2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
hava sicak geliyor olabilir mi?
Sanırım öyle oldu sabaha karşı 5te uyudu. misophonia_ her akşam yıkardımn dün yıkamadım dün hiç açık havaya da çıkmadı ondan olabilir. Vantilatör açıcam düşük seviyede bakalım. Atomiks sanırım travmatik bir durumu yok. Çünkü çok şükür gündüzleri uyumlu mutlu bir bebek. Uykuya da sakin dalıyor ama işte her gece bir 10 kez uyanması kesin var. Teşekkürler kızlar mesajlarınız için. Şu çocuğa toplaşıp bir gezegenin en uykusuz bebeği madalyası plaketi bi şeyi verelim de birinciliği başkasına devretsin. Bence ben yeterince uykusuz kaldım

valla azman oldular ya da kendi bebişim için diyim geçen babasının, bugün de dedesinin arkasından ağladı onlar gidince. sabah gözümü açtım mecburen dışarı çıktım. hava aldırmak gezmek tozmak çok iyi geliyor gibi. vantilatör direkt üstüne gelmezse bişey olmaz bence, umarım daha rahat uyur bu gece. birincilik için biz de adayız. neredeyse 1 senedir gece defalarca kalktığıma inanamıyorum :)

Siiznkiler tutunup yürürken mi düşüyor böyle biz henüz o aşamada diiliz elimizi tutup yürüyor. Sürekli emekleme pozisyonuna gelip ileri geri sallanıyor en sonunda vazgeçip yatıyor
Bayadır emekleyip tutunup kalkıyorlar, sıralıyorlar falan. Tabi bunları yaparken bi güzel düşüyorlar. Biz pek tutup yürütmüyoruz kendilerinin dengeyi kurup öğrenmesi daha iyiymiş diye. Her bebek emeklemiyor ya bence seninki direk yürüyecek

Oglen uykunuz saat kac kac arasi kizlar ?iki gundur bir sıkıntı var ikincindis patladı o nedenle ve ya sicakatan uyumuyor 4-6 arası uyuyordu.

Birisi bebeğini ısırarak öpüp sevmiş olabilir mi?
Olabilir ya hakkaten. Hmm.

Ben de sıcaktan yana kullanıyorum oyumu. Bazı geceler fırın gibi, esmiyor da o zaman klima açıyorum baya uyuyor. Ama açmazsam gözler kapalı, kesik kesik rutinde ağlıyor.
Biz de hiç tutmadık çocuğu. Hep koltuk sandayle gezdi, beni sadece şortumdan kavrıyor sayılırsa. Yürüme arkadaşı da aldık ama onun önüyle çok oynuyordu. Şimdi arkasına geçince oyuncaklara ulaşmak için saçma pozisyonlara giriyor. Şöför koltuğundan çıkmadan silecekteki broşürü almaya çalışan adam gibi uzanıyor ön bölüme. Siz ayakkabı aldınız mı? Yürümelerini mi bekliyorsunuz?

Canim bizde acile gittik ateşte 39.5 ları gordum kizimda doktor antibiyotik başladı Calpol dolven verdi. Toparladik sukur ama kizdan 1-2 gun sonra ben hastalandim ben gittim bisey yok dediler boğaz ağrısı falan antibiyotik ilaç falan verdiler antiboytikler daha kötü yaptı grip olsam geçerdi. Şimdi iyiyim şükür ama covid gecirdik sanırım asi olduğünüz icin grip gibi oldu. Kızımın kendi doktorunu aradım bebek.covid olsada bisey yapamiyialrmis zaten. Emziriyosan maskeyle emzirme devam.

Calpol yada dolven (ikisi aynu anda olmayacak) birde ılık duş aldırırsın ateş olursa geçmiş olsun inşallah sizlerde bisey yoktur cnm

Kızlar dişler ard ardaya patlıyor bu aralar ya. Kilo alimimiz da çok değil bir yiyor bir yemiyor cok nazlı yeme konusunda . Bayramda 2 diş çıkardık şimdi 1 devami da geliyor sizde durumlar nasıl huysuzluk ateş dizboyu entergemino aldim probiyotik arkadaşım önerdi az az veriyorum antiboyotik kullanmıştık sonrasında illa ishal oliyor kabız yapmak icin içiyoruz probiyotik kabız olduk sivik ve sık değil en azından biraz et tutar hem yediklerinden bebiş hanım 1 yaşında doğum kilosunu 3 e katlaması gerekliymus diyolar biz yaklassak o kilolara iyi bile birde emekliyoruz dizler acıyor fayanslarda emekleme dizlüğü aldık akşam.cok rahatladı heryeri.geziuor karıştırıyor

Benim minnosum bi yere dayanarak ayakta durabiliyor, tek elle de duruyor ama siralamiyor. Oneriniz var mi? Ilk deniz gordugunde ve kedi gordugunde adim atti ama heyecanlanmazsa hic hareket yok adamda
Sevdiği bir oyuncağı koltuğun bir köşesine koyuyoruz, yanına gelince hoop öbür köşesine... çok yormadan, iki üç kere yapınca başladı bizimki. Esas sıralamayı dede gelince ona doğru yaptı aa dedik olmuş bu.

Bana vicco gelmişti hediye, yürüdükleri zaman giydiricem şimdilik yalıb ayak ya da çorapla takılıyorlar.

Geçmiş olsun bu aralar artmış covid maskeyi de çıkarmıştık insanlar geri takmaya başladı bizde taksak iyi olacak.

Geçmiş olsun şimdi nasılsınız?

Oyy çok geçmiş olsun Bebiş kolay atlatır, endişelenme. Hemen geçsin inşallah
Bu ara yine çok arttı vakalar, her yerden covid haberi geliyor. Ben de tekrar aşı olmaya karar verdim
Hey mumu calpol ne kadar veriyorsun 1 çay kaşığı mı.
Canım bize aşı yapılırken kilosunun yarısı kadar ver demişti hemşire, 8 kiloya 4 cc gibi.
Kızlar emekleyen ve sürünnen bebeklere ne giydiriyorsunuz benim kızım hemen ağlıyor dizleri kızarıyor ev de çok sıcak uzun bacaklı giyse.
Ya maalesef öyle oluyor. Bizim üst çıplak, alta da 12-18 ay şort gibi şeyler aldım civil’den, capri gibi oldu, onları giydiriyorum. Bi de müslin pantolon var, o da efil efil. Onlarla idare ediyoruz ama bir şey giydirmeyince çok kötü oluyor.

misophonia_ ve nohuttan korkan anneler, sizi nohut konusunda rahatlatayım, her şeyi çok rahat yiyorlar. Börülce, nohut, fasülye hatta börülce ve fasülyenin hem tazesi hem kurusu soymadan falan veriyorum, ağzında geveleyip eziyor ve yutuyor. Daha uç örnekler vereyim hatta, yoğurtlu semizotuna bayılıyor (semizotu çiğ, sadece doğruyorum, boğazına falan yapışmıyor yani). En uç örnek de, ısırarak ceviz yiyor komple atmıyor ağzına onu, ucundan kırt kırt kemiriyor. Kocaman oldular, yavaş yavaş genişletin

Kızlar size sorular biriktirdim

1. Bu çocuk kafasındaki tokayı çıkartıp atıyor, saç dipleri bile isilik oldu. Var mı bi çözüm önerisi? Kazıtayım mı saçları ne yapayım
2. Yemek düzeniniz nasıl? Her uyku arasında 150 cc mama ve bir ana öğün gibi gidiyoruz biz. Böyle mi olmalı? Öğün sayıları ne zaman azalacak?
3. Özellikle blw anneleri, yiyeceklerin hepsini aynı anda koyuyor musunuz önüne? Ben bir ara öyle yapıyordum ama son zamanlarda yemek seçmeye başlayınca en sevmediğini (bkz zeytin) önce vermeye başladım. Sizde durumlar nasıl?
4. Gelelim yemek seçme işine her şeyi yiyor da bazılarını az yiyor ama anlamıyorum doyuyor mu yoksa sevmiyor mu Bazen gidip mama sandalyesinin altından kırıntı topluyor, aynı yemeği tekrar verince hapur hupur yiyor. Baya uzun oturtuyorum, arada oyun oynayıp tekrar yer falan diye. Daha sık yemek mi teklif etmeliyim (6 öğün yiyor ama ), ne yapmalıyım bilemedim. Veya esnemeyeyim, zamanla kuralları öğrenir ve alışır mı? Çünkü bazen huysuzlanıyor ve yeni bir şey gelmeyince önüne tekrar yemeye başlıyor.
5. Gündüz uyku düzeniniz nasıl ya? Uyku eğitimi de tamam ama bi türlü oturmuyor uykular. Bugün yine yarım saatlik 2 uyku üstüne, bebek arabasında 3. uyluyu uyudu ve 1,5 saattir uyuyor tipe bakar mısınız mesela uykusunun geldiğini falan nasıl anlıyorsunuz? Her uyku belirtisinde uyutuyor musunuz? Uyanıklık saatleri ne kadar? Uykuyla kafayı bozdum
6. Şu isilik işine bi kocakarı ilacınız var mı? Boynu çol fena. Gece azalıyor, gündüz yine coşuyor. 5-6 kere yıkıyorum en az.

Daha da var da çok oldu, şimdilik durayım benim gibi kararsız insana çok ağır geliyor bu durumlar. Salamıyorum da bi el atın benim duruma

Eklentiler

• AC97ADA7-A25A-4EF7-AC79-3FF0A39C355F.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 54
Yok canım almaya güç yetiremedik bizde. Zaten alsak da eşime yeni alır, onun telefonunu ben alırım. Küçük çocukla telefonu sağlam tutmak çok zor. Bir şey izletmiyorum ama elinde tutmayı seviyor bizim minnak, tabiii atana kadar
Başıma gelenleri anlatayım; Telefonun dokunmatigi bozuldu, 1 hafta sürdü ekranı degistirdiler, geldiği gün düşürdüm. Bu sefer de ahizesi gitti mi Tekrar tamire gitti. Tamirden geldi ertesi gün daha cam filmi yaptırmadan çantamda yeni takılan ekranını da çatlattim mi Bozulursa tuşlu eski telefona geri dönerim artık

Aranızda bişeyler izleterek yemek yediren varmı sakıncalarını bildiğim halde özellikle kahvaltıda mama sandalyesinde oturtabilmek için, hem kendimi hem bebeğimi doyurabilmek için kukulinin şarkılarını açıp izliyoruz yaa vicdanım aşırı rahatsız.. yemiyor başka türlü. Yemezse yemesin de diyemiyorum zaten persentilde düşük boyu kilosu.. Oyuncakları atıyor, eline salatalık veriyorum biraz kemirip atıyor, ben daha kendime çay demleyene kadar mama sandalyesinden sıkılıp kaçma derdinde oluyor. Çözüm bulamadım kriz anlarında bu videolara başvuruyorum malesef. Böyle yemediğinde, çok fazla kaka yapıp altını değiştirmeme müsade etmediğinde falan..
Önerisi olan varmı

Ya ben de oyle yapmaya calisiyorum ama cok koselere koymuyordym bi deneyeykm. Dedesi zaten hirs yapti yurutucem diye

Fuzuli stilex isiliğe çok iyi geliyor. Ama doğal dersen nişasta sürüyorsun suyla karıştırıp internetten bir bak. Ben hemen ilaca kayarım böyle durumda ama nişasta da çokm iyi geliyor. Diğer sorulara cevabım yok benim kzııın saçı yok. BLV yapıyorum diyeyim katı şeyleri sıvıları kendim vermeye çalışıyorum yemiyor. O BLV istiyor bu arada w ile mi yazıcaz bu kelimeyi ben çok çok az yediği için hep sevdiği şeyleri aynı anda koyuyorum sevmediklerini de ya d yenileri de araya koyuyorum. Yani ne varsa önünde oluyor doğru yanlış bilmiyorum onu. Uykusu işini ben hiç karışmiiim üstad sensin dostum.

2. Kahvaltı- öğle yemeği- meyve- akşam yemeği onun dışında istedikleri zaman emiyorlar. Kedi gibiyim yatıyorum yatağa üstüme çıkıp emiyorlar bırakıyorlar oynuyorlar
3. Lokma lokma koyuyorum çünkü bi tanesi ne kadar koyarsam önüne hepsini tıkıyor ağzına
5. 2 uyku ama bazen yarım saat bazen 2 saat. Anam ağlıyor bu konuda sabah uykusuna 2.5/3 saatte öğle uykusuna 3/4 saatte gece uykusuna da 4+ da yatıyorlar genelde.
6. Bizde de var isilik ama nedense hiç dert etmemiştim, rahatsız olmuyorlar bence ben de öyle bırakıyorum zaten geçiyor kendi kendine. Eyyorlamam bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…