2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bu arada biz geçen hafta İzmir'e geldik yolculuğumuz aktarmaliydi ama iyi geçti etrafa artık daha çok inceleyerek anlamaya çalışarak baktığı için daha iyi geçti aslında birde izmirde fırtınaya da yakalandık uçak havada uzun kaldı pisti pas geçti ama kızım beni üzmedi.,,

Bizim dr balık yağı bile kullandirmiyor. Zaten kız da calpol hariç her şeye tepkili. Geçmiş olsun bu arada.
Bizde birlikte oturuyoruz, biraz orda yiyor. Biraz peşinde. Çok seçmeye başladı bu sıralar.
Bizim dr balık yağı bile kullandirmiyor. Zaten kız da calpol hariç her şeye tepkili. Geçmiş olsun bu arada.

Bizde birlikte oturuyoruz, biraz orda yiyor. Biraz peşinde. Çok seçmeye başladı bu sıralar.

Balik yagi bekle demişti bizede dr vermedi 18 aylik olana kadar bekle dedi. Balik her hafta denk gelmiyor yemiyoruz yersek veriyorum ama dolu dolu yemiyor sonuçta sıkılıyor. Tavuk ta öyle vermeye calisiyorum . Ben kendim başlattım 13 aylik falandı günde 1 çay kaşığı veriyorum kilosu.normale geldi hee iştahlı mi desen yok ama bisekilde yediriuorum bazen focus diye surup var ondan da verdiğim oluyor iştah için. Ama.bence balik yagu etkili kemiklere vs. İyi geldi hissediyorum. Bir tık topladı kendinj cocuk. Ocean kullanıyorum bu arada mollers te iyi diyolar da ocean bu yaşlara jceruhj temizmis

Bizde de aynı sorun var eşim bağımlı. ve o ne zaman eline telefonu alsa büyük kızda ekrana sarılıyor tablet veya tv. ben de bebek kucağımda yemek yapan makina boşaltan çamaşır asan anne modeli oluyorum.
ben bazen telefonun yerini unutuyorum şaka değil valla. saatlerce elime almadığım oluyor. benim beynim uyuşuyor o kadar ekrana baktığım zaman.
tv çok çok az izliyorum. günde 20dk ancak izliyorumdur.
büyük kız her gün okuldan bir şey duyarak geliyor. yok yalı çapkını yok veda mektubu-yasak elma. adını bilmediğim başka diziler-programlar. valla akla karayı seçiyorum izlemesin etkilenmesin diye. iyi bir şey olsaydı ben izlerdim diyorum.
bir de çocuk duyduğunu değil gördüğünü yapıyor. ben izlemeyince o da izlemiyor. ben naparsam iyi kötü o da benden görerek yapıyor.
ben de isterim tv izleyim film izleyim. ekrana bakarak uyuyayım ama tüm kontenjanı eşim doldurduğu için bana sıra kalmıyor. ben de krizi fırsata çevirip böylelikle büyük kızı engellemiş oluyorum. yine izlesin ona göre yayınlar da var ama böyle abuk sabuk şeyler çocuklara göre değil diyorum. açık açık konuşuyorum bize uygun değil ailemize uygun değil diyorum. ne kurtarsam kardır mantığındayım.

Iki yaşına kadar kullanmasını istemiyoruz dedi doktor bana. Haftada iki kez yiyecek. Bir büyük balık norveç somonu, bir de küçük balık olacak dedi. Damak tadının gelişmesi için 2 yaşa kadar takviye vitamin önermedigini de ekledi. Ben de haftada bir bile pisirmiyorum bir süredir. Son pisirdiğimde de yemedi. Sürekli çıkardı ağzından. Bizimkinin kilo sorunu yok çok şükür. Boyu, kilosu iyi. Bence emdiği için az yiyor.

Bu ekonomik krizde her hafta nasıl Norveç somonu yedirelim doktor deseydin:)
Ben 1 yaşında başladım balık yağına, haftada 2 veriyorum. Haftada 1 balik yedirmeye çalışıyorum ama çoğunlukla yemiyor zaten.

Ben 1 yaşında başladım balık yağına, haftada 2 veriyorum. Haftada 1 balik yedirmeye çalışıyorum ama çoğunlukla yemiyor zaten.
Içimden geçirmedim değil... Bir de devlet doktoru yani. Bizim kız bugün azıcık yemek yedi diye mutlu oldum. Vallahi balık stresine giremicem artık. Her yemek ayrı tantana. Yoruldum... Karnı doysun da.

Küçük balık candır
Ton balığı hariç ne bulursam vermeye çalışıyorum
Derin su balıkları yüksek civa içerdiği için önerilmiyor ben de bu bilginin bana verdiği yetkiye dayanarak hamsi sardalya ile savıyorum sırayı
Yemiyor genellikle ben de ufacık tiftip mercimek çorbasına ekliyorum eline de pipet veriyorum
Hüpletince pipetle balık olduğunu anlamıyor
Ben böyle değildim beni ikinci çocuk bu hale getirdi

Ana gibi ana
Senden öğrenecek çok şey var.

Benim oğlum salatayı çok seviyor ben o yüzden salatanın arkasına küçük Bi lokma hamsiyi saklayıp öyle veriyorum. Bi de bizle oturup yemesi için masadaki herşeyi oyununa feda etmemiz gerektiğinden kısa süre masada duruyor, devamında ben peşinde gezerek yediriyorum. Haftada 1 hamsi yedirdiğim halde ekstra omega 3 de veriyorum haftada 4 kez falan. Ben biraz da 4.5 aylıkken göz ameliyatı olduğu için, gözlerinde yeniden sıkıntı oluşmaması için de veriyorum. Doktor önerisi değil kendi araştırmalarım sonucu bu şekilde içim rahat ediyor.

Herkese merhabalar, umarım hepiniz iyisinizdir. Yaşadığımız felaketle birlikte kolum kanadım kırıktı uğramadım buralara pek. Meme oda ayırma işleri bizde de aynı ve şu an kendimde hiç ayırma enerjisini göremiyorum.

Şimdi bizde egzama sorunu çıktı bu ara, bacakların arkası felaket. Doktor şurup verdi dindirmişti geçen hafta 18 ay aşısını yaptırdım yine mahvoldu. Sabah burada hastanede randevu bulup götürdüm başka bir hekim önerisi almak için, kortizonlu krem verdi o da. Bacakların haricinde bir de hart hart kafasını kaşıyor. Ocakta kan tahlili yaptırdık alerji paneli de bakıldı her şey geçmiş görünüyordu neden böyle oldu anlamadım. Beslenme düzeninde ekstrem bişi de vermedik ne bileyim ıstakoz havyar yemedi sonuçta. Tekrar diyete mi girmek lazım diyeceğim hadi ben alıştım sayılır da çocuğu patatesle mi doyuracağım. İçim şişti düşünmekten.

Ben de öyle denedim. Bu sefer lokmayı tükürüp içinden salatayı ya da ekmeği makarnayı neyle verdiysem ayıklayıp yiyor balığı da yere atıyordu. Mervenin dediği gibi her öğün ayrı tantana.

Ben de öyle denedim. Bu sefer lokmayı tükürüp içinden salatayı ya da ekmeği makarnayı neyle verdiysem ayıklayıp yiyor balığı da yere atıyordu. Mervenin dediği gibi her öğün ayrı tantana.
Ben kendim de balığı sevmem ya artık onların da damak tadı var ama inşallah ilerde yerler balık çok faydalı

De
Deterjan değiştiysennolabilir canım

geçmiş olsun. Akşam eve gidince resim atacağım sana. benim kızın bacakları da alerjiden hallice. aynısı olabilir mi bi bakalım. eleyerek ilerlemek işine yarayabilir. önce yumurta sonra süt ürünleri gibi sırayla gidebilirsin. nacizhane tavsiye. umuyorum kısa sürede atlatılır.

De

Deterjan değiştiysennolabilir canım
Ya bu olabilir çünkü geçenlerde ikisinden birini değiştirdim. Bir de kaşla göz arasında cips kaçırmıştı ses etmedik. Başka paketli gıda verdiğim tek şey yola çıkarsak çubuk kraker. Öneri için teşekkür ederim.
Aaa sizde de mi var ya. Geçmiş olsun size de. Ben de şuraya iliştireyim bizimkini. Neyse kendi doktoru da krem sür dedi. Aksın merhemler.

Eklentiler

• Screenshot_20230314_173042_Gallery.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20230314_173031_Gallery.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 53
Doktorun dediği de vücut alerji yapan besinleri tolere etmeyi öğrenene kadar bu şekilde olacak, normal böyle olması, ama kaşınmasın diye sık nemlendirin demişti. Kalıntı çok az var ama hal böyle

Eklentiler

• 72033268-C1E9-46AA-BE71-355D5E834B62.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 47
Geçmiş olsun. Kızımın da yanağında kızarıklık vardı, kaşıntı da oluyordu.Egzama demişti doktor. Alerji testinde bir şey çıkmamıştı daha önce. Kortizonlu krem vermek istemedi. Bioderma atoderm nemlendirici ile coresatin (pembe olanı) düzenli kullandık, 3 günde geçti. Normalde ilaç, krem önerme taraftarı değilim sizimln alerji öyküsü de var hatırlıyorum ama araştırmak istersin belki. Umarım uzun sürmez, hemen iyileşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…