- 24 Mayıs 2020
- 915
- 1.643
- 63
- 45
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #56.861
Eşinin tarafı Fransız mi? Evet benim kayınvalide de 36 bedenKızım bu geceki misafirlikte de toplu halde gorduguy insanlara ağlayınca ikimiz sevimli bir köpek ve bir piano ile bir oda da insanlardan uzak kaldık.Kizlar biz Türkiye de akraba ilişkisinde biraz assosyaliz de size bir şey soracağım iki dakika salona gittiğimizde bile abuk subuk bir kaç lafa maruz kaldık bu aile ilişkileri hep böyle mi.Bir de kayınvalidem hayatta olsa ne olacaktı bilmiyorum.Birde bu Fransızlar çok zayıf 50 yaşında bile taş gibiler.Biz bu bebeklere aman yesinler diye ugrasmakla hata mı ediyoruz diye düşündüm sonra ki hayatlarında şişmanlığa yatkın olmasınlar sonra. Benim kız su an ortalma kilo da da ben kilo aldım bu aralar biraz depresif yedim sanırım birde kızımın yemedikkerini.Hem emzirip hem rejim yapan arkadaşlar nasıl yaptınız nelere dikkat ettiniz?
Yaa tam bir oyuncuuukeşke bizim yaramazlıklar da böyle masum olsa gerçekten çok şanslısın şahsen ben bir erkek çocuğu annesi olarak sinir hastası olma yolunda ilerliyorum
benimki de mama diye ağlıyor hazırlamaya gidiyorum mutfağa girdiğim an dolaplara tırmanıp kapaklarını açıyor. yemek masasına çıkıp üstünde zıplıyor. ben mutfak kapısını açarken de alelacele aşağı inip oturuyor numarası yapıyor. ya da ayy annem diye sarılıyor ona kızmayayım diyeKızlar benimkisi tam bir yaramaz
Emzigi yastığın altına saklıyor memi memi bağırıyor. Salondan yatak odasina geliyorum istiyor geleyim yerlerde sürünüyeym sonra diyor memi yoo memi yoo (emzik yokmus) neyse buldum yastık altdından verdim. Bir baktım kendi saklıyor maymuncuk:)))
Saklıyor memi memi bağırıyor:)
Ne olcak bu yaşta bu hareketler bu çocuğun sonu :))
Alıp çıkarıyor yastığın altından aaaa diyor (bulmuş muş) :) tam komediyiz çok hareketli hiç durmuyor tüp diye mi böyleyiz bilemiyorum
Tüp bebekler hareketli oluyor diyolardi (net bor bilgi bulamadım ama ondan mı bu hareketlilik çözemiyorum da )
Vazgeçilmez olmadığını hissettiren lazım. Ben olsam yedek abla bakmaya başlar, elimin altında tutardım. Umarım düzelir, takma kafana....Yaklaşık 4 aydır bir oyun ablamız var. Kreş öğretmeni ama yoğun tempodan yorulup evde eğitimi denemek istemiş. Ailemden uzak olduğum için yardıma çok ihtiyacım var. Yemek mutfak işlerimi halledip, kalan zamanımda çalışıyorum. Abladan gerçekten memnunum. Çok pimpirik olmama rağmen gözüm arkada kalmıyor. Zaten evdeyim de olsun. Gelgeleilim bu abla sürekli ya gelemiyor ya saat değiştiriyor. Günlük iyi bir ücret üzerinden anlaştık. Gelmediği günlerin ücretini de verdim bu arada. Arada bir iki gelemezsin lafı olmaz. En az 6-7 gün oldu ve sürekli saat değişmek de cabası. Yatılı bakıcılar kadar alıyor neredeyse ve 6 saat geliyor sadece. Diğer kişileri beğenmemiştim, gönlüm rahat olsun dedim.htiycım var diye ona eyvallah buna eyvallah dedim ama sabrım taşmak üzere. Yine mesaj atmış yarın saat değişsek diye. Bir taraftan da canım birine muhtaç olduğuma üzülüyor. Kimse olmasa desem yapayalnızım sabrım kalmıyor. Eşim ilgilenmiyor bir yardımı olmuyor. Çalışmak üretmek de isitiyorum. Napacağım ben? Hepsi mi böylr bu ablaların? Dertleşmek istedim
dediğinde çok haklısın. ona ihtiyacımız olduğunu anladı. ben malesef hep sabredip sabredip bir noktada patlıyorum. ihtiyacımız da var diye sabır sabır dedim. biz ilk günlük anlaştık haftada 3 günken, sonra 5 güne döndük. arada gelememek olur diye düşündüm, vicdanen vereyim parasını dedim ama yok sınırı kalmadı. bir de tamam ben işe gitmiyorum ama kendimce planım programım oluyor. son anda bilgi verilmesi hiç hoşuma gitmiyor. artık bir şekilde konuşucam. ne güzel demişsin ablaya, ben de o minvalde bir şeyler söylesem iyi olacak. tatile götürme konusunda da eşim çok izin almam gerekcek dedi öyle olunca 1 geceye düşürdük, annem gelecek ablayla birlikte bakacaklar ama bu ablaya da ne kadar güvenilir. keyfi gelir gelmez. sanırım artık memedenkesip gece uykularımızı rahatlatmam gerekiyor.duyduklarıma üzüldüm. sen gelmediği günlerin parasını vermeye devam ettikçe artarak bu huylar devam edecektir.
bir de sanırım senin ona ihtiyacını anlamış.
ablayı tanımıyorum ama sömürmeye başlamış diye düşündüm bir an.
çok üzgünüm ama hani bi caps geziyor sosyal medyada. "çaycıya günaydın demeye başladığın anca kendi çayını kendin koymaya başlarsın" diye. hah işte o hesap.
sen bir de onu tatile götürmeyi planlıyordun. sanırım iyice rahata bağladı. senden para almıyormuş da bedavaya çalışıyormuş gibi davranmasının anlamı yok. açıkça söyle ya da başkalarıyla görüşmeye başla. ve hatta o varken de bir iki tel görüşmesi filan yap ki vazgeçilmez olmadığını anlasın.
bizim bakıcımız yaş olarak büyük, rahatsızlanınca çok izin almak zorunda kaldı. bebeği de bırakmak istemiyorum ama gerçekten gitmem lazım filan dedi. soğuk algınlığı vardı.En son ben de "yani en kötü ihtimal sen de evde oturur dinlenirsin ben de işi bırakırım dünyanın sonu değil ki"dedim. evet biliyorum gitmesi lazım ama ben de çalışıyorum onun gelmemesi benim işe gidememem demek.
Kendi bakıcımızı tenzih ederek söylüyorum. insanın iyi niyetin kullanmak bana kendimi keriz gibi hissettiriyor. bir an önce çaresini bulmanı diliyorum.
öyle yapacağım artık.Vazgeçilmez olmadığını hissettiren lazım. Ben olsam yedek abla bakmaya başlar, elimin altında tutardım. Umarım düzelir, takma kafana....
eşin fransız mı bilmiyordum :) kilo konusunda bana 2 öğün yemek ve sonra hafif atıştırmalıklar çok iyi geliyor kilo koruma açısından.Kızım bu geceki misafirlikte de toplu halde gorduguy insanlara ağlayınca ikimiz sevimli bir köpek ve bir piano ile bir oda da insanlardan uzak kaldık.Kizlar biz Türkiye de akraba ilişkisinde biraz assosyaliz de size bir şey soracağım iki dakika salona gittiğimizde bile abuk subuk bir kaç lafa maruz kaldık bu aile ilişkileri hep böyle mi.Bir de kayınvalidem hayatta olsa ne olacaktı bilmiyorum.Birde bu Fransızlar çok zayıf 50 yaşında bile taş gibiler.Biz bu bebeklere aman yesinler diye ugrasmakla hata mı ediyoruz diye düşündüm sonra ki hayatlarında şişmanlığa yatkın olmasınlar sonra. Benim kız su an ortalma kilo da da ben kilo aldım bu aralar biraz depresif yedim sanırım birde kızımın yemedikkerini.Hem emzirip hem rejim yapan arkadaşlar nasıl yaptınız nelere dikkat ettiniz?
Bence kiyafet kolaylarina geliyordur Turkiyede, bize oyuncak alan da olduKızlar bu eşimin akrabalari hep oyuncak hediye etti çocuğa bizim Türkiye de genelde elbise hediye ediyorlardı biraz şaşırdım.Fransada işin usulü böyle mi acaba?
kulağı acıyor olabilir mi Mervecim? genelde böyle şeyler kulak habercisi oluyor bizde
Uyumadığı için yorgun düşmüş olabilir. Bazen bu yersiz meme ağıtlarından emmelerden çok bunalıyorum gerçekten.
Kıyamam kuzum ya acaba dişi mi zorluyor
kıyamam inci kuşuma. Allaha emanet olsun. inşallah hemencik iyi olurSanırım hepsi vardi. Kulak, diş, yorgunluk...
Biz pazar günü ev taşıdık. Etkilenmedi gözüküyordu kızım ama belli ki etkilendi. Doğalgaz pzt açılacaktı, bir sorun oldu salı günü açıldı. Üşümesin diye çok dikkat ettim ama evin soğukluğu da etkilemiş olabilir. Bi ara neren ağrıyor diyince kulak dedi, sonra eli ağzında dişlerini kaşımaya çalışıyordu. Üst üste geldi sanırım.
madem bi gece kalacaksınız "senin gelmene gerek kalmadı" dersen önden bi şok yaşamış olur . annen yalnız bakabilecekse bi gecelik idare ederim diyorsa bunu bile düşünebilirsin.dediğinde çok haklısın. ona ihtiyacımız olduğunu anladı. ben malesef hep sabredip sabredip bir noktada patlıyorum. ihtiyacımız da var diye sabır sabır dedim. biz ilk günlük anlaştık haftada 3 günken, sonra 5 güne döndük. arada gelememek olur diye düşündüm, vicdanen vereyim parasını dedim ama yok sınırı kalmadı. bir de tamam ben işe gitmiyorum ama kendimce planım programım oluyor. son anda bilgi verilmesi hiç hoşuma gitmiyor. artık bir şekilde konuşucam. ne güzel demişsin ablaya, ben de o minvalde bir şeyler söylesem iyi olacak. tatile götürme konusunda da eşim çok izin almam gerekcek dedi öyle olunca 1 geceye düşürdük, annem gelecek ablayla birlikte bakacaklar ama bu ablaya da ne kadar güvenilir. keyfi gelir gelmez. sanırım artık memedenkesip gece uykularımızı rahatlatmam gerekiyor.
öyle yapacağım artık.teşekkür edeirm.
Üzüldüm...Yaklaşık 4 aydır bir oyun ablamız var. Kreş öğretmeni ama yoğun tempodan yorulup evde eğitimi denemek istemiş. Ailemden uzak olduğum için yardıma çok ihtiyacım var. Yemek mutfak işlerimi halledip, kalan zamanımda çalışıyorum. Abladan gerçekten memnunum. Çok pimpirik olmama rağmen gözüm arkada kalmıyor. Zaten evdeyim de olsun. Gelgeleilim bu abla sürekli ya gelemiyor ya saat değiştiriyor. Günlük iyi bir ücret üzerinden anlaştık. Gelmediği günlerin ücretini de verdim bu arada. Arada bir iki gelemezsin lafı olmaz. En az 6-7 gün oldu ve sürekli saat değişmek de cabası. Yatılı bakıcılar kadar alıyor neredeyse ve 6 saat geliyor sadece. Diğer kişileri beğenmemiştim, gönlüm rahat olsun dedim.htiycım var diye ona eyvallah buna eyvallah dedim ama sabrım taşmak üzere. Yine mesaj atmış yarın saat değişsek diye. Bir taraftan da canım birine muhtaç olduğuma üzülüyor. Kimse olmasa desem yapayalnızım sabrım kalmıyor. Eşim ilgilenmiyor bir yardımı olmuyor. Çalışmak üretmek de isitiyorum. Napacağım ben? Hepsi mi böylr bu ablaların? Dertleşmek istedim
Iyi niyetimden susuyorum da heralde salak saniyor. Halbuki her seyin farkindayim da iste..Üzüldüm...
Senin ona ihtiyacın olduğunu anlamış, çocuğun alışmış ve zannediyorum yüzün yumuşak oldugu için suistimal edilmeye başlanmış. Dediğin gibi arada bir iki değişiklik olur ama bu son zamanlarda artıyorsa bi önlem al bence de. Atomiksin çaycı örneğine yüzde yüz katılıyorum. Böyle olmamalı ama oluyor ne yazık ki.
Ben tek başıma hem çocuk hem de benim hayatımın eski düzende olamayacağını kabullendim. Bezi ve emzirmeyi bıraktıktan sonra hayatıma devam kararı aldım. Şu an nefes alıyor veriyorum işte.Sanırım İnci 3 yaşına girince kreşe başlayacak ben de işe ve sosyal hayatıma döneceğim. (Bu yıl zor gibi geliyor) Sonra ayda bir artık babaya da bırakır kendime zaman ayırırım. Nasılsa bezi yok, memesi yok. Bahanesi kalmaz kocamın da...
Annem yalniz bakamaz kendi de dedi gece o kadar uyanip gunduz bakmaya cesaret edemem ya iyi bakamazsam diye. Katiliyorum damadem bi gece kalacaksınız "senin gelmene gerek kalmadı" dersen önden bi şok yaşamış olur . annen yalnız bakabilecekse bi gecelik idare ederim diyorsa bunu bile düşünebilirsin.
bir kaç gece annenin senle kalması ve her uyandığında annenin onu sadece biberonda su ile oyalaması gerekecek. Eşin diyemiyorum çünkü çalıştğı için uykusuz kalamayacağını söyleyecektir muhtemelen. Ama anne veya kardeş bu iş için güzel destekçi olurlar. biz o şekilde aştık. inşallah sende en kısa sürede aşarsın. merak etme gerisi çorap söküğü gibi gelecek zaten.Annem yalniz bakamaz kendi de dedi gece o kadar uyanip gunduz bakmaya cesaret edemem ya iyi bakamazsam diye. Katiliyorum dao zamana kadar kendi kendine gece beslenmesini kesebilsem, deliksiz uyusa, iste o zaman sorun yok. Naisl yapacagiz bu gece beslenmesi olayini?
Aa siz biraktiniz mi gece beslenmesini? Darisi basimiza. Anneme de kiyamiyorumbir kaç gece annenin senle kalması ve her uyandığında annenin onu sadece biberonda su ile oyalaması gerekecek. Eşin diyemiyorum çünkü çalıştğı için uykusuz kalamayacağını söyleyecektir muhtemelen. Ama anne veya kardeş bu iş için güzel destekçi olurlar. biz o şekilde aştık. inşallah sende en kısa sürede aşarsın. merak etme gerisi çorap söküğü gibi gelecek zaten.
Bebeğim bizde uyku eğitimi var, gece beslenmesini keseli 1 yıl oldu, şu ara sabahlara kadar ayaktayız. Moralini bozmak için söylemiyorum da konu tam olarak gece beslenmesi olmayabilir.Aa siz biraktiniz mi gece beslenmesini? Darisi basimiza. Anneme de kiyamiyorumpeki baskasi yapinca seni gorunce istemedi mi 3 gun sonra? Gece memeyi kesince deliksiz uyuyor mu?
biz bırakalı yaklaşık 8 ay oldu. sonraları kalkınca istediği oldu. su ile oyaladığım da var, emzirmeden yatırdığım da.Aa siz biraktiniz mi gece beslenmesini? Darisi basimiza. Anneme de kiyamiyorumpeki baskasi yapinca seni gorunce istemedi mi 3 gun sonra? Gece memeyi kesince deliksiz uyuyor mu?
Mercanın uykular neden bozuldu?Bebeğim bizde uyku eğitimi var, gece beslenmesini keseli 1 yıl oldu, şu ara sabahlara kadar ayaktayız. Moralini bozmak için söylemiyorum da konu tam olarak gece beslenmesi olmayabilir.
Artık büyüdüler ve anlıyorlar her şeyi. Annem maalesef her istediğini yaptığı için her şeyi istiyor.
Bir fikir sadece, birkaç gün anlatıp, sonra gece uyandığında aynı şeyleri söyleyip yatırmayı deneyebilirsin tekrar.
Bir de bi doktorun şöyle bir önerisi vardı. Birkaç gün çocuk elini kolunu bir yere vurunca uf oldu deyip bant yapıştırın diyor, kendine de yapabilirsin anlasın diye. Sonra gece bir çok kıyafet giyerek (memelere kolay ulaşamasın diye) memelere bant yapıştırın ve istediğinde meme uf oldu şimdi ememezsin falan deyin diyorduşu 5s’i bulan adam bu.
Bizimki yeri göğü inletiyor gerçektenbiz bırakalı yaklaşık 8 ay oldu. sonraları kalkınca istediği oldu. su ile oyaladığım da var, emzirmeden yatırdığım da.
baktım kıyameti koparıyor durmayacak o zaman veriyorum ama genelde emzirmeden yatırıyorum. gündüz mesela olur olmadık yerde isteyince de artık" memenin elektrikleri kesilmiş eve gidince vericem" diyorum. bekle filan diyorum oyalıyorum.
Ama arkadaşım benimki kız bebek. erkek bebek fıtratı farklı olabilir. bana kolay gelir de sana zor olabilir. yaşamadığım için sana haksızlık yapmayım.
Uykusu da kesintisiz değil de uyuyor uyanıyor bazen korkudan ya da rüya görüyor susamış oluyor. çişi geliyor tabi tuvalete tutmuyorum ama o sıkışma hissiyle uyanmış olduğunu anlıyorum yani. ancak beslenme kadar uzunca değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?