- 16 Ocak 2021
- 240
- 705
- 53
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #56.801
canım selam
ben dolabı hiç kullanmadım ama bildiğim kadarıyla alıcı onay vermezse sistem satıcıya paranın gitmesini engelliyor. senin onayından sonra satıcı parasını alıyor. yani kazıklansan bile çaresi var.
ayrıca bebek arabası bastona geçebilirsin önümüz yaz. hem pratik hem de hafif. ilerde bebekler yürümek istemiyorlar kucakta taşımak zorunda kalıyorsun araba yoksa.
bu arada bebişim de pek bebek arabası sevmiyor, globberin 4in1 bisikletinden aldık, onu daha çok seviyor. tabi bu seyahatta rahat taşınacka bişey değil. dolap hiç kullanmadım ama sorun yaşayıp, dolapın yardımcı olmadığını söyleyen çok yorum görmüştüm.
ben de bi defa söktürücüyle oldum, sonra olmadım. istersen bi test yap aklında kalmasın ama değildir bence de :)
Teşekkür ederim kızlar, bizim de globber bisikletimiz var ama arabada o da yer kaplıyor Bi de sök tak filan zor oluyordu. Keşke baştan doğumdan itibaren kullanılan bir kabinboy bebek arabası alsaymışım. Benim kızımın ayağı kırılmıştı hatırlarsanız epey de üstüne düştük sonra resmen çocuğu serbest bırakmadık en geç yürüyen bebis oldu heralde :) daha yeni yürüyor. Bebek Arabasız çıkarsak bel felç :) uçakta da iyi olur diye çok küçülen bir kabin boy aldım cybex. Dolaptan aldım kargoya da verildi bugün. İnşallah dediği gibi sıfır ve sorunsuz gelirse çok uygun almış olacağım ♡Travel sistem beni de çok zorladı. Kabin boy ben de istedim ama pahalı geldi, yedek olarak baston puset aldık. Travelde uyuması rahat oluyor. Ikisini de kullanıyorum duruma göre.
Dolap uygulamasında satıcının görselde sattığı, açıkladığı üründen farklı bir ürün gelirse iade oluşturabilirsin. Onay vermezsen paran iade olur diye biliyorum.
Çok geçmiş olsun kan vermek çocuklar için büyük eziyet ya kim bilir kaç tüp almışlardırKızlar selam
Kızımızı üniversitenin hastanesine götürdük sonunda cocuk gastroenteroloji bölümüne. Çok detaylı.bir kan testi aldılar bazıları çıktı bazıları 3 haftayı buluuormjs mayıs ayında cikcak sonuçlar kontrol de o zaman olacak. İştahsızlık sebepleri çölyak vs.. gibi hastalıklar için araştırıyor kandan bakalım jnsallah bisey çıkmaz
Bu arada cocuk doktorları iştahsızlık olunca ya direkt cinko şurubu yada cinkolu wurup veriyorlardı. Kızımın cinko değeri normalin üstünde çıktı. Hiç kana bakmadan verdiler baştan saviyorlar işte. Bu yaşlardaki yemeyen cocuklara hep böyle oluyormuş iştah açıcı surup yallah... sebep sonuç araştırılmiyor malesef cocuk doktorları tarafından bir demire bakıyorlar o kadar demir değerimiz de iyi Bu arada ondan da değil iştahsızlık umarım.cozuljr
Çok geçmiş olsun cnm inşallah düzelir bizim bir de yumurta yemedugi için diyet verdi dr. Yumurtali zaten beslenmiyor da makarna kuskus yiyordu onu verdim bu hafta onuda vermemek lazım zaten yedikleri az sınırlı sayıda çeşitler. Makarnada çıkarsa bisey kalmıyor:)).pilav bulgur pilavi falan kalıyorÇok geçmiş olsun kan vermek çocuklar için büyük eziyet ya kim bilir kaç tüp almışlardırinşallah basit bişey çıkar da iştahsızlığı çözülür..
Benimki de ramazanın başından beri çok iştahsız. Reddedemeyeceği 1-2 yiyecek dışında bişey yemiyor. Her sabah patates kızartması yapmak zorunda kalıyorum, önceden yediği şeyleri şimdi yemiyor. Ufak Bi grip geçirdi sonra iştahsızlık kaldı. Yeniden argivit başladık bakalım inşallah düzelir
Ay alerji çok zor ya yenidoğan döneminde de var mıydı yoğun emzirirken sen yumurta yediğinde meme reddi veya mukuslu kaka kanlı kaka vs oluyo muydu? Yeğenimin öyleydi ama büyükçe geçti yumurta alerjisiÇok geçmiş olsun cnm inşallah düzelir bizim bir de yumurta yemedugi için diyet verdi dr. Yumurtali zaten beslenmiyor da makarna kuskus yiyordu onu verdim bu hafta onuda vermemek lazım zaten yedikleri az sınırlı sayıda çeşitler. Makarnada çıkarsa bisey kalmıyor:)).pilav bulgur pilavi falan kalıyor
kepeklenme için 2 yemek kaşığı elma sirkesi bi litre suya döküp son durulamayı onunla yapabilirsin. sabunladığın günler yaparsan işe yarayacaktır. ilk başlarda denge sağlanamıyor ama sonrası düzene giriyor.Atomiks Senden feyz alıp 2 haftadır saçıma şampuan sürmedim. Arada zeytinyağı sabunu kullandım. Ama yağ ve kepek dengesi kurulamadı bir türlü:))) 1 hafta daha dayanacagim, sonra yine şampuana geçerim
Çok benzer şeyler yaşıyoruz. Seni çok iyi anlıyorum. Annenin mutlulugu dinlenmiş olmasına, yardım görmesine bağlı. Çocuk sadece annenin sorumluluğundaymış gibi davranıyor eşlerimiz. Benim eşim de ne alt değiştirme, ne kıyafet değiştirmeyi bilir. Bu konuda sorumluluk alması için elimden geleni yaptim. Ama sonuç değişmedi. Bu sene değil ama geçen sene baştan uyardım eşimi. Sakın iftara misafir davet etme, ben kendimize yemek hazırlayamıyorum. Vakitli bir akşam yemeğinde bu sene misafir ağırlayamam bebekle dedim. Iyi ki söyledin dedi. Sanırım planları vardı.Ben bu süreçte biraz da eşime kızdım. Bana yardım olarak yaptığı tek şey akşamları çocukla oynamak. Yani çocuğun yemesine uyumasına alt üst değişmesine Bi katkısı yok. En çok gece uykuya yatırırken uzun uzun emiyor artık meme ucu acıyor o derece uzun sürüyor ama sürekli direniyor. Ben de sinir krizi geçiriyorum. Baba da yanımızda uyuyor, ben kızdıkça şşş sakiiin diyor sadece. Patladım ona da, beni bu noktaya getirtme sorumluluk al biraz dedim. Şimdi kendince bişeyler yapmaya çalışıyor. Ben ki açlığa hiç gelemem yıllardır hep orucu yata yata tutarım Allah affetsin. Bu yıl hem emzirme hem iftar sahur hazırlama hem çocuk bakma herşey bende. Kızdım ya bir insana bu kadar yüklenilmez dedim. Dün işten erken gelip dışarı iftara götürdü, biraz da çocukla ilgili sorumluluk almaya çalışıyor. Bir yandan da haftasonu iftara arkadaş davet etmek isteyince ya bana düzgünce yardım edersin temizlik hazırlık herşeye, ya da unut misafiri dedim artık o yüzden ayar çekiyor kendine. Zor gerçekten annelik çok zor, insanda psikoloji kalmıyor. En ufak Bi olumsuzlukta kimseye gerek kalmadan kendi kendini yargılamaya başlıyor insan
Senin işin daha zormuş canım benimki en azından memur 7 de evde oluyor. Akşam çocuğu babaya paslıyorum ama o sürede kendime değil eve vakit ayırmak zorunda kalıyorum. Eşim de beni dinlendirdiğini sanıyor. İyi Bi ayar çektim bakalım ne kadar idare ederse. Ben de anneme yakınım ama çok da sık gitmek istemiyorum o da yoruluyor kendince işi gücü hiç bitmiyor zaten. Yine de beklediğimden iyi performans sergiliyorum oruç tutarken ..Çok benzer şeyler yaşıyoruz. Seni çok iyi anlıyorum. Annenin mutlulugu dinlenmiş olmasına, yardım görmesine bağlı. Çocuk sadece annenin sorumluluğundaymış gibi davranıyor eşlerimiz. Benim eşim de ne alt değiştirme, ne kıyafet değiştirmeyi bilir. Bu konuda sorumluluk alması için elimden geleni yaptim. Ama sonuç değişmedi. Bu sene değil ama geçen sene baştan uyardım eşimi. Sakın iftara misafir davet etme, ben kendimize yemek hazırlayamıyorum. Vakitli bir akşam yemeğinde bu sene misafir ağırlayamam bebekle dedim. Iyi ki söyledin dedi. Sanırım planları vardı.Bu sene daha iyi idare ediyorum. Benim bu duruma alışma sebebim kabullenmek haricinde bir seçeneğim olmamasi. Eşimin kendi işi. Çok uzun saatler çalışıyor. Bazen pazar günü bile gitmek zorunda kalıyor. Resmi tatil vs hiç yok. Eve en erken 21.00 de geliyor. O da nadiren... Bir tek ramazanda akşam ezanıyla evde. Bu yüzden alıştım sanırım. Beni en çok zorlayan eve kapanmak. Havalar ısınıp da dışarda olunca dert tasa kalmıyor bende.
Gözün aydın canım. Allah isteyene nasip etsinhem emzirmek hem hareketsizlik ya da kısıtlı hareket diyim.
dün biraz yürüyüş yaptım söküldü şükür oldum dün akşam üstü itibarı ile.
test aklımdaydı çünkü lekelenmem olmuştu 2 gün öncetest yapmadan içsem kendimi çok kötü hissederdim sebep oldum diye Allah korusun
neyseki oldum
Bulaşık makinesi doldurup boşaltmak kendimize ayırdığımız zaman gibi görünüyor değil miSenin işin daha zormuş canım benimki en azından memur 7 de evde oluyor. Akşam çocuğu babaya paslıyorum ama o sürede kendime değil eve vakit ayırmak zorunda kalıyorum. Eşim de beni dinlendirdiğini sanıyor. İyi Bi ayar çektim bakalım ne kadar idare ederse. Ben de anneme yakınım ama çok da sık gitmek istemiyorum o da yoruluyor kendince işi gücü hiç bitmiyor zaten. Yine de beklediğimden iyi performans sergiliyorum oruç tutarken ..
Ben bastonu e bevekten aldım, en uygun olanlardan. O arabada duruyor genelde. Çok kullanmıyoruz, duruma göre. Travel sistem de evde. Şu an oturduğumuz apt asansörlü. Indir kaldır yapmıyorum ama pazar günü taşınıyoruz ve asansör yok yeni evde. Apartmanin durumuna bakıp muhtemelen bina girişine bırakırım arabayı. Bir yere gidersek avm falan genelde yürüyor kızım. Ama araba hep bizimle. Çanta taşıyoruz içindeBenimde travel sistemdir yaklaşık 11 kg boş ağırlığı bel ondan kasik fitihi oldum indir kaldır:)) Bayadır kullanmıyoruz dolaba koydum ama eşim satma diyor. Soyle ucuza baston tarzı bisey alırım diyorum en uygunlardqn e bebekten falan eşim re dursun dedi. Almiycaz heralde yürüyor çünkü. Pandali bisiklet aldık markete falan onunla çıkıyorum site bahçesine falan 400 e almıştık e bebek indirimden. İttir ittire gidiyoruz araba bagajina sigarmi bilemiyorum bisiklet henüz denemedim :))) baston düşünebilirsin daha çok yürütmeye calisiyorum ben eşim veya annem varsa yorulunca kucağa alıyor ben ameliyat olduğum içi çocuğu pek taşıyamayacağı çalışıyorum tasiyinva ağrım.oluyor cunku
Hiç sormaBulaşık makinesi doldurup boşaltmak kendimize ayırdığımız zaman gibi görünüyor değil mi
Makarna lutfende yumurta diyetine uygun makarna vs bulabilirsin. Trendyolda mağazaları vatÇok geçmiş olsun cnm inşallah düzelir bizim bir de yumurta yemedugi için diyet verdi dr. Yumurtali zaten beslenmiyor da makarna kuskus yiyordu onu verdim bu hafta onuda vermemek lazım zaten yedikleri az sınırlı sayıda çeşitler. Makarnada çıkarsa bisey kalmıyor:)).pilav bulgur pilavi falan kalıyor
Ben hiç yumurta yemiyorum yıllardır belki de ondandır. En son 6 yaşlarında falandım yediğimde hamilelikte de yemedim onunla bağlantılı olabilir belki de :)) ilk ek gıdaya geçtiğinizde yumurta sarısı yiyordu sonradan ekgidayi reddetti komple aylarca ağzına bisey sürmedi belki de yumurtadanAy alerji çok zor ya yenidoğan döneminde de var mıydı yoğun emzirirken sen yumurta yediğinde meme reddi veya mukuslu kaka kanlı kaka vs oluyo muydu? Yeğenimin öyleydi ama büyükçe geçti yumurta alerjisi
canımlar selamlar
ben nedense artık çok zor regl oluyorum. yani 3 gündür kıvranıyorum hala başlamadı. üstelik kullandığım takvim uygulamasına göre 3 günlük gecikme var diyor. sizde böyle misiniz?
not1: hamile değilim
not2: yani sanırım değilim
not3: inşallah değilimdir
Bugün regli gecikmemin 17. Günü. Hamile değilim. Geciktigi günden beri test yapıp durdum. Malum geçmişim pek temiz sayılmazcanımlar selamlar
ben nedense artık çok zor regl oluyorum. yani 3 gündür kıvranıyorum hala başlamadı. üstelik kullandığım takvim uygulamasına göre 3 günlük gecikme var diyor. sizde böyle misiniz?
not1: hamile değilim
not2: yani sanırım değilim
not3: inşallah değilimdir
Birebir günümüzü nasıl geçirdiğimizi yazmışsın misophonia. Kahvaltı yapmıyor. Öğlen yemegi yok. Akşam çok geç saatte bir iki lokma yiyor. Yemek saatinde normal zamanda yemiyor çünkü bende bezdim çok geç veriyorum. Yani sadece bir ısırık meyve yiyor. Kahvaltıda onu yiyor bunu yiyor sonra öğlen uyaninca kase çorba yoğurt yiyor yazan anneleri okuyunca suçu kendimde arıyorum. Tipini rengini değişik gördüğü şeyleri kesinlikle tatmiyor bile. Bildiklerinden de sıkıldı. O kadar gına geldi ki çorbayı şırıngayla verdik eşimle. İlaç bu ilaç mecbur içeceksin diyerek. İlacı mecbur içeceğini biliyor ağlaya ağlaya ağzını açıyor çünkü. Ama 2. Siringayi veremedik. Bir tatsa gerisini yiyor içiyor bazen.Dediğin gibi bizde bu kısır döngüdeyiz. Sabah uyanınca emiyor kahvaltı yapmıyor. Öğle uykusundan önce ve sonra emiyor yemek yemiyor. Geç saatte yiyince akşam yemeği yemiyor. Uyumadan emiyor ama acıktığı için gece sık uyanıyor. Son günlerde bu var ama diş de etkiliyor bizi. Ağrısı oldukça emme ihtiyacı da hissediyor.
iki gün önce erken menopoz mu falan diye yazıştık ama öyle havada kaldı. daha bebe çok küçük. bu kadar sürede menopoz belirtisi göstermez diye düşünüyorum ama du bakalım. doktor ne diyecek. beklemesi de ayrı sıkıyor insanı. güzel haber alırsın inşallah. buraya da yaz mutlaka.Bugün regli gecikmemin 17. Günü. Hamile değilim. Geciktigi günden beri test yapıp durdum. Malum geçmişim pek temiz sayılmazEkim ayında kısa süren bir hamileliğim olmustu çünkü. Neyse geciktiginde beri dün Dr a gidebildim. Hormon tahlili istedi.Sonuçları yarın gostericem. Oğlanı dogurmadan önce 2 yıl süren adet düzensizliği yaşadım. Erken menopoz teşhisi koydular. Yumurtam bitiyormus sebebi. Ama dün Dr muayenede yumurta sayın gayet iyi falan dedi. Oğlan doğduğundan bu yana günü gününe oluyordum. Dr emzirdigin için sekteye uğramıştır dedi. Ama ben öyle düşünmüyorum. Tahlillerde erken menapoz , yumurta sayısı azlığı çıkıyor ama muayenelerde hiç bir sorunum görünmüyor. Uzun oldu biraz ama benim gundemimde regl olamamak bu aralar. Stresten diyicem seninki de yani 3 gün olmuş daha erken. Bir kaç gün daha bekleyip Dr a git bence.
Alintilamayi unuttum atomiks bir yukari yazdımiki gün önce erken menopoz mu falan diye yazıştık ama öyle havada kaldı. daha bebe çok küçük. bu kadar sürede menopoz belirtisi göstermez diye düşünüyorum ama du bakalım. doktor ne diyecek. beklemesi de ayrı sıkıyor insanı. güzel haber alırsın inşallah. buraya da yaz mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?