2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Yarın sabah özele gideceğim Çarşamba günü de devlete gideceğim bakalım inşallah olumlu bir açıklama yaparlar her ikisi de değerlendirsin istedim.Ben de çok bir şey anlamadım.
Hcg değerin yüksek, afp ve e3 değerleri 1'in altında olduğu için öyle çıkmış, şimdi yorumlayabildim.
Sınıra çok yakın değerler, kötü bi sonuç değil.Umarım yarın iyi haberler alırsın. Nifty testi istersen yaptırmanı önereceklerdir.İkili yapıldığında ense ölçümü ve bhcg MoM değerin nasıldı?

İnşallah dediğin gibi kötü bir sonuç değildir içimi ferahlattınız biraz Allah razı olsun ikili taramamı da ekleyeyim görsel olarak belki fikir verir belki.

Eklentiler

• 79A65AAF-858E-4467-B469-F4EFA2B7C31B.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 60
İnşallah dediğin gibi kötü bir sonuç değildir içimi ferahlattınız biraz Allah razı olsun ikili taramamı da ekleyeyim görsel olarak belki fikir verir belki.
İkili sonuçların nerdeyse aynı benimki gibi çıkmış .
Benim pappa mom 1.9, bhcg mom 2.1 di
Ense ölçümü 1.2ydi.İkilide hiç bi sorun yokmuş

İkili sonuçların nerdeyse aynı benimki gibi çıkmış .
Benim pappa mom 1.9, bhcg mom 2.1 di
Ense ölçümü 1.2ydi.İkilide hiç bi sorun yokmuş
Evet ikilide bir sorun çıkmadı ama işte üçlü canımı sıktı bakalım bizi nasıl bir süreç bekliyor doktorlar ne diyecek.Zaman geçmiyor şimdi.

Evet ikilide bir sorun çıkmadı ama işte üçlü canımı sıktı bakalım bizi nasıl bir süreç bekliyor doktorlar ne diyecek.Zaman geçmiyor şimdi.
Ben gereksiz endişeler yaşamamak için başka bi tarama testi yaptırmamayı düşünüyorum. Sanırm artık üçlü önerilmiyo zaten. Ben sonuçlar yanıltıcı ve ikili test yeterli diye okumuştm. Umarım öyledir ve doktorlar da yarın sana bunları söyler.Ben ayrıntılı ultrasona girerim yeter diye düşündüm. Diğer arkadaşlar siz ne düşünüyosunuz 3lüyü herkes yaptırıcak mı ?

selozy Bence gereksiz zaten bu testlerinde güvenirliği de tartışılır .ayrıca dr um artık üçlü yok dörtlü yapıyoruz demişti bana[/QUOTE]

Genelde herkes yazmış risk yüksek çıktı ama sağlam oldu çocuğumuz diye yaşım 31 onun da mı etkisiyle yüksek çıktı İnan sonuca baktığımdan beri kötüyüm düşünüp duruyorum Allah büyük diyorum sorun yoktur diyorum ama elimde değil üzülüyorum.Kardeşim hemşire ama yoğun bakım hemşiresi ona sordum o da kızdı bana abla tek bir değere bakıp kendi kendine neden karar verip üzülüyorsun doktor musun teşhis koydun dedi ama gel bunu bir de bana anlat insan duygusal oluyor.

selozy Bence gereksiz zaten bu testlerinde güvenirliği de tartışılır .ayrıca dr um artık üçlü yok dörtlü yapıyoruz demişti bana

Evet aynı haftalarda yapılıyomuş, üçlü testte bakılan değerlere bi değer daha ekleniyo.
Ben spina bifidalıyım ve afp değerim yüksek çıkarsa bebeğimin omurgası sağlıksız mı diye haftalarca endişe yaşıycam. Nasıl olsa ayrıntılıda her şey görünüyo boşa önceden kendimi germek istemiyorum. Kan değerlerinin güvenilirliği çok tartışmalı. Birinde 20 çıkan değer diğerinde100 çıkıyor. İkisinin de bebeği sağlıklı ama oranlar apayrı, zaten evhamlı bi yapım var, hiiç bunlara girişmek istemiyorum :)

Değerin 158te 1. Yani senin gibi oranları olan 158 kadının sadece 1 tanesinin bebeği down sendromlu doğmuş, diğer 157si sağlıklı.
Yani yüksek risk denen değerlerde bile aslında down sendrom oranı düşük. O nedenle sonucum kötüydü ama bebeğim sağlıklı diyen bu kadar çok insan var :) Senin bebeğin de eminim çok sağlıklı ve sağlıkla doğacak. İnşallah hepsi sağlıklı doğsunlar

Amin inşallah canım hepimizin bebişleri sağlıcakla gelsin.Evet doğru söylüyorsun eşim de az önce söyledi bu sonuç down sendromlu olduğunu değil de 158 kişiden birinin öyle olduğu anlamına geliyormuş ayrıntılı ultrasonda belli olur değil mi ben yaptırayım ayrıntılı ultrasonu.

Benim merak ettiğim konu nöral tüp defektiyle ilgili, omurga sorunları ayrıntılı ultrasonda anlaşılıyor ama down sendromu biraz daha farklı. Yine de ileri haftalarda kalpte parlaklık, böbrekte genişleme,bacak ve kolların üst kısmının kısa olması gibi down belirtileri de oluyormuş.

Anladım canım sağ olasın umarım tüm bebişler iyidir Allah razı olsun teşekkür ederim

Down sendromu teşhisi için ayrıntılı ultrason yeterli değil yani. Bu arada seninle konuşrken biraz araştırdım neredeyse herkesin 3lü tarama riski 2liden yüksek çıkıyormuş, yanılma payı 2 liye göre yüksekmiş canım. İyi haber yani :)
Rica ederim.Doktorla konuşunca bizimle paylaşmayı unutma

Ay hadi inşallah Sabah özele gideceğim kontrolden çıkınca mutlaka yazarım buraya doktorun dediklerini bir de Çarşamba sabah devlete gideceğim onun da dediklerini yazarım inşallah güzel haberler veririm

Öncelikle Rabbim sağlıcakla kucana almayı nasip etsin inşallah
bu süreçleri görmüş geçirmiş biri olacak şuan ki şok halinle stres etmen çok normal yanlış şeyler düşünüp yanlış kararlar alabilirsin
öncelikle değerlerin gayet iyi boşa kendine stres etme bence Bebek de hisseder çünkü stresi eğer öyleyse ki bence değil Allah'ın izniyle bunun anne karnında bir tedavisi yok sana doktor iki secenek sunacak eğer aldiririm dersen amniyosentez yapıp karnından sıvı alacaklar orda %100 lük sonuç çıkacak ha yok ben öyle olsa bile dogurcam diyorsan hiç kendini ve bebeğini riske atıp birşey yaptırma şuan seni iyi anlıyorum ve düşündüğün şeyleri bildiğim için bunları yazıyorum değerlerin çok iyi ve bu testlerin çoğu yanlış çıkıyor özellikle yaştan dolayı

Allah razı olsun sen de sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın oğlunu inşallah.Desteğinden dolayı teşekkür ederim.Bir şey düşünememeye çalışıyorum.18.haftadayım hala cinsiyetini öğrenememiştim bu hafta cinsiyetini öğrenirim hayalini kurarken şimdi doktor sağlığı konusunda ne diyecek diye düşünüyorum.İnsan bir affalıyor kendimi böyle bir şeye hazılamamışım.Bu gebeliği de uzun uğraşlar sonucu elde ettim sanırım beni biraz daha uğraştıracak

Dediğim gibi seni çok iyi anlıyorum şuan da aklına hep kötüsü gelir hep kötüyü düşünürsün ama.inan bu günleri hatırlarken kendine kizacaksin yarın bizi de haberdar et Rabbim yüzünü güldürsün inşallah
Cinsiyeti de yarın söyler illaki özelin doktoru hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…