Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
YokoOno hanımcığım, kedileriniz ilk bebeğinizde de var mıydı? Emzirirken uyuturken vs rahatsız ettikleri oluyor muydu? Sormak istediğim bazı şeyler olacak müsaadeniz olursa :)

Benim de eşim aynı düşünüyor geçenhafta e bebek uğrayalım dedi erken daha acele etme dedi bende aynı yöntemi uyguluyorum

Ya ben evlenirken maskoya gitmiştim bi mobilya fiyatı almıştım yıkıldım. Aynı mobilyayı bayrampaşada yarı fiyatına yaptırdım
Evlenirken aynı şeyi biz de yaşadık. Bir de güya KDV indirimi var. Olmasa araba fiyatına verecekler koltukları heralde.

YokoOno hanımcığım, kedileriniz ilk bebeğinizde de var mıydı? Emzirirken uyuturken vs rahatsız ettikleri oluyor muydu? Sormak istediğim bazı şeyler olacak müsaadeniz olursa :)
Evet canım varlardı. Büyüğü 10 yıldır bizle beraber, küçüğü 3,5 yıldır. Açıkcası büyük kediyle hiç sorun yaşamadılar. Kediler büyüdükçe ermiş bir havaya bürünüyor çünkü. Bildiğiniz babalık etti ponçiğe. Ama ilk aylar merakla karışık bir korku vardı ilişkilerinde. Küçüğü o zamanlar 1,5 yaşlarında falandı. Ele avuca sığmıyordu. Oğlumdan çok korkuyordu. Bir yandan da gözü hep üstündeydi. Bizimki büyüdükçe ikisine de rahat vermedi. Büyüğü hiçbir şey yapmazken küçüğü arada ısırdı ve tırmaladı. O yüzden sakınmamız gerekti biraz.

Emzirirken hiç sorun olmadı ama sabaha karşı koşturmaları yüzünden uyandırdıkları oldu, hala da oluyor. İlk zamanlar o kadar olmadı ama. Uykusu ağırdı bizimkinin duymuyordu patırtılarını. Büyüdükçe uyandırmaya başladılar. Bir de bizim ev küçük. Büyük bir evde bu kadar sorun olacağını sanmıyorum. Hoş öyle böyle alışıyorsun. Çocuk da alışıyor seslerine. Hep olumsuzluktan bahsetmiş olmayayım. Zorlukları bir yana çocukların hayvanlarla büyümesi onlara çok şey katıyor. Kesinlikle eşsiz bir deneyim. Yorulduğunuza değiyor.

benim büyük bir sorunum var doğum fotoğrafçısı ayarlamak istiyordum ama çok pahalı fiyatları yaaa.

Ya biz acemi gebeleri aydinlatir misiniz bu kadar valize gercekten ne konuyor? Hastaneye sadece hastane cikisi ve pijama takimiyla gidilmiyo mu?
Ben de ilk dogumumda 1 büyük boy valizle gitmiştim. Listem hala duruyor yine ayni hazirlarim. 1 gece kalmistim ben pijamanin birini giymemistim bile ama ne olur ne olmaz lazim olabilir. Bebis icin battaniye sayisini artircam. Pijama 1, gecelik 2 koyarim.
Lohusa geceligi pijamasi
Hırka
Çorap patik
Terlik
Iç çamaşırı
Ped hasta bezi
Dis fircasi macunu
Saç fircasi
Krem
Çıkışta giyilecek kiyafet
Islak mendil
Küçük havlu
Toka
Ayrıca başörtüm vs vardi.

Bebek için
2 adet hastane çıkışı
2 tulum
2 adet ic zibin seti
2 corap
2 eldiven
1 yelek
Ağız bezi
4 battaniye
Bez
Temizleme pamuğu ıslak mendil
Biberon
Kaşık

Süt sağma makinemi de koymusum ama kullanmadim. Bebek kiyafet ve battaniye sayısını artirabilirim. 1 gece icin anca yetmisti. Kiyafet vardi ama battaniyeler hep batmisti.
Sonradan orda aldigimiz lansinoh un göğüs ucu çıkarıcısi var. O kadar iş gördü ki. Göğüs ucu olmayanlara tavsiyemdir. Ememedigi için onla ucunu cikarip emzirmistim. Hatta onun icine gelen sütleri de icirmistim.

Çok teşekkür ederim, evet ben de sabırsızlanıyorum bir an önce onları beraber görmek istiyorum. Bizim kapalı bir balkonumuz var orayı onların evi yaptık, geceleri orada uyumaya alıştırdık böylelikle gürültü problemini en azından geceleri çözmüş olacağımızı düşünüyorum. Bizim arkadaşlar epey tüylüler en azından ilk 6 ay berberin yollarını aşındıracağız neyse ki havalar ısınmış olacak biraz biraz. Uyutma, emzirme işlerinin hepsini kendi odasında yaptıracağım ilk6 ay. Umarım çarşıdaki hesap eve uyar

Ya biz acemi gebeleri aydinlatir misiniz bu kadar valize gercekten ne konuyor? Hastaneye sadece hastane cikisi ve pijama takimiyla gidilmiyo mu?

bir arkadas yukarda aynen benim koyduklarimi yazmis.
ben onlara ilaveten
lohusa şerbeti+ ikramlik bardaklar
bebek cikolatalari+kurabiyeleri ıvır ziviri
kapi tülü hediyelik vs..
butun bunlarida valizlere yerlestirmistim.
bi de ben carsaf takimi almistim konseptime uygun olsun diye.
bu dogumda kismetse sadece kapi susu+ cikolat+serbet+hediyelik bisiyler dusunuyorum.
2 geceligim obur dogumdan vardi
bitanede yari saten guzel bi pijama aldim normal beden lohusa olmayan
bu sefer abartmicam :)
gerci sonlara dogru cosmazsam

Morelim bozuk (( .radyoloji ye gittim çok güzel geçti midesi ni böbreklerin i kalp ini elini gösterdi bak dedi esniyor uykusu gelmiş felan güldük çıktım.. kendi doktoruma raporu gösterir göstermez .
ben bunu kabul etmiyorum niye şinasi beye gitmedin dedi ...hem radyoloji.nealaka ya.dedi ya kalp i delikse ya.ya doğmadan ölürse felan etti ..baya moralimi bozdu petonoji ye yani şinasi beye git. Dedi hocam o çok pahalı dedim ozman devlete git dedi ee haftam biticek dedim söylendi durdu niye böyle yaptı ki anlamadım ama moralimi çok bozdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…