2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çok geçmiş olsun canım. Ilaç bilmiyorum sadece geçmiş olsun demek istedim. madamemariecurie nin dediği gibi fizyoterapist bana da çok mantıklı geldi. IInşaallah hemen iyileşirsin.
Çok teşekkür ederim canım hiçbir kas gevşetici emzirirken kullanılmazmış, bebeğin beyin ve sinir sistemine doğrudan etki edebilirmiş Allah korusun. Aklımızda bulunsun

Kızlar dün oğlanı ufak ufak sütten kesme girişiminde bulundum. Önce ilk kez süt yok memede bitti dedim. Ellerimle bitti işareti yaparak. Oglanda sut yok bitti işareti yapip bir yandan da mememi açmaya çalısiyordu. Süt yok bitti diye diye emdi tabi. Bir kaç saat sonrada meme ucuma yara bandı yapıştırdım ikisine de. Çarpı şeklinde. Uf olmuş sut yok dedim. Uf olmuş sut yok işareti yaparak güzelce bantları çıkarıp emdi. Hiç etkilenmedi. Biraz ne yapacak acaba diye denemistim.Benim iş yaş gibi bu çok sacma kesme girişimlerimden sonra çocuk hic bırakmayacak sanki. Annem diyor salça sur ustunude streç filmle kapla. Dedim bu salcayla bir emer bence. Yani böyle. İlk süt yok bitti dediğimde hemen vermeyince kendini hemen yüzüstü yere atıp ağlamaya başlamıştı. Yani zor gibi. Eşim 6 yaşına kadar emer bu oğlan diyor. Hayat kalitemi çok etkiliyor çok emmesi. yoksa gittiği yere kadar giderdi.emerdi. Gece ful memede. Kızda var bende. Sabah okula zor hazırlıyorum. Oğlan geç uyanıyor sabahta memede olmak istiyor. Ama kizida hazirlamam gerekiyor. Ne olacak böyle bilmiyorum.

Ben de bazen süt az kaldı diyorum veya sıkıldığı için sık gelip emme istemesine artık sinirleniyorum. Yemek yerken bile meme istiyo eskiden emzirmek çok romantik gelirken şimdi bıktım zor gelmeye başladı gece gündüz meme ortada sürekli. Ben de çok umutsuzum gerçekten. Sabır taşı vs bisürü teknik var ama 2 yaş dolmadan bişeyler yaparsam kesersem kesin ilerde pişman olurum kafama takarım diye zorlana zorlana 2 yaşı bekliyorum. Geçen bel ağrısı için dr ilaç vericem ama emzirme artık kesebilirsin deyince ağlamaya başladım ve psikolojik olarak hazır olmadığıma da emin oldum

ben memenin elektrikleri kesilmiş diyorum o zaman ısrar etmiyor. ama tamamen kesilmediğini biliyor tabi geçici hayır dediğimin farkında. beni de çok zorluyor ama Gereksiz06 çok haklısın. bende vicdan yaparım eğer vaktinden önce kesersem. zaten kendimizi suçlayacak yer arıyoruz bırak bu da böyle devam etsin zaten 20 aylık oldular bile.

Aynen çocuk az durgun olsa hemen bugün az mı ilgilendim sert mi davrandım diye kendimi suçlayacak yer arıyorken emen çocuğa bunu yapamam ben de. İsteksiz olsa nazlı emse keserdim de böyle yapamam şimdi. İnşallah 4 aya kadar hazır oluruz

Kızlar,

Cocuklaruniz kaç saat uyuyor. Benimki uyumuyordu uyusada bu aralar gece uykusu
Max.6-7 saati geçmiyor.hatta bazen 5 saat

Sonra kalan süreyi tekrar yatarak tamamlıyor sabah saatlerinde yemek yiyip oynayıp bir süre tekrar yatiyor. (Max.4-4.5 saat)

Gündüz uyursa 1-2 saat arası.(akşama çok kayiyosa ben uyandırıyorum uzun uyursa gece uyumuyor çünkü) böyle 10-12 saat arasını buluyoruz tabi düzgün uyursa.

Ama eskiden geceleri 22.30 da yatıp sabah kalkardı şimdi o saatt3 uyursa 3-4 -5 gibi uyaniyor. Gece uyku suresi azaldı normal mi acaba ???

***bu yaşlardaki cocujlar saat 20 de yatmaliymis sabaha kadar uyumalı diyolar. Sizin cocuklar bu saat 20 de uyuyp.sabaha kadar uyuyorlarmi acaba??????

benimki akşam 20.de uyudu 2.5-3 te kalktı sonra sabah 7 ye kadar oynadık.

Bizimki genelde 19.00da uyuyor sabah 06.30-07.00 gibi kalkıyor. Tabii kesintisiz uyumuyor geceleri 1 2 defa kalkıyordu ama şuan hasta ve çok sık kalkıyor. Bazen öğle uykusuna da bağlı olarak uyku saati 20.00-21.00 gibi de olabiliyor ama çok nadiren.

Benim oğlumda böyle ya hemen ağlıyor nasıl keseceğiz bakalım Allah yardımcımız olsun

Biz hep amazondan alıyoruz aslında. Geçen eşim yurtdışından bişey sipariş etmişti, kutu boş çıktı. Kanıtladık hemen iade yaptılar. Amazon çözüm bulur diye düşünüyorum Yeniden uyku düzeni kurmayı deneyin derim. Bebekler yorgunluktan sabah öyle erken saatlerde kalkarmış. Kalkınca ışığı açmadan tepki vermeden hatta çok az konuşarak tekrar uyutun diyorlar. Sabah 8 gibi kalkıp, 5 saat sonra öğle uykusuna geçiyoruz biz. 1-1.5 saat uyuyor. 5,5-6 saat sonra da akşam uykusu. Tabi ki krizlerimiz oluypr arada ama bu düzeni korumaya çalışıyoruz. Six de yeniden oturtursanz rahat edersiniz bence.

Benim kız resmen memeye aşık. Görünce öyle seviniyor ki gülmesi bile değişiyor. Elliyor, seviyor, öpüyor, yanağını yaslıyor. Bana da bırakmak çok zor geliyor. Azaldı süt, yoruldu memi, dinlensin süt olsun diyorum ama "anne memeee" diye bir bağırıyor, ortalığı birbirine katıyor. Kesinlikle sakinleşmiyor. Günde 20 defa emziriyorum sanırım. Bazen çok bunalıyorum ben de. Tek tesellim artık ikinci çocuğu düşünmediğim için bu duyguyu belki de tekrar yaşayamayacak olmam. Tadını çıkarayım diyorum ama kızım da suyunu çıkarıyor.

Yaa burda daha önce yazdım mı bilmiyorum, herkese anlattım da... Geçenlerde kızım eline çıngırağı almış sözüm ona emziriyor. Bir anda, "süt bitti süt bitti" demeye başladı çıngırağa Bana da üstünü açıyor, "bak süt" diye memisini gösteriyor. Süt ver deyince de kaçıyor sen isteyince ben veriyorum ama diye söyleniyorum çocuğa

İlk paragraf tam aynısı.

Evet parayı iade ettiler.O nedenle güven geldi yine alabilirim belki.Ama yinede bir korku oluştu.

Bugün kabus gibi bir gün geçirdik sabah kızım iyi artık dedim öğlen uykusundan kusarak uyandı. Sonra su bile içse kustu acilden geldik 4 saatte 16 kere kusmustur yazık yoğurt yedi su içti hepsini çıkardı sıvı kaybından serum taktılar. Anlamıyorum neden. Doktorda bir şey görünmüyor dedi sabah doktoruna götürecegım

Çok geçmiş olsun, hemen toparlar umarım.

çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

Geçmiş olsun. Allah şifa versin. Inşallah hemen iyileşir.

Geçmiş olsun yazında böyle ishal ve kusma gibi salgınlar oluyor demişlerdi belki öyle birşeydir.

Rota bakıldı mı

İshal olmadığı için mi gerek duymadılar anlamadım.
Olabilir bizim de sık kusmayla geçirdiğimiz Bi hastalık oldu tam anlaşılmadı birçok test yapılsa da mide bağırsak enfeksiyonu dediler en son. İnşallah bir an önce biter kustukça halsizleşiyor çocuk. Serum almasında fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…