2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar iyi akşamlar size bir kaç sorum olacak bebeginize krep kek pankek yaparken hangi unu kullanıyorsunuz ikinci olarak da kendinizr yaptığınız kek böreği veriyor musunuz
Bebeğime özel yapıyorsam tam buğday unu, yulaf unu kullanıyorum. Son 1-2 aydır biraz esnettim biz evde börek pişirdiysek 1-2 sefer yedi. Bugün de ilk defa kek çok istedi, az bir şey yedi. Sürekli değil ama arada istisnalar oluyor.

Kızlar iyi akşamlar size bir kaç sorum olacak bebeginize krep kek pankek yaparken hangi unu kullanıyorsunuz ikinci olarak da kendinizr yaptığınız kek böreği veriyor musunuz
Ben ona özel yapacaksam aşçı annenin pirinç unu vardı ondan yapıyorum ama uzun zamandır biz ne yersek veriyorum valla aşırıya kaçmadan. Börek çörek kek kızartma bizle birlikte çok severek yiyor

Ben ona özel yapacaksam aşçı annenin pirinç unu vardı ondan yapıyorum ama uzun zamandır biz ne yersek veriyorum valla aşırıya kaçmadan. Börek çörek kek kızartma bizle birlikte çok severek yiyor
Ben normalde de bir bardağı şeker denilen keke iki kaşık şeker koyuyorum yada keki pişirip üstüne muhallebi yapıp bal koyuyorum. Birde kakao seviyor çocuk. Şimdiye kadar tek kapalı ürün yedirmedim yani çikolata falan bile görmedi. Kakao aşkı nerden geliyor anlamadım.

Maşallah ben o kadar iradeli olamadım valla biz dikkat ediyoruz eve almıyoruz ama başka yerde görünce veriyorum bikaç ısırıp bırakıyo çikolata falan..

Ben normal un kullandım kendimize yaparken bir iki tane tek yedi birde kek yaparken çok az yer ama börek hiç yemiyor bizim ki bir kaç defa da yaptım ama hiç ağzına sürmedi direk tükürüp attı

Ben normal un kullandım kendimize yaparken bir iki tane tek yedi birde kek yaparken çok az yer ama börek hiç yemiyor bizim ki bir kaç defa da yaptım ama hiç ağzına sürmedi direk tükürüp attı
Bizimkide börek yemiyor poğaça yiyor yufkadan yapılmış börek yemiyor hamurdan korkuyor zaten eline verdkm ağladı bayagi

Ben normal buğday unu kullanıyorum. Evde yaptığım keki kurabiyeyi falan da veriyorum, doktoru verebilirsin o kadardan bir şey olmaz demişti.

Bizimkide börek yemiyor poğaça yiyor yufkadan yapılmış börek yemiyor hamurdan korkuyor zaten eline verdkm ağladı bayagi
Oyyy ben hiç hamur vermedim eline ne zaman hamur işi yapsam uyuttugun zaman başlarim
Evet bende boğaca yaptığım zaman yarısını tek yer ama o kadar sıkıntı olacağını düşünmüyorum bence verilebilir

merhaba siz doğumunuzu normal mi sezeryan mi yaptınız acaba?

Selam kızlar, biraz dertlesmeye geldim. Son 1 aydır ben tamamen saldım. Yeme içme konusunda da, ekran konusunda da... Özellikle hastalıktan sonra çok yoruldum, şuan yemek istemediği ya da giyinmek istemediği zaman oyalamak için YouTube kidsi açıyorum. Bazen günde 2 saat izlediği oluyor. Tek başıma bu kadar yetiyorum. Haziran sonu artık temelli Fransa ya yerleşip eşim ile birlikte yaşayacağız. Belki o zaman biraz sınır cizebiliriz. Bugün atıştırmalık çubuk kraker verdim, bayağı yedi. Normalde tuzlu diye vermezdim. Vicdan azabı hat safhada ama elimden bu kadar geliyor

Bizi sosyal medyada iki üç yazı okuyup kendini süper anne zanneden, çocuk gelişimci veya psikolog gibi sürekli "bilgi" vermeye çalışan insanlar mahvetti canım.. 1 avuç sağlıklı atıştırmalığı sponsorlarla bedavaya alan ama herkesin yüzlerce tl verip bunları alması gerektiğini savunan instamom lar.. herkesin Bi yaşayışı var ben de veriyorum çok mecbur kalınca çubuk kraker vs yada yemeklerde video açıyorum. Bunu sürekli hale getirmedikten sonra çok da sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası. Bunların dışında etkileşimimiz kitap okumalarımız oyunlarınız sürekli var. Çok zor çocuk büyütmek ben ailemden destek gördüğüm halde zorlanıyorum. Kimse de kimseyi kınamasın, ben yapmam dediğim kınadığım ne varsa full HD yaşıyorum valla

Canım hiç kendini suçlama bunları yaptın diye kötü bir anne olmuyorsun. Hepinizin artık baş edemediği zamanlar oluyor, kendi düzeninize geçince telafi edersiniz

Tek bakmak çok çok zor, dibine kadar yaşadım. Arafa böyle esneklikler olabilir dert etme, vicdan azabı anneliğin şanındandır. Sadece ekran konusu beni biraz korkutuyor. Biz eve çit aldık şimdi, içine koyuyorum arada da olsa kendi kendine oynuyor ben bilgisayara bakabiliyorum. Belki böyle bir şey denemek istersin. Part time oyun ablası eğer imkanınız varsa da nefes aldırır.

Dert etme eminim elinden gelenin en iyisini yapıyorsundur
Tek diyeceğim ekran beni de korkutuyor
Yaşx10 dakikaxgün olarak biliyorum o yüzden 2 saat bana çok fazla geldi
Belki bunu azaltarak minimuma indirmek sana daha iyi hissettirir
Yemek konusunda da biz gayet free takılıyoruz
Evde acil durumlar için çubuk balık kraker ve simit hep oluyor gittiğimiz yerlere de götürüyoruz
Biz salça ekmekle büyüdük bundan iyisi can sağlığı

Üzülme canım hemen herkeste bazen böyle şeyler oluyor sen elinden geleni yapıyosun en kısa zamanda toparlarsin Fransada düzenini kurduğun zaman artık yeme icmede düzenli bir şekilde ilerlersin

Valla çubuk krakeri veriyorum yaaa aman bütün paketi yese ne olacak. Şerbetli öylr kremalı saçma sapan tatlıları vermeyelim yeter bence. Bende dikkat ediyorum ama eskisi gibi de değilim yeme konusunda biz neler yemişiz Allah bilir

Selam bende Fransa'da eşimle yaşamaya çalışmaktan bildiriyorum kızlar Fransa'da bronchiolite salgını varmış ve kızım hastalandı 4 gündür çocuk acilde yattık bugün öğlen çıktık şimdi evdeyiz.Cocuk acile yatış sürecimiz çok uzun ve sancılı oldu kızim geçen çarşamba öksürmeye başladı günleri karıştırmadan anlatabilitsem önce Fransa'da acile gittik perşembe akşam triaja girmemiz bir saati buldu orada bize çocuk aktif keşke nöbetçi normal doktora gitseydiniz dedi ama yine de sıraya yazdı 3_4 saat beklersiniz dedi bizde böyle söyleyince baktık sıra hiç ilerlemiyor eve gittik sabah tekrar gittik acile bı sefer sıra yoktu buda çocuk iyi gözüküyor diyip bizi gönderdi sadece burnunu temizledi bizde bir pediatr görsün istiyoruz ateşi vardı vs doktor görmedi normal doktor pediatr bulamadık müsait bizde İsviçre'de çocuk acile gittik biO muayne etti hemen tedaviye başladı ve yatış yapmam gerek dedi bizde Fransa'da yaşadığımız için oraya yönlendirin dedik tedavileri yapıp oraya yönlendirdi orada karar versinler dedi orada çocuğun oksijen değeri iyi diye tedavi yanıt vermiş yatış yapmıyoruz kotulesirse gelin dedi eve gonderdi parasetamol yazdı ertesi gün oldu çocuk kötü gibi ağlıyor nefesi hızlı gibi geri de gonderildigimizden emin olamiyoruz gitsek mı gitmesek mı sonunda nöbetçi doktora gidelim dedik gece cumartesi gittik bir gittik budabize hemen tedaviye başlayıp diğer yakın şehirdeki çocuk acile yönlendirdi onlar güzel ilgilenir dedi gittik gerçekten yatış yapıldı ve 4 gün yattık bu arada Fransa'da sigortanizdan hariç tamamlayıcı sigorta olmazsa devlet hastanesi aciline bile kronik hastalık değilse para odeniyormus eşimde bunu bilmiyordu biz uzun süre Türkiye de yaşadık o nedenle acile vs hitmemistik Fransa'da heceleik 200 euroymus.Neyse kızlar ben bebekle yattım ama kızım hemşire ve doktorlardan çok korktu ventolin verildi oksijen takıldı antibiyotik iğne vs ..ama kızım hemşireleri tekmeledi tükürdü bir ilacı 3 kişi 3 defada zor verdiler hastanede adımız çıktı.ventolinin içine tükürüp aynı anda tekme atıyor gece uyandırıp ilaç veriyorlar bazılarına göre kızım karakter sahibi böyle davrandığı için bazılarına göre de ben kötü anneyim disiplin vermedim bazısı çocuğa sen yonetmiyorsun diye cikisiyor vs..Benim için hem kızımın sağlığı için endiselendigim hemde Fransız sağlık sistemi ile cebellestigim bir süreç oldu neyse kızım iyileşti ama ventolin ve antibiyotik tedavisi evde birkaç gün devam edecek kendilerinin birkaç kişi vermediği ilacı tek kişi vermekte zorlandigim eşimden ya da komsumdan yardım alacağım için de azarlandim bende onlara cikistim neyse sonunda uzun uzun konuşup benim alışık olduğum sağlık sisteminin cok farkli olduğunu anlattım.Bu arada tamamlayıcı sağlık sigortası ni bebek için orda yaptırdık geriye dönük de odeycekmis nasıl olacaksa sosyal asistan yardım etti.kizim ilk başta korkmamisti fakat gece gündüz birileri zorla biseyler yapmaya çalışınca artık içeri her giren insanda kucağıma atlayıp ağlamaya başladı.Neyse eve geldik ve evde ilacı kendimiz verince biraz aglasada hastanedekinden çok daha kolay oldu.Bu arada çocuk Hastanesi'nde bebeğe verilen yemekte büyüklerin yediği bisküvi market yoğurdu hazır meyve püresi organik vs değil bebeklere yönelik de değil vs var yemek olarak ise tavuk makarna ya da balık pilav seçtim yoksa abuk subuk başka şeyler de vardı ama çok kısıtlı bir menuydu zaten benim kızın kahvaltısi onlar için brunch dpmates avakado meyve yumurta peynir zeytin vs verimeye çalışıyorum deyince bunu dediler onlar bisküvi yoğurt püre ya da bebek maması veriyorlar.Bu arada kablolar oksijen bağlı olunca ilk zamanda yanımda kitap olmayınca ilk iki gün full müzikli video izkettim yataktan çıkmamak ve ağlamayı en aza indirebilmek için tedavilerde sonra eşim biraz kitap oyuncak getirince azalttım ama o ortamda en iyi dikkat dağıtıcı 16 aylık tedaviden kaçmak isteyen kızım için buydu zaten doktorda açın dedi hemşirelerde ama hatırlatma amaçlı iyi olmadığını biliyorsunuz değil mi dediler evet dedim 2 yaşa kadar sıfır olmalı ama şu an bu ortamda yürümeyi yeni öğrenmiş etrafı keşfetmek isteyen her tarrafina kablo bağlandığınız çocuğu zaptetmek çok zor yoksa bebek bu anlamıyor yüzündeki oksijen borusunu vs çekip atmak istiyor eline ilaç için katater mı deniyor o bağlı göğsüne elektrot mu onlar ayağına oksijen ölçer bunları çıkarıp atmak istiyor oyalanmaz ise.Neyse geldi geçti inşallah evde de tekrarlamaz ve tamamen kurtuluruz çıkmadan önce menenjit eksikti onu yaptılar bir de kalp ekosu çekildi sorun çıkmadı.Ama çok korktum Allah kimsenin başına vermesin.Diyecegim videoyu ve yemeği bu kadar takmayın ama virüs önemli çocukları virüsten koruyun.biz ya oyun yerinde kaptik ya da eşim getirdi virüsü.Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın günlerdir cok yanlizdim ve çok korktum.Bu arada kızım elimi bir türlü bırakmıyordu tam hastaneye gitmeden önceki gün bırakmaya başladı orada hastane odasında da bağımsız yürümeye başladı.Birde yoğurdu bırakmıştı bugün orada yeniden yemeye başladı.ilk iki gün aç gezdi sadece meme yenidoğan gibiydik memede uyumak istedi biraktirtmadi kendini yatağa.Yabanci kültür ve sistemde hastaneye düşmek çok yorucuydu kafam yeni yerine geliyor çocuğa ne giydirdim hangi gün ne yaptım kafamı yeni toparliyorum .Hepinize sevgiler inşallah hiçbir bebek hasta olmasın.

Çok üzüldüm gelmiş geçmiş olsun tekrarlanmasın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…