yapılamadığını biliyordum ama yine de doktora diyelim ki sorun var müdahale imkanımız var mı diiye sordum. O da elbette olamayacağını sadece gebeliğin sonlandırılacağını söyledi. Eşimle ortak kararımızdı zaten biz öyle bir şey öğrensek bile o kararı alamayacağımızı söyledik. Doktorun söyleyebileceği bir şey kalmıyor bu durumda.

Al işteeee. Bir de 2 li test diyorlar,neden çıkmadı madem? Yok yahu ben o haftalara inşallah ulaşırsam yaptırmayacağım arkadaş.
Ben ilk gebeliğimde ikili test için normal kendi doktoruma gitmiştim bebeğin duruşu bozuk çok kıvrık duruyo aonra gel dedi başka gün gittim yine aynı bir daha denesik yine aynı.. ikili test zamanı geçti üçlü test yaparız dedi gittim duruşu yine kıvrık şimdi yapsak riskli çıkar ama herşeyi normal görünüyo tüm gelişimi dedi 4 lü test yaparız dedi yine aynı olunca bir perinatoloğa gittim yani riskli gebelik uzmanı bi prof. A adam ultrasonu karnıma koyar koymaz triploidi sendromu dedi. O an tabi dünya başıma yıkıldı çünkü triploidi sendromu ile bebeğin yaşaması imkansız kalbi oluşmamış beyni ufacık kalmış mide yok vb. Daha birsürü hayati sorun. Doktor birkaç haftaya kalbi durur en geç almamız lazım beklemeyelim dedi. Tabi bu sırada amniyosentez yapıldı ve sonuç triploidi senrdomu çıktı. Ama şöyle bir sorun vardı ki ben artık 17 haftalık olmuştum ve kürtajla alınamayacak kadar büyümüştü bebek... oysaki 12. Haftada perinatoloğa gidip ikili testi ona yaptırsaydım kürtajla alınabilecekti.. ve ben hem ilk bebeğimi kaybetmenin acısıyla beraber 12 saat suni sancı çektikten sonra doğum yaptım doğumdan sonra parça kaldıysa diye de tekrar kürtaj oldum... bunu bu kadar uzun uzadıya yazmamın sebebi şu ki bir sorun varsa ne kadar erken tespit edilip müdahale edilirse bizim için o kadar iyi olur kızlar lütfen kararınızı verirken bunları da göz önünde bulundurun ona göre verin kararınızı... Rabbim kimseye yaşatmasın inşallah

Yaşayabilme ihtimali olsaydı eşim de ben de zaten aldırma taraftarı değiliz bu arada.. ama böyle bir ihtimal yoksa annenin bedenini ve ruhunu yoran sancılı bir sürece girmeye sebep olabiliyor kendimden biliyorum. Bir de ne kadar erken böyle bir gerçekle yüzleşirseniz o kadar iyi oluyor.. ben 17. Haftaya gelene kadar etrafımdaki iş yerimdeki herkese ve akrabalarıma söylemiştim ve gördükçe dayanamayıp oyuncaklar ve kıyafetler almıştım. Ayrıca cinsiyeyini bile öğrenmiş ve ilk hareketini hissetmiştim.. bunlardan sonra kayıp yaşamak inanın çok daha zor

Ben de bu sekilde bir aciklama yapmayı dusunuyorum açıkçası zaten verilen randevudan once kendi doktorumla bir randevum olacak o zaman yaptırmak istemedigimi soyliycem insaallah
Gercekten cok uzuldum senin adina tekrar gecmis olsun, Rabbim bir daha yasatmasin. Yani boyle seyler okuyunca evet telaslaniyor insan ama aldirma kararini vermeyecegim icin yine kendiliginden sonlanmasini beklerdim boyle bir durumda (Rabbim korusun..) dilerim burdaki herkes sorunsuz bir hamilelik yaşar ve saglikla kucagina alir. Bebeklerimiz Rabbime emanet ve yaratan da yaşatacak olan da O. Teslim olmaktan baska birsey gelmiyor elimden

Bu arada esinle senin kromozom yapilarina bakilmis miydi bu kayiplarindan sonra, boyle bir test de vardi sanirim

2li, 3lü vb. testler için perinatologla mı görüşmek gerekiyor? Direkt devlette yaptıramaz mıyız?

2li, 3lü vb. testler için perinatologla mı görüşmek gerekiyor? Direkt devlette yaptıramaz mıyız?
Yaptırabilirsiniz ama risk yüksek çıkarsa mutlaka bir perinatoloğa görünmenizde fayda var. Benim doktorum anlamadığı için ikili testi şimdi yapsak kıvrık durduğundan kesin risk yüksek çıkar boşu boşuna diyip testi ertelemişti. Aslında zaten sendrom sebebiyle öyle duruyormuş bebek ama anlayamadı. Ayrıca devlette de perinatologlar var sadece özel olarak düşünmeyin. Ayrıntılı ultrasonu ama perinatoloğa yaptırmanızı öneriyorlar genelde doktorlar. Zaten ultrason cihazları da çok çok daha kaliteli oluyor..

Canım çok zor biliyorum hissettikten, bildikten sonra bunu yaşaman ama üzme kendini sakın. Nasip böyleymiş, en kısa sürede sağlıklı bir gebeliğin nasip olmasını diliyorum.

Öncelikle teşekkür ederim. Benim ilk gebeliğim ikiz olduğu için yapılamamıştı bu testler. Devletteki hekimler beni biraz tedirgin ediyor açıkçası. İlk gittiğim hiç ilgilenmedi, ikincisi sağolsun çok ilgili ama dehşet karamsar bir insan. Ben de testi devlette yaptırıp kontrolünü özele gideyim diye düşünmüştüm. Başıma geleceği tahmin edebiliyorum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…